gavros10 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) @theobabis Αν δεν μας κοροιδευεις: Δεν είπα να μάθεις τα παντα για μια ταινία πριν της δεις. Η έκπληξη και ο αιφνιδιασμός είναι υπέρ της ταινίας. Αλλά να ξέρεις πανω κάτω τι πας να δεις, ποιος την σκηνοθέτησε και ποιοι παιζουν. Η μέθοδος πάω σινεμα στις 20.00 και θα διαλεξω μια ταινία απο αυτές που έχει ενω δεν έχω ιδέα τι είναι με ενοχλεί γιατι με το να υποστηριξω με το εισιτηριο μου την αθλια ταινια που ειδα, πιστευω οτι προσβαλω αυτους που δουλευουν και φροντιζουν να βλεπουμε καλες ταινιες. Εννοω τους σκηνοθετες και ολους οσους δουλευουν για μια ταινια πισω απο τις καμερες. Πανω σε αυτό, θέλω να δω τι θα γίνει με το nymphomaniac. Πόσοι θα την πατήσουν και πως θα αντιδράσουν@chrisxxx Τριλογία δεν ονομαζονται 3 ταινίες που βλεπονται την ίδια μερα. Αναρωτιέμαι πόσες "τριλογίες" εχεις δει με αύτη την μεθοδο Edit: fixed Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2013 από gavros10 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Πανε να δουνε μια ταινια χωρις να ξερουν τιποτα για αυτη και χωρις να εχουν διαβασει καμια κριτικη; Τι παιδεια ειναι αυτη; Οι κριτικοι κινηματογραφου ειναι μακακες που βλεπουν σχεδον καθε ταινια γραφοντας κριτικη για καθε μια απο αυτη για να μας ενημερωσουν; Που παει να καταντησει το ελληνικο κινηματογραφικο κοινο; Το ότι ο κριτικός κινηματογράφου δεν είναι μαλάκας και βλέπει όλες τις ταινίες για να μας ενημερώσει, τι σημαίνει; Ότι το να διαβάζουμε αυτά που γράφει πριν ...τολμήσουμε να δούμε μια ταινία και το να τους δίνουμε σημασία, είναι υποχρεωτικό; Επειδή αυτός την έχει δει «επιτελώ λειτούργημα» και «θυσιάζομαι για το φιλοθεάμων κοινό» τη δουλειά του - εγώ το λέω: «γράφω διότι πληρώνομαι», αλλά άσε με εμένα... - σημαίνει ότι οι θεατές στο σύνολό τους, πρέπει να συμφωνούν μ' αυτό και να εκφέρουν άποψη για τις ταινίες που βλέπουν, μόνο εφόσον έχουν διαβάσει κριτικές, ενώ όσοι δε διαβάζουν κριτικές, στερούνται παιδείας; Προσωπικά, ποτέ δε διάβασα κριτική, ούτε και ασχολήθηκα με βαθμολογίες τύπου imdb, πριν δω οποιαδήποτε ταινία (και έχω δει χιλιάδες...) Ακριβώς την ίδια στάση διατηρώ και απέναντι σε κάθε μορφή τέχνης. Σιγά που θα περίμενα να μού πει ο κάθε ...μπακουρογιαννόπουλος, το αν θα δω τη Α ταινία, αν θα ακούσω το Β δίσκο, ή αν θα επισκεφτώ τη Γ έκθεση ζωγραφικής. Για πάρτη μου το κάνω και η όποια άποψη σχηματίζω και εξωτερικεύω μετά, είναι προσωπική μου και τίποτα περισσότερο. Κριτήρια για το αν θα δω την τάδε ταινία, έχω τρία όλα κι όλα. Κατά σειρά προτεραιότητας: 1. Είδος. Υπάρχουν ταινίες για τις οποίες αποκλείω την πιθανότητα να τις δω, με μόνη αιτία το ότι ανήκουν σε είδη τα οποία μου είναι αδιάφορα, π.χ. σπλατεριές (τύπου «ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το κουτάλι», «εφιάλτης στο δρόμο με τις κάμπιες»), ή οτιδήποτε περιλαμβάνει στον τίτλο ή στην περίληψη τη λέξη «ζόμπι», ακόμα κι αν το 'χει σκηνοθετήσει ο Χίτσκοκ. 2. Θέμα που πραγματεύεται η ταινία (αυτό που λέμε «υπόθεση»). Όσο καλογυρισμένη κι αν ήταν, δε θα υπήρχε περίπτωση να δω την - υποθετική, ελπίζω... - ταινία, γύρω από τη ζωή και το έργο, τού εφευρέτη τού μασαζοκορσέ. 3. Συντελεστές (με ιδιαίτερη έμφαση στο cast.) Ακόμα κι αν υποπτεύομαι, ή έχω ακούσει αρνητικές απόψεις από κόσμο που την είδε, δεν υπάρχει περίπτωση να μη δω ταινία με πρωταγωνιστή π.χ. τον Al Pacino, ή το Jack Nicholson, ή το Dustin Hoffman. Δε θεωρώ δεδομένο ότι θα είναι καλή απαραιτήτως, αλλά και μόνο οι ερμηνείες τέτοιων ονομάτων (των οποίων δεν έχω αξιολογήσει ούτε μία ερμηνεία έστω και ως «μέτρια») που ξέρω ότι θα δω, καθώς και η εκφραστικότητά τους, μού αρκούν. Θεωρώ πολύ μικρότερη απώλεια, το να δω μια ταινία-φόλα (έχω δει κάμποσες τέτοιες, στις οποίες θεωρώ ότι κάποιοι ηθοποιοί, καθαρά και μόνο λόγω καλλιτεχνικού εκτοπίσματος, δεν έπρεπε να έχουν παίξει), από το να στερηθώ έστω και ένα πλάνο με τις φάτσες τους, ακόμα κι αν περιέχεται στην εν λόγω φόλα. Τώρα, αν τα παραπάνω καταδεικνύουν το πού έχω καταντήσει και την παιδεία που μου λείπει, ζητώ ταπεινά και εκ βάθους καρδίας συγνώμη από την εκλεκτή κάστα των κριτικών κινηματογράφου, αναγνωρίζω ότι είμαι ένα άθλιο σκουλήκι κι ένα χαμερπές υποκείμενο, αλλά είναι πλέον αργά για να γίνω άνθρωπος... 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gavros10 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Καταλαβες που βασίζεται η παιδεία που λέω; Είμαστε στο τοπ λεβελ του off topic και δεν πρόκειται να το συνεχισω. Έκτος και αν ανοιχτεί καινούργιο θέμα @sellers Αν το θεωρεις πρέπον άνοιξε ενα poll σε αυτο το section με το ερώτημα "Πόσες φορές πηγατε κινηματογραφο το 2013;" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 να ξέρεις πανω κάτω τι πας να δεις, ποιος την σκηνοθέτησε και ποιοι παιζουν. Αυτό γίνεται εύκολα, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχει διαβάσει κάποιος κριτική (άρα και να προβληματιστεί με το αν είναι μαλάκας ή όχι, αυτός που την έγραψε...) Να διασκεδάσει πάει ο άλλος, όχι να δώσει λόγο ύπαρξης στο επάγγελμα που διάλεξε ο «κριτικός κινηματογράφου»... Η μέθοδος πάω σινεμα στις 20.00 και θα διαλεξω μια ταινία απο αυτές που έχει ενω δεν έχω ιδέα τι είναι με ενοχλεί. Καλά, δεν πειράζει. Εμένα να δεις πόσα μ' ενοχλούν! Δε χαλάω και τη ζαχαρένια μου βέβαια... Καταλαβες που βασίζεται η παιδεία που λέω; Αν ρωτάς εμένα, όχι. Δεν τρέχει και τίποτα όμως. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theobabis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Γαύρε, επιλέγω πολύ βάση σκηνοθέτη. Οι ηθοποιοί όσο ποιό άγνωστοι συνήθως τόσο το καλύτερο. Υπόθεση κυριολεκτικά δεν θέλω να ξέρω τίποτα. Δε μιλάω για το αν μια μυστηρίου μάθω ότι περιέχει μεταφυσικά στοιχεία (που κυριολεκτικά με τσακίζει), αλλά δεν με ενδιαφέρει αν είναι tarr, ή mann. Ξέρω ότι σε όποια κατηγορία και να είναι μπορεί να μου αρέσει και αυτό είναι το μόνο που θέλω. Τώρα για να είμαι ειλικρινής έχω σταματήσει να πηγαίνω σινεμά σε ταινίες από τις οποίες περιμένω κάτι. Το immersion που επιζητώ δεν χρειάζεται ούτε καλή ποιότητα εικόνας, ούτε 3d, ούτε εντυπωσιακά εφέ, ούτε τίποτα από ότι προσφέρει το σινεμά (μάλλον είμαι εξαιρετικά τυχερός). Τελευταία φορά που έκανα το "λάθος" ήταν στο inland empire του Lynch και αν αποφάσιζα τώρα να πάω να δω το nymphomaniac με περισσότερες απαιτήσεις από ένα χορταστικό ποπ κορν, εξαρχής θα αποδεχόμουν ότι ότιδήποτε μπορεί να μου τη καταστρέψει, όσο και αν πρόσεχα την ώρα, την ημέρα και την αίθουσα προβολής και αν συνέβαινε θα θεωρούσα υπάιτιο τον εαυτό μου και κανέναν άλλο. Τώρα φυσικά, δέχομαι ότι κανένας δεν έχει την υποχρέωση να τα βλέπει τόσο αρνητικά. Αλλά σε αυτή τη περίπτωση δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να έχω περισσότερες απαιτήσεις από τον σεβασμό στους υπόλοιπους θεατές και ας επιλέξουν όπως θέλουν. Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον deesnider για τους κριτικούς, αλλά δεν ακολουθώ τα κριτήρια του και ειδικά το τρίτο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 @sellers Αν το θεωρεις πρέπον άνοιξε ενα poll σε αυτο το section με το ερώτημα "Πόσες φορές πηγατε κινηματογραφο το 2013;" Έχω να πάω πολλά χρόνια cinema and I am very proud of it. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OMGA Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Εγώ για σκηνοθέτες, κριτικούς και ιστορίες δεν έχω ιδέα. Βλέπω το τρέιλερ, κι αν μου αρέσει, βλέπω και την ταινία. Σινεμά έχω να πάω από το 2007. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LuLa69 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Riddick (2013) 5/10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bluesattack Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Οι κριτικοι κινηματογραφου ειναι μακακες που βλεπουν σχεδον καθε ταινια γραφοντας κριτικη για καθε μια απο αυτη για να μας ενημερωσουν; Μπορει και να ειναι.Και μαλιστα οχι απλα μακακες αλλα ελιτιστες και φανφαρενιοι μακακες.Και οπως ειναι γνωστο..αν δεν γελασεις κανεις δεν μπορει να σε πεισει οτι ειδες κωμωδια.Και αν δεν σε αγγιξει κατι ,κανεις δεν μπορει να σε πεισει οτι προκειται για αριστουργημα , αντε να σου δημιουργησει ο κριτικος μια θετικη η αρνητικη προδιαθεση που ωθειται απο την δικη του οπτικη , οπως εχει διαμορφωθει απο τις γνωσεις που εχει αποκτησει σε συναρτηση με τις δικες του εμμονες και την αποψη που εχει για τον εαυτο του . Προδιαθεση δημιουργουν και τα διαφημιστικα με τον τροπο τους .Τουλαχιστον αυτα δεν αυτοπροσδιοριζονται ως ειδημονες. Και γιατι θα πρεπει να πηγαινεις με manual στις ταινιες ? Για να καταλαβεις τα βαρυγδουπα μηνυματα , τις βαρυσημαντες δηλωσεις- και τους προσωπικους δαιμονες του καλλιτεχνη ? Η να εκτιμησεις καλυτερα την τεχνικη του σκηνοθετη ? Και γιατι να μην κατσεις να σκεφτεις η να φαντασεις απο μονο σου και να τα παρεις ετοιματζιδικα απο τον ...ειδημονα ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theobabis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Γαύρε, θα σε παρακαλούσα, τουλάχιστον όταν αναφέρεσε σε εμένα, να μην διορθώνεις κείμενα στα οποία έχω απαντήσει. Επί του θέματος, σε ενοχλεί απλά, η επιχειρηματολογείς; Γιατί αν το πρώτο το σέβομαι, αν το δεύτερο θα σου ζητούσα να αφαιρέσεις οτιδήποτε υποκειμενικό από τις προτάσεις σου. Και αν έχεις όρεξη απάντησε σε παρακαλώ στη περιέργεια μου για το λόγο που θεωρείς ότι σε κοροϊδεύω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 The devil rides out Γέλιο ειχε Colossus Πολυ τρόμος με την επέκταση της AI απο τότε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gavros10 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Γαύρε, θα σε παρακαλούσα, τουλάχιστον όταν αναφέρεσε σε εμένα, να μην διορθώνεις κείμενα στα οποία έχω απαντήσει. Επί του θέματος, σε ενοχλεί απλά, η επιχειρηματολογείς; Γιατί αν το πρώτο το σέβομαι, αν το δεύτερο θα σου ζητούσα να αφαιρέσεις οτιδήποτε υποκειμενικό από τις προτάσεις σου. Και αν έχεις όρεξη απάντησε σε παρακαλώ στη περιέργεια μου για το λόγο που θεωρείς ότι σε κοροϊδεύω. Παρακαλω; Ποιος εισαι; Νομιζεις οτι εισαι ο πλανηταρχης και μου απαγορευεις να αλλαξω αυτα που ειπα; Μηπως το εκανα πΟ^$στικα; Οτι αλλαξα το εβαλα σε bold για να φαινεται. Για συνελθε λιγο Απλα εξηγησα γιατι με ενοχλει. Δεν το θεωρησα αναγκαιο να γραψω στην αρχη τι με ενοχλει ακριβως αλλα απο οτι φαινεται... Εδω και 2 σελιδες εχουμε κατακρεουργησει το θεμα. Πιαστηκατε οι περισσοτεροι απο 2 λεξεις και ειστε ετοιμοι να με πεταξετε στην πυρα. Επειδη συμμετεχω καιρο σε αυτη την ενοτητα θελω οποιος εχει ορεξη να μου στειλει με pm την γνωμη που εχει δημιουργησει για μενα και τι βγαζω προς το φορουμ. Απο μερικα ατομα το απαιτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Superuser Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Να πω κάτι καταρχάς.. Το ότι αν πρέπει να δεις ταινία στο σινεμά και όχι στο σπίτι,ώστε να καταλάβεις τι εστί 7η τέχνη το θεωρώ αφελές.. Φυσικά και η πιό άθλια ταινία,στο μεγάλο πανί,θέλοντας και μη, κερδίζει μέρος εντυπωσιασμού και μόνο λόγω μεγέθους και ήχου Έχω και ξέρω ανθρώπους(κ 'γω μέσα) που όταν τους άρεσε κάτι στο σινεμά,να θέλουν μετά να το δουν solo στο σπίτι τους γιατί..ίσως,είναι φιξ η ώρα και δεν ήταν καλά και σε θέση εκείνη τι στιγμή,ή είτε έτυχε επειδή είμασταν παρέα και δεν ήμουν τελείως συγκεντρωμένος,είτε επειδή μετά πήγαμε και καήκαμε και δεν την θυμάμαι..κτλ.. Αν έχεις FHD TV-πολυκάναλο σύστημα-blu-ray driver δεν στερείσαι εμπειρίας ------------------------------------------------------ Runner Runner Η ταινία θίγει ένα ζήτημα των ημερών μας,τον online τζόγο Άκυρη η επιλογή του πρωταγωνιστή...δεν έχει ωριμάσει ερμηνευτικά,η κοπελιά της ταινίας(πάντα υπάρχει..)γλάστρα,μόνο ο Άφλεκ μου άρεσε Με άλλον σκηνοθέτη,πρωταγωνιστή,και πιό ανεπτυγμένο σενάριο θα ήταν πολύ καλή Καλούτσικη @Γάβρε Μην τσιμπάς.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theobabis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Ποιός είμαι; Κάποιος που σε παρακάλεσε κάτι. Αν δεν το κατάλαβες αυτό και έχασες και το νόημα ότι δε μπορώ να επιχειρηματολογήσω όταν μπλέκεις αντικειμενικότητα με υποκειμενικότητα και ζητάω διευκρίνηση, λυπάμαι για ότι είπα και το παίρνω πίσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zuiko85 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Out of the furnace Εξαιρετική ταινία, από τις καλύτερες που είδα μέσα στο 13. Ωραία υπόθεση που σου κράτα το ενδιαφέρον μέχρι τέλους , ωραία σκηνοθεσία πάρα πολύ κάλο cast και ερμηνείες . 7,8/10 Τραγικά αργή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις