Aristomaxos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Αφου δεν προκεται να ανοιχτει τοπικ θα το γραψω εδω. 12 Years A Slave .... ΥΓ. Υπηρχε η πιο αληθινη φραση μεσα στο σεναριο. Αυτο σκεφτομαι καθε φορα που ακουω την λεξη survive σε post apocalyptic σειρες και ταινιες. "Δεν θελω να επιβιωσω, θελω να ΖΗΣΩ" Το νόημα αυτής της φράσης δε είναι σωστό να μεταφερθεί σε post apocalyptic πεδίο. Εκεί πρωταρχικό ρόλο παίζει η επιβίωση ώστε ύστερα να καλυτερέψουν οι συνθήκες. Σε αγώνα κοινωνικό ή εθνικό όπου η καταπίεση είναι βάρος που δεν αντέχεται άλλο, τότε το κίνητρο που απορρέει απ' τη φράση αυτή είναι πολύ δυνατό και αληθινό. Π.χ στη ταινία The Road, http://www.imdb.com/title/tt0898367/?ref_=nv_sr_1 είναι σχεδόν κωμικό ν' ακουστεί αυτή η φράση (είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ αυτού του νοήματος η γυναίκα του πρωταγωνιστή). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmel Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα, Είπα κι εγώ να συνεισφέρω στο θέμα λέγοντας την άποψή μου για τις ταινίες που βλέπω. Χτες είπα να κάτσω να δω το The Family με τον Robert de Niro. Πραγματικά είναι να απορείς πως αυτή την ταινία τη σκηνοθέτησε ο ίδιος που έκανε το Leon και το Fifth Element. Ξεκίνησα να δω μια μαύρη κωμωδία με πολύ χιούμορ και κατέληξα σε μια φάρσα που όλοι οι ηθοποιοί βαριοντουσαν να παίξουν και μαζί με τον σκηνοθέτη απλά διεκπεραίωναν τις σκηνές. Κρίμα για τον Besson, αλλά και για τον De Niro που ούτε που θυμάμαι από πότε έχει να παίξει έστω σε μια απλά καλή ταινία. Μιλάμε για μεγάλη κατρακύλα... Αυτά τα λίγα από εμένα. 5/10 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gavros10 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Το νόημα αυτής της φράσης δε είναι σωστό να μεταφερθεί σε post apocalyptic πεδίο. Εκεί πρωταρχικό ρόλο παίζει η επιβίωση ώστε ύστερα να καλυτερέψουν οι συνθήκες. Σε αγώνα κοινωνικό ή εθνικό όπου η καταπίεση είναι βάρος που δεν αντέχεται άλλο, τότε το κίνητρο που απορρέει απ' τη φράση αυτή είναι πολύ δυνατό και αληθινό. Π.χ στη ταινία The Road, http://www.imdb.com/title/tt0898367/?ref_=nv_sr_1 είναι σχεδόν κωμικό ν' ακουστεί αυτή η φράση (είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ αυτού του νοήματος η γυναίκα του πρωταγωνιστή). Επειδη το συνεχισες απαντω Το the road δεν το εχω δει ουτε το εχω διαβασει μιας και ηταν βιβλιο Εγραψα την φραση σκεπτομενος το walking dead και αλλες ταινιε οπου οι συνθηκες ζωης ειναι αθλιες και εισαι αναγκασμενος να κανεις αποτροπεα πραγματα για να "επιβιωσεις". Τι να την κανεις την επιβιωση ομως χωρις αξιες; Γινεσαι απλα αλλο ενα ζωα. Δεν θα συνεχισω την συζητηση μιας και μπορει να χαρακτηριστει off topic κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sed22 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Site: Open Grave Μακρια απο αυτη την ταινια...η υπερτατη βαρεμαρα και ενα μετριο φιναλε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eru Iluvatar Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 "The Secret in their Eyes" (2009) Ωδή στην πραγματική αγάπη, που η φλόγα της κρατάει γερά και μετά από 25 χρόνια για δυο ανθρώπους που όλον αυτόν τον καιρό δεν μπορεσαν να εκφράσουν τα πραγματικά τους αισθήματα. Highly recommended. Grade: 9/10 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Dark star Τρελό γελιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Site: Riddick Δεν εχω δει τις 2 προηγουμενες ,αυτη ηταν πολυ καλη παραγωγη-εφε τα τερατα "alienizoyn " πολυ , ατμοσφαιρικη παρουσιαζει τον πλανητη πολυ καλα με εντυπωσιακα τοπια .Τωρα βεβαια για να τα δεις ολα αυτα πρεπει να την εχεις σε μια πολυ καλη ποιοτητα >10gb αλλιως μην παραπονιεσαι πως δεν τα ειδες . Εκει βεβαια σταματανε τα θετικα της ταινιας,σεναριο ,σκηνοθεσια,ερμηνειες δεν χρειαζεται καν να τα σχολιασουμε. 6,5/10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gtr34 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Site: Riddick Δεν εχω δει τις 2 προηγουμενες ,αυτη ηταν πολυ καλη παραγωγη-εφε τα τερατα "alienizoyn " πολυ , ατμοσφαιρικη παρουσιαζει τον πλανητη πολυ καλα με εντυπωσιακα τοπια .Τωρα βεβαια για να τα δεις ολα αυτα πρεπει να την εχεις σε μια πολυ καλη ποιοτητα >10gb αλλιως μην παραπονιεσαι πως δεν τα ειδες . Εκει βεβαια σταματανε τα θετικα της ταινιας,σεναριο ,σκηνοθεσια,ερμηνειες δεν χρειαζεται καν να τα σχολιασουμε. 6,5/10 Να δεις το πρώτο είναι καλύτερο από το τελευταίο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DeadOrganPlayer Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά! Αφού σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή και τα πολλά πμ που έλαβα για να δείτε μαζί μου το 12 Years A Slave και αφού απολογηθώ που λόγω κάποιον ιδιαιτέρων συνθηκών πήγα τελικά να το δω μόνος, πάμε να δούμε και το review μας! Άρτια παραγωγή. Η τριλογία των "φυλακισμένων" του McQueen κλείνει όπως πρέπει. Με σοβαρότητα και χωρίς φτηνούς εντυπωσιασμούς. Ο McQueen αποστασιοποιείται από τον "ήρωα" σχετικά γεγονός που δε μας αφήνει να ταυτιστούμε μαζί του τόσο. Μου άρεσε αυτό καθώς ξεφεύγει από τις συνήθειες μιας Χολυγουντιανής παραγωγής που πάει για oscar. To μόνο που δε μου άρεσε στη σκηνοθεσία του είναι ότι ποτέ δε με έκανε να νιώσω ότι πέρασαν 12 χρόνια. Αν με ρώταγε κανείς θα έλεγα ότι πέρασαν το πολύ 2-3. Οι ερμηνείες ήταν αψεγάδιαστες, ο Ejiofor ήταν γεννημένος για αυτό το ρόλο καθώς έχει φάτσα κακομοίρογλου και ο Fassbender ήταν συγκλονιστικός αποδεικνύοντας ότι είναι ίσως ο κορυφαίος ηθοποιός της γενιάς του. Εϊναι το μεγάλο φαβορί για το όσκαρ β' αντρικού ρόλου με μόνη επιφύλαξη (από ότι έχω διαβάσει) την ερμηνεία του Jared Leto στο Dallas Buyers Club (το οποίο δεν έχω δει ακόμα). Το soundrack του Hans ZImmer (το ένα δηλαδή κομμάτι που έπαιζε συνέχεια) ήταν πολύ καλό αν και είναι μία μίξη του Time από το Inception και του Journey από το Thin Red Line (του καλύτερου κομματιού που έχει γράψει ποτέ κατά τη γνώμη μου). Συνοπτικά, μπορώ να πω ότι πρόκειται γιατί πολύ αξιόλογη ταινία που όμως δεν απογειώθηκε ποτέ. Ίσως ηθελημένα. Το Shame παραμένει με διαφορά η κορυφαία από τις τρεις στις προτιμήσεις μου. 7,4/10 Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2013 από DeadOrganPlayer 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δεν βλεπω αναλογη βαθμολογια ομως εισαι πολυ φειδωλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DeadOrganPlayer Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Η βαθμολογία ήταν ανάλογη της κριτικής μου. Δε μίλησα πουθενά για αριστούργημα, το 7,4 είναι πολύ καλός βαθμός. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gavros10 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Μου αρεσει που συμφωνουμε απολυτα. Τουλαχιστον δεν ημουν ο μονος που δεν ενθουσιαστηκε. Το journey απο την ταινια the thin red line δεν το ειχα ακουσει. Ουτε την ταινια εχω δει. Ειχα δικιο παντως οτι μοιαζει με το soundtrack του shame απο τον harry escott μιας και ειναι σχεδον ιδιο. Πιστο αντιγραφο. Δεν ξερω και πως λεγεται η διαφορα που εχουν με μουσικους ορους Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2013 από gavros10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Avatar Την είχα δει σε 3D όταν πρωτοβγήκε και έκλαψα τα λεφτά μου σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Εχθές μου ήρθε να καθήσω να την ξαναδώ με την μικρή. Προσωπικά δεν άλλαξα γνώμη, παραμένει μία απλοϊκή, εντυπωσιακή ταινία. Παρόλα αυτά γίνεται συγκλονιστική όταν την βλέπεις με ένα παιδί και "αναγκάζεσαι" να του εξηγείς ταυτόχρονα κάποια από τα τεκταινόμενα. Μπορώ να πω ότι τελικά (και υπό προϋποθέσεις) είναι όντως αριστούργημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Site: Riddick Δεν εχω δει τις 2 προηγουμενες ,αυτη ηταν πολυ καλη παραγωγη-εφε τα τερατα "alienizoyn " πολυ , ατμοσφαιρικη παρουσιαζει τον πλανητη πολυ καλα με εντυπωσιακα τοπια .Τωρα βεβαια για να τα δεις ολα αυτα πρεπει να την εχεις σε μια πολυ καλη ποιοτητα >10gb αλλιως μην παραπονιεσαι πως δεν τα ειδες . Εκει βεβαια σταματανε τα θετικα της ταινιας,σεναριο ,σκηνοθεσια,ερμηνειες δεν χρειαζεται καν να τα σχολιασουμε. 6,5/10 Δεν την είδα ακόμα, οπότε δεν ξέρω αν ...δικαιούμαι δια να ομιλώ (όπως έλεγε κι ο ...αείμνηστος!), αλλά θέλω να μείνω για λίγο στο τονισμένο τμήμα τού post: Σε μια ταινία η οποία, σύμφωνα με τη γνώμη σου, χωλαίνει σε σενάριο, σκηνοθεσία και ερμηνείες, δίνεις βαθμολογία που υπερβαίνει κατά μιάμιση μονάδα το μέσον τής κλίμακας; Αν αφαιρέσουμε τα τρία αυτά στοιχεία και κρατήσουμε τα εφέ και την ακριβή/προσεγμένη παραγωγή, δε μιλάμε πλέον για ταινία, αλλά για demo επίδειξης τηλεοράσεων (παρεμπιπτόντως, καλοθέατο το καινούργιο εργαλείο!) Σημείωση: Ο γραπτός λόγος, συχνά παρερμηνεύεται. Προς αποφυγή λοιπόν τής όποιας παρανόησης, τονίζω ότι το post μου δεν εμπεριέχει ούτε ίχνος ειρωνείας. Απλώς μού φάνηκε πολύ περίεργη η βαθμολογία, δεδομένης τής αρνητικής άποψης για τα πλέον ουσιαστικής σημασίας - κατά τη γνώμη μου πάντα - στοιχεία μια ταινίας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δεν την είδα ακόμα, οπότε δεν ξέρω αν ...δικαιούμαι δια να ομιλώ (όπως έλεγε κι ο ...αείμνηστος!), αλλά θέλω να μείνω για λίγο στο τονισμένο τμήμα τού post: Σε μια ταινία η οποία, σύμφωνα με τη γνώμη σου, χωλαίνει σε σενάριο, σκηνοθεσία και ερμηνείες, δίνεις βαθμολογία που υπερβαίνει κατά μιάμιση μονάδα το μέσον τής κλίμακας; Αν αφαιρέσουμε τα τρία αυτά στοιχεία και κρατήσουμε τα εφέ και την ακριβή/προσεγμένη παραγωγή, δε μιλάμε πλέον για ταινία, αλλά για demo επίδειξης τηλεοράσεων (παρεμπιπτόντως, καλοθέατο το καινούργιο εργαλείο!) Σημείωση: Ο γραπτός λόγος, συχνά παρερμηνεύεται. Προς αποφυγή λοιπόν τής όποιας παρανόησης, τονίζω ότι το post μου δεν εμπεριέχει ούτε ίχνος ειρωνείας. Απλώς μού φάνηκε πολύ περίεργη η βαθμολογία, δεδομένης τής αρνητικής άποψης για τα πλέον ουσιαστικής σημασίας - κατά τη γνώμη μου πάντα - στοιχεία μια ταινίας. Εχεις δικιο και ετσι ακριβως την βαθμολογησα οχι σαν ταινια αλλα σαν demo για την tv μου.Σαν ταινια τι να βαθμολογησω και μονο που παιζει ο μπαμπουινος αρκει ,οσο εγω ειμαι μπαλαρινα αλλα τοσο ειναι αυτος ηθοποιος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις