Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Revolutionary Road

Ενω ξεκίνησε ωραία και έδειχνε ότι θα εξελιχθεί καλά και ότι μάλλον θα

θα δούμε και λίγο Παρίσι

, τελικά κάπου χάθηκε. Υπερβολικά απλοικό το κεντρικό της σενάριο για να μπορέσει να κρατήσει μια ολόκληρη ταινία με συνέπεια κάποια στιγμή πάνω σε ενα απο τα πολλά πισωγυρίσματα της ταινίας να δω ποσο απομένει και όταν είδα ότι είχε άλλη μια ώρα το έκλεισα. Μπορεί να γινοταν κάτι ωραίο παρακάτω, αλλά δεν το είδα. Δεν θα βάλω βαθμολογία γιατί δεν την είδα όλη.

Και ποστάρεις στο συγκεκριμένο τόπικ μετά από 10 μήνες για μία ταινία που δεν είδες όλη?

Θρασύς πραγματικά...

• Like 2
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Exam 2009

Όλα διαδραματίζονται σε ένα δωμάτιο. Μια low budget παραγωγή που όμως αξίζει να τη δει κάποιος. Βασικό ατού της ότι δεν είναι καθόλου προβλέψιμη σε κανένα σημείο. Ίσως εάν είχε καλύτερους ηθοποιούς να ανέβαινε περισσότερο.

6/10

This is England 2006

Ταινία για τους skinheads στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του πολέμου στα Falklands. Ωραία ιδέα που σε ταξιδεύει στα 80's αλλά πάσχει από σενάριο αφού σε όλη την ταινία δεν γίνεται κάτι ανατρεπτικό. Μεγάλο μειονέκτημα η μικρή διάρκεια της ταινίας που αφήνει τους χαρακτήρες να αναπτυχθούν λίγο.

Αξίζει 7/10

• Like 1
Δημοσ.

Four Horsemen (2012)

Ντοκιμαντέρ το οποίο αναφέρεται στην οικονομική/κοινωνική κρίση η οποία καταστρέφει την ανθρωπότητα παρομοιάζοντας 4 από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ως τους 4 καβαλάρηδες της αποκάλυψης.

8/10

Δημοσ.

Αφου δεν προκεται να ανοιχτει τοπικ θα το γραψω εδω.

12 Years A Slave

Περιμενα ενα σκληρο δραμα απο τον steve mcqueen το οποιο θα ηταν τοσο καλο για να παρει οσκαρ αλλα ειδα μια ταινια προσαρμοσμενη για να παρει οσκαρ. Δεν ειχε ωμη βια και σκληρες σκηνες, στοιχεια που χαρακτηριζαν τις δυο προηγουμενες ταινιες του. Ηταν κρατημενη και απλα μας εδεινε μια γευση για τα ματια του κοσμου. Σοκ στις ταξεις της ακαδημιας εστω και σε αυτες τις λιγες σκηνες.

Ερμηνευτικα ηταν ολοι αψογοι. Δεν υπηρχε κακη ερμηνεια. Ο fassbender αξιζει να παρει οσκαρ 2ου ανδρικου ρολου μιας και εκανε την καλυτερη ερμηνεια της ζωης του. Απεδωσε τον τρελο κτηματια τοσο θεατρικα που καθε του σκηνη ηταν και ενα μικρο αριστουργημα.

Το σεναριο και ετσι οπως εξελιχθηκε η πλοκη δεν μου αρεσε. Δεν ειχαμε την αισθηση του χρονου, δεν μας εδειξε τον χωρισμο απο την οικογενεια του (λιγο κλισε αλλα επρεπε), μεσα απο καποια μεμονομενα γεγονοτα τον ειδαμε να προσαρμοζεται αρκετα ευκολα στην κατασταση (ηξερε κιολας οτι ετσι ηταν μιας και αυτος οταν ηταν ελευθερος δεν εκανε κατι) και μετα ειδαμε την οργη των λευκων να ξεσπαει πανω σε αυτον και τους υπολοιπους. Ελειπε το ρισκο και πηρε τον safe δρομο δειχνωντας πραγματα που εχουμε ξαναδει και ξερουμε. Γενικα, εκτος απο τις καλες ερμηνιες, το ΥΓ και την φωτογραφια δεν κραταω κατι αλλο. Τελος ακομα θεωρω το shame ως την καλυτερη ταινια του mcqueen

ΥΓ. Υπηρχε η πιο αληθινη φραση μεσα στο σεναριο. Αυτο σκεφτομαι καθε φορα που ακουω την λεξη survive σε post apocalyptic σειρες και ταινιες.

"Δεν θελω να επιβιωσω, θελω να ΖΗΣΩ"

Δημοσ.

Αφου δεν προκεται να ανοιχτει τοπικ θα το γραψω εδω.

12 Years A Slave

Περιμενα ενα σκληρο δραμα απο τον steve mcqueen το οποιο θα ηταν τοσο καλο για να παρει οσκαρ αλλα ειδα μια ταινια προσαρμοσμενη για να παρει οσκαρ. Δεν ειχε ωμη βια και σκληρες σκηνες, στοιχεια που χαρακτηριζαν τις δυο προηγουμενες ταινιες του. Ηταν κρατημενη και απλα μας εδεινε μια γευση για τα ματια του κοσμου. Σοκ στις ταξεις της ακαδημιας εστω και σε αυτες τις λιγες σκηνες.

Ερμηνευτικα ηταν ολοι αψογοι. Δεν υπηρχε κακη ερμηνεια. Ο fassbender αξιζει να παρει οσκαρ 2ου ανδρικου ρολου μιας και εκανε την καλυτερη ερμηνεια της ζωης του. Απεδωσε τον τρελο κτηματια τοσο θεατρικα που καθε του σκηνη ηταν και ενα μικρο αριστουργημα.

Το σεναριο και ετσι οπως εξελιχθηκε η πλοκη δεν μου αρεσε. Δεν ειχαμε την αισθηση του χρονου, δεν μας εδειξε τον χωρισμο απο την οικογενεια του (λιγο κλισε αλλα επρεπε), μεσα απο καποια μεμονομενα γεγονοτα τον ειδαμε να προσαρμοζεται αρκετα ευκολα στην κατασταση (ηξερε κιολας οτι ετσι ηταν μιας και αυτος οταν ηταν ελευθερος δεν εκανε κατι) και μετα ειδαμε την οργη των λευκων να ξεσπαει πανω σε αυτον και τους υπολοιπους. Ελειπε το ρισκο και πηρε τον safe δρομο δειχνωντας πραγματα που εχουμε ξαναδει και ξερουμε. Γενικα, εκτος απο τις καλες ερμηνιες και την φωτογραφια δεν κραταω κατι αλλο. Τελος ακομα θεωρω το shame ως την καλυτερη ταινια του mcqueen

Σινεμα το ειδες?

Δημοσ.

Σινεμα το ειδες?

Φυσικα.

ΥΓ2: Ξεχασα να πω για το soundtrack. Το συνθεσε ο hans zimmer απο οτι ειδα τωρα. Δεν μπορω να το ακουσω τωρα για να ειμαι σιγουρος αλλα ηταν μια μιξη απο το time του Inception και του soundtrack του shame το οποιο συνθεσε αλλος. Σε μερικες σκηνες ανατριχιαζα μονο και μονο απο την μουσικη και στα credits ηταν μαγεια να το ακους στην αιθουσα.

Μετα το Inception ο hans zimmer εχει γινει αναλωσιμος

• Like 1
Δημοσ.

Man of Steel

Χαχαχα, έπρεπε να το δω για να καταλάβω πόσο είχαν πονέσει τα 8 ευρώπουλα που έσκασαν κάποιοι φίλοι μου για να το δούνε στο σινεμά. Εγώ από την άλλη κλαίω μόνο τις 2,30'' που σπατάλησα για να το δω στο σπίτι. Μέχρι τη μέση της ταινίας η απόλυτη βαρεμάρα μετά κάτι γίνεται αλλά εκτός από τα ωραία cgi όλα τα άλλα είναι (ηθοποιία, σενάριο κτλ) είναι απροσδόκητα χαμηλά για μια παραγωγή τόσων εκατομμυρίων. Τζάμπα η διαφήμιση που της είχαν κάνει.

4/10

• Like 2
Δημοσ.

Κι εγώ λέω να πάω σήμερα ή αύριο. Θέλει να έρθει κανείς μαζί μου?

Xαμός. 

Θα βρείτε αίθουσα με τόσες θέσεις?

• Like 3
Δημοσ.

Ρε παιδιά τί διθύραμβοι είναι αυτοί για το Gravity;

Εγώ δεν το έχω δει ακόμα, αλλά όσοι γνωστοί μου πήγαν και το είδαν ΌΛΟΙ λένε ότι είναι βαρετό και χωρίς σενάριο.

Ένα μήνα αργότερα θα κάνω την ίδια ερώτηση. Πολύ όμορφη φωτογραφία, σκηνοθεσία, αλλά αυτό δεν είναι ταινία ακριβώς. Είναι να το βάλεις να αλλάζει στην οθόνη της τηλεόρασης όσο παίζει μουσική. 

Η κοπέλα αρπάχτηκε από τη ζωη, δεν έγινε και τίποτα. Απλώς παρακολουθούσαμε τις μεταπτώσεις και τις αλλαγές. Όμορφα, και; Στο τέλος μόνο το johnny walker blue label έλειπε.

Αν οι ταινίες προορίζονται να βλέπονται μόνο στις αίθουσες vmax για να τις απολαύσεις, για μένα έχουν αποτύχει. Αδικαιολόγητη η υψηλή βαθμολογία της. Θύμισε κάτι από τη φάση με το silver linings playbook που έκατσα να δω με χαρά και τελικά... τζίφος. Η Sandra πάντως πολύ καλή. Σήκωσε την ταινία επάνω της αξιοπρεπώς. 

Πάω να δω το before midnight που περιμένει.  :mellow:

• Like 2
Δημοσ.

"The White Ribbon" (2009)

Η ταινία λαμβανει χώρα σε ενα μικρό γερμανικό χωριό στο απαύγασμα το Α' ΠΠ. ΤΟ κυριαρχο χαρακτηριστικό της θα έλεγα πως είναι η ανικανότητα της ανθρώπινης φύσης να καταλάβει το αυτονοητο και η υποκρισία. Σιωπηλά δυνατό.

8/10

"Τρεξε Λόλα, τρέξε" (1998)

Ενα βασικό σενάριο, τρεις πιθανές εκδοχές. Λατρεψα την ηθοποιό Φρανκα Ποτεντε, όσον αφορά την ταινία, από κάποια στιγμή και μετά καταλαβαινεις στο περίπου που το πάει.

7.5/10

"The lives of others" (2006)

Συγκινητική ταινία. Το στορυ βασικά κινείται γύρω από έναν φαινομενικά αδίστακτο υπάλληλο της Σταζι, αλλά τα φαινομενα απατούν.

Εξαιρετική, 9/10

• Like 3
Δημοσ.

Κι εγώ λέω να πάω σήμερα ή αύριο. Θέλει να έρθει κανείς μαζί μου?

Εγω θα ηθελα πολυ αλλα φοβαμαι ...

Link.png Site: The Family

Kαι ενω βλεπω πως παιζει ο De Niro που εχει ρεκορ τελευταιων χρονων στην συμμετοχη μπουρδοταινιων  ξεφτιλιζοντας τον μυθο του μετα απο προτροπη φιλου λεω να την δω .

Ειναι σιγουρα σε καλυτερο επιπεδο απο τις μαλακιες που εχει παιξει εσχατως -δεν γινοταν να παει και πιο κατω- εχει  καποια καλα  σημεια οπως μαυρο χιουμορ  (αυτοσαρκασμος κυριως) αλλα τιποτα παραπανω .

5,8/10

Δημοσ.

The Dyatlov Pass Incident

Στηρίζεται λέει σε πραγματικά γεγονότα δεν ξέρω αν ισχύει , γενικά τίποτα το ιδιαίτερο είχε λίγο ενδιαφέρον στην αρχή μετά δεν μου άρεσε. 5/10 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...