Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; (2)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Before Midnight

Γιατι; Τι εφταιξε; Εκτος απο την Ελλαδα δεν βρισκω αλλον λογο για αυτο που ειδα. Επηρεασε ολους τους σεναριογραφους το γ@μω ταπεραμεντο μας και επρεπε να γινουν Ελληνες για 1 μερα. Κρεβατομουρμουρα, αυτοκινητομουρμουρα, τραπεζομουρμουρα, ολα τα ειδη ειχε, δεν αφησε κατι απ' εξω. Ηταν σαν να εβλεπα τους γονεις μου να τσακωνονται. Απορω σε τι αναφερονται τα διθυραμβικα σχολια που διαβαζα οταν παιζοταν στην Ελλαδα. Ειμαι σιγουρος οτι θα πηγαν ζευγαρια να δουν μια ωραια πονεμενη ρομαντικη κωμωδια και μεχρι να φτασουν σπιτι θα ειχαν ηδη χωρισει. Κατα την διαρκεια της ταινιας θα ειχαν βγαλει αφτρες και θα ξεφυσουσαν ολη την ωρα.

Καταλαβαινετε οτι τα τραυματα μου δεν με αφησαν να απολαυσω την "φυσικη" εξελιξη μιας σχεσης οπως την ειδαμε εδω (η οποια ειναι πολυ σωστη) αλλα αν θελαμε 100% ρεαλιστικοτητα το τελος δεν θα ηταν αυτο. 

Βασικα τα συναισθηματα μου για αυτη την ταινια τα περιγραφει το παραπανω meme. Δεν ξερω photoshop οποτε το περιγραφω

Σκεφτειτε στο πανω μερος το before sunrise και το before sunset και απο κατω το before midnight.

vroom-vroom-motherfuckers.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Before Midnight

Γιατι; Τι εφταιξε; Εκτος απο την Ελλαδα δεν βρισκω αλλον λογο για αυτο που ειδα. Επηρεασε ολους τους σεναριογραφους το γ@μω ταπεραμεντο μας και επρεπε να γινουν Ελληνες για 1 μερα. Κρεβατομουρμουρα, αυτοκινητομουρμουρα, τραπεζομουρμουρα, ολα τα ειδη ειχε, δεν αφησε κατι απ' εξω. Ηταν σαν να εβλεπα τους γονεις μου να τσακωνονται. Απορω σε τι αναφερονται τα διθυραμβικα σχολια που διαβαζα οταν παιζοταν στην Ελλαδα. Ειμαι σιγουρος οτι θα πηγαν ζευγαρια να δουν μια ωραια πονεμενη ρομαντικη κωμωδια και μεχρι να φτασουν σπιτι θα ειχαν ηδη χωρισει. Κατα την διαρκεια της ταινιας θα ειχαν βγαλει αφτρες και θα ξεφυσουσαν ολη την ωρα.

Καταλαβαινετε οτι τα τραυματα μου δεν με αφησαν να απολαυσω την "φυσικη" εξελιξη μιας σχεσης οπως την ειδαμε εδω (η οποια ειναι πολυ σωστη) αλλα αν θελαμε 100% ρεαλιστικοτητα το τελος δεν θα ηταν αυτο. 

Βασικα τα συναισθηματα μου για αυτη την ταινια τα περιγραφει το παραπανω meme. Δεν ξερω photoshop οποτε το περιγραφω

Σκεφτειτε στο πανω μερος το before sunrise και το before sunset και απο κατω το before midnight.

Βασικα,δε φταίει η ταινία αλλα η κυρίαρχη νοοτροπία,που οτιδήποτε αρνητικό,το βαφτίζει ελληναραδικοκο(ακουστηκε σαν ελληναδικο αυτο)και μας κανει να νομίζουμε ο,τι μονο εμεις κάνουμε ολα αυτά τα τραγικά,οι αλλοι εχουν κουμπάκι ξερω'γω ή ειναι σουπερ ντουπερ κουπερ μουφερ νουπερ μορφωμένοι κι εμεις πίθηκοι.

Ισα ισα που στη ταινια,φάνηκε ας πούμε το ελληνικό παν μετρον και απο την άλλη,η υπερβολή.

Kαταρχην ειναι μεσημερι ,μιλωντας για διαμαντια ειδα χτες αυτο:

Link.png Site: Educazione Siberiana

Eιναι απο αυτες τις ταινιες που τις ανακαλυπτεις τυχαια και αποδεικνυονται ευχαριστες εκπληξεις .Διαδραματιζεται στην Σιβηρια την περιοδο λιγο πριν και λιγο μετα την πτωση του Σοβιετικου καθεστωτος.Πολυ καλη ατμοσφαιρα και σκηνοθεσια και ενας Μalkovich  στα γνωστα επιπεδα .

7,5/10

Νταξ, ατμοσφαιρικό, με έναν Μάλκοβιτς που απλά τα στάνταρ του να πιάσει ξεχωρίζει.

Αλλά μέχρι εκεί τα καλά λόγια, πρόκειται για παραμυθάκι που ουδεμία σχέση έχει την ιστορική πραγματικότητα.

Οι υπόλοιποι ηθοποιοί επιεικώς μέτριοι, και αυτό το "μιλάμε αγγλικά με ρώσικη προφορά" για να φτιάξουμε κλίμα ποτέ δεν το κατάλαβα.

Επιτέλους, γυρίστε την στα αγγλικά ή γυρίστε την στα ρώσικα.

Το ενδιάμεσο παραπέμπει σε κάτι σαν τον Σημίτη μαστουρωμένο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Before Midnight

Eνω το ειχες βρει παλι το χανεις ,αφηνεις τον συναισθηματισμο  να πνιξει το κινηματογραφικο  σου κριτηριο .Βρες την ισορροπια σου :)

Νταξ, ατμοσφαιρικό, με έναν Μάλκοβιτς που απλά τα στάνταρ του να πιάσει ξεχωρίζει.

Αλλά μέχρι εκεί τα καλά λόγια, πρόκειται για παραμυθάκι που ουδεμία σχέση έχει την ιστορική πραγματικότητα.

Οι υπόλοιποι ηθοποιοί επιεικώς μέτριοι, και αυτό το "μιλάμε αγγλικά με ρώσικη προφορά" για να φτιάξουμε κλίμα ποτέ δεν το κατάλαβα.

Επιτέλους, γυρίστε την στα αγγλικά ή γυρίστε την στα ρώσικα.

Το ενδιάμεσο παραπέμπει σε κάτι σαν τον Σημίτη μαστουρωμένο.

Δεν διεκδικησε ποτε να εχει σχεση με την ιστορικη πραγματικοτητα  ,μυθιστορηματικη γραφη εχει.

Για την προφορα εχεις απολυτο δικιο συμφωνω.

Σκεψου ομως πως ειναι περισσοτερο οικειο στην Δυτικους αρα και "ρεαλιστικο" η  βαρια προφορα που εχουν οι ρωσοι στα αγγλικα καθως πολλοι ζουν πλεον σε αλλες χωρες παρα η  ρωσικη γλωσσα.

Επεξ/σία από Fotis13

Δεν διεκδικησει ποτε να εχει σχεση με την ιστορικη πραγματικοτητα ,μυθιστορηματικη γραφη εχει.

E πώς, gentre biography λέει, ως τέτοιο το κρίνουμε.

E πώς, gentre biography λέει, ως

Ναι δεν το ειχα προσεξει  οτι εχει και βιογραφικα στοιχεια παντως το βαρος δεν πεφτει εκει .

τοσο πολυ σε πειραξε η λεξη καθεστως ? τι να κανουμε ως τετοιο εχει καταγραφει στην ιστορια και στους πολιτες της πρωην ΕΣΣΔ .1 κομμα ,1 εφημεριδα και πολλα αλλα απο τα οποια εχω και προσωπικη εμπειρια.Πιες ενα καφε να ηρεμησεις ειναι και πρωι η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια.

Ναι δεν το ειχα προσεξει  οτι εχει και βιογραφικα στοιχεια παντως το βαρος δεν πεφτει εκει .

τοσο πολυ σε πειραξε η λεξη καθεστως ? τι να κανουμε ως τετοιο εχει καταγραφει στην ιστορια- 1 κομμα ,1 εφημεριδα και πολλα αλλα -και στους πολιτες της πρωην ΕΣΣΔ  απο την οποια εχω και προσωπικη εμπειρια.Πιες ενα καφε να ηρεμησεις ειναι και πρωι η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια.

Δεν ξέρω, ίσως είμαι αυστηρός με τον όρο biography.

Όταν βλέπω gentre biography, θέλω να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

H λίστα του Σίντλερ μπορεί να θεωρηθεί ασφαλώς βιογραφική. Φαντάσου με την ίδια λογική, να χαρακτηριστεί βιογραφικό το inglurious basterds. Θα γελάνε και οι πέτρες.

Όσον αφορά το spoiler, αν νομίζεις πως έπεσες σε νοσταλγό του "υπαρκτού", κάπου το χάνεις.

Καφέ δεν νομίζω πως χρειάζομαι, δεν έχω κάν πέσει για ύπνο ακόμα.

(χαίρομαι όμως που με σκέφτεσαι)

:P

• Like 1

Παιδιά καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Ξαναείδα χτες το Glengarry Glen Ross. Επειδή δεν είναι και τόσο γνωστή ταινία και ίσως πολλοί δεν την έχουν δει, θέλω να τονίσω και πάλι ότι πρόκειται για ένα πραγματικό διαμάντι. Το φιλμ είναι μεταφορά θεατρικού έργου του David Mamet και γενικώς αυτό φαίνεται καθώς τα περισσότερα διαδραματίζονται σε δύο κλειστούς χώρους κατά τη διαρκεια μιας νύχτας. Το σενάριο είναι απλά απίστευο όπως και οι ερμηνείες όλων των πρωταγωνιστών (ειδικά ο Jack Lemon είναι εκπληκτικός). Μη περιμένετε σκηνές δράσης, όλη η δράση είναι στους διαλόγους. Τη συνιστώ σε κάθε πραγματικό σινεφίλο που δεν την έχει δει.

Ευχαριστώ θερμά που με έκανες να την δω. Το story δεν είχε κάτρι τρομερό, αλλά οι διάλογοι ήταν εξαιρετικά δυνατοί. Και δεν φανταζόμουν ποτέ να δω ταινία με τον Al Pacino και τον Spacey (που είναι ο αγαπημένος μου), στην οποία χωράει ακόμα δυνατότερη ερμηνεία, αυτή του Jack Lemon.

• Like 1

Ευχαριστώ θερμά που με έκανες να την δω. Το story δεν είχε κάτρι τρομερό, αλλά οι διάλογοι ήταν εξαιρετικά δυνατοί. Και δεν φανταζόμουν ποτέ να δω ταινία με τον Al Pacino και τον Spacey (που είναι ο αγαπημένος μου), στην οποία χωράει ακόμα δυνατότερη ερμηνεία, αυτή του Jack Lemon.

Εδώ ακόμα και ο Baldwin στο πεντάλεπτο που έπαιξε ήταν φοβερός... ο λόγος που βγάζει όσο αλαζονικός κι αν φαντάζει αποτυπώνει πλήρως τις αξίες που άκμασαν στις δεκατίες του 80-90.

• Like 2

Εδώ ακόμα και ο Baldwin στο πεντάλεπτο που έπαιξε ήταν φοβερός... ο λόγος που βγάζει όσο αλαζονικός κι αν φαντάζει αποτυπώνει πλήρως τις αξίες που άκμασαν στις δεκατίες του 80-90.

Έτσι ακριβώς, όσο την σκέφτομαι την ταινία τόσο πιο πολύ ενθουσιάζομαι. Έχω μερικές ταινίες να δω που δεν έχω δει, αλλά αυτήν θα την ξαναδώ σίγουρα.

Στο μεταξύ δεν έγινε πολύ γνωστή λόγω χαμηλού budget; Γιατί πρέπει να είχε σχετικά πάρα πολύ χαμηλό budget, σχετικά με το cast βέβαια.

Edit: Αργότερα θα γράψω και για το mulholland drive, ή θα περιμένω αύριο. Προσπαθώ να το χωνέψω λίγο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...