Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Broken 2012

Πολυ ωραια ταινια, την προτεινω με τα ματια κλειστα σε οσους αρεσε το jagten. Αυτη καλυπτει μεγαλυτερο ευρος αλλα ειναι στην ιδια λογικη

Και κατι εκτος 

Τι προκαλουν τα πουτανακια... Για αυτο μακρυα, οσο πιο μακρυα γινεται

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

The Verdict (1982)

Πολύ καλή ταινία από έναν πολύ μεγάλο σκηνοθέτη. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι το πως σε άλλη μια ταινία του, κατάφερε να μου κρατήσει το ενδιαφέρον, ενώ είχα καταλάβει από τα πρώτα λεπτά την πορεία της και την κατάληξη της. Ένα δικαστικό δράμα που πατάει στους απλούς κοινούς κανόνες που έχουν τα περισσότερα του είδους, χωρίς να προσπαθεί να εντυπωσιάσει με ανατροπές (κάτι που βλέπουμε στις μέρες μας) και όμως τόσο δυνατό. Συμβάλλουν τα μέγιστα βέβαια, η εξαιρετική ερμηνεία του Paul Newman (από τους ελάχιστους άντρες που σαν άντρας ζηλεύω) και ο James Mason που είναι εκπληκτικός σε δεύτερο ρόλο (ήταν υποψήφιος για Oscar).

ps. Υπάρχει και ένα Easter egg στο background της ταινίας προς το τέλος της. Για την ακρίβεια δυο, απλά το ένα δεν “μεγαλούργησε” στην πορεία.

Δημοσ.

Μιλας για τον εαυτο σου συχνα στο τριτο ενικο? Εισαι μπασκε(τ)μπολιστας ή αστερι του πενταγραμμου?   :-D

πις

χαχχαχαχα true, δεν το διατύπωσα σωστά, κατά την γνώμη μου, πως νομίζω εγώ.

• Like 1
Δημοσ.

Ειπα να αρχισω ταινιες για τις οποιες ντρεπομαι που δεν εχω δει ακομα..

American Beauty

Παει πολυς καιρος που ειχα να δω τοσο ωραια ταινια.. Τι να πω,για τις ερμηνειες??? Για το σεναριο?? Για τα μνματα που περναει?? Και πανω που στο τελος λεω το παει για κλισε.. Εμεινα! Μολις τελειωσε προσπαθουσα να βρω κατι που να μην μου αρεσε στην ταινια,αλλα πραγματικα δεν βρηκα. Με αυστηροτητα 9/10 απο μενα.

Σειρα εχει το Silence of the Lambs ... Νταξει σιγα την ερμηνεια δλδ που θα εχει ο Hopkins :P :P

Ξεχασα να αναφερω πως ειχα δει και το La Heine (Το Μίσος)

Δεν πιστευα οτι θα μου αρεσε τοσο,ο βασικος πρωταγωνιστης ειναι απλα ΓΑΜΑΤΟΣ και τελειωνει με ενα απιστευτο τελος! Οσοι γουσταραν το στιλ του American History X, θα την υπερλατρεψουν και αυτη.

8/10

American Beauty απλα masterpiece.

La Heine ? listed!

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt0310775/?ref_=sr_5">Sympathy For Mr.Vengeance

Ειναι η πρωτη ταινια απο την βαφτισμενη τριλογια "The Vengeance". Εψαχνα αρκετο καιρο να βρω πως την λενε και την βρηκα αυτες τις μερες οποτε δεν εχασα χρονο. Λογικα ειναι η τριλογια που θα δω αυτο το καλοκαιρι μιας και περασε στο νημα το back to the future. 

Μιας και ειναι νοτιοκορεατικη ταινια πρεπει να αγνοησω τα λειτουργικα προβληματα. Οπως καποια σημειωματα, μηνυματα, προτασεις που δεν μεταφραζονται (φανταζομαι δεν ξερουν ολοι κορεατικα) και την δυσκολια να ξεχωρισεις ποιος ειναι ποιος μιας και δεν ανεφεραν συχνα τα ονοματα επειδη προχωραγε αργα και ο παραγωντας "ολοι μοιαζουμε μεταξυ μας" δεν εκανε το εργο μου ευκολο. 

Το σεναριο ηταν ωραιο και μετρημενο με την εννοια οτι δεν πηγαινε απο ανατροπη σε ανατροπη αλλα ειχε 3 βασικα σταδια. Ειχε βεβαια τα κενα του, τα οποια με δυσκολεψαν να καταλαβω τι ακριβως εγινε, αλλα νομιζω οτι ηταν περισσοτερο επιλογη του σκηνοθετη παρα του σεναριογραφου. Αυτος ο κινηματογραφος εχει το καλο οτι ειναι αμεσος προς τον θεατη, ωμος δειχνοντας μια αληθοφανεια και ειναι τα στοιχεια που με εκαναν να νοιαζομαι για ολους τους πρωταγωνιστες συγκλονιζοντας με ταυτοχρονα. Το εχασα καπου μετα την 1 ωρα και κατι επειδη απλα δεν ηξερα που ηταν ποιος και τι εκανε. Το οτι δεν μιλαγαν αρκετα ναι μεν δεν ακυρωνε την ταινια αντιθετως κιολας αλλα επρεπε να μαντεψω ποιος ειναι που και τι κανει ποιος.

Ετοιμαζομαι πυρετωδως για το oldboy που εχω ακουσει πολυ καλα λογια. (Ναι εχω δει ηδη την fighting σκηνη στον διαδρομο)

Εγω ειδα το Sympathy for lady vengeance ηταν απο βαρετο μεχρι και ηλιθιο. Εφυγε δελετε....

Old Boy, αλλο masterpiece!

• Like 1
Δημοσ.

Εγω ειδα το Sympathy for lady vengeance ηταν απο βαρετο μεχρι και ηλιθιο. Εφυγε δελετε....

Ειναι τριλογια και ειδες το τελευταιο. Δεν ξερω αν εχεις δει και το mr.vengeance το οποιο ειναι το πρωτο της τριλογιας αλλα θα σου ελεγα να το δεις

Δημοσ.

Άργησες μόλις 10 χρόνια, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Έχε χάρη που είσαι γαύρος  :-D

Την αμερικάνικη δεν θα την δω ποτέ, όπως δεν έχω δει και κανένα άλλο remake μέχρι σήμερα. Γιατί να δω το remake; Δεν είμαι αμερικάνος, ούτε η μητρική μου γλώσσα είναι τα αγγλικά (παρότι παρακολουθώ άνετα ταινίες χωρίς υπότιτλους), αλλά ούτε και θα μου άρεσε να δω κάποια τέτοια ταινία στα ελληνικά. Πάντα τα original βλέπω, είτε είναι ασιατικά, είτε σκανδιναβικά, είτε ισπανο-ιταλο-γαλλικο-γερμανικά κτλ. Άμα περίμενα τα remake θα είχα στερηθεί 10 χρόνια αυτό το οπτικοακουστικό αριστούργημα.

Άσε που ουδέποτε διάβασα κάπου ότι το remake ήταν καλύτερο του πρωτότυπου. Remake - πράγματα του σατανά.

ωραιος ο φιλος. μπηκες στο favourite list :-D

• Like 1
Δημοσ.

Blue Valentine

To Blue Valentine είναι νομίζω μια ταινία που θα τη βιώσει τελείως διαφορετικά ένας μεγαλύτερος σε ηλικία από έναν μικρότερο. Έχει να κάνει πολύ με τα βιώματα του καθενός και τι φάση της ζωής στην οποία βρίσκεται. Ενώ σε κάποιον ορισμένες σκηνές μπορεί να περάσουν αδιάφορα από μπροστά του, σε κάποιον άλλο μπορεί να είναι απίστευτα σκληρές συναισθηματικά. Με μία κουβέντα η ταινία περιγράφει τη γέννηση και το θάνατο μιας σχέσης (αυτά τα σημεία μεμονωμένα και όχι το ενδιάμεσο) αλλά στη πραγματικότητα είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Δεν είναι ταινία που βλέπεται ευχάριστα αν αυτό είνα το ζητούμενο για κάποιον, ανήκει περισσότερο στη κατηγορία εκείνη των ταινιών που προβληματίζουν. Σκηνοθετικά τη βρήκα σχεδόν τέλεια, το ίδιο καλές ήταν και οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών. Ένα καλό διάλειμμα ανάμεσα στον Άνθρωπο Ατσάλι και στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς.

7,9/10

• Like 1
Δημοσ.

Αντε τώρα να του πεις οτι ειναι τριλογία...

Μην τού το πεις...όποιον τού επισημαίνει οτιδήποτε, τον βάζει σε ignore list. Αν τολμήσει να διαφωνήσει ευθέως δε... :fear:

(Εγώ το πόσο έχω πληγωθεί απ' το ...ιγκνόριασμα που μού 'ριξε, δε λέγεται...)

• Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μην τού το πεις...όποιον τού επισημαίνει οτιδήποτε, τον βάζει σε ignore list. Αν τολμήσει να διαφωνήσει ευθέως δε... :fear:

(Εγώ το πόσο έχω πληγωθεί απ' το ...ιγκνόριασμα που μού 'ριξε, δε λέγεται...)

ignore pooper...

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

American Beauty απλα masterpiece.

La Heine ? listed!

Ειναι τριλογια.

Δημοσ.

Sympathy For Lady Vengeance

Μεχρι την μεση ηταν μια κανονικη ταινια και ειχα ψιλοβαρεθει γιατι δεν υπηρχε δραση. Και σε αυτην την ταινια οπως και στην 1η της τριλογιας υπαρχαν σκηνες που δεν μας εδειχνε και δεν μας εξηγουσε οποτε επερνε ωρα να καταλαβεις παλι ποιος ειναι ποιος. Μετα ομως αρχισαν τα δυσκολα, τα ηθικα διδαγματα και η ανθρωπινη φυση. Απο εκει και μετα δεν μπορω να πω κατι.

Γενικα τωρα για την τριλογια, ειναι απο τις καλυτερες που εχω δει ποτε μου. Επικεντρωνονται στην εκδικηση που ζητα ο ανθρωπος και με 3 ταινιες καταφερνει να σε βαλει σε σκεψεις και να σε καταστρεψει. Αρχιζω και ξανα αναθεωρω αρκετα πραγματα ειδικα μετα τις σοκαριστικες σκηνες στο τελος του oldboy και της sympathy for lady vengeance. Σκηνοθετικα η πρωτη ηταν κατωτερη απο τις αλλες 2 με αυτη του oldboy να ειναι η καλυτερη. Παραδοξως τα σεναρια της 1ης και της 2ης ηταν πολυ καλα με της 3ης να ειναι μετριο σχετικα με τα προηγουμενα αλλα σαν ταινια μου αρεσε περισσοτερο απο την 1η. Νομιζω οτι αυτη ειναι η μαγεια αυτης της τριλογιας. Δεν ειναι οι τελειες ταινιες, ολες εχουν τα θετικα και τα αρνητικα τους και το αποτελεσμα δεν ειναι χαοτικο οπως γινεται συνηθως στις τριλογιες. Θελω να τις ξαναδω συντομα

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...