BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Site: http://www.imdb.com/title/tt0364569/?ref_=sr_4">Oldboy 2003 Την εχω δει εδω και κατι μερες και ακομα προσπαθω να συνελθω. Τις προσδοκιες μου τις ξεπερασε. Ακομα δεν εχω λογια. Αν δεν την εχετε δει ακομα... ξερετε τι να κανετε εμενα πάντως δε μαρεσε η ταινία
Voodooman Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Από όσο είδα στο trailer, ο Spike Lee φαίνεται να έκανε καλή δουλειά. Δεν πειράζει να δούμε μία μεταφορά πιο κοντά στη δυτική αισθητική, αλλά άντε τώρα να διασκευάσεις την σκηνή με το σφυρί στο διάδρομο... 3
Chrisxxx Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Η αληθεια είναι ότι το oldboy παραειναι ασιατικης αισθητικής για να μπορεσει να μεταφερθεί απαράλλαχτο, πρέπει να γινουν αρκετές αλλαγες, ειδικά στη συμπεριφορά των χαρακτήρων για να ταιριάζει με τη δυτική αισθητική. 2
gavros10 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Ειναι απο τις ταινιες που απορω πως τολμουν και τις κανουν remake οι αμερικανοι. Ταιριαζε αισθητικα με την βρωμια που εχουν - εκπροσωπουν οι νοτιο κορεατες. Το trailer του remake δεν εχει καμια σχεση με του 2013. Ειναι οικογενειακο θριλερ και ψαχνει για εκδικηση. Το ν.κορεατικο φαινεται και ειναι κλασεις ανωτερο. Τους αξιζει ενα χρυσο βατομουρο μονο και μονο που το σκεφτηκαν 3
dhmhtrhs79 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Site: http://www.imdb.com/title/tt0364569/?ref_=sr_4">Oldboy 2003 Την εχω δει εδω και κατι μερες και ακομα προσπαθω να συνελθω. Τις προσδοκιες μου τις ξεπερασε. Ακομα δεν εχω λογια. Αν δεν την εχετε δει ακομα... ξερετε τι να κανετε Άργησες μόλις 10 χρόνια, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Έχε χάρη που είσαι γαύρος Την αμερικάνικη δεν θα την δω ποτέ, όπως δεν έχω δει και κανένα άλλο remake μέχρι σήμερα. Γιατί να δω το remake; Δεν είμαι αμερικάνος, ούτε η μητρική μου γλώσσα είναι τα αγγλικά (παρότι παρακολουθώ άνετα ταινίες χωρίς υπότιτλους), αλλά ούτε και θα μου άρεσε να δω κάποια τέτοια ταινία στα ελληνικά. Πάντα τα original βλέπω, είτε είναι ασιατικά, είτε σκανδιναβικά, είτε ισπανο-ιταλο-γαλλικο-γερμανικά κτλ. Άμα περίμενα τα remake θα είχα στερηθεί 10 χρόνια αυτό το οπτικοακουστικό αριστούργημα. Άσε που ουδέποτε διάβασα κάπου ότι το remake ήταν καλύτερο του πρωτότυπου. Remake - πράγματα του σατανά. 1
gavros10 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Άργησες μόλις 10 χρόνια, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Έχε χάρη που είσαι γαύρος Την αμερικάνικη δεν θα την δω ποτέ, όπως δεν έχω δει και κανένα άλλο remake μέχρι σήμερα. Γιατί να δω το remake; Δεν είμαι αμερικάνος, ούτε η μητρική μου γλώσσα είναι τα αγγλικά (παρότι παρακολουθώ άνετα ταινίες χωρίς υπότιτλους), αλλά ούτε και θα μου άρεσε να δω κάποια τέτοια ταινία στα ελληνικά. Πάντα τα original βλέπω, είτε είναι ασιατικά, είτε σκανδιναβικά, είτε ισπανο-ιταλο-γαλλικο-γερμανικά κτλ. Άμα περίμενα τα remake θα είχα στερηθεί 10 χρόνια αυτό το οπτικοακουστικό αριστούργημα. Άσε που ουδέποτε διάβασα κάπου ότι το remake ήταν καλύτερο του πρωτότυπου. Remake - πράγματα του σατανά. Δηλαδη τον νονο που αργησα να τον δω περιπου -40 χρονια θα επρεπε να τον δω πιο νωρις απο την κοιλια της μανας μου ή απο εκει που ημουν πριν; Δεν εχει σημασια αν βλεπεις μια ταινια οταν βγαινει ή 10 χρονια μετα. Σημασια εχει να εισαι ετοιμος οταν την δεις. Και εγω τωρα ημουν ετοιμος Θα την δω την αμερικανικη απο περιεργεια κυριως. Οσο για τα remake και εγω κατα ειμαι γιατι εκμεταλευονται συνηθως την εμπορικη επιτυχια της προηγουμενης ταινιας και την φημη που εχει χτισει μεσα στα χρονια. Υπαρχουν remake που ειναι καλυτερα απο την αρχικη ταινια αλλα δεν μπορω να σκεφτω κανενα τωρα 2
fearwhatnow Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Broken Ταινιαρα. Αψογη κινηματογραφηση, ερμηνειες εκπληκτικες. 9/10 1
dhmhtrhs79 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δηλαδη τον νονο που αργησα να τον δω περιπου -40 χρονια θα επρεπε να τον δω πιο νωρις απο την κοιλια της μανας μου ή απο εκει που ημουν πριν; Δεν εχει σημασια αν βλεπεις μια ταινια οταν βγαινει ή 10 χρονια μετα. Σημασια εχει να εισαι ετοιμος οταν την δεις. Και εγω τωρα ημουν ετοιμος Θα την δω την αμερικανικη απο περιεργεια κυριως. Οσο για τα remake και εγω κατα ειμαι γιατι εκμεταλευονται συνηθως την εμπορικη επιτυχια της προηγουμενης ταινιας και την φημη που εχει χτισει μεσα στα χρονια. Υπαρχουν remake που ειναι καλυτερα απο την αρχικη ταινια αλλα δεν μπορω να σκεφτω κανενα τωρα Πλάκα έκανα, μη μου συγχύζεσαι! Επίσης δεν ξέρω την ηλικία σου, οπότε ναι μπορεί και να ήσουν μικρός το 2003, απλά η συγκεκριμένη ταινία είχε γίνει πολύ γνωστή γρήγορα, οπότε μου έκανε εντύπωση να μην την εχεις δει μέχρι τώρα. Χαίρομαι όμως που σου άρεσε και αυτή, αλλά και η προηγούμενη (Mr. Vengeance) που είναι και λίγο πιο "δύσκολη" να τη παρακολουθήσεις. Η τελευταία (Lady Vengeance) δεν μου άρεσε εμένα. Αν θες μπορώ να σου προτείνω καμμιά 10αρια άλλες κορεάτικες που πραγματικά αξίζουν να τις δεις. Και μετά ακόμα περισσότερες! Ακομα και οι πιο μέτριες σε σενάριο και πλοκή κορεάτικες ταινίες της τελευταίας 10ετίας, ακόμα και αν δεν σου κάνουν το κλικ είναι πάντα καλογυρισμένες, τεχνικά άρτιες και με πολύ καλές ερμηνείες. Αυτό το παραδέχονται και φίλοι μου που είναι fan των αμερικάνικων blockbuster. Απλά το σενάριο αρχίζει σιγα-σιγά να επαναλαμβάνεται και να βαλτώνει στις τελευταίες που έχω δει. Μάλλον αρχίζουν να ξεμένουν από ιδέες και αυτοί. Και μόνο που δεν μπορείς να θυμηθείς remake καλύτερο του original έρχεσαι στα λόγια μου!
~mxls~ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Die Welle (2008) μια πολι καλι τενια για οσα πεδια είναι στόκοι και ανιστόρητοι αγαπανε πολει τιν πατρηδα τυς. Στα σοβαρά, μια αρκετά κατατοπιστική ταινία για τα (άμεσα) μηνύματα που θέλει να περάσει, με έναν αρκετά διδακτικό επίλογο, ειδικά αν είσαι Έλληνας. Ωστόσο πολύ μέτριες ερμηνίες, και αρκετες ασύνδετες σκηνες. Και από άποψη ενδιαφέροντος/δράσης, σε πολλά σημεία ο θεατής θα βαρεθεί. 5/10
gavros10 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Πλάκα έκανα, μη μου συγχύζεσαι! Επίσης δεν ξέρω την ηλικία σου, οπότε ναι μπορεί και να ήσουν μικρός το 2003, απλά η συγκεκριμένη ταινία είχε γίνει πολύ γνωστή γρήγορα, οπότε μου έκανε εντύπωση να μην την εχεις δει μέχρι τώρα. Χαίρομαι όμως που σου άρεσε και αυτή, αλλά και η προηγούμενη (Mr. Vengeance) που είναι και λίγο πιο "δύσκολη" να τη παρακολουθήσεις. Η τελευταία (Lady Vengeance) δεν μου άρεσε εμένα. Αν θες μπορώ να σου προτείνω καμμιά 10αρια άλλες κορεάτικες που πραγματικά αξίζουν να τις δεις. Και μετά ακόμα περισσότερες! Ακομα και οι πιο μέτριες σε σενάριο και πλοκή κορεάτικες ταινίες της τελευταίας 10ετίας, ακόμα και αν δεν σου κάνουν το κλικ είναι πάντα καλογυρισμένες, τεχνικά άρτιες και με πολύ καλές ερμηνείες. Αυτό το παραδέχονται και φίλοι μου που είναι fan των αμερικάνικων blockbuster. Απλά το σενάριο αρχίζει σιγα-σιγά να επαναλαμβάνεται και να βαλτώνει στις τελευταίες που έχω δει. Μάλλον αρχίζουν να ξεμένουν από ιδέες και αυτοί. Και μόνο που δεν μπορείς να θυμηθείς remake καλύτερο του original έρχεσαι στα λόγια μου! Δεν μπορουσα να την δω στα 9 μου... Την ηξερα καιρο σαν ταινια αλλα δεν ηξερα το ονομα και την προηγουμενη εβδομαδα το βρηκα. Το mr. vengeance το ειδα με λιγη δυσκολια αλλα μου αρεσε. Μενει να δω την lady vengeance αλλα δεν νομιζω να προλαβω να την δω
fearwhatnow Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Die Welle (2008) μια πολι καλι τενια για οσα πεδια είναι στόκοι και ανιστόρητοι αγαπανε πολει τιν πατρηδα τυς. Στα σοβαρά, μια αρκετά κατατοπιστική ταινία για τα (άμεσα) μηνύματα που θέλει να περάσει, με έναν αρκετά διδακτικό επίλογο, ειδικά αν είσαι Έλληνας. Ωστόσο πολύ μέτριες ερμηνίες, και αρκετες ασύνδετες σκηνες. Και από άποψη ενδιαφέροντος/δράσης, σε πολλά σημεία ο θεατής θα βαρεθεί. 5/10 Ο μονος θεατης παγκοσμιως που βαρεθηκε σε αυτη την ταινια μαλλον εισαι εσυ. Αν σε αυτη την ταινια ειδες εσυ μετριες ερμηνειες και ασυνδετες σκηνες φανταζομαι το 99% των αμερικανικων ταινιων θα πρεπει να τις βαθμολογεις με - (μειον).
~mxls~ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Ο μονος θεατης παγκοσμιως που βαρεθηκε σε αυτη την ταινια μαλλον εισαι εσυ... Μα για μένα μιλάω 3
Sed22 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Παιδια εχει δει κανενας αυτο ? Would You Rather (http://www.imdb.com/title/tt1999995/?ref_=tt_plg_rt)
linkin Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Μα για μένα μιλάω Die Welle (2008) μια πολι καλι τενια για οσα πεδια είναι στόκοι και ανιστόρητοι αγαπανε πολει τιν πατρηδα τυς. Στα σοβαρά, μια αρκετά κατατοπιστική ταινία για τα (άμεσα) μηνύματα που θέλει να περάσει, με έναν αρκετά διδακτικό επίλογο, ειδικά αν είσαι Έλληνας. Ωστόσο πολύ μέτριες ερμηνίες, και αρκετες ασύνδετες σκηνες. Και από άποψη ενδιαφέροντος/δράσης, σε πολλά σημεία ο θεατής θα βαρεθεί. 5/10 Μιλας για τον εαυτο σου συχνα στο τριτο ενικο? Εισαι μπασκε(τ)μπολιστας ή αστερι του πενταγραμμου? πις 1
firewalker Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Παιδια εχει δει κανενας αυτο ? Would You Rather (http://www.imdb.com/title/tt1999995/?ref_=tt_plg_rt ) Εγώ. Τίμια ταινία. Βλέπεται άνετα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις