Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και θα μας αφησεις να αναρωτιομαστε για το αμα ειναι καλη ή οχι? Πες καμια κουβεντα παραπανω, μην μας εχεις στο σκοταδι.

Δεν προτεινω ταινιες που δεν μου αρεσουν. ^^

Επεξ/σία από doubtful
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

The Village

ουδεν σχολιο.

The Name Of The Rose

Πρεπει να γραψω κατι στα ελληνικα...

Άμα δεν έχεις όρεξη να πεις 2 πράγματα μην ποστάρεις. Διάβασε(και εφάρμοσε) το πρώτο ποστ or gtfo

• Like 1
Δημοσ.

The Hangover Part III

Θυμάμαι τον εαυτο μου παρακολουθόντας το πρώτο μέρος, να μην καταλαβαίνω γιατι ορισμένοι τριγύρω μου γελούσαν, είχαν ξεκαρδιστεί βασικά. Είδα το 3ο, επιλογή παρέας, ήθελαν κωμωδία....nope, καμια ελπίδα, παραμένει μια πλήρη ηλιθιότητα για ρηχο χιούμορ. Δεν έχω δει το δεύτερο και δεν με νοιάζει: 1/10

The Great Gatsby

Δεν έχω δει την παλιότερη ταινια, και δεν μπορω να κάνω συγκρίσεις ( ούτε το βιβλίο έχω διαβάσει ). Μου φάνηκε παράξενο, ιδιαίτερο οπτικά, ρομαντικό δράμα με νόημα στο τέλος, αλλόκοτος ο συνδιασμός με jay-z, ωστοσο πολύ καλές ερμηνείες από όλους, ακόμα και απ'τον Tobey MaGuire που δεν περίμενα πως θα μ'αρεσε στην αφήγηση. O Di Caprio μου άρεσε εξίσου όπως πρόσφατα στο Django: 7/10

Hatchico A dogs story   τετιο κλαμα ειχα να ριξω απ την εποχη του τιτανικου.οταν ο τζακ εγεινε παγοβουνο :lol:

Όταν έπιασε το μπαλάκι φαινόταν που πάει το πράγμα. Προσωπικά περίμενα καλύτερο τέλος.

• Like 1
Δημοσ.

Stoker

Ρισπεκ' στον Παρκ για το απιστευτο σκηνοθετικο στυλ αλλα το σεναριο και η ουσια ηταν επιπεδου Παπακαλιατη (το οποιο δεν ειναι κακο απλα στο τελος της ταινιας καταλαβαινεις ποσο συνηθισμενο και απλο ηταν τελικα, απλα στο εδωσε γαματα ο σκηνοθετης)

5/10, 10 στην σκηνοθεσια γιατι με εκανε να αντεξω 1:30 ωρα ενα σεναριο που ανηκει - και το εννοω - σε σηριαλ του Παπακαλιατη

• Like 1
Δημοσ.

Stoker

Ρισπεκ' στον Παρκ για το απιστευτο σκηνοθετικο στυλ αλλα το σεναριο και η ουσια ηταν επιπεδου Παπακαλιατη (το οποιο δεν ειναι κακο απλα στο τελος της ταινιας καταλαβαινεις ποσο συνηθισμενο και απλο ηταν τελικα, απλα στο εδωσε γαματα ο σκηνοθετης)

5/10, 10 στην σκηνοθεσια γιατι με εκανε να αντεξω 1:30 ωρα ενα σεναριο που ανηκει - και το εννοω - σε σηριαλ του Παπακαλιατη

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν προτεινω ταινιες που δεν μου αρεσουν. ^^

Δεν σου ειπα να προτεινεις καμια ταινια, σου ειπα να σχολιασεις ειτε αρνητικα, ειτε θετικα τις ταινιες που βλεπεις.

Ο σκοπος του τοπικ ειναι να ενημερωνεις τους αλλους συμφορουμιτες σχετικα με μια ταινια ωστε να τους προτρεψεις ή αποτρεψεις απο το να την δουνε. 

Ριξε μια ματια στο πρωτο ποστ και γενικα στους κανονισμους του φορουμ να παρεις μια ιδεα τι παιζει.

Δημοσ.

Ghost In The Shell (του 1995)

Απλα Mind-blowing ! 9.9/10

Πηγη γνωσης και σκεψεις (το οποιο σημαινει δεν ειναι για ολους !). Ταινια που πρεπει να δεις πολλες φορες να για τη καταλαβεις. Εκανα pause καθε λιγο και λιγακι για να σκεφτω αυτα που διαβαζα.

Δημοσ.

The Hangover Part III

Θυμάμαι τον εαυτο μου παρακολουθόντας το πρώτο μέρος, να μην καταλαβαίνω γιατι ορισμένοι τριγύρω μου γελούσαν, είχαν ξεκαρδιστεί βασικά. Είδα το 3ο, επιλογή παρέας, ήθελαν κωμωδία....nope, καμια ελπίδα, παραμένει μια πλήρη ηλιθιότητα για ρηχο χιούμορ. Δεν έχω δει το δεύτερο και δεν με νοιάζει: 1/10

The Great Gatsby

Δεν έχω δει την παλιότερη ταινια, και δεν μπορω να κάνω συγκρίσεις ( ούτε το βιβλίο έχω διαβάσει ). Μου φάνηκε παράξενο, ιδιαίτερο οπτικά, ρομαντικό δράμα με νόημα στο τέλος, αλλόκοτος ο συνδιασμός με jay-z, ωστοσο πολύ καλές ερμηνείες από όλους, ακόμα και απ'τον Tobey MaGuire που δεν περίμενα πως θα μ'αρεσε στην αφήγηση. O Di Caprio μου άρεσε εξίσου όπως πρόσφατα στο Django: 7/10

Όταν έπιασε το μπαλάκι φαινόταν που πάει το πράγμα. Προσωπικά περίμενα καλύτερο τέλος.

η ταινια ηταν βασισμενη σε πραγματικα γεγονοτα .απλα η ιστορια με αυτο το σκυλι συνεβη στην ιαπωνια το 1925 ενω εδω μετεφεραν την ιστορια στα 80ς και φυσικα στην αμερικη.αρα καλυτερο τελος δεν θα μπορουσε να εχει.

Δημοσ.

The name of the rose

http://www.imdb.com/title/tt0091605/?ref_=sr_1

Τρομερή ταινία βασισμένη σε ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα του Umberto Eco. Μεσαιωνικά μοναστήρια, αρχαιοελληνικά χειρόγραφα, δολοφονίες μοναχών κτλ κτλ. Πολλά χρόνια πριν γίνουν της μόδας λόγω Dan Brown.

8.5/10

(και φυσικά να ακούσετε πριν την ταινία και το τραγούδι των Maiden The sign of the cross ;) )

Δημοσ.

The Killing (1956)

Άλλη μια ταινιάρα από τον Κubrick. Γαμάτο σενάριο και μοναδική noir ατμόσφαιρα. Επίσης η μουσική με έστειλε και το τέλος με ανατρίχιασε. Ευγε!

Δημοσ.

Ειδα μια ταινια δεν συγκρατησα τιτλο,παλια ηταν,με τον χαρισον Φορντ που υποδυοταν τον προεδρο των ΗΠΑ.Ειχαν καταλαβει το αεροπλανο τοτ τρομοκρατες και για να αφησουν αυτον και την οικογενεια του ελευθερος επρεπε να δωσει διαταγη να αφησουν ελευθερο ενα στρατηγο.

Πολυ ωραια ταινια και για μια ακομα φορα πολυ ωραιος Χαρισον Φορντ.

Δημοσ.

The Place Beyond the Pines

Καλή ταινία. Αν και πήγε να απογειωθεί κανα δυο φορές τελικά δεν το έκανε. Σε μερικά σημεία ένιωθα την ταινία να λέει "κάτσε να τελειώσουμε γρήγορα με αυτό για να πάμε στα καλά". Δηλαδή κάποια πράγματα τα πέρασε στο τσακ-μπαμ λες και βιαζόταν. Κατά τα άλλα αξιοπρεπής ταινία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις τελείωσα Lynch. Όσες έχω καιρό που τις είδα θα πω μόνο βαθμό, και με την σειρά που τις είδα.

Eraserhead: 8/10

Blue Velvet: 8,2/10

Wild at Heart: Είχε κάποια καλά στοιχεία, κάποιους χαρακτήρες αλλά δεν βρήκα νόημα. Δεν με άγγιξε καθόλου.  6/10

Lost Highway: Δεν βγαίνουν και πολλά συμπεράσματα αλλά είναι γαμηστερότητα. 8,2/10

The Straight Story: Μια ταινία που αν την δεις δεν θα καταλάβεις ίσως ότι είναι Lynch, και λογικό ίσως γιατί είναι απλή βιογραφία. Καλή ωστόσο  για αυτό που είναι 8/10

Dune: Γινόντουσαν πράγματα, έχτιζε έχτιζε και στο τέλος απογοήτευση. Μια μαλακιούλα είναι το πράμα με αρκετά αδύναμο και κουραστικό σενάριο. Κάπου διάβασα ότι την έχει αποκηρύξει, αν αληθεύει. 6/10

The Elephant Man: Η ταινία που έχει το μεγαλύτερο βαθμό στο imdb και αυτό γιατί είναι εύκολο να συγκινηθεί κανείς και να βρει στοιχεία ταύτισης με το αντικείμενο της ταινίας. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι γιατί την θεωρώ τόσο καλή αλλά μετά θυμάμαι ότι πολλοί κρύβουν μέσα τους κοινά βιώματα με τον ελέφαντα και είναι εύκολο να ταυτιστούν-συγκινηθούν. 8/10

Mulholland Drive: Η καλύτερη ταινία κατεμέ του Δαβίδ. Η πιο ολοκληρωμένη κι άρτια, μυστήριο, ατμοσφαιρική, η πιο γαμάτη και ανατρεπτική με γαμάτα σκηνικά και απόκοσμους χαρακτήρες και σουρεάλ ερωτεύσιμες καταστάσεις-σκηνές. Χωρίς να λείπει και το χιούμορ στην σκηνή που βρίσκει την γυναίκα με το παιδί της πισίνας. 9,5/10

Inland Empire: Ήμουν προετοιμασμένος, είχα δει τα προηγούμενα ακαταλαβίστικα και μου άρεσαν, άρχισε η ταινία με θαμπή την εικόνα και λέω ετοιμάζει κάτι καλό. Αλλά αυτό το έκτρωμα δεν το περίμενα ότι θα το χαρακτήριζα έτσι. εξοντωτική διάρκεια σε συνδυασμό με το δύσκολο θέμα, εναλλαγή σκηνών που πήζει εγκεφάλους, συνοχή ανύπαρκτη που τους πολτοποιεί πάλι. Δεν με άγγιξε καθόλου, βαρέθηκα την ζωή μου και δεν μου έδωσε τίποτα. Πήρε τις ιδέες από τις προηγούμενες ακαταλαβίστικες αλλά τις ξεχείλωσε τόσο πολύ λες και ήθελε να κάνει πειραματόζωα τους πιστούς του φαν. Μου φάνηκε τρομερά επιτηδευμένη και ότι είχε αυτοσκοπό να μπερδέψει και όχι να περάσει κάτι. Ότι όταν έγραφε το σενάριο δεν σκεφτόταν να αναπτύξει την ιδέα του αλλά να εντυπωσιάσει. Αναγνωρίζω βέβαια δύο πράγματα, ότι πήγε πολύ κόντρα στην πεπατημένη του hollywood και ότι κόπιασε πολύ για να φτιάξει την ταινία. Διάβασα και την εξήγηση αλλά αυτήν την φορά δεν άλλαξε κάτι. Οπότε 2/10 και shift delete.

Twin Peaks: Αρχίζει δυνατά και ανοίγει πολλά μέτωπα. Γρήγορα όμως βλέπω τα αρνητικά που έχει μια σειρά(και δεν βλέπω πολλές και δεν είμαι συνηθισμένος) όπως ότι γίνεται κάτι φαινομενικά συνταρακτικό στο τέλος του επεισοδίου αλλά στην αρχή του επομένου βλέπουμε ότι τελικά δεν ήταν και τίποτα. Έχει τον Dale Cooper που είναι τρομερός χαρακτήρας αλλά και πολύ συμπαθητικές φυσιογνωμίες όπως η Όντρευ, η Ντόνα και πάνω από όλες η Σέλυ που ειδικά αυτήν δεν την χόρτασα ποτέ :wub: :wub: . Στα επεισόδια που εμφανίστηκε ο Lynch φάνηκε ότι είναι απολαυστικός σαν ηθοποιός, κρίμα που δεν έχει παίξει πολύ σε κάποια άλλη ταινία. Η σειρά λοιπόν είχε κατά καιρούς γαμάτες σκηνές έντασης-αγωνίας-φόβου. Όταν βρέθηκε ο δολοφόνος όμως έκανε μια κοιλιά τέτοια που με έκανε να θέλω να περάσουν τα επεισόδια να τελειώνω ξερωγώ. Στα τελευταία όμως 4-5 επεισόδια ανέκτησε πάλι το ενδιαφέρον με κορύφωση το τελευταίο και τρομερό που συνέβησαν όλα αυτά που συνέβησαν, Όσοι το έχετε δει ξέρετε ότι είναι αγάπη και μίσος ταυτόχρονα. Με έκανε να σηκωθώ και να τραβάω τα μαλλιά μου, και με την καλή και με την κακή έννοια, κυρίως για αυτά που δεν έγιναν Ουσιαστικά η σειρά δεν μπαλώθηκε για να τελειώσει στα γρήγορα, κόπηκε ξαφνικά τελείως. Κατά μία τραβηγμένη έννοια πάντως θα μπορούσε να είναι και το τέλος βέβαια, ότι δηλαδή νίκησε το κακό. Πολύ καλή κυρίως λόγω των τελευταίων επεισοδίων 8,5/10

Twin Peaks, fire walk with me: Μόλις είδα το τελευταίο της σειράς και τραβούσα τα μαλλιά μου, έβαλα στο καπάκι να δω την ταινία ελπίζοντας να ξεδιαλύνει κάποια πράγματα. Η αγωνία που είχε δημιουργηθεί από τα προηγούμενα επεισόδια που είχα πάρει σερί εναπόθεσε όλες τις ελπίδες σε αυτό για κάποια εξήγηση, έστω κάποιο στοιχείο. Κάπου πριν την μέση κατάλαβα πως δεν θα γινόταν αλλά δεν είχε σημασία πλέον. Τρομερές σκηνές έντασης, αγωνίας, φόβου και παράνοιας όπως μόνο Lynch ξέρει να κάνει, συνετέλεσαν στο να περάσουν οι 2,16 πιο γρήγορες ώρες που έχω δει. Πραγματικά ούτε κατάλαβα πως πέρασαν και μακάρι να είχε την διάρκεια του εκτρώματος(ονόματα δεν λέω, βλέπε παραπάνω...) και περισσότερο. Τρομερή και συγκλονιστική και σε αυτό συνετέλεσε ότι είχα πρόσφατη την σειρά και τον τρόπο που τελείωσε(αλλιώς δεν θα είχε νόημα η ταινία). Δύναμη από την αρχή μέχρι το τέλος. 9,5/10 από εμένα σε μια από τις πιο απρόσμενα συγκλονιστικές ταινίες. Δεν το περίμενα και μακάρι να υπήρχαν πιο πολλές τέτοιες.

Είδα και τα Rabbits που δεν τα κατάλαβα και όλα χαμένος στην μετάφραση, και το Industrial Symphony που είχε καλή μουσική αλλά κάποιο νόημα δεν είχε. Είδα και μερικές από τις μικρού μήκους αλλά δεν έχω να σχολιάσω κάτι.

Δεν μου άρεσαν όλες του οι ταινίες αλλά είναι πλέον ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης.

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 2
Δημοσ.

ειδα phone booth το βλεπω απο τοτε που συχναζα καθημερινα σε video club αλλα ποτε δεν με ελκυε... τελικα ηταν ωραια χαλαρη ταινια(δρασης) σε καρατουσε προσωπικα περιμενα κατι παραπανω διαρκως οπου δεν βγηκε...παρα ταυατα ειναι καλη για τις "μικρες ωρες"

Δημοσ.

Ειδα μια ταινια δεν συγκρατησα τιτλο,παλια ηταν,με τον χαρισον Φορντ που υποδυοταν τον προεδρο των ΗΠΑ.Ειχαν καταλαβει το αεροπλανο τοτ τρομοκρατες και για να αφησουν αυτον και την οικογενεια του ελευθερος επρεπε να δωσει διαταγη να αφησουν ελευθερο ενα στρατηγο.

Πολυ ωραια ταινια και για μια ακομα φορα πολυ ωραιος Χαρισον Φορντ.

ο τιτλος της λεγεται     air force one

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...