Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mulholland Drive 2001

Δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι κατεστραμ...

Δεν περίμενα ότι μετά το Lost Highway(που μου άρεσε σαν γαλλικό τραγούδι, το ακούς, δεν καταλαβαίνεις άγιο πνεύμα αλλά σαρέσει) θα πήγαινε πιο μακριά η βαλίτσα.

Μόλις το τελείωσα και δεν την έχω ξεψαχνίσει ακόμα, αλλά τι βαθμό να βάλω; 6; 8 ή 2;

Ούτε καν που το πήγαινε δεν κατάλαβα, ούτε ποιο το νόημα της σύνδεσης των χιλίων "στοιχείων" που εμφανίζονται σωρηδών αλλά ούτε αν την αγάπησα ή την μίσησα. Μάλλον λίγο και από τα δύο αν και αυτή την στιγμή το μίσος περισσεύει. Αργότερα αν καταλάβω καναν Χριστό θα αναθεωρήσω λίγο.

Ελπίζω μέσα στην μέρα να την ξαναδώ, μπας και σταματήσω να τραβάω τα μαλλιά μου...

• Like 1
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αργότερα αν καταλάβω καναν Χριστό θα αναθεωρήσω λίγο.

Δε χρειάζεται απαραίτητα κάθε ταινία που βλέπει ένας άνθρωπος να τη "βαθμολογεί" και να την αξιολογεί. Δεν είναι αυτός ο σκοπός της τέχνης. Κράτα αυτά που πήρες, σκέψου, προβληματίσου, βγάλε νοήματα και από την κούτρα σου ακόμη (ακόμη και αν δεν τα σκέφτηκε ο σκηνοθέτης) και άσε τις βαθμολογήσεις.

Τουλάχιστον αυτή είναι η συμβουλή μου. Μπορεί και να μην ξέρω τι λέω.

Battle Royale

Τι ταινία γύρισαν εκεί στην Ιαπωνία ρε παιδιά εν έτει 2000. Αν είναι δυνατόν! Σίγουρα ενδιαφέρουσα, δε με κούρασε πουθενά. Για αυτά που δείχνει τώρα, χωράνε αρκετές συζητήσεις (περί συμβολισμού κτλ). Αν και ώρες ώρες μου φάνηκαν κάπως "σκέτα", δηλαδή χωρίς βάθος.

Ωραία πάντως. Ξυπνάει αρχέγονες φοβίες. Και φυσικά το αιώνιο θέμα για τη φύση του ανθρώπου, το κακό και την ειρήνη ανάμεσά μας.

Δημοσ.

Δε χρειάζεται απαραίτητα κάθε ταινία που βλέπει ένας άνθρωπος να τη "βαθμολογεί" και να την αξιολογεί. Δεν είναι αυτός ο σκοπός της τέχνης. Κράτα αυτά που πήρες, σκέψου, προβληματίσου, βγάλε νοήματα και από την κούτρα σου ακόμη (ακόμη και αν δεν τα σκέφτηκε ο σκηνοθέτης) και άσε τις βαθμολογήσεις.

Τουλάχιστον αυτή είναι η συμβουλή μου. Μπορεί και να μην ξέρω τι λέω.

Battle Royale

Τι ταινία γύρισαν εκεί στην Ιαπωνία ρε παιδιά εν έτει 2000. Αν είναι δυνατόν! Σίγουρα ενδιαφέρουσα, δε με κούρασε πουθενά. Για αυτά που δείχνει τώρα, χωράνε αρκετές συζητήσεις (περί συμβολισμού κτλ). Αν και ώρες ώρες μου φάνηκαν κάπως "σκέτα", δηλαδή χωρίς βάθος.

Ωραία πάντως. Ξυπνάει αρχέγονες φοβίες. Και φυσικά το αιώνιο θέμα για τη φύση του ανθρώπου, το κακό και την ειρήνη ανάμεσά μας.

για αυτους ηταν "survival of the fittest" και οχι κακο 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

για αυτους ηταν "survival of the fittest" και οχι κακο 

Σε spoiler, για να μην το χαλάσουμε:

Το τέλος της ταινίας δείχνει τον τύπο πεθαίνοντας να ερμηνεύει το χαμόγελο ως ευγνωμοσύνη για την ύπαρξη μιας πραγματικής φιλίας, όχι να πανηγυρίζει που ήταν ο πιο fit. Εννοείται ότι υπήρχαν χαρακτήρες που το έβλεπαν έτσι, αλλά αυτό δεν αφορούσε τους πάντες.

Δημοσ.

αυτη η κλαψομουνα τι ρολο βαραει?

παντως εχει πεσει τρελο μαρκετινγκ για αυτη τη ταινια..βασικα μας τα εχουν πρηξει με το great gatsby!!!

ένα tomboy που το προωθει το ΗW σαν την επομενη ντιβα του σινεμα.

Mulholland Drive 2001

Δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι καθυστερημένος-δεν είμαι κατεστραμ...

Δεν περίμενα ότι μετά το Lost Highway(που μου άρεσε σαν γαλλικό τραγούδι, το ακούς, δεν καταλαβαίνεις άγιο πνεύμα αλλά σαρέσει) θα πήγαινε πιο μακριά η βαλίτσα.

Μόλις το τελείωσα και δεν την έχω ξεψαχνίσει ακόμα, αλλά τι βαθμό να βάλω; 6; 8 ή 2;

Ούτε καν που το πήγαινε δεν κατάλαβα, ούτε ποιο το νόημα της σύνδεσης των χιλίων "στοιχείων" που εμφανίζονται σωρηδών αλλά ούτε αν την αγάπησα ή την μίσησα. Μάλλον λίγο και από τα δύο αν και αυτή την στιγμή το μίσος περισσεύει. Αργότερα αν καταλάβω καναν Χριστό θα αναθεωρήσω λίγο.

Ελπίζω μέσα στην μέρα να την ξαναδώ, μπας και σταματήσω να τραβάω τα μαλλιά μου...

δεν ειναι δυσκολο να την καταλαβεις. η αρχη ειναι η μεση της ταινιας, η μεση ειναι η εισαγωγη της ταινιας και το τελος της ταινιας ειναι το φιναλε. χρησιμοποιει την αφηγηματικη τεχνικη In media res που ειναι αρχαιοελληνικης προελευσης.

που να ήταν και καλύτερο, θα έπιανε 2 δις παγκοσμίως :P

φρεσκος RDJ μετα την τριτη πιο επιτυχημενη ταινια ολων των εποχων και η χαρισματικη απουσια του, ειναι ο λογος που σπαει ταμεια αυτη η μετριοτατη ταινια.

βεβαια η μεγαλη επιτυχια του IM3 μπορει να εχει αρνητικες συνεπεις για την Phase 2/Phase 3 της Marvel. Ηδη o RDJ και το υπολοιποπο cast του MCU εχουν ερθει σε προστριβη με την Marvel οσο αφορα φυσικα τους μισθους τους.

• Moderators
Δημοσ.

Pandorum (2009). Αρκετά καλή sci-fi ταινία, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσα μέχρι πολύ πρόσφατα.

Τα πρώτα λεπτά της σε προετοιμάζουν για κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που ακολουθεί (που είναι πιο συμβατικό και κάπως περιορισμένο σε φαντασία, -θα μπορούσαν να επεκτείνουν κάποιες ιδέες, και στο συγκεκριμένο concept υπάρχει πολύ υλικό που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν ή/και βελτιώσουν). 

Λάτρεψα τα cop-outs της (ειδικά στην αρχή που χρησιμοποιούν σχεδόν copy-paste σκηνές από ... γνωστή ταινία) και μερικές από τις προφανείς -όσες έπιασα- αναφορές σε non-sci-fi ταινίες. :)

Δημοσ.

Mulholland Drive 2001

Εχω δει mulholland dr. αλλα οχι lost highway. Να το τολμησω? Αυτος ο lynch o π______ς παντα μου καιει τα εγκεφαλικα κυτταρα.

Δημοσ.

Όχι, άστην για αύριο.

Πάντως μπορείς να δοκιμάσεις και τα elephant man και straight story που είναι τελείως διαφορετικά.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω δει mulholland dr. αλλα οχι lost highway. Να το τολμησω? Αυτος ο lynch o π______ς παντα μου καιει τα εγκεφαλικα κυτταρα.

Είναι ακριβώς στο ίδιο στυλ κι ύφος, μόνο που

στο τέλος και αφού διαβάσεις για αυτήν το Lost, είναι πολύ πιο ανοιχτό.

Αλλά το τελευταίο μισάωρο-εικοσάλεπτο έχει μια τρομερή γαμηστερότητα, δεν ήθελα να τελειώσει

• Like 1
Δημοσ.

Mulholland Drive 2001

Αρες μαρες κουκουνάρες η ταινία. Είναι για "ψαγμενους", δεν παίζει ρόλο που δείχνει κάτι που δεν βγάζει νόημα, "προσφέρει βαθύτερα νοήματα" στον θεατή. Βρε ουστ, θέλω το δίωρο από τη ζωή μου πίσω τώρα

• Like 1
Δημοσ.

welcome to the punch 2013

καθαρη εικονα ειχε

ψιλοκαλο σεναριο ειχε

ολη την uk αφροκρεμα την ειχε

καποια δραματικα στοιχεια τα ειχε

ερωτηση

Γιατι ηταν μετριατζα...?

Σε spoiler, για να μην το χαλάσουμε:

Το τέλος της ταινίας δείχνει τον τύπο πεθαίνοντας να ερμηνεύει το χαμόγελο ως ευγνωμοσύνη για την ύπαρξη μιας πραγματικής φιλίας, όχι να πανηγυρίζει που ήταν ο πιο fit. Εννοείται ότι υπήρχαν χαρακτήρες που το έβλεπαν έτσι, αλλά αυτό δεν αφορούσε τους πάντες.

• το survival of the fittest αναφεροταν στην καθοδηγηση της επομενης γενιας.
  • δεν το θελανε αλλα τραβηχτηκανε σε αυτο
  • βλεπουν τουν μικρους ιαπωνες σαν τους ιαπωνες αστεγους [φανταζομαι να ξερεις τι παθαινε οι αστεγοι πριν το τσουναμι]
  • το βλεπεις με τα ματια του δυτικου και γιαυτο εκανε τετοια επιτυχια αν και αλλα πραγματα διαπραγματευοταν το ταινιακι
  • παρολο που παραλιγο να γινει της κορεας στην ιαπωνικη βουλη τοτε, το ichi the killer το μπαναρανε απο την μιση ιαπωνια...

και αλλα πολλα που καποιος που βλεπει μονο μπαλα, θα τα θεωρει βαρετα 

Επισκέπτης
Δημοσ.

το survival of the fittest αναφεροταν στην καθοδηγηση της επομενης γενιας.

• δεν το θελανε αλλα τραβηχτηκανε σε αυτο
  • βλεπουν τουν μικρους ιαπωνες σαν τους ιαπωνες αστεγους [φανταζομαι να ξερεις τι παθαινε οι αστεγοι πριν το τσουναμι]
  • το βλεπεις με τα ματια του δυτικου και γιαυτο εκανε τετοια επιτυχια αν και αλλα πραγματα διαπραγματευοταν το ταινιακι
  • παρολο που παραλιγο να γινει της κορεας στην ιαπωνικη βουλη τοτε, το ichi the killer το μπαναρανε απο την μιση ιαπωνια...

και αλλα πολλα που καποιος που βλεπει μονο μπαλα, θα τα θεωρει βαρετα 

Διόρθωσε λίγο τα συντακτικά σου λάθη. Φαίνεται ότι προσπαθείς να πεις κάτι ενδιαφέρον, αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω. Επίσης, βάλε υποκείμενα σε ορισμένα. Ο σκηνοθέτης; Οι θεατές; Ποιοί;

Δημοσ.

τι δεν καταλαβατε στο Mulholand  drive? αντε το lost highway ειναι ανοικτο σε ερμηνιες(που εγω ειχα τη δικια μου οταν τελειωσα την ταινια οποτε ηταν αρκετο)αλλα το mullholand drives σου δινει ξεκαθαρα στοιχεια για το τι παιζει, απλα πρεπει να εισαι υποψιασμενος...

για εμενα, αυτες οι δυο ειναι οι καλυτερες ταινιες του lynch...μου αρεσαν και τα wild at heart,blue velvet αλλα οχι οσο αυτα

το inland empire δεν μου αρεσε καθολου, ενω και το straight story μου φανηκε αδιαφορο...

οι 2 πρωτες του, πολυ πειραματικες ακομα και για εμενα

Δημοσ.

το mullholand drives σου δινει ξεκαθαρα στοιχεια για το τι παιζει, απλα πρεπει να εισαι υποψιασμενος...

Για την ταινία του Lynch πάντα έτσι?

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...