Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Stand up guys

Γερασμένοι γκάνγκστερς ξαναμαζεύονται για ένα τελευταίο βράδυ αταξιών κάθε είδους, πριν ο ένας από τους δύο αναλάβει την τελευταία του αποστολή-να σκοτώσει τον έναν σύντροφό του.

Δεν μου αρέσουν τα έργα όπου παππούδια κάνουν τρέλες που αρμόζουν σε νεαρότερους, δεν πείθουν. Το συγκεκριμένο είναι γλυκανάλατο, δεν βγάζει ούτε ένα σχεδόν χαμόγελο, ο αγαπημένος Walken δεν μου άρεσε. Ο Pacino είναι πια γερούλης, παρόλα αυτά νομίζει ακόμη ότι είναι 50άρης και προσπαθεί να παραστήσει τον γέρο, η σκηνοθεσία άνευρη. Το φινάλε είναι προφανώς προβλέψιμο, παρόλα αυτά η ταινία τελειώνει πολύ ωραία. Αν δεν σας πειράζει να δείτε μία ταινία 94 λεπτών μόνο και μόνο για τα δύο λεπτά του φινάλε που αξίζουν, δείτε την.

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το Sliver Linings ειναι καλη ταινια. Αν ειναι αυτο για πεταμα τοτε το 99% των αμερικανικων παραγωγων ειναι για τα σκουπιδια. Ειπαμε να υπαρχει μετρο στις κριτικες μας. Οσοι με γνωριζουν εδω ξερουν καλα οτι απεχθανομαι γενικα το αμερικανικο mainstream αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν βγαινουν και καλες τετοιες ταινιες (Αν και το Silver Linings λογω του θεματος δεν θα το εβαζα στις mainstream παραγωγες).

Για οσους τωρα ενδιαφερονται κυκλοφορησε το νεο αριστουργημα To The Wonder του υπερτατου Μαλικ. Δεν θα γραψω κριτικη διοτι θα παει χαμενη. Οποιος θελει ας ανοιξει τοπικ για την ταινιαρα αυτη να τα πουμε εκει.

Δημοσ.

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1389096/?ref_=sr_1">Stand Up Guys

Ποοο  με την αηδια με ξενερωσε ,κριμα για τον Πατσινο να ξεφτυλιζεται στα γεραματα .Βγηκε στο μισαωρο.

Δυστυχως προκειται για ακομη μια περιπτωση παλιου μεγαλου ηθοποιου που κανει λαθος επιλογες μετα το 2000 προσκολλημενος στο υψηλο κασε του και στο Χολυγουντ. Θα μπορουσε να παιξει σε ενα σωρο ανεξαρτητες παραγωγες μετα το 2000 ριχνοντας το κασε του. Τωρα καληνυχτα κυριε Πατσινο. Μεχρι και ο Ντε Νιρο εχει κανει καλες επιλογες τα τελευταια χρονια επιλεγοντας indie παραγωγες με μικροτερη αμοιβη για τον ιδιο.

• Like 2
Δημοσ.

Μεχρι και ο Ντε Νιρο εχει κανει καλες επιλογες τα τελευταια χρονια επιλεγοντας indie παραγωγες με μικροτερη αμοιβη για τον ιδιο.

Πρέπει πάντως να του αναγνωρίσεις ότι και αυτός προσπαθεί εξαιρετικά σκληρά να χαλάσει την καλή εικόνα που είχε μέχρι τα '90s. Αυτός τουλάχιστον το γύρισε πετυχημένα στην κωμωδία, οπότε και πήρε μία παράταση ζωής για αρκετά χρόνια, πριν ξαναγίνει μαριονέτα.

Ας πω και εγώ την γνώμη μου για το Playbook. Είναι μία σοκολατίνα. Γλυκό που το τρώνε όλοι, τέρμα συνηθισμένο, χωρίς έμπνευση, χωρίς εκπλήξεις, με το κερασάκι της επάνω, φτιαγμένη όπως πρέπει να είναι μία σοκολατίνα. Δεν προσφέρει καμία απολύτως έκπληξη, αλλά τουλάχιστον είναι φρέσκια και φτιαγμένη με αγνά υλικά.

Η ταινία δεν φέρνει τίποτα καινούργιο, ώρες ώρες γίνεται ανιαρή (οι σκηνές γύρω από το γήπεδο πριν τον καβγά είναι νυσταλέες), αλλά η σκηνοθεσία της είναι σίγουρα ασυνήθιστη για ρομαντική κομεντί, έχει και καλές ερμηνείες, ε, κάτι κάνει. Ένα πιο εναλλακτικό τέλος θα την απογείωνε, αλλά πού τέτοια χαρά...

Δημοσ.

Piranhas 2010

Εντάξει, δεν έχω λόγια. Ένα αριστουργηματικό, υπέρτατο ΚΑΨΙΜΟ από τα λίγα. 

Αν αφαιρέσεις τις σπανίου είδους splatterιές και τα ατελείωτα β*ζιά, το σενάριο πρέπει να ήταν περίπου 2,5 σελίδες.  Και **μώ το Κυριακόβραδο πέρασα.

Δημοσ.

Piranhas 2010

το είδα και εγώ 

ηλιος λιμνη γκομενες πιρανχα και αιμα 
(αμαν ειπα ολη την ταινια)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδα το Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt0086837/">2010 the year we make contact

6,5/10.

Οχι κατι το ιδιαιτερο αλλα το ειδα σχετικα ευχαριστα. Η υποθεση και τα νοηματα ειναι κατωτερα του 2001. Το 2010 βεβαια ειναι λιγοτερο βαρετο απο το 2001 μιας και στοχος του Κιουμπρικ στο 2001 πρεπει να ηταν να κανει το κοσμο να σκυλοβαρεθει. Στα υπερ του οτι το πετυχε απολυτα...

Βεβαια αν παραβλεψεις το γεγονος οτι ο Κιουμπρικ καταφερε να καταστρεψει την ταινια, το 2001 ειναι ενα αριστουργημα.

Και επειδη με τις υπαρχουσες συνθηκες και τα βασανιστικα πλανα του Κιουμπρικ δεν γινεται να ξαναδω το 2001 αποφασισα να το επεξεργαστω και να κοψω οτι αχρηστο, ψευτοκουλτουριαρικο και βαρετο εβαλε ο Κιουμπρικ και κατεστρεψε την ταινια.

Αν θελει κανενας ας μου πει να του το στειλω...

Επεξ/σία από CROM271
Δημοσ.

Léon: The Professional

Όλες τις ταινίες τις βαριέμαι στα πρώτα 10-15 λεπτά. Ταινίες που είναι αγαπημένες μου, δράσεις-μυστηρίου, αυτές που τις έχω βαθμολογήσει 9 και 10. Μέχρι να μπω στο κλίμα αναρωτιέμαι μήπως έκανα λάθος που την ξεκίνησα ακόμα και αν πέφτουν κορμιά. Στην συνέχεια καλυτερεύουν βέβαια όταν αρχίζει να γίνεται λίγο πιο εμφανής η πλοκή.

Με το Leon όμως είναι από τις λίγες φορές που καθηλόθηκα τόσο πολύ με την αρχή μιας ταινίας. Μου έδωσε την αίσθηση ότι θα είναι ταινιάρα με balls. Η συνέχεια δεν ήταν τόσο καλή βέβαια γιατί κινήθηκε σε εντελώς άλλο κλίμα από αυτό που νομίζει κανείς στην αρχή.

Συνολικά είναι καλή ταινία αλλά δεν νομίζω πως αξίζει αυτό το 8,6 στο imdb. Τα δύο καλύτερα σημεία είναι τα πρώτα λεπτά και τα τελευταία. Στο ενδιάμεσο γίνεται λίγο βαρετή, και όλο αναρωτιέσαι που το πάει ο ποιητής παρότι έχεις καταλάβει τι περίπου θα γίνει στο τέλος. Υπήρχαν αρκετά σημεία που δεν έπειθαν βέβαια και νομίζω δεν αντιμετωπείστηκαν σωστά.

Η σκηνοθεσία σε ορισμένες φάσεις ήταν τρομερή με πολύ ενδιαφέροντα τεχνάσματα και πάρα πολύ ταιριαστή χρήση μουσικής.

πχ

η σκηνή στην αρχή που του βάζει το στιλέττο στο λαιμό( :wub: ), η σκηνή στο τέλος που τον πυροβολάει από πίσω λίγο πριν πεθάνει, η σκηνή που κοιτάει από το ματάκι της πόρτας και ανατοποθετεί το όπλο για να στοχεύει σο κεφάλι του και θα είναι 3-4 ακόμα που δεν θυμάμαι

Ένα 8 από μένα γιατί παρότι έχει αδυναμίες, έχει και μερικά πολύ καλά στοιχεία και άφησε ωραία γεύση στο τέλος.

Επίσης ξέχασα να πω ότι έχει έναν πολύ καλό Gary Oldman, σε κανα δυο μεμονωμένες περιπτώσεις θυμίζει νονό, και κάτι ακόμα που το ξέχασα πάλι

Δημοσ.

Mr Nobody

http://www.imdb.com/title/tt0485947/?ref_=sr_1

Ε όχι και 7,8 στο imdb. Με κούρασε πολύ η ταινία, περιμένεις να δεις μήπως προς το τέλος έχει κάποιο νόημα όλο αυτό που έβλεπες αλλά π.... μπλε. Τίποτα. Βέβαια η ταινία είναι καλογυρισμένη και φαίνεται ότι έχει πέσει και χρήμα. 

6,5/10 είναι ο ορισμός της μέτριας. Ούτε καλή ούτε κακή

The Hunt (Jagten)

http://www.imdb.com/title/tt2106476/?ref_=sr_3

Είχα ακούσει καλά λόγω για αυτήν την σουηδική ταινία. Ξεκινάω να τη βλέπω αλλά δεν μου φάνηκε κάτι το ιδιαίτερο στην αρχή. Μετά το πρώτο τέταρτο όμως αρχίζεις πραγματικά να κολλάς. Καιρό είχε να μου δημιουργήσει τόσα συναισθήματα μια ταινία. Το θεωρώ ένα must see παρ' όλο που στο τέλος κάπως χωλαίνει.

9/10

Δημοσ.

Είδα το

. Καλή ταινία με πολύ δράση και άφθονα όπλα.

Επίσης μια ταινία στο ίδιο στυλ που είδα τις προάλλες

(2009). Αυτή είναι πιο σοβαρή και πιο αιματηρή. :ph34r:

Καλώς σας βρήκα! :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...