Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την ελεεινή και τρισάθλια "ερμηνεία" του Foxx, που την πάτε;

Αυτά τα "ψιλά γράμματα" τα ψάχνεις όταν η ταινία σε καλύπτει στα υπόλοιπα, αλλά κάτι δεν σου κάθεται καλά. Τα υπόλοιπα τερατουργήματα της ταινίας όμως (σεναριακά και ηθικά) κάνουν τον Foxx να θυμίζει τον Brando. Πράγματι πάντως, μία μαριονέτα από τους Thunderbirds θα ήταν πιο εκφραστική.

Όχι, σήμερα πια μπορώ να πω με σιγουριά πως αξίζει να δει κάποιος την ταινία. Και μόνο η οργή και η αηδία που σου δημιουργεί, αξίζει τον κόπο. Αρχίζω σιγά σιγά να πιστεύω πως αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός του σκηνοθέτει, να εξοργίσει.

Δημοσ.

the hunt (jagten)

http://www.imdb.com/title/tt2106476/?ref_=sr_1

Εκπληκτικη ταινια. Τελεια απεικονιση του πως μια κοινωνια λειτουργει, πως εχει μαθει να κρινει και να δεχεται καταστασεις, χωρις την παραμικρη αμφισβητηση, αναζητηση της αληθειας και της γνωσης. Υπαρχει καποιος να εχει να προτεινει αντιστοιχες ταινιες με τετοιου ειδους θεματολογια ( κοινωνικα ταμπου, κοινωνικες, θρησκευτικες προκαταληψεις κλπ)?  , ευχαριστω

Αληθινη και προσφατη ιστορια το Guilty μου ερχεται πολυ προχειρα στο μυαλο.

Kαι το all time classic "Guess who's coming for dinner", ισως και το Philadelphia.

Να προσθεσω κι εγω τον αποτροπιασμο μου για το φιναλε του Law abiding citizen. Mε διαφορα πρωτο στην κορυφη της σχετικης λιστας ντροπης.

Δημοσ.

Το καταλαβαίνετε ότι με όλα αυτά που γράφετε, με έχετε βάλει στην πρίζα να το δω; Μόνο και μόνο για να δω πώς στο καλό μπορεί κανείς να χαλάσει μια αξιοπρεπή ταινία στο φινάλε;

Για να μην κάθομαι να το βλέπω, θέλει κανείς να μου γράψει σε spoiler με δύο λόγια τι συμβαίνει και που βρίσκεται το ξενέρωμα;

Αν θέλετε να βγάλετε το άχτι σας δηλαδή, αλλιώς διαβάζω και wikipedia. :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καταλαβαίνετε ότι με όλα αυτά που γράφετε, με έχετε βάλει στην πρίζα να το δω; Μόνο και μόνο για να δω πώς στο καλό μπορεί κανείς να χαλάσει μια αξιοπρεπή ταινία στο φινάλε;

Για να μην κάθομαι να το βλέπω, θέλει κανείς να μου γράψει σε spoiler με δύο λόγια τι συμβαίνει και που βρίσκεται το ξενέρωμα;

Αν θέλετε να βγάλετε το άχτι σας δηλαδή, αλλιώς διαβάζω και wikipedia. :-)

Ειλικρινά δεν θα ήταν σωστό να σου γράψω τί συμβαίνει, πρέπει να το ζήσεις. Ξεκίνησα να βλέπω την ταινία τυχαία και κόλλησα στα πρώτα τρία λεπτά. Στο πρώτο διάλειμμα μπήκα στο IMDB να πάρω μία ιδέα για αυτό που έβλεπα και άρχισα να διαβάζω τους τίτλους να λένε "τέλεια ταινία, φριχτό τέλος". Ψιλοκόλωσα, αλλά η ταινία ήδη με είχε κερδίσει, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσω. Ε, το φινάλε ήταν πολύ χειρότερο και από την χειρότερή μου υποψία.

Αν επιμένεις και αν κάποιος δεν σου απαντήσει μέχρι τις 1700, θα το κάνω εγώ, με βαριά καρδιά. Χρειάζομαι καφέ και ηρεμία για να μπορέσω να το ξαναζήσω έστω και νοερά, προσωπικά πάντως η ταινία είχε τουλάχιστον 3-4 εμετικά σημεία που μου την έδωσαν στο τέλος.

ΟΚ, αφού το ζήτησες.

Δύο ληστές εισβάλουν στο σπίτι του Butler, ο ένας από αυτούς σκοτώνει την κορούλα του και βιάζει/σκοτώνει την γυναίκα του. Ο εισαγγελέας Foxx (τέρμα καριερίστας τύπου Tom Cruise στο A few good men) εξαιτίας λαθών της αστυνομίας δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία, με αποτέλεσμα να προτιμήσει συμβιβασμό. Αυτός που ΔΕΝ έκανε τους φόνους καταδικάζεται σε θάνατο και ο πραγματικός ένοχος αφήνεται ελεύθερος. Φυσικά ο Butler γίνεται έξαλλος, αλλά γενικά φαίνεται να το παίρνει ψύχραιμα.

Άλμα 10 χρόνων και είμαστε έτοιμοι να παρακολουθήσουμε την εκτέλεση με θανατηφόρο ένεση του τύπου. Η ένεση υποτίθεται πως είναι ανώδυνη, αλλά ο τύπος φάνηκε να υποφέρει πολύ, μάλλον κάτι πήγε στραβά. Ο Butler το έκανε.

Στη συνέχεια, ο Butler με κάτι ωραία κόλπα καταφέρνει και πιάνει τον πραγματικό ένοχο. Τον πάει σε μία αποθήκη, όπου τον βασανίζει ανελέητα, πριν τελικά τον σκοτώσει και παραδίδεται στην αστυνομία. Από εκεί και πέρα βάζει σε εφαρμογή το καταπληκτικό σχέδιό του, που είναι να εκθέσει το νομικό σύστημα της Αμερικής (διάβασε πολλή Νομική αυτά τα 10 χρόνια) και να σκοτώσει όσσους είχαν εμπλακεί στην αθώωση του κτήνους.

Ο Foxx (και μαζί και εμείς) μαθαίνει ότι ο Butler δεν είναι ο average Joe, αλλά μία ιδιοφυϊα στις εφευρέσεις και στην κατασκοπευτική Τακτική και Στρατηγική. Φυσικά, ο Butler είναι πάντα ένα βήμα εμπρός και σκοτώνει όλο και περισσότερους, με απώτερο σκοπό να φάει και την Δήμαρχο, όλα αυτά μέσα από την φυλακή!..

Κάποια στιγμή, ο Foxx θυμάται να γίνει έξυπνος, ενώ επίσης ξαφνικά ο Butler γίνεται πιο χαζός και από εμένα. Πέφτει σε λάθη, ο Foxx τον ανακαλύπτει και τον πληρώνει με το ίδιο νόμισμα.

Το έργο τελειώνει με τον Foxx (τον οποίον μάλλον κανείς δεν ενόχλησε για το ότι σκότωσε έναν κρατούμενο και τίναξε μία πτέρυγα φυλακών στον αέρα) να παρακολουθεί γαλήνιος το κονσέρτο της κορούλας του. Στο ενδιάμεσο, φυσικά, έχει αναγνωρίσει τα λάθη στην καριέρα του και αποφάσισε να είναι σωστός πλέον.

Πάντως σ'το ξαναλέω, η περιγραφή μου αδικεί το έργο, είναι πολύ πιο εκνευριστικό.

Πού βρίσκεται το ξενέρωμα;

-Φαντάζομαι ότι το τουλάχιστον το 90% των ανθρώπων είναι με το μέρος του Butler. Και λίγα έκανε σε όλους όσους τον αδίκησαν.

-Ο Foxx, παρότι μισεί την αυτοδικία, τελικά αυτοδικεί.

-Η σκηνή με το κονσέρτο στο τέλος είναι τρομερά γαλήνια, ο Foxx έχει μία βαθιά ικανοποίηση που σπάει καρύδια.

Τουλάχιστον η ταινία έχει και μία σκηνή ανθολογίας, την ώρα που η δικαστής καλείται να αποφασίσει αν ο Butler θα αφεθεί ή όχι ελεύθερος με εγγύηση.

Επεξ/σία από Voodooman
Δημοσ.

What If... (Αν...)

Δε με νοιάζει αν η ιδέα δεν είναι πρωτότυπη (ποια είναι άλλωστε). Ούτε το ότι ο Παπακαλιάτης δε μου αρέσει καθόλου ερμηνευτικά (πολλές στιγμές γελάω με το πως παίζει). Η ταινία μου άρεσε αρκετά (ειδικά σκηνοθετικά) παρόλες τις υπερβολές και την επιτιδευμένη πολλές φορές προσπάθεια να συγκινήσει. Την είδα χωρίς προκατάληψη και δε ντρέπομαι να ανοιχτώ και να το παραδεχτώ.

7/10

Κράξτε τώρα.

• Like 2
Δημοσ.

Είχε καλά στοιχεία το Αν, αλλά ήταν χιλιοκλεμμένο το σενάριο. Κάποιες σκηνές ήταν έτοιμες από άλλες ταινίες. Πιο πολύ απ' όλα με ενόχλησε αυτό, σκηνοθετικά ήταν ενδιαφέρουσα ταινία, συμφωνώ. 

Επίσης βρήκα πολύ όμορφο το τρικ με το όνομα του σκύλου.  

Δημοσ.

Τουλάχιστον η ταινία έχει και μία σκηνή ανθολογίας, την ώρα που η δικαστής καλείται να αποφασίσει αν ο Butler θα αφεθεί ή όχι ελεύθερος με εγγύηση.

Γαμώτο... και η περιγραφή σου ωραία μου φάνηκε.

Ευχαριστώ για τον κόπο σου. Αν την πετύχω, το πιθανότερο είναι να τη δω. Ίσως και "οργανωμένα" στο fast forward.

Δημοσ.

Εχουμε και λεμε:

Argo

καλο. δεν εναι αμερικανικη προπαγανδα αλλα το παραεχεσε στη δραματοποιηση.

Big Trouble in Little China

πολυ καλο. μπροστα απο την εποχη του.

Chinatown

πολυ καλο. λιγο στο σεναριο μας τα χαλαει.

Dredd (2012)

μαπα

Drive (2011)

υπνος

Enter the Dragon

πολυ καλο

Westworld and Futureworld

αρκετα καλα

Badlands

πολυ καλο

Kiss Kiss Bang Bang

καλο

LA Confidential

πολυ καλο

Looper

μαπα

Poltergeist

πολυ καλο

Prometheus

τρελη μαπα

Repo Man

γαματη καφριλα

Real Steel

καλο

The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension

γαματη πλακατζιδικη

The Dark Knight Rises

τρελη μαπα

The Figther (2010)

πολυ καλο

The Prestige

καλο

Wreck it Ralph

καλο

Who Frammed Roger Rabbit.

πολυ καλο. το Avatar των 80ς.

48 Ηοurs

καλο

Conan the Barbarian (2011)

μαπα

Django Unchained

καλο

Fist of Legend

καλο

Zero Dark Thirty

καλο

Total Recall (2012)

μαπα

Point Break

καλο

Δημοσ.

The Hunt.

Ευχαριστώ τους συμφορουμίτες που το προτείνανε. Επίσης τους ευχαριστώ για τον πονοκέφαλο και το σφίξιμο στο στομάχι που μου προσέφεραν Παρασκευή βράδυ.

Δημοσ.

Wreck-it-Ralph

Δεν μου είχε κάνει καμία αίσθηση να το δω, παρότι και Gamer :) Συνήθως σε ότι έχει να κάνει με animation, κάτι πέραν της Pixar δύσκολο να μου αρέσει (με μοναδική εξαίρεση το brave που ήταν 100 σκαλιά κάτω από αυτό το fantastic που μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια). Εντέλει ήταν..... συμπαθητικό.

6.5/10

Silver Linings Playbook

Όταν βλέπεις καλά σχόλια από τους και καλά κριτικούς δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν : είτε η ταινία θα ναι υπεργαμάτη που μέχρι και αυτοί οι δήθεν γούσταραν, είτε θα είναι φόλα με.....μηνύματα από το υπερπέραν που μόνο αυτοί οι δήθεν γαμάτοι μπορούν να αντιληφθούν. Η συγκεκριμένη ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Πολύ fuzz για την συγκεκριμένη ταινία που δεν δικαιολογείται επ' ουδενί και και ΚΑΙ oscar για την πρωταγωνίστρια.....ΜΑ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΔΗΛΑΔΗ!!!! Ντάξει ωραίο γκομενάκι δεν λέω (still I'll stick with Emmas - Watchon και Stone obviously :lol:) αλλά ήμαρτον που πήρε και oscar για μια ερμηνεία χωρίς καμία απολύτως ιδιατερότητα. Βλέπεις oscar ανδικού στο Lewis και λες respect για την ερμηνεία του και απόλυτα δίκαιη επιλογή και βλέπεις την Lawrence και μένεις με ένα τεράστιο dafaq. Αν πήρε oscar γι'αυτό για το hunger games (άλλη παπαριά) θα έπρεπε να πάρει έναν ολόχρυσο Christ the redeemer να πούμε. Βαρετό, ανούσιο, άνευρο, βαρετό, χωρίς ούτε μια στιγμή κορύφωσης, βαρετό. Η επανάληψη της λέξης βαρετό είναι θελημένη γιατί η συγκεκριμένη λέξη αποτελεί συνώνημο της ταινίας. Most overated piece of shit για το 2012.

4/10 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

What If... (Αν...)

Δε με νοιάζει αν η ιδέα δεν είναι πρωτότυπη (ποια είναι άλλωστε). Ούτε το ότι ο Παπακαλιάτης δε μου αρέσει καθόλου ερμηνευτικά (πολλές στιγμές γελάω με το πως παίζει). Η ταινία μου άρεσε αρκετά (ειδικά σκηνοθετικά) παρόλες τις υπερβολές και την επιτιδευμένη πολλές φορές προσπάθεια να συγκινήσει. Την είδα χωρίς προκατάληψη και δε ντρέπομαι να ανοιχτώ και να το παραδεχτώ.

7/10

Κράξτε τώρα.

Eρχεται καποια στιγμη στην ζωη μας αργα η' γρηγορα που μετανιωνουμε για πραγματα που εχουμε πει ,δει ,φορεσει .Ειναι σαν τις παλιες φωτογραφιες που βλεπεις απο το σχολειο και αναρωτιεσαι τι σκατα φορουσες και πως εισουν κουρεμενος ετσι.

Πως βλεπεις ρε παιδι μου φωτο  απο την δεκαετια του 80'ς καποιων διασημων  και απορεις με την κακογουστια τους ? ενα τετοιο πραγμα.

DOP  στις παραπανω κατηγοριες εντασσω την κριτικη σου σχετικα με αυτη την ταινια και σου δινω και μια δικαιολογια μηπως εισαι ερωτευμενος πιγκουινος αυτο το διαστημα οποτε δικαιολογησε και ΔΕΝ .

Σε καθε περιπτωση και παλι φιλος εισαι ,ουδεις ασφαλτος  που ειχε πει και καποια σοφη.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.

Gangster Squad.

Λίγο πολύ ό,τι έχει ήδη γραφτεί. Ταινία της πλάκας, μια αλληλουχία αδιάφορων σκηνών που δε σου έδιναν τη δυνατότητα ούτε να οδηγηθείς ομαλά από τη μία στην άλλη, ούτε να δεθείς με τους χαρακτήρες για τους οποίους στα παπ@ρια σου και αν πέθαιναν όλοι στην επόμενη σκηνή. Ορισμένες μάλιστα από αυτές τις σκηνές ήταν όχι μόνο ανέμπνευστες αλλά και εντελώς ηλίθιες, όπως η πρώτη επίθεση και η σύλληψή τους. Όσο για τον μορφονιό της ταινίας, τί γυναικωτή και μονότονη φωνή είναι αυτή μωρή λουλού;;; Βάλε λίγο νεύρο στο παίξιμό σου. Τα ομοιώματα της Μαντάμ Τισό πιο καλά παίζουν!!!

Σίχαμα!

3/10

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...