Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι ρε σιγά, με ό,τι την βρίσκει ο καθένας. Απλά με κουράζουν πολύ οι παλιές ταινίες. Με κάποιες πολύ γνωστές εξαιρέσεις (Πολίτης Κέιν, Λολίτα, 12 angry men) τις υπόλοιπες τις βρίσκω λίγο κουραστικές. 

Όχι βέβαια ότι κι εγώ δεν απογοητεύομαι απο τις καινούργιες. 

Αν έχεις κάποιο τοπ-5 αγαπημένων παλιών ταινιών πάντως, μοιιράσου το μαζί μου να δω κι εγώ.  :-)

Να υποθέσω ότι ταινίες όπως το North by Northwest (1959), Rear Window (1954), The Maltese Falcon (1941), The Treasure of the Sierra Madre (1948), Vertigo (1958) δεν τις έχεις δει ;

• Like 2
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωχ, αναρωτιέμαι αν είμαι ο κατάλληλος για να σου προτείνω όταν οι δύο από τις τρεις που αναφέρεις μου φάνηκαν αδιάφορες και την τρίτη ποτέ δεν την τελείωσα (lolita).

Το ρίσκο δικό σου :P.

Ugetsu (1953)
Children of Paradise (1945)
Last Year at Marienbad (1961)
Ménilmontant (1926) (Αν σου αρέσει θα βρούμε και άλλες)
και αν βρεις το κουράγιο
Greed (1924) (το τετράωρο :P )
  • Like 1
Δημοσ.

Chocolat (2000)

Ωραία ταινία. Ωραία μουσική. Ωραία ιστορία. Ωραίο χιούμορ. Η αρχή λίγο βαρετή αλλα μετά το πρώτο μισάωρο έγινε ενδιαφέρον
7.5/10

Δημοσ.

Lincoln

Σε όλη τη ταινία δε σκότωσε ούτε ένα βαμπίρ, αντ' αυτού επί δυόμισι ώρες βλέπαμε αν θα ψηφιστεί η 13η τροπολογία (η ποια?).

Ο μόνος λόγος που την είδα ήταν για να δω αν ο Lewis άξιζε τη νίκη στα όσκαρ. Κατά τη γνώμη μου ο Phoenix ήταν καλύτερος αλλά τον αδίκησε η διαιτησία.

• Like 3
Δημοσ.

Μόλις είδα το Life of Pi. Τι ταινιάρα ήταν αυτή? Survival με πολύ συναίσθημα και ρεαλισμό. Πραγματικά έμπαινες στην θέση του πρωταγωνιστή. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Δημοσ.

Να υποθέσω ότι ταινίες όπως το North by Northwest (1959), Rear Window (1954), The Maltese Falcon (1941), The Treasure of the Sierra Madre (1948), Vertigo (1958) δεν τις έχεις δει ;

Όχι, τίποτα απο αυτά.

Ωχ, αναρωτιέμαι αν είμαι ο κατάλληλος για να σου προτείνω όταν οι δύο από τις τρεις που αναφέρεις μου φάνηκαν αδιάφορες και την τρίτη ποτέ δεν την τελείωσα (lolita).

Το ρίσκο δικό σου :P.

Ugetsu (1953)
Children of Paradise (1945)
Last Year at Marienbad (1961)
Ménilmontant (1926) (Αν σου αρέσει θα βρούμε και άλλες)
και αν βρεις το κουράγιο
Greed (1924) (το τετράωρο :P )

Ωραία. Θα κάνω μια προσπάθεια.

(αδιάφορο ο πολίτης κέιν? απορώ τι θα δω σε αυτά που πρότεινες :-D )

Δημοσ.

ειδα το grandmaster, οπτικα ειναι αριστουργημα, γενικα μου αρεσε ολοκληρο. δεν καταλαβα που κολλουσε ενας χαρακτηρας (ρειζορ), που εμφανιζοταν εκτος πλοκης, σαν παραλληλη ιστορια, αλλα νταξ δεν ηταν αρκετο για να με χαλασει...

Ισως το ξαναδω σε bluray με καλυτερους υποτιτλους...

Δημοσ.

Παίρνω πίσω το αδιάφορο και το αντικαθιστώ με ένα not impressed :P

Δημοσ.

Όχι, τίποτα απο αυτά.

Τότε είσαι πολύ τυχερός. Αν δοκιμάσεις και δεις κάποια από αυτές τότε ίσως να ανοίξει μπροστά σου ένας καινούργιος κινηματογραφικός κόσμος που για μένα είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσω να βλέπω και να προσμένω πολλές από τις μπούρδες τις εποχής μας. Θα σου πρότεινα να κάνεις αρχή με κάποιες από την δική μου λίστα (κυρίως με αυτές του Hitchcock) μιας και είναι αρκετά ποιο ¨εύπεπτες” για άτομα σαν και σένα (οι ταινίες πού σου πρότεινε ο theobabis είναι εξαιρετικές αλλά ίσως σου δημιουργήσουν “λάθος” εικόνα).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...