Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Coraline

Αλλη μια εντυπωσιακη ταινια απο την laika. Αρκετα dark οπως και οι υπολοιπες αλλα αυτη ηταν ενα κλικ παραπανω. Παω να καω με τα παρασκηνια

Δημοσ.

Dans la maison

Μια ματιά σε μια μέση αστική οικογένεια από έναν τρίτο που αποτυπώνει στο χαρτί και "σκηνοθετεί" τις σχέσεις του με την οικογένεια βάσει των υποδείξεων και των "μαθημάτων" ενός τέταρτου. Είναι πιο απλό από τη περιγραφή :lol: Απολαυστικό κοινωνικό θριλεράκι με όμορφους χαρακτήρες και εξέλιξη που σε κρατάει κολλημένο για όλη την διάρκεια του.

7,5/10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Hustle & Flow (2005)

Ταινία με θέμα το ραπ. Μέτρια ταινία με χαζούλικο σενάριο. Το ακούς μόνο για την μουσική και το όλο κλίμα. Η μουσική πάντως της ταινίας φοβερή.
4/10 για την ταινία. 8/10 η μουσική

American Beauty (1999)

Καλούλικη κοινωνική ταινία. Δεν ήταν πάντως κορυφαία όπως είχα ακούσει. Η μουσική πολύ ωραία και γενικά ήταν μια καλή ταινία.

7/10

Επεξ/σία από Voziniotis-3
Δημοσ.
Κατόπιν αιτήσεως :P

limite (1931) - Peixoto

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω λέξεις να την περιγράψω, όπως και ο σκηνοθέτης δεν τις χρειάστηκε για να την παρουσιάσει.

Με ιστορία απλή έως ανύπαρκτη και ρυθμό χαμένο στη νηνεμία της θάλασσας, μόνο ως μαγική θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω που με κράτησε ως το τέλος. 

Η εικόνα φέρνει από Menilmontant και οι σκηνές χαρακτηρίζονται από μια αφόρητη απλότητα αλά Bresson που σε συνδυασμό με τη μουσική του Satie σε κάνει να αναρωτιέσαι τι το ξεχωριστό έχει και τι μάγια σου έχει κάνει. Ένα αίσθημα που μόνο μια άλλη ταινία μου το έχει δώσει, το Fando y Lis του Jodorowsky. Και παρότι δεν θα την χαρακτήριζα σουρεαλιστική, την βίωσα σαν να ήταν, γιατί αυτή την ταινία την βιώνεις, δεν την βλέπεις.

Την βρήκα κατά τύχη και εντελώς ανυποψίαστος, ψάχνοντας για βουβές ταινίες όπου και λανθασμένα ευτυχώς αναφέρθηκε.

Η πρόταση μου θα ήταν απλά να τη δοκιμάσετε χωρίς να την ψάξετε περαιτέρω και αν από τα πρώτα λεπτά δεν σας κεντρίσει το ενδιαφέρον θα την άφηνα για μια άλλη φορά.

Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε πρώτα το Menilmontant που είναι half-length, για να πάρετε μια μικρή ιδέα αν αυτού του είδους οι ταινίες είναι του γούστου σας.

ps τελευταία φορά που κάνω χάρη σε κάποιον που δεν έχει δει το Onibaba.   :P
Δημοσ.

Να τολμήσω να ρωτήσω πως προέκυψε το ''κόλλημα'' με τόσο παλιές ταινίες? Απλά το πήρες απόφαση κάποια στιγμή ή είδες κάποιες που σε έκαναν να κολλήσεις με τόσο παλιές ταινίες?

Δημοσ.
Δεν είμαι σίγουρος πως προέκυψε.

Νομίζω απλά από την μεγάλη μου απογοήτευση με τις κανούργιες ταινίες.

Ή θα σταμάταγα να ασχολούμαι, ή θα άλλαζα το ρεπερτόριο μου και θα δοκίμαζα κάτι διαφορετικό όπως και έκανα.

Μάλλον έχω κάπως παράξενα κριτήρια αξιολόγησης. :)
  • Like 1
Δημοσ.

Όχι ρε σιγά, με ό,τι την βρίσκει ο καθένας. Απλά με κουράζουν πολύ οι παλιές ταινίες. Με κάποιες πολύ γνωστές εξαιρέσεις (Πολίτης Κέιν, Λολίτα, 12 angry men) τις υπόλοιπες τις βρίσκω λίγο κουραστικές. 

Όχι βέβαια ότι κι εγώ δεν απογοητεύομαι απο τις καινούργιες. 

Αν έχεις κάποιο τοπ-5 αγαπημένων παλιών ταινιών πάντως, μοιιράσου το μαζί μου να δω κι εγώ.  :-)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...