Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Zero Dark Thirty

καλογυρισμενο με υποτονικες ερμηνειες. Σε καποια πλανα διεκρινα την σφραγιδα του Iron Jim. Την διδαξε καλα την πρωην του.

το παρακανει λιγο με την ουδετεροτητα και την δραματοποιηση της τελικης επιθεσης.

δεν ξερω ποσο κοντα στην πραγματικοτητα ειανι η ταινια, αλλα οποιος νομιζει οτι ειναι αμερικανικη προπαγανδα, να κοιταξει στο λεξικο τον ορισμο της λεξης.

η Τσασταιν ειναι σκυλοφατσα, μονο καποιος απεγνωσμενος θα την θεωρουσε hot celebrity.

o Τονι Σοπρανο εγινε ελεφαντας.

για το argo τι λες; Ηταν προπαγανδιστικη ταινια; 

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ιδια. αλλα το Ζero εχει πιο ενδιαφερουσα ιστορια, σοκαριστικες σκηνες.καποιες ξαφνικες εκπληξεις και η τελευταια σεκανς με την επιθεση ειναι συναρπαστικη. (και σχεδον πιστη στην πραγματικοτητα, απο οτι εχω διαβασει)

γενικα αν σε ενδιαφερει να δεις πως βρηκανε τον UBL, ειναι must watch.

Δημοσ.

http://www.imdb.com/title/tt0414387/  Pride&Prejudice. 9/10 
Keira Knightley :D Ωραια ιστορια-υποθεση αναφερεται σε σχετικα παλιους χρονους. Δε γινεται να την εξηγησω οποιος θελει μπορει να δει στο imdb την υποθεση. Στην αρχη την κατεβασα μονο και μονο για την Keira αλλα η ταινια αποδειχθηκε εξαιρετικη :)

Δημοσ.

Πόση σχέση έχουν στη ροή και το ύφος;

ιδια.

Ελπίζoντας πως δεν με απατά η -επηρρεασμένη ελαφρώς από αλκοόλ επί του παρόντος :P- μνήμη μου (συγκεκριμένα στην περίπτωση του H.L. μιας και δεν το έχω τόσο φρέσκο όσο το ZDT), έχω την αίσθηση πως συγκριτικά, σε ροή το ZDT είναι συνολικά κάπως πιο νωχελικό/αργό και "λιγομίλητο". Σημείωση ότι τα προαναφερθέν επίθετα δεν εμπεριέχουν απαραίτητα αρνητική κινηματογραφική ιδιότητα/εμπειρία σύμφωνα με το γούστο μου σε γενικό επίπεδο, αλλά ούτε και συγκεκριμένα μιας και θεωρώ ότι στην προκειμένη (ZDT) λειτουργούν θετικά βλ.αντίστροφα, δηλ. προσθέτουν επιπλέον αναμονή<=>ένταση στην όλη ατμόσφαιρα.

Δημοσ.

Chinatown [1974]

Ο βιαστης ανηλικων εχει κανει εξαιρετικη δουλεια στη σκηνοθεσια.

Ο ρολος ειναι κυριολεκτικα γραμμενος για τον Crazy Jack.

O David Lo Pan παιζει και εδω. υπαρχει ταινια που να μην εχει παιξει;

Ομως το σεναριο, το οποιο νομιζω εχει παρει και οσκαρ και θεωρειται ενα απο τα καλυτερα ever, αν και καλοφτιαγμενο ειναι λιγο υπερτιμημενο.

Δεν θα μπω σε λεπτομερειες, αλλα δεν μου αρεσε το γεγονος οτι ενω η ταινια χρησιμοποιει τις δυο πρωτες

ωρες για να χτισει τον κοσμο της και να εδραιωσει το μυστηριο, ξαφνικα ερχεται ενα revelation (οχι twist) το οποιο ειναι τελειως ασχετο με την υποθεση της ταινιας

και η ιστορια εντελως ξαφνικα μπαινει σε ενα τελειως διαφορετικο μονοπατι, που δεν εχει σχεση με το τι εχει διαδραματιστει προηγουμενως.

Επομενως οι προηγουμενες δυο ωρες της ταινιας πανε σχεδον χαμενες.

Επισης ο τιτλος της ταινιας δεν εχει καμια σχεση με την ιστορια, περαν του οτι ηταν το setting της τελευταιας σεκανς

Γενικα, δεν μπορω να πω οτι κατενθουσιαστικα με το Chinatown. καταλαβαινω γιατι θεωρειται αριστουργημα αλλα Imho υπαρχουν πολυ καλυτερα film-noir απο αυτο.

υγ, χμ, τωρα που κοιταω στο Imdb, υπαρχουν και αλλοι που εκφραζουν οτι εχουν ακριβως το ιδιο προβλημα με το σεναριο. good to know i am not alone.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt0454876/?ref_=sr_1">Life of Pi

Επικη αποτυχια που δεν την ειδα σινεμα σε 3D ,εικαστικο υπερθεαμα ,πανδαισια εικονων και φωτογραφιας και αναπαντεχα εκπληκτικα CGI.O Ang Lee εχει καταπιαστει με διαφορετικα ειδη  και καθε φορα τα καταφερνει .

Αν και ειμαι αθεος η ταινια με αγγιξε γιατι κατα την γνωμη μου προσεγγιζει την θρησκεια καθαρα απο την ουμανιστικη πλευρα της χωρις καμια διαθεση προσυλητισμου.

Η εκδοχη που προτιμω φυσικα ειναι η δευτερη λογω κοσμοθεωριας αλλα η ταινια πραγματικα αφηνει τον θεατη να βγαλει τα δικα του συμπερασματα και εδω ειναι το μεγαλειο της φιλοσοφικης πλευρας της.

Συμπερασματικα προκειται για μια απο τις καλυτερες ταινιες των τελευταιων χρονων.

9/10

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποια δευτερη εκδοχη;

Αν βρω και που ειναι  το spoiler  στην μπαρα θα σου απαντησω...

EDIT:

H εκδοχη με τον μαγειρα που σκοτωνει και σκοτωνεται κτλπ

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βρω και που ειναι  το spoiler  στην μπαρα θα σου απαντησω...

αυτοι οι νεοι την σήμερον ημέραν...

in other news

evil dead trilogy

τι τσοντα ηταν αυτη...? εκλαιγα απο τα γελια...

"the just dont make them like they used to"

Επεξ/σία από viper2005
Δημοσ.

Eιδαμε και λεμε...

1)Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt0454876/">Life of Pi

Ηταν μια ομορφη ταινια!!!Αν σκοπος ηταν να με κανει να πιστεψω εαν υπαρχει Θεος με λυπη μου θα ανακοινωσω οτι ακομα το ψαχνω!!!

Αν ο Lee προσπαθησε με την χρηση της τεχνολογιας να αποτυπωσει τις απιστευτες εικονες του μυαλου του, το καταφερε στον μεγιστο βαθμο...

Δεν βραβευτηκε χωρις λογο......μπορει να το δει κανεις καθαρα αυτο....τεχνικα αρτια απο καθε αποψε και αψεγαδιαστη.....δυστυχως δεν μπορω να εξηγησω ακομα αυτο το ανεπαισθητο 'αισθημα' ανικανοποιησης που μου αφησε στο τελος!!

7/10

2)Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1922777/?ref_=sr_1">Sinister

Ωραιο θριλερακι!!Με τα αγαπημενα κλισε...τις αρρυθμιες και τα ανεξηγητα της! Ο Χωκ ηταν ο κραχτης και τον εψησαν να παιξει χωρις να δειχνει οτι βαριεται....σκηνοθεσια και σκοτεινα πλανα ικανοποιητικα......μια χαρα....δεν μπορει κανεις να ζητησει περισσοτερα!!!Ποπ κορν και αγιος ο θεος...

5,5/10

3)Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1024648/?ref_=fn_al_tt_1">Argo

To ονομα Affleck με εκανε να την καθυστερησω οσο περισσοτερο γινοταν αν και ειχα 'κλεισει εισητηρια' σε θεση με πολυ καλη ποιοτητα εικονας πολυ καιρο τωρα.

Το The Town μου ειχε αρεσει (ή μαλλον καλυτερα δεν με ειχε απογοητευσει) και αρα δεν ειχα λογους να ειμαι δυσπιστος!!!

Η ετυμηγορια ειναι θετικη.

Αψογη απεικονιση της εποχης και του ολου στυλ....της ιδεολογικης κουλτουρας και του τροπου σκεψης....πλοκη και διαλογοι αρκετα σφιχτοι και ενδιαφεροντες.....αρκετο χιουμορ και αγωνια στο τελος!!!!!!

Δεν ξερω εαν επρεπε να ειναι ΤΟΣΟ πολυδιαφημισμενη ή εαν αξιζει τα Oskar που κερδισε....αλλα εγω δεν βαρεθηκα...περασα καλα...και θα την ξαναεβλεπα στο μελλον ευχαριστα!!!

6/10

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...