Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάτι τελευταίο και κλείνω. Πως είναι δυνατόν να μιλά κανείς για εγκυρότητα κριτικής όταν η κριτική δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια προσωπική άποψη. Συνεπώς δεν μπορεί μια κριτική να θεωρηθεί έγκυρη ή άκυρη, σωστή ή λάθος.

ε

πες το οτι εισαι ανήλικος...

Τώρα εξηγούνται πολλά ε... :-D

Δημοσ.

NoisePollution

Δημοσίευση σήμερα, 14:53

"Πως είναι δυνατόν να μιλά κανείς για εγκυρότητα κριτικής όταν η κριτική δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια προσωπική άποψη. Συνεπώς δεν μπορεί μια κριτική να θεωρηθεί έγκυρη ή άκυρη, σωστή ή λάθος."

Μια χαρά μπορεί. Πέρα από τη προσωπική γνώμη υπάρχουν και κάποια κοινώς παραδεκτά κριτήρια. Για παράδειγμα, η λίστα του Schindler είναι κοινώς αποδεκτό ότι σκηνοθετικά είναι από πολύ καλή εώς άριστη με βάση κάποια κοινώς αποδεκτά κριτήρια για το τι θεωρείται καλό σκηνοθετικά και τι όχι. Αν εγώ βγω και πω ότι σκηνοθετικά ειναι για τα πανηγύρια τότε καλώς θα με πάρουν με τις ντομάτες παρότι απλά εξέφρασα τη "προσωπική μου γνώμη". Επίσης, για ταινίες που περιγράφουν πραγματικά γεγονότα δεν υπάρχει προσωπική γνώμη για το αν είναι αντικειμενικές ή όχι. Ή αποτυπώνουν τα γεγονότα όπως έχουν συμβεί ή τα παραποιούν. Στη πρώτη περίτπωση είναι αντικειμενικές, στη δεύτερη όχι. Για να το κρίνεις όμως αυτό πρέπει να γνωρίζεις τη πραγματική αλήθεια.

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά μπορεί. Πέρα από τη προσωπική γνώμη υπάρχουν και κάποια κοινώς παραδεκτά κριτήρια. Για παράδειγμα, η λίστα του Schindler είναι κοινώς αποδεκτό ότι σκηνοθετικά είναι από πολύ καλή εώς άριστη με βάση κάποια κοινώς αποδεκτά κριτήρια για το τι θεωρείται καλό σκηνοθετικά και τι όχι. Αν εγώ βγω και πω ότι σκηνοθετικά ειναι για τα πανηγύρια τότε καλώς θα με πάρουν με τις ντομάτες παρότι απλά εξέφρασα τη "προσωπική μου γνώμη". Επίσης, για ταινίες που περιγράφουν πραγματικά γεγονότα δεν υπάρχει προσωπική γνώμη για το αν είναι αντικειμενικές ή όχι. Ή αποτυπώνουν τα γεγονότα όπως έχουν συμβεί ή τα παραποιούν. Στη πρώτη περίτπωση είναι αντικειμενικές, στη δεύτερη όχι. Για να το κρίνεις όμως αυτό πρέπει να γνωρίζεις τη πραγματική αλήθεια.

Συμφωνώ ότι υπάρχουν κριτήρια. Αλλά αυτά τα κριτήρια είναι για να κρατάνε την κριτική μέσα στα όρια της λογικής και όχι να την καθιστούν έγκυρη ή άκυρη. Τώρα αν νομίζετε πως η γνώμη μου ότι το Zero Dark Thirty μου φάνηκε αντικειμενικό είναι τόσο παράλογη όσο η υποθετική άποψη που λέει ότι η λίστα του Schindler είχε σκηνοθεσία για τα πανηγύρια τι να πω... Συμφωνώ ότι η λέξη αντικειμενικότητα είναι απόλυτη. Ίσως έπρεπε να πω ότι μου φάνηκε να λέει περισσότερες αλήθειες από ότι η πλειοψηφία των ταινιών του είδους. Ωστόσο όπως λες ποτέ δεν θα ξέρω την πραγματική αλήθεια για να κρίνω αντικειμενικά. Για αυτό μια κριτική είναι πάντα υποκειμενική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Silent Hill: Revelation 3D

Ένας μουδιασμένος  Sean Bean , οι υπερβολικές αντιδράσεις τις Adelaide Clememns, ο άθλιος τρόπος που παίζει την σκηνή της η μικρή Erin Pit και  τα αδιάφορα (και κάπoιες φορές ανεπίτρεπτα) γραφικά σκιαγραφούν το πρώτο 15λεπτο της ταινίας. Η συνέχεια όμως ακόμα χειρότερη. Ένα χαζό σενάριο (θυμάμαι πράγματα και γελάω αλλα δεν θέλω να το χαλάσω στον κακομοίρη που είναι φαν των παιχνιδιών και θα θέλει να του δώσει μία ευκαιρία), το μοντάζ ερασιτεχνικό και η σκηνοθεσία άθλια. Επιτηδευμένες σκηνές τρόμου και το ένα κλισέ να διαδέχεται το άλλο

(ουουου ματωμένα κουνελάκια σε ΟΟΟΛΗ την ταινία και φώτα να τρεμοσβήνουν ουουου spooky)

. 0 τρόμος - 0 ατμόσφαιρα. Και όπως ήταν φυσικό, ο ίδιος άνθρωπος κρυβόταν πίσω και απο το σενάριο και απο την σκηνοθεσία: Michael J. Bassett

Μα καλα γιατι μαζέψανε κάποιους ηθοποιους που θα μπορουσαν να κάνουν καλή δουλειά και βάλαν αυτόν τον μ@λάκα τον Bassett;

Κρίμα γιατι και είμαι φαν των παιχνιδιών απο μικρό παιδί και είχα μείνει ευχαριστημένο απο την προηγούμενη δουλειά.

2/10 και πολυ

Επεξ/σία από RottenLungs
  • Like 2
Δημοσ.

Django The Unchained

Αυτο μαλιστα,αυτο ηταν ταινιαρα ,ισως απο τις καλυτερες για το 2012 για εμενα.Πραγματικα απιστευτη,2,5 ωρες και δεν την βαρεθηκα σε  κανενα σημειο

• Like 1
Δημοσ.

και δεν πέθανε, damn....

ψεμματα

αφου δεν πληρωνει φορους σε εκεινη την πολη, ειναι νεκρος για τους αμερικανους...

Δημοσ.

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1231583/?ref_=fn_al_tt_1">Due Date (2010)

Πολυ ωραια κομωδια, μονο και μονο που ειδα οτι παιζει ο Zack Galifianakis και οτι η ταινια ηταν απο τον δημιουργω των hangover κατευθειαν εκατσα να την δω.Γελασα πολυ και περασα ευχαριστα και βλεποντας την.

8/10

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...