Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξεκινάω αλλα είναι απίστευτο που ότι βγαίνει στην μεγάλη οθόνη είναι η μεγάλη αλήθεια. Οπότε ναι, όταν κάποιος χρησιμοποιεί τέτοιες έννοιες θα ήθελα να μου το δικαιολογεί. Εδω διαβάζεις βιβλία και βιβλία για κάποια θέματα και πάλι είναι δύσκολο να δημιουργήσεις μία καθαρή εικόνα γιατι πολυ απλα το κάθε συμφέρον έχει και μία ντουζίνα ιστορικούς. Πόσο μάλλον για το ανθρωποκυνηγητό του Bin Laden (την ιστορία την γράφει ο νικητής)

Νομίζω οτι ο Noisepollution πιστεύει πως με βαρύγδουπες εκφράσεις κάνει τα review του πιο έγκυρα. Μέγα λάθος (και ο λόγος των δύο μου τελευταίων post είναι για να το τονίσω).

Δημοσ.

Κακώς χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη λέξη προφανώς. Αυτό που φαντάζομαι ήθελε να πει είναι ότι έδειξε και τους Αμερικανούς να κάνουν "κακά πράγματα" και όχι μόνο τους αλλόθρησκους τρομοκράτες.

• Like 1
Δημοσ.

Noisepollution απο την κριτική σου (χαρακτηριστικά λες οτι "για το ανθρωποκυνηγητό του Bin Laden με έμφαση στη λεπτομέρεια και αντικειμενικότητα.") καταλαβάινω οτι το έχεις ψάξει το θέμα. Αναφέρεις την έννοια "αντικειμενικότητα", βαριά λέξη (και απο ότι έχω παρατηρήσει την πετάς σε αρκετά review σου).

Μπορείς να το τεκμηριώσεις λίγο. Για να σε βοηθήσω ανέφερε μου την βιβλιογραφία που στηρίζεις αυτήν σου την άποψη. Θα με ενδιέφερε να διαβάσω τις πηγές σου μια και εγω σε αυτό το ζήτημα έχω μάυρα μεσάνυχτα.

Υπάρχει σκηνή που δείχνει στην τηλεόραση τον Obama να κάνει τις παρακάτω δηλώσεις λίγες μέρες μετά την εκλογή του το 2008:

'I have said repeatedly that America doesn't torture and I'm going to make sure we don't torture.'

Στο πρώτο μισάωρο και παραπάνω της ταινίας οι της CIA προσπαθούν να κάνουν ορισμένους κρατούμενους τρομοκράτες να μιλήσουν με μεθόδους απόλυτα αντίθετες στην παραπάνω δήλωση του Obama. Συμπέρασμα 1ο: Η ταινία δεν φοβάται να εκθέσει ακόμα και τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Επίσης στο τέλος η ταινία δείχνει ότι η επιχείρηση αυτή της CIA δεν χαρακτηρίζονταν από σιγουριά ως προς το αν θα είναι εκεί ο Bin Laden. Συμπέρασμα 2ο: Η ταινία δεν φοβάται να δείξει ότι η CIA και ειδικά ο χειρισμός του θέματος BIn Laden δεν ήταν τέλειος όπως νόμιζε ο Αμερικανικός λαός. Στην εξόντωση του Bin Laden η τύχη ήταν πολλές φορές με την CIA και αυτό το λέει η ταινία. Λίγες σχετικές ταινίες θα το έλεγαν.

Η κλιμακωτή εξέλιξη στην προσπάθεια της CIA να φτάσει στον Bin Laden υπάρχει στην ταινία. Η λεπτομέρεια με την οποία αποδίδεται αυτή η προσπάθεια φαίνεται ξεκάθαρα αν δει κανείς την ταινία. Οι περισσότερες ταινίες που έχουμε δει σχετικά με μυστικές επιχειρήσεις, CIA, κτλ προωθούν το στερεότυπο που λέει ότι οτιδήποτε γίνεται μυστικά και τελικώς με επιτυχία είναι ιδιοφυές και τέλειο. Το ακριβώς αντίθετο λέει το Zero Dark Thirty. Δεν ήμουν στην CIA ούτε τότε ούτε τώρα για να ξέρω ακριβώς πως έγιναν τα πράγματα αλλά το γεγονός ότι το Zero Dark Thirty δεν εξυμνεί αυτή την επιχείρηση και δείχνει απλά τι έγινε με κάνει να πιστεύω ότι είναι αντικειμενική ταινία. Πες με αφελή πες με χαζό αλλά βλέποντας την ταινία αυτό συμπέρανα. Τέλος όπως μπορείς να δεις και εδώ η ταινία προκάλεσε αρκετά στην Αμερική άρα (διαπιστώνω εγώ με το ταπεινό μυαλό μου) τα αμερικανάκια δεν περίμεναν να δούνε τόσες αλήθειες. Δεν ξέω αν είδες την ταινία πάντως αξίζει μόνο και μόνο από περιέργεια δεις γιατί τόση βαβούρα. Για αυτό την είδα και εγώ. Μπορεί από την άλλη να σου δώσει και περισσότερες απαντήσεις και να σε καλύψει καλύτερα απ' ότι εγώ. :-)

Δημοσ.

εντωμεταξυ η ταινια ειναι βασισμενη σε "αποψεις" αλλα ποιος νοιαζεται, right?

in other news

Sennentuntschi.2010

εχω την νοσηρη υποψια οτι ειναι masterpiece

αλλα απο την αλλη, δεν ασχολουμε με ευρωπαικο κινηματογραφο...

Δημοσ.

εντωμεταξυ η ταινια ειναι βασισμενη σε "αποψεις" αλλα ποιος νοιαζεται, right?

Η ταινία είναι βασισμένη σε μαρτυρίες και αφηγήσεις. Άλλο απόψεις και άλλο αφηγήσεις. :-)

Δημοσ.

Η ταινία είναι βασισμένη σε μαρτυρίες και αφηγήσεις. Άλλο απόψεις και άλλο αφηγήσεις. :-)

Πλακα κανεις, ετσι?

Οπως επισης και για την "αντικειμενικοτητα" της ταινιας φανταζομαι.

Το οτι ειπαν "πραγματα" αντιθετα με το τι θα ηθελε να ακουσει ο μεσος Αμερικανος πολιτης, το εκαναν μονο και μονο για να δημιουργηθει ντορος γυρω απο την ταινια και να προβληθει ακομα και μεσω της αρνητικης διαφημισης.

Η ταινια ειναι καλη, λεει καποια πραγματα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι αντικειμενικη οπως αντικειμενικα δεν ειναι τα ντοκυμαντερ του Μουρ(οσο κι αν  μου αρεσουν, ειναι κραυγαλεες οι περιπτωσεις που διαστρεβλωνει δηλωσεις και γεγονοτα!)

Να προσθεσω πως ειμαι εναντια στην κριτικη σου για την ταινια και στον τροπο που την υπερασπιζεσε, αλλα οχι σε σενα καθως δεν σε γνωριζω προσωπικα.  :)

• Like 1
Δημοσ.

Πλακα κανεις, ετσι?

Οπως επισης και για την "αντικειμενικοτητα" της ταινιας φανταζομαι.

Το οτι ειπαν "πραγματα" αντιθετα με το τι θα ηθελε να ακουσει ο μεσος Αμερικανος πολιτης, το εκαναν μονο και μονο για να δημιουργηθει ντορος γυρω απο την ταινια και να προβληθει ακομα και μεσω της αρνητικης διαφημισης.

Η ταινια ειναι καλη, λεει καποια πραγματα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι αντικειμενικη οπως αντικειμενικα δεν ειναι τα ντοκυμαντερ του Μουρ(οσο κι αν  μου αρεσουν, ειναι κραυγαλεες οι περιπτωσεις που διαστρεβλωνει δηλωσεις και γεγονοτα!)

Να προσθεσω πως ειμαι εναντια στην κριτικη σου για την ταινια και στον τροπο που την υπερασπιζεσε, αλλα οχι σε σενα καθως δεν σε γνωριζω προσωπικα.  :)

Η άποψη μου ότι η ταινία είναι αντικειμενική είναι υποκειμενική. Η άποψή σου (σας) ότι η ταινία δεν είναι αντικειμενική είναι επίσης υποκειμενική. Κανείς δεν μπορεί να πει με αντικειμενικότητα αν η ταινία είναι ή δεν είναι αντικειμενική. Απόψεις (opinions) είναι αυτές που λέει και ο φίλτατος viper2005. 

Lets agree to disagree. :-)

2 people seeing the same thing will give different accounts of the events unfolded...

http://en.wikipedia.org/wiki/Rashomon_effect

η "αποψη" βολευε...

κοιτας το 2

http://dictionary.reference.com/browse/opinion

Όσον αφορά το Rashomon Effect σηκώνω τα χέρια ψηλά. Τώρα δεν είμαι κανένας Μπαμπινώτης αλλά η άποψη δεν μου κάθεται καλά. Δηλαδή η έκφραση: "Η ταινία βασίστηκε σε απόψεις" δεν μου φαίνεται σωστή.

Όπως και να 'χει καιρό είχα να δω τόσο καλή ταινία (στο είδος)    --------> γνώμη μου :-)

Δημοσ.

Ε και εμένα η άποψη μου είναι οτι αν η γή γύριζε θα πέφταμε (Που λέει και Ζουγανέλης), αλλα αντικειμενικά λέω μαλακίες μια και είναι αποδεδειγμένο οτι η γή γυρίζει.

NoisePollution είσαι λίγο ξεροκέφαλος (πάντα φιλικά έτσι)

Σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις αν ισχύει κάτι αν δεν το έχεις ζήσει ο ίδιος αλλα ΟΤΑΝ πιστεύεις κάτι χωρίς να το ψάξεις καθόλου (ώστε να φτάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αλήθεια) επειδή στο είπε μία ταινία, μου θυμίζεις το "πίστευε, και μη ερέυνα".

Άσε που θα πέφτεις εύκολα θύμα τις κάθε προπαγάνδας... (μπορεί και όλοι μας να πέφτουμε θύματα αλλα τουλάχιστον πάλεψε το πριν)

Υ.Γ. Η ταινία μπορεί να είναι και η καλύτερη όλων των εποχών. Δεν συζητάμε αυτό...

• Like 1
Δημοσ.

Ε και εμένα η άποψη μου είναι οτι αν η γή γύριζε θα πέφταμε (Που λέει και Ζουγανέλης), αλλα αντικειμενικά λέω μαλακίες μια και είναι αποδεδειγμένο οτι η γή γυρίζει.

NoisePollution είσαι λίγο ξεροκέφαλος (πάντα φιλικά έτσι)

Σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις αν ισχύει κάτι αν δεν το έχεις ζήσει ο ίδιος αλλα ΟΤΑΝ πιστεύεις κάτι χωρίς να το ψάξεις καθόλου (ώστε να φτάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αλήθεια) επειδή στο είπε μία ταινία, μου θυμίζεις το "πίστευε, και μη ερέυνα".

Άσε που θα πέφτεις εύκολα θύμα τις κάθε προπαγάνδας... (μπορεί και όλοι μας να πέφτουμε θύματα αλλα τουλάχιστον πάλεψε το πριν)

Υ.Γ. Η ταινία μπορεί να είναι και η καλύτερη όλων των εποχών. Δεν συζητάμε αυτό...

Οποιαδήποτε ταινία σχετική με εθνικά αμερικανικά θέματα φτιαγμένη από Αμερικάνους στην Ελλάδα θεωρείται προπαγάνδα και ψέματα. Και όταν λες "χωρίς να το ψάξεις καθόλου" τι περίμενες δηλαδή; Να χακάρω καμιά ιστοσελίδα της CIA για να δω "classified" αρχεία; Εκτός αν δεν πιστεύεις ότι ο Bin Laden είναι νεκρός. :-D  Δεν ξέρω αν αυτά που λέει ο Παπανούτσος εδώ ισχύουν περισσότερο για μένα ή για σένα. 

Αν δεις το σχόλιό σου προσεκτικά:

Θα έλεγα ότι αποτελεί απάντηση προς εσένα. Μόνος σου τα λες. Δωσε μου τις πηγές σου που σε κάνουν να απορρίπτεις την ταινία ως προς την αντικειμενικότητά της μπας και αλλάξω γνώμη βρε αδερφέ... :-)

Όσο για το ξεροκέφαλος αν θες να ξέρεις είχα 20 στα μαθηματικά πέρυσι και έχω και lower B) lol

Πάντα φιλικά. Μη σου πω και πιο φιλικά από σένα...

• Like 1
Δημοσ.

Παρότι έχεις 20 στα μαθηματικά & lower (συνδυασμός που σκοτώνει) θα συμφωνήσω με τον rotten. Αν διαβάσεις προσεκτικά δεν απορρίπτει τη πιθανότητα η ταινία να είναι όντως αντικειμενική απλά σου λέει ότι δε μπορούμε να το ξέρουμε. Άρα και είναι λάθος να εκφέρουμε μία τέτοια γνώμη. Εδώ δε τίθεται θέμα άποψης, το αν ειναι αντικειμενικό κάτι θα πρέπει να ακουμπάει σε μια συγκεκριμένη αλήθεια. Μόνο αν τη ξέρεις αυτή την αλήθεια μπορείς να εκφέρεις γνώμη ότι κάτι είναι αντικειμενικό.

• Like 6
Δημοσ.

Ο DeadOrgan έπιασε τον τρόπο που προσέγγιζα το θέμα.

Θα δώσω ένα πολυ απλό παράδειγμα ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ το θέμα. Εγω έχω διαβάσει αρκετά βιβλία που αφορούν την καταστροφή της Σμύρνης, κάτι βιογραφίες τους Βενιζέλου (που αναφέρονται εκεί), σχεδόν όλα τα βιβλία του Βενέζη (που πολλά είναι βιωματικά απο ότι έζησε στην καταστροφή), το βίβλιο του αμερικανού πρέσβη στην Σμύρνη Horton και άλλα, έχω πάει σε αρκετές εκθέσεις, έχω δει κάποια ντοκυμαντέρ και οτι έχω βρεί στο internet. Με λίγα λόγια έχω μία εικόνα του τι συνέβεις.

ΟΤΑΝ φέτος είδα το ντοκυμαντέρ για την καταστροφή (που έπαιζε στο σινεμά), είπα στην κοπέλα μου που δεν ήξερε πολλά για το θέμα. <<Το θέμα θεωρώ το προσέγγισαν αντικειμενικά(*)>> (γιατι έθιξε πχ. και τα χωριά που έκαψαν οι ΈΛληνες όταν υποχωρούσαν απο την "εξόρμηση" προς την Άγκυρα) Μπορεί να μην είμαι σίγουρος για την αλήθεια αλλα στην προκειμένη περίπτωση, έχω το "διακαίωμα" να το πώ (*).

Τέσπα, δεν πιστέυω πως αυτά που είπαμε οτι ήταν offtopic αλλα το λήγω γιατι νομίζω το υπεραναλύσαμε.

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εχω καιρο να γραψω στο τοπικ, θα πω την αποψη μου απο τις ταινιες που ειδα τωρα τελευταια:

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt0113375/?ref_=fn_al_tt_2">I.D. (1995)

Ηθελα να δω μια ταινια με hooligans "ποδοσφαιρου", ειχα δει τα green street hooligans, ειχα δει και το football factory οποτε δεν εβρισκα καποιο αλλο και ειδα αυτο, δεν μου αρεσε, ηθελα ναχει περισσοτερο "μακελιο", ετσι να γινετε λιγο περισσοτερος χαμος.

5/10

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1945062/?ref_=fn_al_tt_1">About Cherry (2012)

Ειχα διαβασει την υποθεση της ταινιας και μπορω να πω μου αρεσε, γενικα ηταν ωραια ταινιουλα..δηλαδη ανετα την εβλεπα και περασε αρκετα γρηγορα η ωρα, αλλα με ξενερωσε πολυ το τελος της ταινιας...το περιμενα καπως αλλιως.πολυ αποτομο ηταν το φιναλε και χαλαγε ολη την ταινια.

6.5/10

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1988591/?ref_=fn_al_tt_1">Death Race 3 (2012)

Αρκετα καλη ταινια, και με αυτη περασε ευχαριστα η ωρα μου.Δεν μου αρεσε οσο μου αρεσαν οι πρωκατοχοι του αλλα και αυτη βλεποτανε, για το σεναριο που εχει η συγκεκριμενη τριλογια πιστευω τα πηγε πολυ καλα.Πολυ ομορφες παρουσιες στην ταινια (για τις συνοδηγους λεω ;) ).

6.5/10

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt0465203/?ref_=fn_al_tt_3">Ils (2006)

Ενα παντελος αδιαφορο θριλερ.τζαμπα και τα πιτογυρα που ειχα παραγγειλει.Δεν εχω κατι αλλο να πω.

2/10

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1437358/?ref_=fn_al_tt_1">Sleep Tight (2011)

Πραγματικα μολις ειδα οτι στην συγκεκριμενη ταινια επαιζαν ηθοποιοι απο το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1242422/?ref_=fn_al_tt_1">celda211 κατευθειαν χωρις δευτερη σκεψη εκατσα και την ειδα.Φοβερη και αυτη η ταινια, γιαλλη μια φορα ο πρωταγωνιστης Luis Tosar δινει ρεσιταλ, οπως και η πρωταγωνιστρια Marta Etura.Ανετα την εβλεπα και την ξαναεβλεπα την ταινια.

9/10

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1800741/?ref_=sr_1">Step Up Revolution (2012)

Αλλο ενα φοβερο Step Up.Νταξει εχουμε μπουχτισει απο τα ιδια και τα ιδια σκηνικα σε καθε ταινια που εχει να κανει με χορο..πολλες φορες μαντευα τι θα γινει (πχ θα τσακωθει ο ενας με τον αλλον για μια κοπελα και μετα απο λιγο θα τα ξαναβρουνε κλπ κλπ) αλλα δεν παυει να ηταν πολυ ωραιο εργο.Καταπληκτικα τα "χτυπηματα" της Μαφιας (οποιος εχει δει την ταινια θα καταλαβει τι λεω ;) ).Και τα 4 Step Up μου αρεσαν παρα πολυ.

7.8/10

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1718903/?ref_=fn_al_tt_1">Steet Dance 2 (2012)

Και αυτη εντυπωσιακη ταινια χορου, δεν θα την συγκρινα με την σειρα Step Up αλλα και τα Street Dance ειναι πολυ καλα.ισχυει το ιδιο που εγραψα και παραπανω για το Step Up Rev.

7/10

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1397280/?ref_=fn_al_tt_1">Taken 2 (2012)

Αχχχ αυτη η ταινια ααχχχ.Σε καμια περιπτωση δεν φτανει το πρωτο Taken το οποιο ηταν αριστουργημα αλλα και το 2 βλεποτανε ανετα θα ελεγα.Ηξερα τι να περιμενω πανω κατω, πολυ δραση πολυ ξυλο, εναν Liam Neeson να δινει ρεσιταλ.Φοβερη στιγμη εκει που ελεγε στην κορη τον τροπο ετσι ωστε να τον εντωπισει.

8/10

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1649419/?ref_=sr_1">The Impossible (2012)

Πολυ ωραια ταινια, αρκετα καταθλιπτικη θα ελεγα.Επαιξε φοβερα τον ρολο της η Naomi Watts και εξισου καλα επαιξε και ο γιος της καθολη την διαρκεια της ταινιας.Πολυ δυνατες συναισθηματικα στιγμες καθολη την διαρκεια της ταινιας και βαζει τον θεατη γενικα σε πολλες σκεψεις.

8.5/10

Link.png Site: Dead Silence (2007)

Απο τα καλα θριλερακια, απο τα λιγα θριλερ που ειχε τοσο καλο σεναριο που να σε κραταει σε "αγωνια" καθολη την διαρκεια της ταινιας ετσι ωστε να δεις τι εχει πραγματικα γινει.Δεν ηταν τοσο τρομακτικη, περα απο καποιες στιγμες που δεν θα ελεγα οτι τρομαξα αλλα σαν να αηδιασα με την φατσα της τυπισας.

6.5/10

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt0120586/?ref_=sr_1">American History X (1998)

Περιμενα να δω κατι πιο εντυπωσιακο, κατι που θα μου κεντρισει περισσοτερο το ενδιαφερον..ειχα ακουσει τοσα πολλα για την συγκεκριμενη ταινια που με ειχαν κανει να περιμενω παρα πολλα, ισως γιαυτο να μην μου αρεσε και τοσο.

Ωραια υποθεση ειχε αλλα δεν μου εκανε αυτο το κλικ που εκανε σε αλλους, αρκετα μεγαλη ταινια που δεν βαρεθηκα ενδιαμεσα αλλα περιμενα περισσοτερα πραγματα απο αυτην.

7.5/10

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1636826/?ref_=fn_al_tt_1">Project X

Μια θεοτρελη ταινια, ενα παρτυ υπερπαραγωγη, πανεμορφες παρουσιες και μια τρελη καταληξη που δεν την περιμενα..χαχαχα..το καταευχαριστηθικα παντως, βλεποντας την ταινια θυμηθηκα τα οχι και τοσο μεγαλα αλλα εξισου τρελα και φοβερα παρτυ των American Pie.

Για μενα η ταινια ηταν κορυφη.

8.8/10

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1119646/?ref_=fn_al_tt_1">The Hangover Part I & Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1411697/?ref_=sr_2">The Hangover Part II

Νταξει τι να πω γιαυτες τις δυο ταινιες, αυτες και αν ηταν θεοτρελες, καλα το 1ο μαρεσε περισσοτερο απο το 2 αλλα και το 2 ηταν φοβερο.Κορυφαια στιγμη στο 1ο μολις ξυπνησαν στον ξενοδοχιο..χχαχα τι γελιο εριξα εκει...επεισης πολυ γελιο ειχε ο Κινεζος που εριχνε αβερτα φαπες.χαχαχα.

8.9/10 & 8.3/10

Αυτα τα ειδα στην διαρκεια των χριστουγγενων μεχρι και πριν 3-4 μερες.

Ειχα ξεκινησει και το ARGO αλλα μιας και ηταν 1ωρα και κατι ταινια και την ειχα βαλει κατα της 4 τα ξημερωματα να την δω ξεκινησε και με επερνε ο υπνος και ειπα να την κλεισω να την δω αλλη ωρα να την ευχαριστηθω μιας και εχω ακουσει πολυ καλα λογια.

Δημοσ.

Θα έλεγα ότι αποτελεί απάντηση προς εσένα. Μόνος σου τα λες. Δωσε μου τις πηγές σου που σε κάνουν να απορρίπτεις την ταινία ως προς την αντικειμενικότητά της μπας και αλλάξω γνώμη βρε αδερφέ... :-)

Όσο για το ξεροκέφαλος αν θες να ξέρεις είχα 20 στα μαθηματικά πέρυσι και έχω και lower B) lol

Πάντα φιλικά. Μη σου πω και πιο φιλικά από σένα...

ε

πες το οτι εισαι ανήλικος...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...