Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Indie game The movie

Ειναι ενα ντοκυμαντερ που βασιζεται στους δημιουργους 3 παιχνιδιων. το fez, το braid και το super meat boy. Με το ντοκυμαντερ δεν ειχα κανενα προβλημα, μαλιστα ηταν και πολυ ωραια σκηνοθετημενο. το θεμα μου ειναι με τους δημιουργιους. σε καποια φαση το προχωραγα γιατι δεν αντεχα να ακουω αυτα που ελεγαν. και οι 4 δημιουργοι (2 στο super meat boy) εχουν τεραστια ψυχολογικα προβληματα. το braid μου αρεσει παρα πολυ σαν παιχνιδι και σημερα καταλαβα οτι παιζω ενα παιχνιδι ενος ανθρωπου ο οποιος εχει ψυχολογικα, κοινωνικα προβληματα, δεν μπορει να εκφρασει αυτα που θελει να πει και δεν ειναι ο μονος developer απο αυτους. σαν παιχνιδι εκανε τρελες πωλησεις και για 3-4 μηνες αφου κυκλοφορησε ειχε καταθλιψη επειδη οι gamers-reviewers εδιναν στο παιχνιδι 9 και 10 επερνε βραβεια κλπ και δεν δημιουργουσαν μια συνδεση μεταξυ με τον developer μεσω του παιχνιδιου. Κατι για αυτοκτονιες ελεγαν, αν δεν τελειωναν το παιχνιδι, ελεος. 

ενα απο τα χειροτερα ντοκυμαντερ (για το νοημα του και για αυτα που εδειχνε) που εχω δει ποτε μου. αν μπορουσαν το διαγραψω απο το Library στο steam και να το χαντακωσω με 1002 τροπους θα το εκανα

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

NoisePollution πάντως δεν ικανοποιήσε δύσκολα. Καλό είναι αυτό για σένα... Εγω πάντως βλέπω 4-5 ταινίες την βδομάδα και έχω πααααάάρα πολυ καιρό να δώ ταινία που να αξίζει απο 8 και πάνω. Εσύ σε μία βδομάδα έχει μοιράσει άπειρα 10ρια και 9ρια.

Θα μου πείς εσύ και με το δίκιο σου "Τι σε νοιάζει εσένα;". Απλα επειδή βλέπω μία καλή προσπάθεια απο εσένα να φτιάξεις ένα blog με κριτικές ταινιών, άμα παίζεις μεταξύ 9 και 10/10, δεν θα τις πάρει ποτε κανείς στα σοβαρά. Απλα μια συμβουλή, τπτ άλλο.

Ένας κριτικός δεν είναι υποχρεωμένος να βάζει βαθμολογίες και πολλοί δεν βάζουν. Το κυρίως πιάτο είναι η γνώμη του κριτικού για την ταινία που την γνωστοποιεί στο κοινό μέσω ενός σύντομου κείμενου. Ο βαθμός είναι το κερασάκι. Πολλοί βλέπουν την βαθμολογία και σχολιάζουν χωρίς να ξέρουν την πραγματική γνώμη του κριτικού μιας και δεν έχουν διαβάσει την ανάλυση. Δεν λέω ότι το κάνεις εσύ αυτό. Πιστεύω ότι ο βαθμός πολλές φορές διαστρεβλώνει την πραγματική γνώμη κάποιου παρά την αντικατοπτρίζει. Εγώ βαθμολογώ γιατί μ' αρέσουν τα νούμερα. Τώρα κάθε χρονιά βγαίνουν (κατά τη γνώμη μου) κανα- δυο 10ρες ταινίες, καμιά 6-7 9αρες και καμιά 20ρια 8αρες.  Είδα πολλές απ' αυτές στην αρχή της άμοιρης επιχείρησης μου ως reviewer (μιας και ετοιμάζομαι για τα Oscar). Ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή και χαίρομαι να ακούω σχόλια για αυτά που γράφω.

Δεν είναι σωστό αυτό. Εγώ προτιμώ να βλέπω κριτικούς που απολαμβάνουν να βλέπουν ταινίες, από διάφορους που δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Όπως και να 'χει, διαφωνώ γενικώς με τις βαθμολογίες.

Το πιο σπαστικό είναι όταν πχ έρχεται ένας και γράφει στο συγκεκριμένο topic:

Pulp Fiction, από τις χειρότερες που έχω δει, με το ζόρι άντεξα 3/10.

Δημοσ.

Once Upon A Time In The West

Είχα δει πρόσφατα και τον Καλό, τον Κακό και τον Άσχημο το οποίο και θεωρώ καλύτερο. Δε μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι για spaghetti western τελικά αφού είδα τα δύο θεωρητικώς καλύτερα και δε συγκινήθηκα. Απίστευτα όμορφη η Claudia Cardinale, γίγαντας ο Charles Bronson και το Man with the Harmonica μέσα στα 5 αγαπημένα μου κομμάτια soundtrack ever.

7,2/10

http://www.youtube.com/watch?v=m6BQKFs3-VM

Δημοσ.

" Η ζωή του Πί "

Μου άρεσε μπορώ να πώ , ειδικά στο τέλος όταν εγω τουλάχιστον , μετέφρασα πως ο Πί , η ιστορία με τα ζώα στην βάρκα κλπ , ήταν αλληγορική , εγω το ερμήνευσα οτι το έκανε στα πλαίσια της αναζήτησής του με τις θρησκείες όταν ήταν μικρός .

Επίσης , φοβερές εικόνες , απίστευτες .

Για εμένα παίρνει 7,5 στα 10

Δημοσ.

Indie game The movie

Ειναι ενα ντοκυμαντερ που βασιζεται στους δημιουργους 3 παιχνιδιων. το fez, το braid και το super meat boy. Με το ντοκυμαντερ δεν ειχα κανενα προβλημα, μαλιστα ηταν και πολυ ωραια σκηνοθετημενο. το θεμα μου ειναι με τους δημιουργιους. σε καποια φαση το προχωραγα γιατι δεν αντεχα να ακουω αυτα που ελεγαν. και οι 4 δημιουργοι (2 στο super meat boy) εχουν τεραστια ψυχολογικα προβληματα. το braid μου αρεσει παρα πολυ σαν παιχνιδι και σημερα καταλαβα οτι παιζω ενα παιχνιδι ενος ανθρωπου ο οποιος εχει ψυχολογικα, κοινωνικα προβληματα, δεν μπορει να εκφρασει αυτα που θελει να πει και δεν ειναι ο μονος developer απο αυτους. σαν παιχνιδι εκανε τρελες πωλησεις και για 3-4 μηνες αφου κυκλοφορησε ειχε καταθλιψη επειδη οι gamers-reviewers εδιναν στο παιχνιδι 9 και 10 επερνε βραβεια κλπ και δεν δημιουργουσαν μια συνδεση μεταξυ με τον developer μεσω του παιχνιδιου. Κατι για αυτοκτονιες ελεγαν, αν δεν τελειωναν το παιχνιδι, ελεος. 

ενα απο τα χειροτερα ντοκυμαντερ (για το νοημα του και για αυτα που εδειχνε) που εχω δει ποτε μου. αν μπορουσαν το διαγραψω απο το Library στο steam και να το χαντακωσω με 1002 τροπους θα το εκανα

Τέλειο μου ακούγεται. Θα το δω οπωσδήποτε.

Δεν ειρωνεύομαι. Σοβαρά.

Δημοσ.

INDIE GAME THE MOVIE

Δεν ειρωνεύομαι. Σοβαρά.

είναι όντως πολύ καλό και σε βάζει στον κόσμο των indie games.

Σχετικά με τα ψυχολογικά των developers δε νομίζω να έπεσε από τα σύννεφα κάποιος που έχει παίξει τα εν λόγω παιχνίδια...

άρρωστα μεν, καταπληκτικά δε.

Δημοσ.

Indie game The movie

Θα το δω κι εγώ. Δες και αυτό αν σου αρέσουν τα documentaries πάνω στο κόσμο των games. Αυτό βέβαια σε βάζει στο κόσμο των παικτών, όχι των δημιουργών.

• Like 1
Δημοσ.

Django unchained

Καλογυρισμένη με καλές ερμηνείες. Λίγο κουραστικό το στόρυ (σαν 2 ταινίες σε 1)

7/10

Lincoln

Αν δεν είσαι φαν της Αμερικάνικης ιστορίας ή δεν καίγεσαι να δεις την οσκαρική ερμηνεία του Daniel Day-Lewis, θα βαρεθείς γρήγορα. 

Τρομερή σκηνοθεσία και ερμηνείες, αλλά βαριά ταινία.

7/10

Seven Psychopaths

Ενδιαφέρουσα ιδέα που κάηκε στο σενάριο.. Μάζεψαν 2-3 psycho ηθοποιούς αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

6/10

Δημοσ.

Δεν είναι σωστό αυτό. Εγώ προτιμώ να βλέπω κριτικούς που απολαμβάνουν να βλέπουν ταινίες, από διάφορους που δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Όπως και να 'χει, διαφωνώ γενικώς με τις βαθμολογίες.

Ένας κριτικός δεν είναι υποχρεωμένος να βάζει βαθμολογίες και πολλοί δεν βάζουν. Το κυρίως πιάτο είναι η γνώμη του κριτικού για την ταινία που την γνωστοποιεί στο κοινό μέσω ενός σύντομου κείμενου. Ο βαθμός είναι το κερασάκι. Πολλοί βλέπουν την βαθμολογία και σχολιάζουν χωρίς να ξέρουν την πραγματική γνώμη του κριτικού μιας και δεν έχουν διαβάσει την ανάλυση. Δεν λέω ότι το κάνεις εσύ αυτό. Πιστεύω ότι ο βαθμός πολλές φορές διαστρεβλώνει την πραγματική γνώμη κάποιου παρά την αντικατοπτρίζει. Εγώ βαθμολογώ γιατί μ' αρέσουν τα νούμερα. Τώρα κάθε χρονιά βγαίνουν (κατά τη γνώμη μου) κανα- δυο 10ρες ταινίες, καμιά 6-7 9αρες και καμιά 20ρια 8αρες.  Είδα πολλές απ' αυτές στην αρχή της άμοιρης επιχείρησης μου ως reviewer (μιας και ετοιμάζομαι για τα Oscar). Ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή και χαίρομαι να ακούω σχόλια για αυτά που γράφω.

Καλα σίγουρα η ανάλυση που κάνει ο κριτικός έχει την μεγαλύτερη αξία. Η βαθμολογία είναι το φινάλε που συνοψίζει την άποψη σου με έναν αριθμό. Εγω όταν βάζω βαθμολογία σκέφτομαι το πιο δύσκολο μάθημα που έδωσα στην σχολή μου. Το 10 ήταν άπιαστο (μόνο ένας έχει γράψει στην ιστορία της σχολή μου και τώρα είναι καθηγητής εκεί, μεγάλο μυαλό) και το 6 ήταν ο μέσος όρος του 5% των εξεταζόμενων που πέρναγε (δλδ απο τους 200 εξεταζόμενους πέρναγαν οι 10).

Δημοσ.

Καλα σίγουρα η ανάλυση που κάνει ο κριτικός έχει την μεγαλύτερη αξία. Η βαθμολογία είναι το φινάλε που συνοψίζει την άποψη σου με έναν αριθμό. Εγω όταν βάζω βαθμολογία σκέφτομαι το πιο δύσκολο μάθημα που έδωσα στην σχολή μου. Το 10 ήταν άπιαστο (μόνο ένας έχει γράψει στην ιστορία της σχολή μου και τώρα είναι καθηγητής εκεί, μεγάλο μυαλό) και το 6 ήταν ο μέσος όρος που όμως έπερνε το 5% των εξεταζόμενων (δλδ απο τους 200 εξεταζόμενους πέρναγαν οι 10).

Πάντως ο Τσουρινάκης στο PC Master το έκανε πολλά χρόνια αυτό, δηλαδή έβαζε υψηλές βαθμολογίες σε πολλά adventures games. Ήταν παθιασμένος ο άνθρωπος και το έβγαζε αυτό. Δεν παραπονέθηκε κανείς. Αντιθέτως, για πολλούς ήταν ο άνθρωπος χάρη στον οποίο παίζουν το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών.

Δημοσ.

Noisepolution εκτος απο το μπλογκ σου γραφεις πουθενα αλλου κριτική; Επισης εχεις καμια σχεση με τις τεχνες, τον κινηματογραφο ή εχεις κανει σχετικες σπουδες ή αυτοβαφτιστηκες κριτικός;

Δημοσ.

Δεν ειρωνεύομαι. Σοβαρά.

INDIE GAME THE MOVIE

είναι όντως πολύ καλό και σε βάζει στον κόσμο των indie games.

Σχετικά με τα ψυχολογικά των developers δε νομίζω να έπεσε από τα σύννεφα κάποιος που έχει παίξει τα εν λόγω παιχνίδια...

άρρωστα μεν, καταπληκτικά δε.

Μετά δειτε οπωσδήποτε την ταινία με το commentary από την team meat.

Δημοσ.

Noisepolution εκτος απο το μπλογκ σου γραφεις πουθενα αλλου κριτική; Επισης εχεις καμια σχεση με τις τεχνες, τον κινηματογραφο ή εχεις κανει σχετικες σπουδες ή αυτοβαφτιστηκες κριτικός;

Όχι δεν γράφω αλλού. Ούτε τελείωσα πανεπιστήμιο κριτικής κινηματογράφου.  :-D Απλά είπα να γράφω τη γνώμη μου για τις ταινίες οργανωμένα. Γιατί;

Δημοσ.

Μετά δειτε οπωσδήποτε την ταινία με το commentary από την team meat.

εφαγε ηδη διαγραφη. επειδη ισως παρεξηγηθουν αυτα που ειδα πριν θελω να διευκρηνησω κατι

αυτο που με πειραξε ηταν οτι αυτα τα παιχνιδια τα εχω παιξει. το braid ειδικα ειναι ισως το κορυφαιο indie που εχω παιξει. με ενοχλει οτι δεν ηξερα οτι παιζω παιχνιδια με τα οποια διασκεδαζα τα οποια τα εχουν φτιαξει ανθρωποι που απο μικροι ειχαν τοσα ψυχολογικα. δεν το λεω υποτιμητικα αλλα ειναι τρομακτικο. απο την δικη μου οπτικη γωνια εβλεπα nerds (κανονικους ομως), να τσακωνονται σαν παιδακια, αρκετα gay-στικα (παιζει οι 2 να ηταν κιολας) και μου κακοφανηκε. ως ενα μερος μπορω να με αποκαλεσω και λιγο geek (ομορφο ομως) και δεν αντεχα να τους βλεπω. 

Δημοσ.

Προσωπικά κανονικοί τύποι μου φάνηκαν που απλά τους βλεπεις απο αυτή την ταινία μέσα απο μια περίοδο πολύ μεγάλου stress. Δεν θα ελεγα οτι ειναι ψυχολογικα διαταραγμενοι. Αν δεις το commentary στο οποιο οι team meat σχολιαζουν την ταινία αφού εχουν περάσει απο αυτή την φάση, και κοροιδευουν μεχρι και τα δικά τους χάλια στην ταινία θα το καταλαβεις και συ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...