Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα σίγουρα η ανάλυση που κάνει ο κριτικός έχει την μεγαλύτερη αξία. Η βαθμολογία είναι το φινάλε που συνοψίζει την άποψη σου με έναν αριθμό. Εγω όταν βάζω βαθμολογία σκέφτομαι το πιο δύσκολο μάθημα που έδωσα στην σχολή μου. Το 10 ήταν άπιαστο (μόνο ένας έχει γράψει στην ιστορία της σχολή μου και τώρα είναι καθηγητής εκεί, μεγάλο μυαλό) και το 6 ήταν ο μέσος όρος που όμως έπερνε το 5% των εξεταζόμενων (δλδ απο τους 200 εξεταζόμενους πέρναγαν οι 10).

Πάντως ο Τσουρινάκης στο PC Master το έκανε πολλά χρόνια αυτό, δηλαδή έβαζε υψηλές βαθμολογίες σε πολλά adventures games. Ήταν παθιασμένος ο άνθρωπος και το έβγαζε αυτό. Δεν παραπονέθηκε κανείς. Αντιθέτως, για πολλούς ήταν ο άνθρωπος χάρη στον οποίο παίζουν το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών.

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Noisepolution εκτος απο το μπλογκ σου γραφεις πουθενα αλλου κριτική; Επισης εχεις καμια σχεση με τις τεχνες, τον κινηματογραφο ή εχεις κανει σχετικες σπουδες ή αυτοβαφτιστηκες κριτικός;

Δημοσ.

Τέλειο μου ακούγεται. Θα το δω οπωσδήποτε.

Δεν ειρωνεύομαι. Σοβαρά.

INDIE GAME THE MOVIE

είναι όντως πολύ καλό και σε βάζει στον κόσμο των indie games.

Σχετικά με τα ψυχολογικά των developers δε νομίζω να έπεσε από τα σύννεφα κάποιος που έχει παίξει τα εν λόγω παιχνίδια...

άρρωστα μεν, καταπληκτικά δε.

Μετά δειτε οπωσδήποτε την ταινία με το commentary από την team meat.

Δημοσ.

Noisepolution εκτος απο το μπλογκ σου γραφεις πουθενα αλλου κριτική; Επισης εχεις καμια σχεση με τις τεχνες, τον κινηματογραφο ή εχεις κανει σχετικες σπουδες ή αυτοβαφτιστηκες κριτικός;

Όχι δεν γράφω αλλού. Ούτε τελείωσα πανεπιστήμιο κριτικής κινηματογράφου.  :-D Απλά είπα να γράφω τη γνώμη μου για τις ταινίες οργανωμένα. Γιατί;

Δημοσ.

Μετά δειτε οπωσδήποτε την ταινία με το commentary από την team meat.

εφαγε ηδη διαγραφη. επειδη ισως παρεξηγηθουν αυτα που ειδα πριν θελω να διευκρηνησω κατι

αυτο που με πειραξε ηταν οτι αυτα τα παιχνιδια τα εχω παιξει. το braid ειδικα ειναι ισως το κορυφαιο indie που εχω παιξει. με ενοχλει οτι δεν ηξερα οτι παιζω παιχνιδια με τα οποια διασκεδαζα τα οποια τα εχουν φτιαξει ανθρωποι που απο μικροι ειχαν τοσα ψυχολογικα. δεν το λεω υποτιμητικα αλλα ειναι τρομακτικο. απο την δικη μου οπτικη γωνια εβλεπα nerds (κανονικους ομως), να τσακωνονται σαν παιδακια, αρκετα gay-στικα (παιζει οι 2 να ηταν κιολας) και μου κακοφανηκε. ως ενα μερος μπορω να με αποκαλεσω και λιγο geek (ομορφο ομως) και δεν αντεχα να τους βλεπω. 

Δημοσ.

Προσωπικά κανονικοί τύποι μου φάνηκαν που απλά τους βλεπεις απο αυτή την ταινία μέσα απο μια περίοδο πολύ μεγάλου stress. Δεν θα ελεγα οτι ειναι ψυχολογικα διαταραγμενοι. Αν δεις το commentary στο οποιο οι team meat σχολιαζουν την ταινία αφού εχουν περάσει απο αυτή την φάση, και κοροιδευουν μεχρι και τα δικά τους χάλια στην ταινία θα το καταλαβεις και συ.

Δημοσ.

με ενοχλει οτι δεν ηξερα οτι παιζω παιχνιδια με τα οποια διασκεδαζα τα οποια τα εχουν φτιαξει ανθρωποι που απο μικροι ειχαν τοσα ψυχολογικα

Μα αυτό είναι το ομορφότερο πράγμα στην τέχνη, το ότι άνθρωποι όπως αυτοί βρίσκουν έναν χώρο να συνδεθούν μαζί σου. Αλλιώς πραγματικά θα αυτοκτονούσαν.

Εδώ τα μεγαλύτερα αριστουργήματα τα έχουν γράψει άνθρωποι με πολύ πολύ χειρότερα ψυχολογικά (πχ ο Beethoven), που αν δεν είχαν και αυτό ποιος ξέρει που θα κατέληγαν.

Και σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγεις αυτά τα έργα/παιχνίδια. Αντιθέτως κάνει καλό στην ψυχική υγεία. Το να προσπαθείς να τα αποφύγεις δημιουργεί προβλήματα.

Δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να πω περισσότερα.

Δημοσ.

Προσωπικά κανονικοί τύποι μου φάνηκαν που απλά τους βλεπεις απο αυτή την ταινία μέσα απο μια περίοδο πολύ μεγάλου stress. Δεν θα ελεγα οτι ειναι ψυχολογικα διαταραγμενοι. Αν δεις το commentary στο οποιο οι team meat σχολιαζουν την ταινία αφού εχουν περάσει απο αυτή την φάση, και κοροιδευουν μεχρι και τα δικά τους χάλια στην ταινία θα το καταλαβεις και συ.

δεν θυμαμαι το ονομα του, αλλα κοιτα λιγο τον χοντρουλη που ανεπτυξε το super meat boy. υπαρχει ενα κομματι που λεει για την παιδικη του ηλικια. ας μην το συνεχισουμε το θεμα, ειναι και off topic

Δημοσ.

εφαγε ηδη διαγραφη. επειδη ισως παρεξηγηθουν αυτα που ειδα πριν θελω να διευκρηνησω κατι

αυτο που με πειραξε ηταν οτι αυτα τα παιχνιδια τα εχω παιξει. το braid ειδικα ειναι ισως το κορυφαιο indie που εχω παιξει. με ενοχλει οτι δεν ηξερα οτι παιζω παιχνιδια με τα οποια διασκεδαζα τα οποια τα εχουν φτιαξει ανθρωποι που απο μικροι ειχαν τοσα ψυχολογικα. δεν το λεω υποτιμητικα αλλα ειναι τρομακτικο. απο την δικη μου οπτικη γωνια εβλεπα nerds (κανονικους ομως), να τσακωνονται σαν παιδακια, αρκετα gay-στικα (παιζει οι 2 να ηταν κιολας) και μου κακοφανηκε. ως ενα μερος μπορω να με αποκαλεσω και λιγο geek (ομορφο ομως) και δεν αντεχα να τους βλεπω. 

Φίλε μου το οτι σου αρέσει ένα παιχνίδι που το έχει φτιάξει gay, δεν σε κάνει gay... Ειδικά στον καλλιτεχνικό τομέα, οι gay είναι μεγάλο ποσοστό. 

Να φανταστώ ούτε τους Judas Priest δεν μπορείς να τους ακούσεις λόγω του Rob Halford και  ούτε το Lord Of The Rings μπορείς να δείς λόγω του Ian McKellen; (και ο κατάλογος είναι ατελείωτος)

Επίσης ανεξάρτητα απο τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους, σκέψου οτι αυτό το παιχνίδι που λές οτι σου αρέσει πάρα πολυ δεν θα είχε αυτή την δομή (ή δεν θα υπήρχε καν) αν αυτοί δεν ήταν όπως είναι. Συνεπώς θα έπρεπε να χαίρεσαι!!!

Δημοσ.

Μόλις είδα το Trois couleurs: Bleu. Απο αυτά που είχα ακούσει κατα καιρούς απο τους "κουλτουριάρηδες" που σε άσχετες φάσεις πετάγαν και έναν Kieslowski περίμενα κάτι πολυ διαφορετικό.

Η ταινία απο άποψη δομής και εκτέλεσης είναι τέλεια. Το story πολύς κόσμος έχει προσπαθήσει να το αποτυπώσει στην μεγάλη οθόνη αλλα όχι με τέτοια απλότητα και καθαρότητα. Δεν προσπαθεί να σε σοκάρει και να σε συγκινήσει (δεν είναι αυτός ο σκοπός του). Απλα σε πετάει μέσα και χάνεσαι (πολλοί τι προσπαθούν αλλα λίγοι σκηνοθέτες το καταφέρνουν)

Παρόλα αυτά εγω προσωπικά δεν την θεωρώ αριστούργημα. (Ισως βέβαια όταν δώ και τις άλλες δύο να αλλα΄ξω γνώμη, γιατι είναι τριλογία και παίζει σημαντικό ρόλο το σύνολο)

Ανυπομονώ να τελειώσω την τριλογία. Την προτίνω ανεπιφύλακτα.

8/10

• Like 2
Δημοσ.

Είδα μετά από πολλά χρόνια ξανά χτες το Brazil. Αυτό που δε θυμόμουν είναι ότι παλιά είχα δει την version με το τέλος που φορέσε το studio καπέλο στον Gilliam (γνωστό και ως love conquers all τέλος) ενώ τώρα που είδα το director's cut είδα για πρώτη φορά το πραγματικό τέλος που είχε οραματιστεί ο σκηνοθέτης, το οποίο φυσικά είναι και 50 φορές καλύτερο όπως αναμενόταν. Είναι πάντως φοβερό πόσο επίκαιρη παραμένει αυτή η ταινία σχεδόν 30 χρόνια μετά. Καταπληκτική ταινία.

• Like 2
Δημοσ.

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1371111/">Cloud Atlas

Πολλες παραβολες,νοηματα , παραλληλισμοι χωρις ιδιαιτερο λογο .Φλυαρο 3ωρο φιλμ που προσπαθουσε να τα πει ολα, δυστυχως δεν γινεται κανε καπου focus να παρακολουθησουμε .  Με κουρασε και ζαλιστικα αει στο διαλα αλλο ενα 3ωρο χαμενο .

5,5/10

• Like 2
Δημοσ.

πολυ καλο το ARGO,δε το περιμενα.Πολυ προσεγμενη παραγωγη,με ιδιαιτερη προσοχη στην καθε λεπτομερεια.

προσωπικα εμενα,και στο σινεμα αποτι καταλαβα,μας ειχε σε πολυ μεγαλη αγωνια αφου υπηρχαν σκηνες που ξεφυσουσαμε,κλπ

8/10 , μπραβο Ben

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...