SPANK Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Ειδα χτες το dredd, το περίμενα μαπα σε σχέση με το παλιο, αλλα τελικά με εξέπληξε ευχάριστα το ειδα δηλαδή άνετα πέρασε ευχάριστα η ώρα. Και ναι he is the law
ikaruga24 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 2 Ταινιες. Dredd 3d - Δεν χρειαζεται να πω πολλα, ειναι κορυφη cult ταινια για αυτους που μπορουν να εκτιμησουν την καλη δραση (επιτελους δραση σε νορμαλ ρυθμους χωρις αποτομες και συχνες εναλαγες καμερας) και φυσικα splatter φαση που δεν θα μπορουσε με τιποτα να γινει αν η ταινια ηταν καμια μπλοκμπαστερια αμερικανικου τυπου. Α και ο Carl Urban πραγματικα ΕΙΝΑΙ ο Dredd. 8/10 σιγουρα με ανεση. Μια directors cut εκδοση αργοτερα για να ριξουν λιγο βαθος παραπανω στον ρολο της ma-ma και θα ειναι απλα αψογο. Sunshine - http://www.imdb.com/title/tt0448134/ Πολυ καλο θριλερ/τρομου/αγωνια στην ιδια περιπου φαση με το Event Horizon. Καλογυρισμενη με καποιες πολυ ομορφες εικονες και ειδικα στην αρχη βγαζει πολυ εντονα το συναισθημα του πρωτου Alien. Δεν εχει τιποτα το υπερφυσικο ομως αν και αφηνει να εννοηθουν πολλα. Και σε αυτην 8/10.
NoisePollution Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Cloud Atlas (2012) Τα αδέρφια Wachowski και ο Tom Tykwer μας υπόσχονται πολλά στο Cloud Atlas αλλά μας δίνουν πολύ λίγα. Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving, Hugh Grant απαρτίζουν ένα γεμάτο αστέρες και πολλά υποσχόμενο cast. Δεν μπορείς παρά να περιμένεις πολλά όταν ακούς τέτοια ονόματα και ειδικά όταν πρόκειται για μια ταινία βασισμένη σε ένα βιβλίο επικού περιεχομένου. Το ένιωθα ότι κάτι προσπαθούσε να πει η ταινία. Ήθελε να περάσει ένα μήνυμα αλλά δεν θα μάθουμε ποτέ τι μήνυμα ήθελε να περάσει αφού δεν κατάφερε να το περάσει. Που και που μου θύμιζε την “Magnolia” του Paul Thomas Anderson μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση οι μεμονωμένες ιστορίες εκτυλίσσονταν με διαφορά αιώνων. Πολλές φορές κουραστική και άλλοτε βαρετή δεν καταφέρνει να κάνει εντύπωση και να γοητεύσει τον θεατή. Αντίθετα τον κάνει να νιώθει σαν δεκάχρονο αφού ορισμένες ιστορίες ήταν πραγματικά παιδικές. Μου φάνηκε σαν να προσπαθούσαν να κάνουν παιδικές ιστορίες να φαίνονται μεγαλειώδεις και υψίστου ενδιαφέροντος. Το “Cloud Atlas” σαν ταινία του λείπει ωριμότητα και μια σοβαρή πλοκή στην κάθε ιστοριούλα που θα κρατάει τον θεατή σε αγωνία και δεν θα τον αφήνει να χάνει το ενδιαφέρον του προς αυτή. Δεν καταφέρνει να σε ξαφνιάσει ούτε μία στιγμή και παρά την πρωτοτυπία της σαν concept νομίζεις ότι «το χεις ξαναδεί το έργο». Ένα ακόμα αρνητικό ήταν ότι ορισμένες φορές που προσπαθούσε να συνδυάσει το χιούμορ με την υποτιθέμενη σοβαρή εικόνα της ταινίας έβγαινε ένα γελοίο αποτέλεσμα. Τελικά δεν μπόρεσα να καταλάβω αν οι ιστορίες από μόνες τους ήταν τόσο βλακώδεις ή ο τρόπος με τον οποίο τις «έλεγε» η ταινία τις έκανε να φαίνονται απίστευτα βλακώδεις. Υποψιάζομαι το δεύτερο με δεδομένο ότι έχω ακούσει αρκετά καλά λόγια για το βιβλίο. Η αλήθεια είναι ότι η γενική εικόνα ήταν τόσο απογοητευτική που όσο και αν προσπαθώ να βρω κάτι θετικό πάνω στο σενάριο δεν βρίσκω τίποτα. Η μόνη ιστορία που είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκειά της ήταν αυτή του 2012 με πρωταγωνιστή τον Jim Broadbent ως Timothy Cavendish. Οι υπόλοιπες όχι απλά δεν είχαν κάτι δυνατό να προσφέρουν αλλά πάτωσαν τελείως. Ορισμένες μάλιστα προκαλούσαν και γέλιο. Όχι το γέλιο που προκαλεί μια κωμωδία αλλά το γέλιο που σου έρχεται όταν καταλαβαίνεις ότι όντως είναι γελοίο αυτό που βλέπεις. Δεν λέω ότι η ιστορία του 2012 με τον Timothy Cavendish ήταν αριστούργημα αλλά ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω από τις υπόλοιπες από άποψη ενδιαφέροντος. Στα θετικά της ταινίας το τεχνικό κομμάτι με τα οπτικά και ηχητικά εφέ να είναι σαφώς καλοδουλεμένα. Επίσης τα makeup, τα μακιγιάζ και γενικότερα οι μεταμορφώσεις των ηθοποιών για τον εκάστοτε ρόλο ήταν αναμφισβήτητα πολύ καλές. Ένα άλλο θετικό ήταν η μουσική που είναι original σύνθεση και ήταν η κατάλληλη για τον επικό χαρακτήρα της ταινίας. Πιστεύω λοιπόν ότι υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις (καλό cast, καλό θέμα κτλ) για την δημιουργία μιας μεγαλειώδους επικής ταινίας που θα «έγραφε ιστορία» αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτοκαταστροφικό και γενικότερα η υλοποίηση πολύ κακή. Δεν είναι ούτε καν μια απλά καλή ταινία. Νομίζω πως τα κρυφά μηνύματα που ήθελε να στείλει και τα μαθήματα ζωής που ήθελε να διδάξει η ταινία πήγαν περίπατο. Είμαι σίγουρος πως αυτό δεν ήταν το μέγιστο που μπορούσαν να δώσουν αυτοί οι μεγάλοι filmmakers όπως είναι τα αδέρφια Wachowski και o Tom Tykwer. Αντιθέτως είναι μια από τις μετριότερες δουλειές τους και θα ξεχαστεί γρήγορα. Στο τέλος νομίζεις πως δεν έγινε τίποτα και απλά πέρασαν τρεις ώρες βλέποντας κάτι που δύσκολα θα θυμάσαι στο μέλλον. Χωρίς ουσία και με ελάχιστο νόημα σε κάνει από τη μια να λυπάσαι που τελείωσε χωρίς να δείξει κάτι το ξεχωριστό και από την άλλη να χαίρεσαι που επιτέλους τελείωσε. Η μεγαλειότητα του concept είχε ανεβάσει τις προσδοκίες μέσω του τρέιλερ και είχε υποσχεθεί να συναρπάσει τους πάντες αλλά στην πραγματικότητα κάθε άλλο παρά συναρπαστική είναι. Το υψηλού επιπέδου τεχνικό κομμάτι με μια υπέροχη φωτογραφία δεν είναι αρκετό για να σώσει τη κακή γενική εικόνα της ταινίας. Ίσως να ο σοφός λαός μας να έχει δίκιο λέγοντας πως «όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει». 6/10 Reviewer: NoisePollution
gavros10 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 @noisepolution τι στροφη στα review ειναι αυτη; 2
NoisePollution Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 @gavros10 δεν ξέρω τι με έπιασε but it feels good. Express yourselves...
DeadOrganPlayer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Αυτό το Reviewer: NoisePollution στο τέλος είναι όμως περιττό. Βάλε ένα ψευδώνυμο αν είναι. 2
Sellers Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 ... http://www.youtube.com/watch?v=UCtFPPBImWk 2
DeadOrganPlayer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε να ποστάρει πάλι ο konnak και απο σεβασμό έκανα λίγο στην άκρη. 2
yanc Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Dredd κι απο εμενα 8/10. Αυτος ειναι ο Δικαστης που διαβαζαμε, αυτη η γκριματσα ηταν κατω απο το κρανος. Πολυ τη χαρηκα. 1
master2 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δυο ταινιες που μου αρεσαν τον τελευταιο καιρο ειναι ο Dredd και Lawless http://www.imdb.com/title/tt1212450/
NoisePollution Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Αυτό το Reviewer: NoisePollution στο τέλος είναι όμως περιττό. Βάλε ένα ψευδώνυμο αν είναι. Είναι copyright αυτά ρε γι' αυτό τα βάζω. Μιλάμε για χρήμα όχι αστεία...
deesnider Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Έχω αρχίσει τον τελευταίο καιρό το εξής πρωτότυπο άθλημα: Ανοίγω τη ντουλάπα, τραβάω στην τύχη μια 400άρα βαλίτσα (από τις ...30 περίπου που αραχνιάζουν εκεί μέσα) με dvd, βγάζω τρία δισκάκια επίσης στην τύχη και ...ό,τι μου κάτσει, αποτελεί το σετ των ταινιών που θα δω εντός τής ημέρας! Είναι μια απελπισμένη προσπάθεια, την οποία άρχισα εδώ και λίγο καιρό, μπας και προλάβω να δω έστω κι ένα μικρό ποσοστό των όσων έχω μαζέψει, πριν ...κλείσω τα ματάκια μου και την κάνω για τόπους χλοερούς. Σήμερα, είχα σχετική επιτυχία σε δύο από τα τρία. Τα ...δύο: 1) Butterfly on a wheel Ερμηνευτικά κανείς από τους τρεις πρωταγωνιστές δε μου είπε κάτι ιδιαίτερο. Εκτός του Gerald Butler άλλωστε - σε ορισμένους μόνο, όχι πολλούς ρόλους του (μεταξύ των οποίων, ο συγκεκριμένος δε συμπεριλαμβάνεται) - τόσο ο Pierce Brosnan, όσο και η Maria Bello...Ε! Θα μπορούσαν να κάνουν κι άλλη δουλειά, χωρίς να μου λείψουν... ...Παρ' όλα αυτά, είχε τόσο απρόβλεπτη εξέλιξη και φινάλε, ώστε το απόλαυσα δεόντως. Ίσως να οφείλεται στο ότι το στοιχείο του απρόβλεπτου, ανέκαθεν το εκτιμούσα στις ταινίες... 2) Seven Pounds O Will Smith με άφησε ξερό! Ανέκαθεν τον γούσταρα στις περιπετειοκωμωδίες που τον έβλεπα, έκανε την ώρα μου να περνάει χαλαρά και ευχάριστα, αλλά μέχρι εκεί. Με τη συγκεκριμένη ερμηνεία όμως, εκτοξεύτηκε κάθετα στην εκτίμησή μου, αποδεικνύοντας ότι είναι η-θο-ποι-ά-ρα. Χρειάζεται τεράστιο υποκριτικό ταλέντο για το αποτέλεσμα αυτό. Ευτυχώς που το είδα μόνος μου, διότι ...με πήραν τα ζουμιά(!) και θα γινόμουν εντελώς ρόμπα... Αναλαμβάνω όλο το ρίσκο να τα ακούσω χοντρά για τον παραλληλισμό, αλλά τέτοια «ζημιά», όσο αφορά στα συναισθήματα που μου έβγαλε, σε δύο μόνο ταινίες ακόμα έχω πάθει. Σ' αυτή και σ' αυτή... ...και το ...τρία: 3) Ιλιγγιώδης μαλ@κί@!!! (θα μπορούσε να είναι και ο πραγματικός τίτλος...) Ούτε για μικρά παιδιά, χωρίς άλλα σχόλια... Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2012 από deesnider
Voodooman Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Taken 2. Όπως και το πρώτο, εξίσου τραβηγμένο από τα μαλλιά, εξίσου χωρίς οποιοδήποτε ρελιστικό στοιχείο.Όλα συμβαίνουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου όλα είναι δυνατά και εύκολα, αρκεί να είσαι ο Neeson και η οικογένειά του. Και πόσο έξαλλοι άραγε μπορεί να έγιναν οι Τούρκοι βλέποντας να παρουσιάζεται η Κωνσταντινούπολη ως ξέφραγο αμπέλι, όπου μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις (πχ να πετάς χειροβομβίδες) χωρίς κανείς να δίνει σημασία ή όπου τα περιπολικά είναι κάτι απίστευτα σαράβαλα από τις αρχές του '80 (FIAT mirafiori ίσως); Και ένα κενό στο σενάριο, όπου όσο και αν ψάχνω από χθες, δεν μπόρεσα να βρω κάποιον άλλον που να το εντόπισε. Αλλά πάλι ίσως να κάνω εγώ λάθος. Απαγάγουν τον Neeson και την Yanssen. O Neeson μετράει σωστά και εντοπίζει το πού τους πήγαν, ωραία μέχρι εδώ.Στη συνέχεια δραπετεύει και εκεί κοντά στο μέρος που τους κρατούσαν βρίσκει την κόρη του. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, που βρίσκεται στο ίδιο μέρος, αλλά την βάζουν σε ένα βαν και ΦΕΥΓΟΥΝ προς άγνωστη κατεύθυνση.Ο Neeson και η κόρη του μπαίνουν σε ένα ταξί και φεύγουν ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ, στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Από την πρεσβεία λοιπόν, ο Neeson πηγαίνει με την σούπερ μνήμη του και την σούπερ αποτύπωση που έκανε στο μυαλό του πίσω στο μέρος που τους κρατούσαν αρχικά. Γιατί πήγε ξανά εκεί, αφού την Yanssen την είχαν πάρει από εκεί;Και ακόμη, χειρότερα, πώς τελικά όντως βρήκε εκεί την γυναίκα του, αφού την είχαν πάρει από εκεί;
Fotis13 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Site: http://www.imdb.com/title/tt2083383/">Trouble with the Curve Δεν γινεται να ειναι στην ιδια ταινια ο Eastwood και o Timberlake ,απλα δεν γινεται.Εβαλαν τον ρουβα της Αμερικης να παιξει με τον θρυλο τι σκατα ειχε στο κεφαλι του ο υπευθυνος του καστινγκ απορω και μονο για αυτο παιρνει μειον. Για την ταινια την ιδια, μετρια διασωνεται ερμηνευτικα απο τον παππου στην γνωστη του μανιερα. 6/10
Προτεινόμενες αναρτήσεις