Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

The king's speech. Την είχα πολύ καιρό και σήμερα αξιώθηκα να τη δω. Πολύ καλή και πιστή στα αληθινά γεγονότα. Ίσως όχι για τόσα oscars αλλά so what, η ακαδημία έχει κάνει χειρότερα λάθη.

8,5/10

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

The Bourne Legacy: Μετά το ultimatum και τον Jason ως αναφορά και μόνο περίμενα πως θα απογοητευτώ. Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα πως η ταινία είναι άξιος συνεχιστής της σειράς. Μου άρεσε ο "Hawkeye" στον κεντρικό ρόλο και η Rachel Weisz....απλά την λατρεύω.

8/10

007 Skyfall: Προτιμώ τις αόρατες aston martin στην σφαίρα της φαντασίας παρά τον υπερηχητικό πράκτορα που τρώει σφαίρα στο στήθος πέφτει από τα 100 μέτρα στο ποτάμι και.....επιβιώνει :lol: Καλά πέρασε η ώρα αλλά εδώ ισχύει ο κανόνας όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι. Δεν μου άρεσε ο Βαρδέμ στον ρόλο του κακού μιας και δεν με έπεισε σε κανένα σημείο. η δε σκηνή με την υπόνοια ότι "from time to time" o 007 τον παίρνει θα μπορούσε να έλλειπε για τον ορισμό της κινηματογραφικής αντροβαρβατίλας. Στο κάτω κάτω Σκωτσέζος είναι ο 007, όχι Άγγλος να τον παίρνει a priori :lol:

7.5/10

Taken 2:  Δυο σκάλες κατώτερη από την πρώτη, still really enjoyable, αν παραβλέψεις τα πολλά χαζά λάθη της (η Aλβανία συνορεύει με την Τουρκία, αν κάποιος δεν μπορεί να οδηγήσει αυτόματο US car μετατρέπεται σε Colin McRay με ένα ευρωπαικό αυτόκινητο με ταχύτητες :lol:). Από τον Luc Besson περίμενα ένα φίλμ λιγότερο "αμερικανιά"..... ωστώσω περιμένω το Taken 3. Κανά σκύλο έχει να του κλέψουν άραγες?

- Yes this is dog and I've been kidnapped!!!

- I will find you and I will feed you his bones

:P

6/10

Δημοσ.

Flight

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Robert Zemeckis κάνει μια δυναμική επιστροφή στον live –action κινηματογράφο με την τελευταία ταινία του Flight. Μια καλοφτιαγμένη και πρωτότυπη  ταινία που συνοδεύεται από μια δυνατή ερμηνεία από τον Denzel Washington. Αν και κάπως προβλέψιμη από ένα σημείο και μετά, η ταινία έχει πολλά να προσφέρει στον θεατή.

Η ταινία ακολουθεί έναν πιλότο που καταφέρνει να σώσει ένα αεροπλάνο απ’ τη συντριβή αλλά στη συνέχεια αντιμετωπίζει προβλήματα με την συγκεκριμένη υπόθεση. Το σενάριο είναι πρωτότυπο και φροντίζει ώστε η πλοκή να έχει κλιμακωτή εξέλιξη. Δεν είμαι πιλότος για να κρίνω ως προς την αληθοφάνεια τα γεγονότα με το αεροπλάνο αλλά η γενική εικόνα είναι αρκετά πειστική. Σε πολλές σκηνές όπως αυτή με το αεροπλάνο η ταινία καταφέρνει να σε κρατάει σε αγωνία.

Η αλήθεια είναι πως καιρό είχα να δω μια δυνατή ερμηνεία από τον Denzel Washington και εδώ με αποζημίωσε στο έπακρο. Πραγματικά ο Washington το πιάνει απ’ τα μαλλιά και του δίνει να καταλάβει. Δεν νομίζω ότι υπήρχε κανείς που αμφισβητούσε το ταλέντο του αλλά και να υπήρχε πλέον του έχουν λιγοστέψει τα επιχειρήματα. Ο Don Cheadle κάνει επίσης καταπληκτική δουλειά και δίνει την κατάλληλη ερμηνεία σε έναν δευτερεύον ρόλο. Ωστόσο για άλλη μια φορά αυτός που κλέβει την παράσταση παρά τις λιγοστές σκηνές που  έχει δεν είναι άλλος από τον John Goodman. Η τεράστια αυτή μορφή του κινηματογράφου κάνει ακόμα μια φορά αυτό που ξέρει καλύτερα. Ταυτίζεται με το ρόλο και σε κάνει να θυμάσαι αυτόν πρώτα κάθε φορά που θα ακούς τον τίτλο της ταινίας στο μέλλον. Πραγματικά απίστευτος και κρίμα που δεν πήρε περισσότερο χρόνο.

Και πάλι όμως η ταινία αυτή δεν ήταν η τέλεια ταινία που θα έβλεπα ξανά και ξανά. Υπήρχαν στιγμές που αναρωτιόμουν αν το κάνουν επίτηδες που υποβαθμίζουν την ταινία με ορισμένα πράγματα που βάζουν στο σενάριο. Ένα σενάριο που θα μπορούσε να ήταν σαφώς καλύτερο αν αντικαθιστούσαν κάποια στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται κατά τη γνώμη μου στην γενικότερη σοβαρή εικόνα που έχει η ταινία. Νομίζω πως υπήρχε η δυνατότητα να πετύχουν κάτι πολύ περισσότερο από μια καλή ταινία αλλά κατά κάποιον τρόπο την κλώτσησαν αυτή την ευκαιρία. Οι δυνατές ερμηνείες από το cast σώζουν ένα φτωχό σενάριο. Όχι συνηθισμένα φτωχό αλλά φτωχό εννοώντας πως για την μεγαλειώδη βασική υπόθεση της ταινίας θα μπορούσαν να γεμίσουν καλύτερα το σενάριο. Δεν εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη δυνατότητα που τους πρόσφερε το επικό και πρωτότυπο  κατά τη γνώμη μου βασικό story, να φτιάξουν ένα αριστούργημα που θα έμενε στην ιστορία.

Σίγουρα ήταν λίγοι αυτοί που είχαν μεγαλύτερες προσδοκίες πριν δουν την ταινία. Ωστόσο αφού τη δει κανείς πιστεύω πως καταλαβαίνει ότι μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα. Δεν παύει όμως να είναι μια πρωτότυπη και ως ένα βαθμό διδακτική ταινία. Είμαι σίγουρος πως η πλειοψηφία θα ευχαριστηθεί την ταινία αλλά επίσης η πλειοψηφία θα την ξεχάσει γρήγορα.

Ας μην είμαστε όμως αχάριστοι γιατί η ταινία δείχνει κάτι διαφορετικό που δεν το βλέπεις κάθε χρόνο στον κινηματογράφο και για αυτό μόνο αξίζουν συγχαρητήρια στους δημιουργούς. Βλέποντας την ταινία η ώρα περνά αρκετά ευχάριστα και τολμώ να πως η συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες του 2012.

8/10

Reviewer: NoisePollution

Δημοσ.

Cloud atlas 9/10.Αριστούργημα.Μια ταινία σταθμός,μια απίστευτη αφήγηση ,ένα καταπληκτικό ταξίδι.Με διαφορά η καλύτερη ταινία της χρονιάς.

Θα την ξαναδώ.

Δημοσ.

μαφαλντα

τόσο πολύ σου αρεσε;;

το λέω γιατί πολλες κριτικές την θάβουν

και επειδή έχω διαβάσει το βιβλίο και μου άρεσε αρκετά σκέφτομαι μηπως μου καταστρεψει την εντυπωση η ταινία

Δημοσ.

Προχτες το Looper

Σαφως ανωτερο των χαμηλων προσδοκιων μου, προσπαθησε να γινει το Terminator της νεας δεκαετιας, δεν τα καταφερνει αλλα παραμενει απο τα αξιολογτερα sci-fi που ειδα τελευταια

7/10

Σημερα το The Skeleton Key

Δεν το ειχα δει τοσα χρονια, περιμενα κατι cult και ενδιαφερον, ειδα κατι τετριμενο και καθολου scary. Δεν καταλαβαινω το hype. Οχι, δεν ειναι το Angel Heart των '10

4.5/10

Δημοσ.

Να πω επίσης πως η πλειοψηφία των κριτικών είχαν καταδικάσει το Blade Runner όταν είχε βγει.

Που το θυμήθηκες αυτό βρε;

Δημοσ.

Cloud atlas 9/10.Αριστούργημα.Μια ταινία σταθμός,μια απίστευτη αφήγηση ,ένα καταπληκτικό ταξίδι.Με διαφορά η καλύτερη ταινία της χρονιάς.

Θα την ξαναδώ.

Μόλις το είδα. Διαφωνώ κάθετα. Θα επιστρέψω με full review.

Δημοσ.

Total Recall (2012)

Χμ...

Χμ...

Απο την μια θελω να πω οτι στυλιστικα ηταν ανωτερο του παλιου, απο την αλλη σιγα το κατορθωμα

Σαν standalone περιπετεια πιανει τον Μ.Ο. και τιποτα παραπανω

4/10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt1343727/">Dredd

Απο τους αγαπημενους μου ηρωες κομικ.Επειδη περιμενα να δω υπερπαραγωγη-μπλοκμπαστερια και δεν ημουν προετοιμασμενος για αυτο που ειδα με χαλασε.Στην ουσια   προκειτε για  wannabe καλτ,b movie ταινια αν την κρινω για αυτο οκ καλη ηταν,αλλα επειδη ειχα αλλες προσδοκιες ξενερωσα .

6/10

Επεξ/σία από Fotis13
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...