NoisePollution Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Ο Ναμπόκοφ (που έγραψε και το βιβλίο, και το σενάριο) πλακώθηκε άγρια με τον Κιούμπρικ λόγω λόγω των αυθαιρεσιών που έκανε ο τελευταίος στο σενάριο χωρίς να ρωτήσει κανέναν (typical) και αποχώρησε πολύ γρήγορα. Με εξαίρεση τον Σέλλερς που πράγματι κλέβει την παράσταση, γενικά νομίζω ότι βλέπω πολύ πιό ευχάριστα την μεταφορά του Adrian Lyne (1997), κυρίως λόγω της απίστευτης ερμηνείας του Τζέρεμι Άιρονς. Οι περισσότερες αλλαγές (σε σχέση με το βιβλίο) έγιναν για να γίνει αποδεκτή η ταινία από τους λογοκριτές. Π.χ στο βιβλίο η Lolita είναι 12 ετών ενώ στην ταινία 14. Επίσης στο βιβλίο ο Humbert σε κάποια φάση ενώ είναι στο κρεβάτι με την μάνα της Lolita κοιτάει επίμονα την φωτογραφία της κόρης της ενώ στην ταινία είναι απλά ξαπλωμένοι και ντυμένοι ενώ κοιτάει την φωτογραφία. Ωστόσο ο Kubrick έκανε όντως πολλές αλλαγές στο σενάριο του Ναμπόκοφ ο οποίος παίρνει credit αν και χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα το σενάριό του. Για την ιστορία ο Ναμπόκοφ κυκλοφόρησε το original σενάριό του αργότερα με τίτλο "Lolita: A Screenplay". Όσον αφορά την Lolita του 1997 δεν την έχω δει για να κάνω σύγκριση αλλά θα την δω one of these days... 1
viper2005 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 holy motors 2012 holy μαλακιες επρεπε να γραψουνε waste of time and space δλδς... 1
Panos.Powers Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Dead End αν ηταν παρωδια θα ειχε καλη βαθμολογια ... πραγματικα οτι ναναι αξιζει να τη δεις μονο για να γελασεις ολα τα κλισε σαυτη τη ταινια μαζεμενα και επικρατει οτινανισμος .
firewalker Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Sushi Girl. http://www.imdb.com/title/tt1606339/ Ωραία ταινία. Και δύο λόγια από ένα σχόλιο στο TPB. Hello,My name is Kern Saxton and I directed, co-wrote, produced and edited this film, Sushi Girl. Thank you for your interest in the movie, it seems that this and other torrents have generated quite a bit of traffic. Thank you for watching, and I hope you enjoy it. If you do like it, please consider purchasing the film at some point, either on VOD, where it can be viewed through most cable and satellite providers in North America, in theaters when it is released early next year, or on DVD and Blu-Ray (which will have 7.1 audio and a great deal of extra features) when released in February. It would certainly mean a lot to me and the cast and crew, as many of us spent over three years working on this film, most of us with little to no pay, so you could enjoy it. Independent films like Sushi Girl are heavily affected by digital torrent sites like this, and while we appreciate that you want to watch our film, it is very difficult for people like us to make a living when it is given out for free. So, if you like it and want to show your support, please purchase it legally. I would also recommend seeing the film in a theater, preferably one that will show it in 7.1 Dolby, but that's just the perfectionist in me. If you don't like it, at least have some common courtesy and don't talk or spoil the film for others, as you acquired it for free. All I ask is that you give it a fair shot, as I hope to make more films in the future for you all to enjoy. So again, if you like the film, please buy it in some form, and please encourage your friends to buy it too. That's the only way we're really going to be able to keep independent cinema alive!Thanks!-K
gpgalanis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Looper. 8/10 για την ιδέα, 5/10 για τα plot holes. Γενικά δεν είναι άσχημη αρκεί να μην δίνει κανείς σημασία στα παράδοξα του time travel γιατί τα ψιλοκανανε μαντάρα. Πχ όταν αυτοκτονεί θα πρέπει κανονικά όχι μόνο να εξαφανιστεί ο μελλοντικός του εαυτός αλλά και να αλλάξει όλο το timeline αφού πεθαινοντας στο παρόν δεν υπήρξε ποτέ στο μέλλον οπότε πότε δεν γυρίσει πίσω για να σκοτώσει τον Rainman κτλ.
deesnider Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Μόλις είδα το Taken 2. Οι εντυπώσεις μου, ίδιες μ' εκείνες από το πρώτο: Μια καλή - όσο και πολλές άλλες όμως - «περιπέτεια», μέσω τής οποίας αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι ένας ταλαντούχος πρωταγωνιστής, μπορεί να κάνει σχεδόν οποιαδήποτε ταινία να ξεχωρίσει... ...και ο Liam Neeson, συγκαταλέγεται κατά τη γνώμη μου, μεταξύ των πλέον ταλαντούχων ηθοποιών τής γενιάς του και όχι μόνο. Αυτό που μου έμεινε τελικά, ήταν το παίξιμό του. Χωρίς αυτόν - ή έστω κάποιον αντίστοιχα ικανό - στον κεντρικό ρόλο, τόσο το 1 όσο και το 2, θα τα αξιολογούσα ως «ακόμα δυο ταινίες με πιστολίδι και ξύλο, που στο τέλος νικάει ο καλός». Αυτός όμως, ακόμα και το πάτημα τής σκανδάλης, ή το βρωμόξυλο(!), τα κάνει πειστικά... 1
Voziniotis-3 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Πολυ βλακεια. Ουτε για να περασει η ωρα. 4/10
viper2005 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 arbitrage 2012. Κακια γυναικα kyofu 2010. Παρολο που ηταν spooky, δεν ελεγε και τπτ...
Fotis13 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Site: http://www.imdb.com/title/tt1614989/">HeadHunters Νορβηγικο διαμαντι απο τα λιγα ,δειτε το . 7/10
kirileman Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Πολυ βλακεια. Ουτε για να περασει η ωρα. 4/10 Με 2 από τις 6 τοπ γελειόφατσες του Χόλιγουντ, που λέει και η γυναίκα μου, τι περίμενες; 1
linuslost Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Πολυ βλακεια. Ουτε για να περασει η ωρα. 4/10 Το ειδα και εγω χθες.... Ενταξει ψηλο-βλακεια αλλα ειχε και λιγο γελιο: 5/10
arxaggelos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Πράγματι χάλια το The Watch. Συνήθως γελάω με τις ταινίες του Στίλερ αλλά αυτή ήταν μάπα.
viper2005 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 cheun 2010 εγω ενα θριλερακι εβαλα να δω και τελικα ειδα κοινωνικο δραμα. πολυ παιδοφιλια και γενικα δεν προτεινω, αν και δεν ηταν κακο το ταινιακι για thai...
speedy23 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 End of Watch 5/10 Τιποτα απο αυτα που σου δειχνει η ταινια αυτη, δεν το εχεις δει ξανα σε καποια αλλλη ταινια ή σειρα. Το τελος, σε αφηνει να μονολογεις "Εμ, ναι ΟΚ, αυτο ηταν ?" Lawless 6.5/10 H ιστορια και δω χιλιοπαιγμενη αλλα το καλο καστ (και οχι δεν συμεριλαμβανω μεσα τον Λεμπεφ) σωζει καπως την κατασταση.
NoisePollution Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 The Hobbit: An Unexpected Journey Έντεκα χρόνια μετά την πρώτη του μεταφορά του κόσμου του Tolkien στην μεγάλη οθόνη ο Peter Jackson επιστρέφει με μία ακόμη ταινία βασισμένη σε δουλειά του Άγγλου συγγραφέα. Αυτή τη φορά πρόκειται για το Hobbit, ένα βιβλίο (και το τονίζω ένα βιβλίο) το οποίο ο Tolkien έγραψε πριν τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ο Jackson με την τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» είχε βρει τον τρόπο ως προς το να μυήσει τον θεατή στον φανταστικό κόσμο του Tolkien και ταυτόχρονα να αφήσει γοητευμένο. Αυτό το πετυχαίνει κατά τη γνώμη μου και με την τελευταία του υπερπαραγωγή το «The Hobbit: An Unexpected Journey». Ωστόσο του λείπει κάτι που είχε ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και τον έκανε ξεχωριστό. Ίσως αυτό το κάτι να είναι η σοβαρότητα που δεν χαρακτηρίζει την ταινία σε βαθμό ανάλογο του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών». Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια ταινία που σχετίζεται μεν με τον «Άρχοντα» αλλά δεν παύει να είναι μια “stand-alone” προς το παρόν ταινία έως ότου βγουν και τα επόμενα μέρη της. Άρα κακώς αξιολογείται από πολλούς με κριτήριο το κατά πόσο φτάνει τον «Άρχοντα» Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που αμφιβάλει για την πρωτοτυπία και την καινοτομία που χαρακτηρίζει το τεχνικό κομμάτι της ταινίας. Τα εφέ ηχητικά και οπτικά είναι ανώτατου επιπέδου και είναι ξεκάθαρο πως ο Jackson και η παρέα του δούλεψαν πολύ πάνω σ’ αυτούς τους τομείς. Όσον αφορά το καινούριο format του 48fps 3D χρειάζεται κανείς κάνα εικοσάλεπτο για να μπει στο κλίμα. Ωστόσο όταν μπει, μπαίνει για τα καλά και η ταινία γίνεται πιο καθαρή και απ’ την πραγματικότητα. Αξίζουν συνεπώς συγχαρητήρια για την καινοτομία αυτή που εισάγει στον κινηματογράφο η ταινία και είμαι σίγουρος πως η τεχνολογία αυτή θα τιμηθεί δεόντως στο μέλλον. Μπαίνοντας στο κομμάτι του acting οφείλει κανείς να συγχαρεί τον Martin Freeman που κάνει πολύ καλή δουλειά ως πρωταγωνιστής με δεδομένο ότι δεν ήταν μέλος του cast του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» και είναι η πρώτη του φορά στην Middle Earth. Οι νάνοι ήταν καλοί για νάνοι αν και εμένα δεν μου άρεσε η κωμικότητα που προσέδιναν στην ταινία. Ο τεράστιος Ian McKellen υποδύεται τον Gandalf με υπέροχο τρόπο, όπως άλλωστε μας είχε συνηθίσει και στον «Άρχοντα». Η σαγηνευτική φωνή του δίνει στον Gandalf αυτό που ποτέ δεν είχε στο βιβλίο. Ο Richard Armitage που υποδύεται τον Thorin, τον σοβαρό αρχηγό νάνο μπήκε στο νόημα του χαρακτήρα του και έδειξε ότι το ‘χει. Ένα από τα αρνητικά της ταινίας είναι ότι την τραβάνε πολύ και σχεδόν την ξεχείλωσαν. Ήθελαν ωστόσο να την κάνουν τριλογία και από την πρώτη ταινία κιόλας φαίνεται ότι δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα. Το σενάριο δεν ήταν τρίωρο ενώ η ταινία ήταν. Δεν το γέμισαν καλά και είχε αρκετές σκηνές που δεν συμμετείχαν στην πλοκή αλλά έπαιζαν τον ρόλο του τερματοφύλακα που δένει τα κορδόνια του για δυο λεπτά πριν εκτελέσει το άουτ. Αν δεν ήταν τα εφέ και το 3D αυτές οι σκηνές θα με χαλούσαν πολύ περισσότερο. Όσον αφορά το story δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ ακόμα μια φορά στην μεγαλειώδη φαντασία του Tolkien. Το Hobbit σαν βιβλίο ήταν σαφώς πιο φιλικό προς τα παιδιά σε σχέση με τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και αυτό φαίνεται και στην ταινία με τους νάνους και τα αστεία τους. Θα μπορούσε λοιπόν η ταινία να γίνει λίγο πιο σκοτεινή. Βασισμένη μεν στο βιβλίο αλλά πιο dark. Ελπίζω σε κάτι τέτοιο στην δεύτερη ταινία με την είσοδο του Necromancer. Κλείνοντας η ταινία γενικά αφήνει ένα συναίσθημα εντυπωσιασμού και ταυτόχρονα καταφέρνει να σε βάλει για τα καλά στην υπόθεση με αποτέλεσμα να αναμένεις με αρκετή αγωνία την συνέχεια. Ίσως να μην ανταποκρίνεται εκατό τοις εκατό στις προσδοκίες του κοινού αλλά αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι θέτουν σαν κριτήριο επιτυχίας τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» μια τριλογία που είχε θέσει τον πήχη στον ουρανό. 8/10 Reviewer: NoisePollution 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις