Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nuovo Cinema Paradiso.

Ο ορισμός της μελαγχολίας μέσω της νοσταλγίας.

8,7/10

περα απο οτι ειναι απο τις αγαπημενες μου ταινιες,το τελος δεν απιστευτο??

πεσμου οτι τουλαχιστον δεν βουρκωσες??

The machinist

(την είχε η ΝΕΤ σήμερα)

Παλιά βέβαια αλλά τρομερό ψυχολογικό θρίλερ

Ο Bale δίνει ρέστα ερμηνείας

Ατμόσφαιρα,σκηνοθεσία,μυστήριο..Φοβερή!!

Απορώ πώς μου ξέφυγε και δεν την δει

την ειδα χτες και εγω..δεν μαρεσε καθολου απιστευτα βαρετη,προβλεψιμη και γενικα τιποτα..2/10

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς, πώς γίνεται να έχω δει αυτήν την ταινία και να μη θυμάμαι ΤΙΠΟΤΑ απολύτως; Πέρασε και δε με ακούμπησε. Και δεν είμαι άνθρωπος που ξεχνάει ταινίες. Το εντελώς ανάποδο. Θυμάμαι μέχρι και χαζοταινίες που έχω δει στο STAR. Πραγματικά, θέλω να την ξαναδώ, μόνο και μόνο για να ερευνήσω το φαινόμενο. Κάτι αντίστοιχο έπαθα με τη λίστα του Σίντλερ. Μάλλον οι συνθήκες που τις είδα θα φταίνε (τις οποίες φυσικά και δε θυμάμαι).

Δημοσ.

πεσμου οτι τουλαχιστον δεν βουρκωσες??

Δεν με συγκλόνισε το τέλος να σου πω την αλήθεια. Σίγουρα είχε την συγκίνηση του, αλλά μου άρεσε πολύ περισσότερο αυτή η αίθηση της νοσταλγίας που έβγαζε όλη η ταινία, όταν γυρνάς σε κάτι παλιό. (Μου θυμισε τα καλοκαίρια στο χωριο μου)

Δημοσ.

Χθες το βράδυ είδα το Great Expectations (1946). Τη σύγχρονη μεταφορά δεν την έχω δει για να κάνω σύγκριση...

Καλή ήταν, λίγο ψυχεδέλεια, αλλά το 1946 πιστεύω πως θα υπήρχε περισσότερη ταύτιση του κοινού με τους χαρακτήρες, ειδικά του βρετανικού κοινού.

Η ταινία είχε πολλές σκηνές του στυλ:

http://www.youtube.com/watch?v=PAMfCG6nn1w

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν με συγκλόνισε το τέλος να σου πω την αλήθεια. Σίγουρα είχε την συγκίνηση του, αλλά μου άρεσε πολύ περισσότερο αυτή η αίθηση της νοσταλγίας που έβγαζε όλη η ταινία, όταν γυρνάς σε κάτι παλιό. (Μου θυμισε τα καλοκαίρια στο χωριο μου)

hug?

Δημοσ.

The machinist

(την είχε η ΝΕΤ σήμερα)

Παλιά βέβαια αλλά τρομερό ψυχολογικό θρίλερ

Ο Bale δίνει ρέστα ερμηνείας

Ατμόσφαιρα,σκηνοθεσία,μυστήριο..Φοβερή!!

Απορώ πώς μου ξέφυγε και δεν την δει

πες μου οτι μου κανεις πλακα τωρα... δεν ανοιγω την τηλεοραση καν για πολλους λογους. και αυτη η ταινια ειναι μια απο αυτες που θελω να δω. Το περιεργο ειναι οτι ειδα σε ονειρο εχθες το βραδυ οτι την πετυχα στην τηλεοραση, αλλα επειδη ειχε ηδη αρχισει δεν την ειδα. Γινονται αστρικες προβολες στο κεφαλι μου; Μηπως ειμαι πειραματοζωο της nasa?

Five years engagement

Κλασσική αδιάφορη αμερικανιά που ωστόσο βλέπεται παρόλη την αναίτια μεγάλη διάρκεια της.

5/10

Βασικα, ισως την δω και εγω. Για λογους κρεπαλης κυριως. Πρεπει να βλεπουμε και καμια χαζοταινια που και που γιατι αλλιως θα παθουμε ποιοτητα

Δημοσ.

και εμενα αυτο μου φερνει στο μυαλο η ταινια τα παιδικα μου χρονια στο χωριο,με το οποιο ειχα μια ιδιαιτερη σχεση αφου ενω εμενα σε πολη καθε παρασκυευοσαββατοκυριακο πηγαινα στο χωριο μου,εκει ηταν ολοι οι φιλοι μου,καλα τα καλοκαιρια ελιωνα εκει..ολοι μερα στους δρομους,ωραια ηταν..

ε νομιζω οτι σε ολους φερνει αυτη τη νοσταλγια για τα ξεγνιαστα παιδικα χρονια..

εγω το παραδεχομαι οτι στο τελος πλανταξα,ενω δεν δακρυζω καν σε ταινιες, και γενικα ενιωσα απιστευτα ωραια μετα το τελος της ταινιας..ενοειτε πως ολη η ταινια ειναι κορυφαια,αλλα πιστευω οτι αυτο που χτιζει απογειωνεται στο τελος..

Δημοσ.

Το περιεργο ειναι οτι ειδα σε ονειρο εχθες το βραδυ οτι την πετυχα στην τηλεοραση, αλλα επειδη

ειχε ηδη αρχισει δεν την ειδα.

Βλακεία έκανες όπως αποδείχτηκε, έπρεπε να την είχες δει. Έστω στο όνειρο.

• Like 2
Δημοσ.

Βλακεία έκανες όπως αποδείχτηκε, έπρεπε να την είχες δει. Έστω στο όνειρο.

Μπορει να την δει και σε συνεχειες αν θελει,σε 2 ονειρα βρε αδερφε .Ειναι αυτο που λενε "ο νους του ανθρωπου ολα τα μπορει"

Δημοσ.

εγω το παραδεχομαι οτι στο τελος πλανταξα,ενω δεν δακρυζω καν σε ταινιες,

Πάντως μέσα σε μια βδομάδα έχουμε βρει ήδη 2:

ξανα ειδα το εισαι το ταιρι μου για πολωστη φορα..ποσο σπερνει αυτη η σειρα,ποσο γαματοι χαρακτηρες..

περα απο το αφθονο γελειο στο τελευταιο επεισοδιο μπορω να πω πως ψιλοβουρκωσα κιωλας(πραγμα που ειναι δυσκολο για μενα)..

:P

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει ανθρωπος που να καταλαβε τι ακριβως εγινε εδω?????

Η παραειμαι χαζος (παιζει κ αυτο βεβαια,αλλα εχω καταλαβει αλλες κ αλλες ταινιες) ή ηταν

απο τις μεγαλυτερες αηδιες που εχω δει ποτε...

Link.png Site: Melancholia

Δημοσ.

Nuovo Cinema Paradiso.

Ο ορισμός της μελαγχολίας μέσω της νοσταλγίας.

8,7/10

Mελαγχολια και νοσταλγια που? στην απατη που εκανε ο πονηρος σε βαρος των χωρικων?

Καποια στιγμη ομως τις εφαγε για τα καλα με το μακαριτη.

Νοσταλγια και μελαγχολια υπηρξε μονο στο τελος, οταν ο απατεωνας θυμοταν τα χρονια που κοροιδευε το κοσμο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...