margaritagr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 trespass , οκ δ εμ ενθουσιασε, μ αρεσαν ομως οι ανατροπες που ειχε.. ενα 6.5/10
papajo_r Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Καταρχήν θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη αν το προηγούμενο μου post πρόσβαλετον οποιονδήποτε, πραγματικά ηταν περισσότερο της πλακας με παρεΐστικο ύφος και σε καμια περίπτωση δεν ήταν σοβαρό και επικριτικό... από εκεί και πέρα για να μην αλλάξει πορεία το thread αποφάσισα να μην σχολιάσω σχεδόν όλα τα post που ακολούθησαν αλλα δυστυχώς ως άνθρωπος με ελαττώματα δεν μπορούσα να αντισταθώ στο να απαντήσω σε ένα post... όπως και έκανα πιο κάτω. συγγνώμη. για να κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου αφου αναφερθηκε η αγαπημενη μου λεξη. Λοιπόν καταρχήν παίζει μεγάλο ρολο το γεγονός ότι είσαι γυναικα γενικά έχεις διαφορετικές συνάψεις από έναν αντρικό εγκέφαλο και γιαυτο μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστηρίζεις ταινίες όπως pretty woman sex and the city άντε κανένα avatar επιστημονικα επιβεβαιωμενο αυτο ε; Ίσως να είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο αλλα επειδή οι ερωτήσεις "πηγαίνεις σινεμά?" "ποιές ταινίες σου αρέσουν?" είναι μέσα στις πρώτες που κάνω όταν γνωρίζω μια κοπέλα λόγου του συγκεκριμένου feedback έχω καταλήξει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών θέλει να δει συγκεκριμένα πράγματα στις ταινίες.. λίγες είναι αυτές που ξεφεύγουν. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω σε τι φάση ήσουν κτλ αλλα κανεις τρομερο λάθος που δίνεις στο matrix 4/10 ανεξαρτήτως γούστου και εφυΐας πιστεύω ότι το matrix (το πρώτο τουλάχιστον) θα το βαθμολογούσε ο οποιοσδήποτε με ένα 6.5/10 στην χειρότερη περίπτωση! σωστα. Το matrix δεν είναι απλά μια ταινία με effe.. όπως το avatar για παράδειγμα το αβαταρ δεν ειναι απλα μια ταινια με εφε..oπως το ματριξ για παραδειγμα. το πεπόνι παγώνει ή το παγόνι πεπόνι? just facepalm. είναι Η ταινία.. μια ταινία οιωνός για τον αμερικανικο κινηματογράφο ένα milestone! οιωνος;;; μηπως ηθελες να βαλεις καποια αλλη πιο καταλληλη λεξη; οροσημο ας πουμε. όχι καλά το είπα οιωνός το "ορόσημο" το κάλυψα με το milestone.. για ποιο λόγο άλλωστε να θέλω να χρησιμοποιήσω 2 συνώνυμα στην ίδια πρόταση? οιωνος γιατί προοικονομεί το τι θα ακολουθήσει (η συνεχεια της τριλογίας) και για το ότι θα πρέπει να περιμένουμε πολλά γενικότερα από τον κινηματογράφο τα επόμενα χρονια .. Πριν από το matrix υπήρχαν οι ταινίες "της TV".... δεν θα το λεγα. Χρονολογικα στα 90ς ειχαμε αρκετα διαμαντια οπως Terminator 2,Total Recall,MIB,Star Trek:First Contact,The Arrival,12 Monkeys,Dark City,Gattaca,Ghost in the Shell,5th Element κοκ. Τυφλα ναχει το 2001,Solaris,Planet of Apes,Blade Runner,Αliens,Terminator και Robocop ε; ποσο μαλλον και οι πιο πανω ταινιες που προαναφερα. δηλαδή πραγματικά umber facepalm αυτό που γραφεις.... ελπίζω απλά να αστειεύεσαι/ειρωνεύεσαι και να μην το έγραψες αυτό σοβαρά... Οι συγκρίσεις που κανεις πραγματικά δείχνουν ότι δεν έχεις αντιληφθεί τίποτα για την ταινία και ότι μάλλον δεν είσαι καν σε θέση. πάλι καλά που δεν ξεπέταξες κανένα dragon ball z εκεί μέσα...(επειδή σηκώνονται και αυτοί στον αέρα και κάνουν γρήγορες κινήσεις karate μέχρι να καταστραφεί ο κόσμος) ΠΑΡΑ πολύ επιφανειακή κριτική..... το ΣΑΝ δεν το καταλαβαινω.δηλαδη το Ματριξ αποτελει καποιο ειδος σημειου αναφορας,με το οποιο γινεται η συγκριση των υπολοιπων ταινιων του scifi genre; αυτη η λογικη ειναι τελειως λαθος και αδικη.μια ταινια πρεπει να κρινεται οπως ειναι και οχι με το αν πλησιαζει τα υποκειμενικα στανταρς που εχει θεσει μια αλλη ταινια. ναι εδώ φταίω λίγο είναι η αλήθεια βάλε αντί για το "σαν" το "σχεδόν τόσο <καλο> όσο" Ισχυει απο μια αποψη.Οπως ισχυει ομως και με το Αβαταρ,τον Τιτανικο,τον Ταξιτζη,τον Μαγο του Οζ και πολλες αλλες αριστουργηματικες ταινιες.αλλα αυτος ο χρονολογικος διαχωρισμος δεν εχει να κανει τοσο με την ιδια την ποιοτητα της ταινιας,οσο τις επιμερους καλλιτεχνικες και τεχνικες καινοτομιες που φερανε οι ταινιες στον κινηματογραφο.βασικα αυτο ισχυει και για ταινιες λιγοτερο καλες η γνωστες,οι οποιες ομως βοηθησαν να πανε με τον τροπο τους το σινεμα ενα βημα πιο μπροστα. το matrix πήγε τον κινηματογράφο δέκα στάδια πιο μπροστά αν πήγε ο τιτανικός ένα βήμα πιο μπροστά δηλαδή lol.... επειδή κάνανε μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του τιτανικού έγινε κάτι? Εγω εχω πιο γρηγορο τροπο.κοιταω το χρωμα του δερματος τους.οσο πιο ανοιχτο λευκο ειναι τοσο πιο ευφυείς ειναι.κατι εχει να κανει με την μελανινη και τις διαφορετικες συναψεις στον εγκεφαλο. και όμως φιλε μου ήδη με αυτά που λες διαφαίνονται πολλά πράματα για την αντίληψη σου (συγκεκριμένα στο τι φιλτράρει ο εγκέφαλος σου και πως επεξεργάζεται τα μηνύματα.. δηλαδή ok πχ το MIB και invincibles στην ίδια μοίρα με το matrix δηλαδή όπως είπε και ένας άλλος φίλος πιο πάνω πωτς γκένειν ατο!?[link] Οπως σωρηδον εξανεμισθηκε η απηχηση του franchise μετα το κλεισιμο της τριλογιας.oπως ειχε πει και ενας γνωστος μου: "δεν εχω ξαναδει δημιουργους να καταστραφουν με τοση ανεση και ταχυτητα ενα τοσο δυνατο και δημοφιλες property" αλλα μαλλον θα φταιει οτι δεν ειδε καθε ταινια 5 με 10 φορες και το ειπε αυτο.... δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι... μέχρι και mmorpg είχε βγει (εκτος των 2 τίτλων που ομόλογο ήταν μέτριοι) και κράτησε κάποια χρονάκια τέλος έχει επηρεάσει ένα σορό κόσμους (όπως αυτόν της μόδας) βιβλία -μεχρι και ελληνικά**** -, το animatrix, μουσική και γενικα πολλά πράματα ήταν matrix like και μερικά είναι ακόμη... οποτε δεν καταλαβαίνω τι λες. Μέχρι και το Half life 2 επηρεάστηκε από το matrix.... για πες μου ο τρόπος και οι εκφράσεις του G man ποιον agent σου θυμίζουν? διάολε μέχρι και πρόσφατα είδα στα Zara ένα παλτό ολόιδιο με αυτό του Neo με την μονη διαφορα ότι έφτανε μέχρι τα γόνατα κατά τα αλλα καθόταν ακριβώς όπως αυτό στην ταινία!! (και με αυτό το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις αυτό που θα πω πιο κάτω) ομοιως μην νομιζεις οτι ειμαι καποιος προκατελειμενος που θαβει εσκεμμενα το ματριξ.προσωπικα θεωρω την ταινια ενα απο τα μεγαλυτερα αριστουργηματα του scifi genre και δικαιως θεωρειται η ταινια που αλλαξε ριζικα το στυλ,την αισθητικη και την ατμοσφαιρα των genre movies απο τα τελη του 90 και μετα.Αλλα αυτο για την πρωτη ταινια.Τα δυο σηκουελς ειναι σκουπιδια.Επισης η πρωτη ταινια δεν ειναι και τοσο πρωτοτυπη αν και φαινεται εκ πρωτης οψεος.Αν καποιοι ασχετοι κατηγορουν το Αβαταρ οτι 'εκλεψε' την Ποκαχοντας και το Χορευοντας με τους Λυκους,αλλο τοσο και το Ματριξ "εκλεψε" απο Νευρομαντη,Invincibles, Ghost in the Shell (oλοκληρη σκηνη κιολας),Ηοng-Kong cinema,κοκ ενω μην ξεχναμε οτι το στυλ,την ατμοσφαιρα και το κονσεπτ της,τα ειχαν ηδη προλαβει τα Dark City και Blade. Πραγματικά από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω...... προφανώς καταρχήν δεν έχεις συλλάβει την υπόθεση του matrix και έχεις μείνει στο δέντρο αδυνατώντας να διακρίνεις το δασος.. ΟΛΟ το ζουμί στο mtrix είναι τα 2 επόμενα μέρη της τριλογίας το ένα είναι απλά μια εισαγωγή-βάση το 3 είναι το κυρίως matrix και το 2 ο συνδετικός κρίκος για να μην χάσεις την μπάλα..... τώρα πραγματικά ανατρίχιασα που συγκρίνεις τις κλοπές του avatar με το matrix... really μοιάζει με το blade??? ίσως αν το δεις εντελώς εντελώς εντελώς εντελώς εντελώς εντελώς εντελώς επιφανειακά τότε ναι κάνουν κάτι σαν karate και τα 2 και είναι φαντασίας... με του invincibles?? no comment at all γιατί θα πάει για lock με το nevromancer ok έχει κοινά στοιχεια αλλα σε καμια περίπτωση δεν είναι κλεψιά (ίσως το όνομα matrix.. αλλα και πάλι δεν είναι copyright της ταινίας) εμπνευσμένη ναι.. κλεμμένη όχι...και εδώ θέλω να τονίσω ότι μιλάς για ΒΙΒΛΙΟ που γράφτηκε το 80'..... ταινία neuromancer υπάρχει τώρα το 2011... και really to Ghost in the Shell???? είναι anime δηλαδή έλεος!!!! και ναι είναι βασισμένο στο συγκεκριμένο anime = δεν έχει κλέψει ουσιαστικά. τέλος για τις ταινίες κυκλοφορίας μέσα προς τέλος του 98 αποκλείεται να τις έχει κλέψει γιατί η ταινία μπορεί να έχει προβληθεί το 99 ΑΛΛΑ για να γυριστεί μια ταινία (ποσο μάλλον η συγκεκριμένη) δεν χρειάζονται απλα 2 μήνες.... μιλάμε για τουλάχιστον 1 με 2 χρονια+ για προετοιμασία και γυρίσματα. *****το συγεκριμένο το είχα πετύχει λίγο καιρό μετά την τριτη ταινία σε ένα κλειστό παλιού στυλ περίπτερο-κιόσκι χωμένο σε στιβάδες από παλιές εφημερίδες και βιβλία της τουαλέτας στον σιδηροδρομικό σταθμό -όπου δεν υπήρχε ψυχή και βρέθηκα τυχαία.. περιττό να σου πω ότι είχα ψαρώσει άσχημα με το όλο κλίμα και το σκηνικό που έμοιαζε τόσο matrix το έχω αγοράσει online -μιας και ήταν κλειστό το κιόσκι- αλλα τελικά μεγάλη πατάτα και καμια σχέση με την ταινία με την έννοια ότι δεν αποτελεί επέκταση η συμπλήρωμα της περισσότερο προσπαθεί να σε πείσει ότι ζεις σε ονειρικό κόσμο κτλ κτλ -σαν το matrix αλλα και αλλα παραφυσικά κόλπα και fantasies του συγγραφέα που καμια σχέση δεν έχει με την ταινία η τους συγγραφείς του σεναρίου. *****
therock Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 δαγκωτο o hardy τρομερος Ωραιο ηταν τελικα δεν το μετανιωσα, αν και ξενερωσα με καποιες εξελιξεις προς το τελος...
demessakis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Είπα να μην γράψω, αλλά μιας και συνεχίζεται το σίριαλ του matrix, ας πω κι εγώ την κακία μου. Το πρώτο, ήταν δυνατό. Το 2ο, να άντεξα κανά 20λεπτο (το 3, δεν πρόκειται να το δω); Το λάθος τους δεν ήταν ότι γύρισαν το 2 και το 3, μαζί, με αποτέλεσμα να τα γυρίσουν πρόχειρα (σε φάση, να προλάβουν το κοινό, πριν ξεχάσει το πρώτο) και τελικά να μπερδευτούν και οι ίδιοι τους. Αλλά το λάθος τους, ήταν ΟΤΙ τα γύρισαν. Αν άφηναν μόνο το πρώτο, όλοι θα ήμασταν χαρούμενοι. Στο θέμα της "επανάστασης" στην 7η τέχνη, θα έλεγα μόνο μια. Και αυτή, δεν είναι άλλη, από την αρπαχτή. (Ίσως και το δικαίωμα που δίνει σε κάποιους να το παίζουν εκλεκτοί, επειδή κατάφεραν να δουν όλη την τριλογία.) Όσο για τις 5 φορές, που πρέπει να δεις το κάθε επεισόδιο, για να καταλάβεις τι παίζει, δείχνει οτι ή το σενάριο έμπαζε, ή ο σκηνοθέτης ήταν άχρηστος. Αλήθεια αυτό το κάνεις και σε άλλες ταινίες; Δηλαδή, αν δεις μια ταινία και την βαθμολογήσεις κάτω από την βάση, την βλέπεις 5-10 φορές, μέχρι να περάσει την βάση; Τέλος, πάλι καλά, που βγήκε όλη η τριλογία, που ανέβασε τόσο τον πήχη στις sci-fi ταινίες (ή την αρπαχτή, διαλέγεις και παίρνεις), και μπορούμε να απολαύσουμε εν έτει 2011 το the thing.
papajo_r Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Είπα να μην γράψω, αλλά μιας και συνεχίζεται το σίριαλ του matrix, ας πω κι εγώ την κακία μου. Το πρώτο, ήταν δυνατό. Το 2ο, να άντεξα κανά 20λεπτο (το 3, δεν πρόκειται να το δω); Το λάθος τους δεν ήταν ότι γύρισαν το 2 και το 3, μαζί, με αποτέλεσμα να τα γυρίσουν πρόχειρα (σε φάση, να προλάβουν το κοινό, πριν ξεχάσει το πρώτο) και τελικά να μπερδευτούν και οι ίδιοι τους. Αλλά το λάθος τους, ήταν ΟΤΙ τα γύρισαν. Αν άφηναν μόνο το πρώτο, όλοι θα ήμασταν χαρούμενοι. Στο θέμα της "επανάστασης" στην 7η τέχνη, θα έλεγα μόνο μια. Και αυτή, δεν είναι άλλη, από την αρπαχτή. (Ίσως και το δικαίωμα που δίνει σε κάποιους να το παίζουν εκλεκτοί, επειδή κατάφεραν να δουν όλη την τριλογία.) Όσο για τις 5 φορές, που πρέπει να δεις το κάθε επεισόδιο, για να καταλάβεις τι παίζει, δείχνει οτι ή το σενάριο έμπαζε, ή ο σκηνοθέτης ήταν άχρηστος. Αλήθεια αυτό το κάνεις και σε άλλες ταινίες; Δηλαδή, αν δεις μια ταινία και την βαθμολογήσεις κάτω από την βάση, την βλέπεις 5-10 φορές, μέχρι να περάσει την βάση; Τέλος, πάλι καλά, που βγήκε όλη η τριλογία, που ανέβασε τόσο τον πήχη στις sci-fi ταινίες (ή την αρπαχτή, διαλέγεις και παίρνεις), και μπορούμε να απολαύσουμε εν έτει 2011 το the thing. Τελικά φαίνεται ότι το κόλπο μου πιάνει... Το ότι δεν σαρεσει το 2 και το 3 ακριβώς δείχνει αυτό το πράμα! Ποιο μελετημένη ταινία από το matrix σαν υπόθεση και πλοκή δεν υπήρξε δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει .- το γεγονός ότι δεν το καταλαβαίνεις/δεν σαρεσει είναι δικό σου μειονέκτημα, έλλειψη και όχι της ταινίας αυτό πρέπει απλά να το χωνέψεις... και να συνεχίσεις την ζωή σου. Τέλος τα επιχειρήματα που αναφέρεις περί επαναλήψεων κτλ δείχνουν ότι πέρα από την ταινία δεν καταλαβαίνεις και τι ήθελα να πω εγώ (και επιβεβαιώνει ότι αν δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις την τριλογία έχεις θέμα γενικότερα στο να κατανοείς συμβάντα) Αυτά. (P.S δεν μίλησα για εβδομη τέχνη γενικά και αόριστα -κινηματογράφο- μίλησα για τον αμερικάνικο κινηματογράφο έχει διαφορα που καταλαβαίνω από την στιγμή που δεν κατανοείς την τριλογία να μην εισαι σε θεση να κατανοήσεις και την συγκεκριμένη διαφορα)
kuzko21 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Puncture Καλη ταινια , θα μπορουσαν να την τραβιξουν λιγο ακομα σε ωρα , αφησε λιγα κενα θεωρω , λογο χρονου. κατα τ'αλλα 7/10 απο εμενα.
fearwhatnow Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Τελικά φαίνεται ότι το κόλπο μου πιάνει... Το ότι δεν σαρεσει το 2 και το 3 ακριβώς δείχνει αυτό το πράμα! Ποιο μελετημένη ταινία από το matrix σαν υπόθεση και πλοκή δεν υπήρξε δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει .- το γεγονός ότι δεν το καταλαβαίνεις/δεν σαρεσει είναι δικό σου μειονέκτημα, έλλειψη και όχι της ταινίας αυτό πρέπει απλά να το χωνέψεις... και να συνεχίσεις την ζωή σου. Τέλος τα επιχειρήματα που αναφέρεις περί επαναλήψεων κτλ δείχνουν ότι πέρα από την ταινία δεν καταλαβαίνεις και τι ήθελα να πω εγώ (και επιβεβαιώνει ότι αν δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις την τριλογία έχεις θέμα γενικότερα στο να κατανοείς συμβάντα) Αυτά. (P.S δεν μίλησα για εβδομη τέχνη γενικά και αόριστα -κινηματογράφο- μίλησα για τον αμερικάνικο κινηματογράφο έχει διαφορα που καταλαβαίνω από την στιγμή που δεν κατανοείς την τριλογία να μην εισαι σε θεση να κατανοήσεις και την συγκεκριμένη διαφορα) Καλο ηταν το πρωτο Matrix αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ταινια-σταθμος.Ειναι ενα νεωτεριστικο δοκιμιο παρουσιασμενο μεσα απο εικονες, με αρκετα "υπογεια" νοηματα πολιτικης και ηθικης.Ναι για το Hollywood ηταν ενα breakthrough ομως η ταινια εχει τρια τεραστια imo μειονεκτηματα: 1. Η επιλογη των ηθοποιων ηταν του ποδαριου. 2. Αρκετες φορες χανεται μεσα στην προσπαθεια να μεταφερει σε εικονα τις πετυχημενες σεναριακες "αποψεις". 3. Ειναι τριλογια.Και τα Matrix 2 και 3 ειναι gtpk.Ειδικα το 3 ειναι για γελια.Οποτε ως συνολικο αποτελεσμα η τριλογια ειναι μετρια.Το πρωτο ομως ειναι δεδομενο οτι ειναι καλη ταινια. On topic τωρα: 50/50 -> Αρκετα καλο, τραγικη η επιλογη του Levitt.Μεχρι και στο Electra Luxx ηταν καλυτερος.Αλλα δεν ειναι για τετοιες ταινιες.Ειναι και αντιπαθητικος εκ φυσεως (σαν τον Σπανουλη ενα πραμα... ) 7.5/10 Red Dog -> Παρα πολυ καλη, ειδικα για Αυστραλεζικη παραγωγη ειναι ΤΑΙΝΙΑΡΑ.Αψογη σκηνοθετικα, ομορφη φωτογραφια, εξαιρετικο σαουντρακ, καλες ερμηνειες, οι δοσεις γελιου/δραματος ειναι οπως πρεπει.Νομιζω οτι η ταινια ειναι σε γενικοτερο πλαισιο κινηματογραφικο πιο αρτια απο το Hachiko. 8.6/10
mchls Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Assault on Precinct 13 (2005) - IMDb 6.9/10 Παρα πολυ καλη ταινια, σε ''κραταει'' συνεχεια, εχει ανατροπες, εχει και Ethan Hawke The Code/Thick as Thieves (2009) - IMDb 6.7/10 Αδιαφορη ερμηνεια απο τον Morgan, καλουτσικος Banderas, αλλα με απροσμενη πλοκη...
tr3quart1sta Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 The art of getting by το πρωτο μισο ηταν καλουτσικο αλλα μετα αρχισανε οι εφηβικες αμερικανικες μλκιες και καποια πραγματα ηταν αρκετα προβλεψιμα... 5/10
kostas_dr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Έβαλα χθες και είδα το Captain America. Μετριότατη, σαν να έβλεπα κάτι παλιές αμερικάνικες ασπρόμαυρες προπαγανδιστικές ταινίες της εποχής του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου! Δεν μου άρεσε και ο πρωταγωνιστής, παρόλο που το υπόλοιπο καστ είναι αρκετά καλό. Υπερβολική στις σκηνές δράσης (ούτε τα ειδικά εφέ την σώζουν).
papajo_r Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 A Scanner Darkly subjective: 8.75/10, objective: solid 7/10 δεν ξέρω για εσάς εγώ την είδα μεσημεράκι... δεν είμαι σίγουρος αν κάνει για ταινία που θα την δεις το βραδυ λίγο πριν πας να κοιμηθείς... γιατί θα αισθάνεσε ένα κενό και θα θέλεις να βάλεις μια δεύτερη Τέλος η ταινία ίσως ξινίσει κάποιους αλλα πιστεύω οποιος καταφέρει να δει τα πρώτα λεπτά είναι σε θέση να την παρακολουθήσει όλη και ίσως να αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη αυτή του η απόφαση. Καλο ηταν το πρωτο Matrix αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ταινια-σταθμος.Ειναι ενα νεωτεριστικο δοκιμιο παρουσιασμενο μεσα απο εικονες, με αρκετα "υπογεια" νοηματα πολιτικης και ηθικης.Ναι για το Hollywood ηταν ενα breakthrough ομως η ταινια εχει τρια τεραστια imo μειονεκτηματα: 1. Η επιλογη των ηθοποιων ηταν του ποδαριου. 2. Αρκετες φορες χανεται μεσα στην προσπαθεια να μεταφερει σε εικονα τις πετυχημενες σεναριακες "αποψεις".* 3. Ειναι τριλογια.Και τα Matrix 2 και 3 ειναι gtpk.Ειδικα το 3 ειναι για γελια.Οποτε ως συνολικο αποτελεσμα η τριλογια ειναι μετρια.Το πρωτο ομως ειναι δεδομενο οτι ειναι καλη ταινια. On topic τωρα: 50/50 -> Αρκετα καλο, τραγικη η επιλογη του Levitt.Μεχρι και στο Electra Luxx ηταν καλυτερος.Αλλα δεν ειναι για τετοιες ταινιες.Ειναι και αντιπαθητικος εκ φυσεως (σαν τον Σπανουλη ενα πραμα... ) 7.5/10 Red Dog -> Παρα πολυ καλη, ειδικα για Αυστραλεζικη παραγωγη ειναι ΤΑΙΝΙΑΡΑ.Αψογη σκηνοθετικα, ομορφη φωτογραφια, εξαιρετικο σαουντρακ, καλες ερμηνειες, οι δοσεις γελιου/δραματος ειναι οπως πρεπει.Νομιζω οτι η ταινια ειναι σε γενικοτερο πλαισιο κινηματογραφικο πιο αρτια απο το Hachiko. 8.6/10 Το γεγονός ότι αρθρώνεις προσεγμένα τον λόγο σου δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το ότι γνωρίζεις καλά έως ένα σημείο την ελληνική και ότι δεν ψάχνεις να σπείρεις ζιζάνια Από εκεί και πέρα ισχύει ότι είπα και πριν καμια από τις 3 ταινίες δεν έχει κάποιο ουσιαστικό ψεγάδι με τις 2 τελευταίες να αγγίζουν την τελειότητα... οποιαδήποτε ένσταση, αποδοκιμασία είναι προϊόν κακής κρίσης του εκάστοτε υποκειμενου που εκφέρει άποψη. (το υποκείμενο με την κυριολεκτική σημασία δεν χρησιμοποιώ την λέξη ως προσβλητικό ορο) Το ενδιαφέρον όμως στα 2 τελευταία post που μιλάνε για τις "αποτυχίες" του matrix είναι πως αυτές οι ίδιες αποτυχίες (στα ματια τους) είναι ακριβώς τα λαμπρά σημεία τις τριλογίας αυτά που δημιούργησαν το "aha" factor στους ανθρώπους που ειναι σε θέση να δούνε την ταινία και όχι απλά να την παρακολουθήσουν... για παράδειγμα η επιλογή των ηθοποιών.. ήταν εξαιρετικά μελετημένη σε βαθμό που κάποιος (από αυτούς που μπορούν να αντιληφθούν την κίνηση αυτή) θα μπορούσε να αναρωτηθεί για το αν πρόκειται απλα για ευτυχής σύμπτωση... (με μονη ένσταση προσωπική να αποτελει η επιλογη της δεύτερης oracle) *ναι αυτό ίσως να ισχύει σε περιορισμένο βαθμό στην πρώτη ταινία (ενδιαφέρον που παρατηρούμε ακριβώς αντίθετα πράματα).
DKNI Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Από εκεί και πέρα ισχύει ότι είπα και πριν καμια από τις 3 ταινίες δεν έχει κάποιο ουσιαστικό ψεγάδι με τις 2 τελευταίες να αγγίζουν την τελειότητα... Τι να σου πω, ειδικα το Matrix 3: Το Μεγαλο Τρυπανι δεν εχει κανενα ψεγαδι Ελα, πες, Τουρκικο ή Αλβανικο ??
Stavrakas13 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 μαθαμε οτι υπηρχε και Σταυρος στην αρχαια ελλαδα αυτο που το πας? πεθανα στα γελια...Μητσο δε βαλανε! Ε μα για αυτο πηγα να δω την ταινια,για να με δω εν δραση
giorgospan Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Είδα το πρωί το Annie Hall. Πολύ καλή ταινία, με έναν εξαιρετικό Woody Allen να βγάζει με έναν μη-σπαστικό τρόπο τη νευροτικότητά του, ατάκες φοβερές και εύστοχες πολλές φορές και το "σπάσιμο" του 4ου τοίχου ήταν φοβερό. H Diane Keaton στην αρχή με ξίνιζε λίγο αλλά όσο πέρναγε η ώρα με χαλούσε όλο και λιγότερο η παρουσία της μέχρι που την "υποστήριζα" σε σημεία. Έβγαλε αρκετό γέλιο και γενικώς πέρασε πολύ ευχάριστα το 90λεπτο. Ένα 8.5 από μένα.
demessakis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Τελικά φαίνεται ότι το κόλπο μου πιάνει... Το ότι δεν σαρεσει το 2 και το 3 ακριβώς δείχνει αυτό το πράμα! Ποιο μελετημένη ταινία από το matrix σαν υπόθεση και πλοκή δεν υπήρξε δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει .- το γεγονός ότι δεν το καταλαβαίνεις/δεν σαρεσει είναι δικό σου μειονέκτημα, έλλειψη και όχι της ταινίας αυτό πρέπει απλά να το χωνέψεις... και να συνεχίσεις την ζωή σου. Τέλος τα επιχειρήματα που αναφέρεις περί επαναλήψεων κτλ δείχνουν ότι πέρα από την ταινία δεν καταλαβαίνεις και τι ήθελα να πω εγώ (και επιβεβαιώνει ότι αν δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις την τριλογία έχεις θέμα γενικότερα στο να κατανοείς συμβάντα) Αυτά. (P.S δεν μίλησα για εβδομη τέχνη γενικά και αόριστα -κινηματογράφο- μίλησα για τον αμερικάνικο κινηματογράφο έχει διαφορα που καταλαβαίνω από την στιγμή που δεν κατανοείς την τριλογία να μην εισαι σε θεση να κατανοήσεις και την συγκεκριμένη διαφορα) Λοιπόν, δεν μου αρέσει τα μειονεκτήματα σου, να τα θεωρείς προτερήματα και αντίστοιχα μειονεκτήματα δικά μου. Ίσως να μην κατάλαβες (μια από τις αγαπημένες σου λέξεις, αλλά αμφιβάλλω αν ξέρεις την σημασία της) το προηγούμενό μου μήνυμα... Το οτι στο 1ο, χτίζεται η ιστορία με όμορφο και απλό τρόπο, και μετά στην αρχή του 2ου, σου τα γυρίζει όλα μπούμερανγκ (σε σημείο οι δημιουργοί του, να προσβάλλουν την νοημοσύνη των θεατών), με συγχωρείς, αλλά δεν θα πάρω. Ακόμη κι αν στο 2, είχε εξωγήινους, και στο 3 βρικόλακες, ΚΑΙ ΠΑΛΙ, την ίδια διαμάχη θα είχαμε. Οι περισσότεροι, να σου λέμε, πως τα 2 και 3, γυρίστηκαν καθαρά για οικονομικούς λόγους, κι εσύ να προσπαθείς να δικαιολογήσεις... τα αδικαιολόγητα. Για τις επαναλήψεις, επειδή πάλι δεν κατάλαβες τι έλεγα, θα σε προέτρεπα να δεις, οποιαδήποτε ταινία του Owe Boll. Σε περίπτωση, που δεν καταφέρεις να την κατανοήσεις (κρυφά μηνύματα, ασύλληπτα υπονοούμενα, λαμπρά σημεία) θα άντεχες να την δεις 5 φορές; Αν όχι, τότε γιατί ο οποιοσδήποτε, να πρέπει να δει παρόμοιες (κοινό σημείο: η προσβολή της νοημοσύνης του κοινού) ταινίες τόσες πολλές φορές; Επειδή το κούρασαμε το θέμα, προσωπικά, δεν πρόκειται να δω, ούτε το 2, ούτε και το 3. Δε μπα να περιέχουν τα πιο τρελά μηνύματα, δοσμένα με λαμπρά σημεία... εφόσον είναι αρπαχτές, ευχαριστώ, αλλά δεν. Και όπως έλεγα την προηγούμενη εβδομάδα σε μια φίλη μου, αφήνω σε άλλους να δουν τέτοιες ψαγμένες ταινίες, ώστε να με απαλλάξουν από τις θεάσεις τους (matrix, saw, transformers, x-men, pirates of the Carribean, twilight, και η λίστα, όσο πάει και μεγαλώνει, και όλα αυτά, φυσικά, χάρη στο matrix). ΥΓ. Μα και το the thing (το παράδειγμα, που χρησιμοποίησα), αμερικάνικο είναι... Και για να μείνω on topic, εχθές είδα: ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΛΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ Ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, γυρισμένη στην νοτιοανατολική Τουρκία. (Κουρδιστάν), λίγο πριν την επέμβαση των Αμερικανών στο Ιράκ. Ανθρώπινη ταινία, με ωραίες ερμηνείες από τους πιτσιρικάδες, και χωρίς να κουράζει. Βαθμός 8. (Την προτείνω σε όσους μπορουν να δουν και μη αμερικανικές ταινίες.) Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2011 από demessakis
Προτεινόμενες αναρτήσεις