DKNI Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Τυχαια ειδα και εγω Battleship χτες το βραδυ. Ευκολο 7/10 Και εξηγουμαι. Προτιμω να βαθμολογω αναλογα με το ειδος καθε ταινιας. Αναλογα με αυτο που περιμενω να δω απο καθε ταινια. Απο την συγκεκριμενη περιμενα εκρηξεις, μουσικη δρασης, "εξυπνες" ατακες την ωρα που σκοτωνουν ενα εχθρο και φυσικα δραση. Απο την στιγμη που τα ειχε ολα αυτα μπορω ευκολα να της βαλω ενα 7αρακι και να κοιμηθω ησυχος το βραδυ. PS δεν πηρα πρεφα οτι το γκομενακι ηταν η Ριανα. Καλη φαση. Το προβλημα ομως ειναι οτι λες 7/10, καποιος θα σε διαβασει και θα πει "καλη θα ειναι" Αφου βαθμολογεις "για το ειδος της" πρεπει να λες και ποσο τη βαθμολογεις γενικα Για μενα το ειδος της ηταν της ΗΛΙΘΙΑΣ Michael Bay εκδοχης ταινιων δρασης Υπαρχουν και οι αναλαφρες ταινιες δρασης που ΔΕΝ ειναι ηλιθιες, πχ ο Βραχος ή το First Blood και μερικες δεν ειναι ηλιθιες ακομα και απο τον ιδιο τον Bay πχ ο Αρμαγγεδον ηταν μια χαρα περιπετεια για αυτο που περιγραφεις Οποτε θεωροντας την ταινια 3ης κατηγοριας - ουτε καν 2ης που ειναι οι καλοφτιαγμενες αμερικανιες τυπου The Rock - ναι, και εγω της βαζω ενα 7/10 για την κατηγορια της, τονιζοντας ομως πως η κατηγορια της ειναι ενα βημα (ή 100Μ δολαρια σε σπεσιαλ εφφε) πριν τα b-movies και αρα ειναι σαν να λεω οτι η Παναχαικη ειναι καλη ομαδα επειδη κανει πρωταθλητισμο στη Β' Εθνικη Ελλαδας 2
xreokopia Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Μπέρδεψες τη ψυχαγωγία με τη διασκέδαση. Οι ταινίες αυτές δεν είναι ούτε για ξεκούραση ούτε για διασκέδαση. Οποιαδήποτε μορφή τέχνης δηλαδή. Δεν είναι ταινίες που τις βλέπεις όποτε να 'ναι για να περάσει η ώρα. Πρέπει να δουλέψεις το μυαλό/πνεύμα όπως θες πες το. Οι ταινιες ειναι για ψυχαγωγια και για διασκεδααση, τωρα εαν υτπαρχει και νοημα ακομα καλύτερα. Να δουλεψεις το μυαλο σε μια σουπα?... δυσκολο. Μαλλον θα το νερουλιασεις Δεν κατακρίνω κανέναν. Μια χαρά είναι τα παιδάκια και η διασκέδαση (και όχι ψυχαγωγία όπως σου επισημάνθηκε). Εγώ προσωπικά βλέπω πάρα πολλές ταινίες απλώς για διασκέδαση. Από Twilight μέχρι Ψάλτη. Βέβαια, κατακρίνω εσένα για το ότι έχεις κλειστούς ορίζοντες (τα παιδάκια δεν είναι έτσι). Λυπάμαι, αλλά δε γίνεται αλλιώς. Χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς για πράγματα που δε γνωρίζεις και αυτό σε χαρακτηρίζεις. Απο που συμπερανες οτι εχω... κλειστους οριζοντες? Καθε αλλο φιλε μου. Να μη χαρακτηριζεις ετσι οσους δεν εχουν τα ιδια γουστα με σενα. Για που λες χαρακτηρισμους, για τον Αγγελοπουλο? Δικαιωμα οποιουδηποτε ειναι να χαρακτηριζει οπως θελει, εδω δεν ειναι θεμα μαθησης. Βλέπεις πχ.εδω πιο πανω, αλλος για το Βattleship εβαλε 8/10, αλλος 3/10. Δε μπορεις να κριτικαρεις το γουστο καποιου ουτε να τον λες ασχετο. Το βιβλιο ειναι κλασσικα καλυτερο απο την ταινια. Το πρωτο μονο. Τα αλλα δυο πασχουν λιγο απο το συνδρομο Twilight. Μα δε γινεται να συγκρινουμε ανομοια πραγματα. Αλλο τα βιβλια, αλλο οι ταινιες. 1
KilliK Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δε μπορεις να κριτικαρεις το γουστο καποιου ουτε να τον λες ασχετο. γιατι οχι;
viper2005 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 συγκρινε καποιος το BR με το hunger games? ναι ξερω να αναψω την φωτια αμα ειναι... 1
KilliK Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 και μερικες δεν ειναι ηλιθιες ακομα και απο τον ιδιο τον Bay πχ ο Αρμαγγεδον ηταν μια χαρα περιπετεια για αυτο που περιγραφεις ο αρμαγεδων; η μονη ταινια του Bay που ισως ξεπερναει σε γελοιoτητα το απολυτο σιχαμα του Τransformers 2?
xreokopia Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 γιατι οχι; Γιατι το γουστο ειναι υποκειμενικο. Δεν ειναι υποχρεωτικο κατι που αρεσει σε σενα να αρεσει και σε μενα, ή το αντιστροφο. 1
KilliK Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Γιατι το γουστο ειναι υποκειμενικο. Δεν ειναι υποχρεωτικο κατι που αρεσει σε σενα να αρεσει και σε μενα, ή το αντιστροφο. συμφωνω.δεν εισαι υποχρεωμενος να σου αρεσουν οτι αρεσουν σε εμενα. αυτο ομως δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το δικαιωμα μου να ασκησω κριτικη στο γουστο σου και να την εκφρασω. πχ αν εσενα σου αρεσουν τα σκουπιδια,εγω απο την δικια μου πλευρα εχω την ελευθερια να πω οτι σου αρεσουν τα σκουπιδια και ακριβως γιαυτο τον λογο δεν μπορω να σε παρω στα σοβαρα. συμφωνεις;
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Οι ταινιες ειναι για ψυχαγωγια και για διασκεδααση, τωρα εαν υτπαρχει και νοημα ακομα καλύτερα. Να δουλεψεις το μυαλο σε μια σουπα?... δυσκολο. Μαλλον θα το νερουλιασεις 1) Για ότι θέλει ο καθένας είναι οι ταινίες. Δε μπορούμε να δουλέψουμε με τους προσωπικούς σου ορισμούς για το τι είναι ταινίες. Είναι πολλά πράγματα και δεν μπορούμε να τα περιορίσουμε (άλλο ένα δείγμα κλειστομυαλιάς). 2) Χρησιμοποιείς το όρο "σούπα" για κλασικά αριστουργήματα και σε ενοχλεί που να σε χαρακτηρίζουν κλειστόμυαλο; Προσοχή: δε μιλάω για το γούστο σου. Είπα κι εγώ πως δε μου αρέσει η "Οδύσσεια του διαστήματος", αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα χαρακτηρίσω την ταινία με τον τρόπο σου και το ύφος σου. 3) Δε νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι εννοούμε όταν λέμε για κάτι ότι είναι "σούπα" και το χρησιμοποιείς λάθος. Δε σημαίνει κακή ταινία. Απο που συμπερανες οτι εχω... κλειστους οριζοντες? Καθε αλλο φιλε μου. Να μη χαρακτηριζεις ετσι οσους δεν εχουν τα ιδια γουστα με σενα. Μα δε σε χαρακτήρισα έτσι για το γούστο σου. Ούτε κι εμένα μου αρέσει η Οδύσσεια του διαστήματος και μπλα μπλα, τα είπαμε. Μην τα ξαναλέμε. Και γενικά για να προχωρήσει η κουβέντα (αν σε ενδιαφέρει), να απαντάς σε αυτά που σου γράφω, όχι σε αυτά που υποθέτεις. Για παράδειγμα, δε σε είπα ποτέ άσχετο: Δε μπορεις να κριτικαρεις το γουστο καποιου ουτε να τον λες ασχετο. Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα σχετικού και άσχετου. Τέλος, σε ενοχλεί να χαρακτηρίζουν το γούστο σου (παρόλο που όπως σου επισημάνθηκε και από τον Killik, σαφώς και έχει ο καθένας το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο), τη στιγμή που είσαι ο μόνος που το κάνει αυτό όταν χαρακτηρίζεις αυτά που αρέσουν σε μένα "σούπες" (άλλο που δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό). Εγώ δεν ασχολήθηκα με το τι σου αρέσει και τι όχι.
rhomio Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Το προβλημα ομως ειναι οτι λες 7/10, καποιος θα σε διαβασει και θα πει "καλη θα ειναι" Αφου βαθμολογεις "για το ειδος της" πρεπει να λες και ποσο τη βαθμολογεις γενικα Φιλε μου αν ο αλλος θα παει να δει το Battleship, θα ξερει στο περιπου τι ταινια ειναι και που αναφερεται, θα δει και ενα trailer για δει τι φαση ειναι και αν θελει θα διαβασει και καμια κριτικη πριν δει την ταινια, ωστε οταν πια θα ξερει οτι η ταινια αναφερεται σε bad-ass aliens που θελουν να μας εξαφανισουν και σε ηθοποιους οπως η rihanna, θα ξερει και τι προκειται να δει και επισης θα ξερει οτι υπαρχουν καποιοι που τις γουσταρουν τετοιου τυπου ταινιες και τις βαθμολογουν με 8/10 ή 3/10 αναλογως. Τωρα αν ειναι φαν τετοιων ταινιων τοτε θα μετρησει γιαυτον το 8/10 και θα κατσει να την δει ξεροντας οτι θα την απολαυσει, αν σιχαινεται τετοιου ειδους ταινιες τοτε ετσι και αλλιως δεν θα κατσει να την δει ή αν την δει θα ειναι μονο και μονο να την κριτικαρει ως ασχημη ταινια. Αλλα οταν βλεπεις ενα εργακι οπως transformers και battleship ε, ειναι αυτονοητο οτι θα κατσεις να την δεις για τα εφε και τα ρομποτακια και την φαντασια και οχι για καποιο νοημα που θα δωσει η ταινια, διοτι συνηθως σε τετοια εργα δεν υπαρχει. Απλως ειναι απολαυστικο για καποιον να την δει γιαυτο που ειναι. Αρα δεν πιστευω να ειναι σωστο να την βαθμολογησουμε γενικα σαν ταινια και οχι σαν συγκεκριμενου τυπου ταινιας, ωστε καποιος που τα γουσταρει αυτα και απλως δεν την βλεπει επειδη δεν ξερει αν θα αξιζει, να δει τον βαθμο και να την δει, εφοσον ομως ξαναλεω γουσταρει τετοια εργα. Και ρε παιδια το τοπικ λεγεται ποια ταινια μολις ειδατε. Αμα ειναι να βαζουμε βαθμολογιες και να διαφωνουμε επι δυο σελιδες ποιος εχει καλυτερη κριτικη, τοτε ας μην βαθμολογουμε. Ο καθενας εχει την δικια του κριση. Να μου πεις αν ο ενας θα βαθμολογησει μια ταινια με 4/10 και ο αλλος με 9/10 ε τοτε ο τριτος δεν θα ξερει αν πρεπει να την δει η οχι. Ας φτιαχτει τοτε ενα τοπικ το οποιο θα ειναι για ψηφισμα καθε ταινιας. 1
DKNI Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Mην μου παρεξηγησε ρε μαν, απλα σε κατι τετοιες ταινιες καλο ειναι οταν βαζεις υψηλο σκορ "για το ειδος της" να λες και ποιο ειναι το ειδος της Για μενα υπαρχει διαφορα μεταξυ αμερικανιας-περιπετειας και b-movie-με-μεγαλο-μπατζετ (που ανηκει το battleship) Δηλαδη αν καποιος γουσταρει το μπαμ μπουμ αλλα δεν θελει να ειναι και τελειως βλαχια, δεν θα το πω "δες το Battleship" @Killik Ποτε συμφωνησαμε σε κατι για να συμφωνησουμε τωρα. Πες μια Michaelbay-style ταινια καλυτερη απο το Αρμαγγεδον Οκ, ειναι μοδα να βριζουμε τα μπλοκμπαστερ αλλα αν τα λεμε για να τα λεμε... 2
The_Sheep Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 The Hunger games 3/10 οποιος ειναι πανω απο 12 χρονων , δεν αξιζει ουτε καν για να γλυτωσετε απο την μουρμουρα της φιλης σας που θα θελει να το δει για κατω των 12 δεν ξερω καν , πως αυτη η χαζοταινια δεν ειναι rated 18 , απο την στιγμη που δειχνει παιδακια να σκοτωνουν παιδακια. ΥΓ. χεχε με το που καταλαβα το θεμα της ταινιας μου ηρθε στο μυαλο μια γιαπωνεζικη που ειχα δει πριν απο χρονια και ελεγε.Ημουν σιγουρος οταν μπηκα στο topic οτι καποιος θα ειχε ηδη αναφερει το Battle royale 1
rhomio Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 @Killik Ποτε συμφωνησαμε σε κατι για να συμφωνησουμε τωρα. Πες μια Michaelbay-style ταινια καλυτερη απο το Αρμαγγεδον Οκ, ειναι μοδα να βριζουμε τα μπλοκμπαστερ αλλα αν τα λεμε για να τα λεμε... Kατα την γνωμη μου πολυ καλυτερες ταινιες του απτο Αρμαγγεδον ειναι:The Island, Bad boys 1 και 2, Transformers 1. Γνωμη μου.
KilliK Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 @Killik Ποτε συμφωνησαμε σε κατι για να συμφωνησουμε τωρα. Πες μια Michaelbay-style ταινια καλυτερη απο το Αρμαγγεδον Οκ, ειναι μοδα να βριζουμε τα μπλοκμπαστερ αλλα αν τα λεμε για να τα λεμε... τι να λεμε για να λεμε; το Αρμαγεδων θεωρουνταν κατα γενικη ομολογογια η πιο γελοια ταινια του Μιchael Bay,μεχρι που εβγαλε το Τransformers 2. αυτο το βιντεακι συνοψιζει ολη την αθλιοτητα της ταινιας: http://www.youtube.com/watch?v=2CKsoPWzR8M lapdogs σαν τους Michael Bay,McG,Brett Ratner,Les Wiseman,κτλ ειναι ο καρκινος του καλου Hollywood entertainment cinema. studio yesmen που γυριζουν ακριβως τις ταινιες-προιοντα που θελουν τα στουντιο: πολλα σπεσιαλ εφε,μεγαλες εκρηξεις,καυτα γκομενακια,χιουμορ νηπιακου επιπεδου,γρηγορο σερβιρισμα μιας απλοικης,προχειρης ιστοριας για τα βοδια θεατες,ατελειωτο και τελειως αδιακριτο product placement,αδιαφορια για την ασφαλεια των γυρισματων και προσληψη extras και τεχνικων που δεν ανηκουν στα σωματεια της βιομηχανιας για εξοικονομηση του budget και το μονταρισμα της ταινιας σε μια χρονικη διαρκεια που να επιτρεπει οσο το δυνατον μεγαλυτερο αριθμο προβολων της την πρωτη εβδομαδα,προτου πεσει κατα 70% την επομενη εβδομαδα. fastfood σκουπιδια με ωραια γευση και εμφανιση,αλλα μηδεν απο θρεπτικη αξια.
DKNI Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Kατα την γνωμη μου πολυ καλυτερες ταινιες του απτο Αρμαγγεδον ειναι: The Island, Bad boys 1 και 2, Transformers 1. Γνωμη μου. Σεβαστη, ειδικα ΒΒ1 πολυ γαματο (αν και οχι ιδιας κατηγοριας, δεν ηταν τετοιου scale ταινια), επισης πολυ αξιολογο και το Transformers 1 στην κατηγορια. Για το ΒΒ2 θα διαφωνησω (κατωρερο) ενω το Island δεν το βαζω καν στην ιδια "φαση" με τα αλλα (οχι οτι μου αρεσε καν, αλλα δεν ειναι και ιδιου target group ταινια) fastfood σκουπιδια με ωραια γευση και εμφανιση,αλλα μηδεν απο θρεπτικη αξια. Εχμ, ναι, και? Συζηταμε την αξια του Μπευ και τον ταινιων του και δεν το εχω παρει πρεφα?
KilliK Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Ti και; το παραπανω ποστ μου απανταει σε αυτο που εγραψες: Οκ, ειναι μοδα να βριζουμε τα μπλοκμπαστερ αλλα αν τα λεμε για να τα λεμε... με λιγα λογια,δεν βριζουμε τα μπλοκμπαστερ επειδη ειναι μοδα αλλα επειδη ειναι σκουπιδια. καταλαβες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις