Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νταξει ολοι τις εχουν δει αλλα βαλε και κανα spoiler για τα ματια του κοσμου

δεν εβαλα σποιλερ γιατι ειναι ταινια 12χρονων, εχει σπασει τα ταμια σε εισπραξεις που σημαινει οτι την εχουν δει ολοι

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού

αργησα να την δω 12 χρονια αλλα νομιζω οτι τωρα μπορω να την εκτιμησω

μολις ειδα τον sean bean λεω ενταξει δεν θα ζησει πολυ. οταν πεθανε ο gandalf λεω ενταξει δεν γινεται. καποιο κολπο θα υπαρχει

δεν γινεται ο gandalf να πεθανει με αυτον τον αθλιο τροπο. δεν εχω τιποτα αλλο να πω, ωραια ταινια, δεν τελειωνε με τιποτα

αλλα το ευχαριστηθηκα. αν ζησω τις επομενες μερες θα δω και τα αλλα 2

Galadriel: "Needless were none of the deeds of Gandalf in life. We do not yet know his whole purpose."

Δημοσ.

δεν εβαλα σποιλερ γιατι ειναι ταινια 12χρονων, εχει σπασει τα ταμια σε εισπραξεις που σημαινει οτι την εχουν δει ολοι

Δεν πάει έτσι. Πάντα βάζουμε σπόιλερ διότι για τον α ή β λόγο μπορεί κάποιοι να μην την έχουν δει. Π.χ

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού

αργησα να την δω 12 χρονια αλλα νομιζω οτι τωρα μπορω να την εκτιμησω

:P

ΕΔΙΤ: Να τώρα π.χ που δεν έχεις δει τα άλλα 2 μπορώ να σε ξενερώσω. Αλλά το βάζω μέσα στο σποιλερ:

Οι Άρχοντες είναι βλακεία και βαρετοί.

Δημοσ.

Ρε συ Hurin είτε με δουελεύεις, είτε δε διάβασες καθόλου τι έγραψα. Και τις δύο φορές τόνισα ότι η ταινία μου άρεσε, τη πρώτη φορά μάλιστα μίλησα για καταπληκτική σκηνοθεσία και απίστευτο soundtrack. H απορία μου ήταν πως γίνεται να είναι 5η στο imdb και γενικώς να θεωρείται θρύλος και όχι απλά μια πολύ καλή ταινία. Η απάντηση που έδωσε ο fflageron παραλληλίζοντας το με τα Star Wars (ως κάτι πρωτοποριακό) με κάλυψε.

Κοιτα ενταξει, γενικοτερα οι παλιες ταινιες οσο καλες και αξιες ειναι, ειναι αργες σε σχεση με τις συγχρονες, γιατι βασιζονται πολυ στο συναισθημα και στο στορυ και οχι στα εφε οπως σιγουρα γνωριζεις. Αν αναλογιστεις αυτο και πας σε μια ταινια 2,5+ ωρες σκεψου για τι ταξιδι μιλαμε!

Παντως Και μενα μου την σπαει γενικοτερα, οταν βλεπω καλασσικες ταινιες, και δεν καταλαβαινω πως ανεβηκαν τοσο ψηλα (και ας ειναι αρκετα καλες). Η συγκεκριμενη ηταν οντως πολυ καλη αλλα ισως οχι και top10. Εμενα προσωπικα μου αρεσει πολυ περισσοτερο το Once Upon a Time in the West. Μην βλεπεις την λιστα του imdb σαν λιστα προτεραιοτητας Ακομα και στις παλιες ταινιες που η βαθμολογια εχει καλυτερη εικονα σε σχεση με το τι γινεται σημερα, δεν τιθεται θεμα σειρας. Απλα ισως να εχει τυχει να εχουν ψηφισει περισοτερα ατομα με καλη βαθμολογια για αυτην την ταινια. Αντιστοιχα με σενα το ιδιο πιστεψα με σενα οταν πριν κανα τριμηνο ειδα το αμεσως επομενο σε θεση βαθμολογιας, "12 Angry Men". Οντως αριστο και πολυ καλο, αλλα οχι νουμερο 6 ολων των εποχων. Ταινιες που βρισκονται πιο χαμηλα ειναι πιο καλες (7 Samurai, Apocalypse Now, Lawrence of Arabia, Gandhi).

Δημοσ.

Ίσα ίσα μου αρέσουν πάρα πολύ οι παλιές και αργές ταινίες που χτίζονται και κλιμακώνονται σιγά σιγά, το πρόβλημα μου με τη συγκεκριμένη τώρα που το ξανασκέφτομαι ήταν η εντελώς άκυρη 20λεπτή παρένθεση λίγο πριν το τέλος στο στρατόπεδο των Βορείων (και το όλο σκηνικό της ανατίναξης της γέφυρας). Με έβγαλε τελείως από το κλίμα που έχτιζε 2 ώρες. Φυσικά και η σειρά στο τοπ 250 του imdb δεν είναι η βίβλος αλλά και εκτός imdb νομίζω ότι η συγκεκριμένη ταινία θεωρείται η καλύερη του είδους. Τέσπα αρκετα είπαμε για το θέμα.

Ξαναείδα το Leon χθες μετά και το ντόρο που ξέσπασε στο forum με τις κομμένες σκηνές και τα σχετικά. Δεν άλλαξε κάτι δραστικά για την άποψή μου για τη ταινία της δίνω άνετα ένα 8/10 και παραμένει στο τοπ 100 μου.

Δημοσ.

Αυτη η ταινια ηταν η πρωτη αγαπημενη μου, και ο λογος που σταματησα να βλεπω Hollywood στα 17.

Και σε ποιά ηλικία το ξανάρχισες?

Δημοσ.

Χαχα. Ενταξει οντως η αληθεια ειναι πως το Hollywood ειναι συστημα και δεν μπορεις να βγεις τελειως εξω απο το συστημα, οποτε επι της ουσιας ποτε δεν τις σταματας καθ'ολοκληρου, ολο και κατι θα αναγκαστεις να δεις απο Hollywood, αλλα απο κει που εβλεπα ολα τα σαπια και χαζοχαιρομουνα, τωρα αντε να δω μια Hollywoodiani το μηνα, ετσι για αντιδραση και αυτο επειδη δεν θελω να ζορισω το μυαλο μου με σοβαρο περιεχομενο :P

Απλως πριν ηθελα να πω, πως η συγκεκριμενη ταινια με εβγαλε απο την τοτε αγνοια μου, και μου ειπε, να υπαρχουν και αυτες οι ταινιες. Κατι το οποιο το χρειαζομουνα να το μαθω, εστω και καθυστερημενα :)

Δημοσ.

Moon

Ίσως η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας που βλέπω και δεν προσπάθησε σε κανένα σημείο να με κοροϊδέψει, να με εντυπωσιάσει ή να με μπερδέψει. Καμία ανατροπή, καμία έκπληξη, μόνο καθαρή αφήγηση. Πολύ καλή ερμηνεία του Rockwell, τρομερή μουσική. Όχι και κανένα αριστούργημα, αλλά πολύ "τίμια" και αρκετά ενδιαφέρουσα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...