Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το cargo δε ξερω γιατι δε σου αρεσε εγω το βρηκα πολυ καλο. Πιθανον να μην ησουν στο mood για τετοια ταινια. Μου εχει τυχει και μενα. Και μια χαρα τοχει με τις ταινιες. Ισα ισα που δινει και βαθρο σε καινουργιους σκηνοθετες και ηθοποιους κατι το οποιο γουσταρω πολυ.

Επεξ/σία από M@dB0x
  • Like 1
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 20/5/2018 στις 4:53 ΠΜ, gianniskoz είπε

Πολυ καλη και τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο, παραγωγος ο Timur Bekmambetov

Καλοδεχουμενες προτασεις απο Ρωσια μερια (φαντασιας ή μη), εκτος απο τις γνωστες των Bekmambetov και Zvyagintsev !

https://www.imdb.com/title/tt0111579/

Λογικα θα την εχεις δει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, M@dB0x είπε

Το cargo δε ξερω γιατι δε σου αρεσε εγω το βρηκα πολυ καλο. Πιθανον να μην ησουν στο mood για τετοια ταινια. Μου εχει τυχει και μενα. Και μια χαρα τοχει με τις ταινιες. Ισα ισα που δινει και βαθρο σε καινουργιους σκηνοθετες και ηθοποιους κατι το οποιο γουσταρω πολυ.

και μενα μου αρεσε το Cargo, για το ειδος ειναι παραπανω απο μετριο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Lolita (1962) 6/10

Δύο  διαστροφικα μυαλά, ο Ναμπόκωφ στο βιβλίο κι ο Κιούμπρικ πισω απο την κάμερα, συναντήθηκαν στη μεγάλη οθόνη στις αρχές της δεκαετίας του ’60, σε μια ταινία με παιδοφιλικό θέμα. Θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί ο Κιούμπρικ επέλεξε να κινηματογραφήσει τη Λολίτα, εάν δεν είχα διαπιστώσει  τις πορνοδιαστροφικές του τάσεις, μέσα από τα έργα του. Πχ η σκηνή όπου οι δυο υπάλληλοι του βεστιάριου αποπλανούν τη διανοητικά καθυστερημενη ανηλικη κορη του ιδιοκτητη, στο Ματια ερμητικα κλειστά. 

Η νουβέλα του Ναμπόκωφ μιλάει ξεκάθαρα για το τρελό πάθος ενός σιτεμένου μεσήλικα, με ψυχιατρικά προβλήματα και αθεράπευτη παιδοφιλία, για ένα 12 χρονο κορίτσι. Η όλη ιστορία αν πήγαινε σε κάποιο σημερινό δικαστήριο θα ήταν ξεκάθαρα υπόθεση παιδικής σεξουαλικης κακοποίησης. Στην Αθήνα του Περικλέους πάλι, οι γυναίκες θεωρούνταν ικανές για γάμο από τα 12 οπότε, έτσι εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο ριζικά αλλάζουν οι αντιλήψεις για τα κοινωνικά θέματα ανάλογα με τό ιστορικό-πολιτιστικό υπόβαθρο. Βέβαια στην εποχή του σιδήρου, η μεση επιβίωση του ατόμου ήταν γύρω στα 30 χρόνια, οπότε η δωδεκαετία τοτε δε φαντάζε παράλογη. 

Για να παρακάμψει τους σκοπέλους της λογοκρισίας μιας αυστηρά πουριτανικής κοινωνίας, ο Kιουμπρικ αναγκάστηκε να βάλει πολύ νερό στο κρασί της υπόθεσης και να εστιάσει κυρίως στην πλευρά της μαύρης κωμωδίας ενός άντρα, που ταλαιπωρείται από το πάθος του, χωρίς ποτέ να καταφέρει να  το κατακτήσει ολοκληρωτικά. Επίσης χρειάστηκε να μαγειρέψει αρκετά το σενάριο που έγραψε ο ίδιος ο Ναμποκωφ για το φιλμ. 

Ένας αδιάφορος γερομπισμπίκης, Τζέιμς Μέισον(Χαμπερτ Χαμπερτ) , ερωτεύεται την κόρη της χήρας σπιτονοικοκυράς του και την αποπλανεί. Στη συνέχεια, για να ξεφύγει από το Νόμο και τη γλώσσα των ανθρώπων περιπλανιέται μαζί της στην Αμερική, σε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, από μοτέλ σε μοτελ. Από πίσω του, απηνής διώκτης είναι ένας αποφασισμένος Πήτερ Σέλλερς (Κλερ Κουίλτυ) , στο ρόλο του ετερου διαστροφικού πορνόγερου και σεναριογράφου του Χολυγουντ, που διεκδικεί το τρόπαιο-Λολίτα και βασανίζει τον ανυποψίαστο Χαμπερτ με ξαφνικά ντου, συνεχείς μεταμφιέσεις και ξεκαρδιστικές προφορές. Ο θεατής θα δει αμέσως το πρωτολειο του επιθεωρητή Κλουζώ, στο δαιμόνιο σάτυρο Κλερ Κουιλτυ. 

Το φιλμ απέχει παρασάγγας από το να χαρακτηριστεί αριστούργημα ή να διεκδικήσει κάποια μοναδικότητα, παρεκτός ίσως από τις λίγες σκηνές του Πήτερ Σέλλερς. Οι μοναδικές φορές που ο Χαμπερτ ακουμπάει τη Λολίτα στην οθόνη, είναι όταν την αγκαλιάζει για να την παρηγορήσει ή όταν της βάφει τα νύχια των ποδιών-ένας υπαινιγμός  για την ολοκληρωτική υποταγή του άντρα - κυνηγού στο αντικείμενο του πάθους του. Οι σκηνές αλλάζουν ακόμη με το …απαραίτητο πέπλο μαυρίλας, τα σκηνικά θυμίζουν έντονα Φίνος Φιλμς, ενώ τα συναισθήματα είναι σχεδόν φλατ, καθόλη τη διάρκεια, με μόνη εξαίρεση τις κωμικές σκηνές. Το εύρημα να ξεκινήσει η ταινία με τη σκηνή του τέλους, μάλλον ξενερώνει το θεατή, αφου προιδεάζει για την ολη εξελιξη της ιστορίας. Η Σου Λάιον δεν έχει την τσαχπινιά της Βουγιούκλως, ο Μέισον είναι το αβρό, βρετανικό αναλογο του τρελοπενηνταρη Κωνσταντάρα και η κολλητσίδα Γουίντερς θα μπορούσε να μάθει πολλά από τη Ρένα Παγκράτη στο “Βασικά Καλησπέρα σας!”.

Παρόλα αυτά το έργο συνιστάται κυρίως για το χαρισματικό Πήτερ Σέλλερς, αν και σαν ταινία δεν πλησιάζει καθόλου τα πραγματικά μεγάλα αριστουργήματα της δεκαετίας του ‘60.
Επεξ/σία από Cro-Magnon
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

STEEL RAIN

https://www.imdb.com/title/tt6769508/?ref_=fn_al_tt_1

Ένα πραξικόπημα στην Β.Κορέα απειλεί τις σχέσεις των 2 κρατών της χερσονήσου που οδεύουν πρός σύραξη. Κάποιοι εκατέρωθεν προσπαθούν να αποφεχθούν τα χείροτερα και την χρήση πυρηνικών ενώ παράλληλα  γνωρίζονται και "δένονται" μέσα απο μια σειρά καταστάσεων. Στα αρνητικά θα έλεγα, η αστεία παρουσίαση των εκ της Β.Κόρεας ώς φτωχομπινέδων κουμουνιστών οι οποίοι δείχνουν αποκόσμοι και εκτός τόπου και χρόνου, μπροστά στους Ν.Κορεάτες καπιταλιστές...

Βλέπετε ευχάριστα χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο (7/10). 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, M@dB0x είπε

Κυλούσε αργά και από κάποιο σημείο και μετά μου έδωσε την εντύπωση ότι θα πραγματευόταν τον πολιτισμό των Αβορίγινων οπότε το έκλεισα. Βαρέθηκα και εγώ και η γυναίκα μου. Φτάσαμε μέχρι την είσοδο στο σχολείο - νοσοκομείο.

Στα περί netflix έχω δει 5 ταινίες του. Ειλικρινά δεν ξέρω αν τελείωσα καμία ή αν γλίτωσα τον ύπνο γιαυτό λέω ότι με τις ταινίες δεν το χει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Cro-Magnon είπε

Πχ η σκηνή όπου οι δυο υπάλληλοι του βεστιάριου αποπλανούν τη διανοητικά καθυστερημενη ανηλικη κορη του ιδιοκτητη, στο Ματια ερμητικα κλειστά. 

Αν αυτη ηταν η μονη σου αποδειξη για την λεγομενη ''πορνοδιαστροφικοτητα'' του Κουμπρικ, τοτε δεν πολυστεκει κατα τη γνωμη μου, καθως αμφιβαλλω αν πολυς κοσμος σκεφτηκε οτι η κοπελα ειναι καθυστερημενη , και οτι οι αλλοι δυο τυπαδες την αποπλανησαν. Εγω ποσο μαλλον το αντιθετο εξελαβα.

Επεξ/σία από armin
Δημοσ.

Πριν 2-3 μέρες είδα το Red Sparrow...

https://www.imdb.com/title/tt2873282

Πιο χάλια, αργή χωρίς δράση κατασκοπευτική ταινία δεν υπάρχει...  μας έχουν φλομώσει και με την ατάλαντη Jennifer Lawrence... έλεος...

Η ταινία έμπαζε  από παντού και συνέχεια διερωτόσουν.... αν οι μυστικές υπηρεσίας της Αμερικής και της Ρωσίας ήταν ηλίθιες ή πανηλίθιες...

Εντελώς μάπα ταινία... και ότι επιτυχία θα έχει κάνει θα είναι λόγω 2-3 γυμνών σκηνών της ατάλαντης.....

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Archilleo είπε

Το κάλεσμα "The conjuring"  (2016)

Το σώμα "El cuerpo"

Σεφ "Chef" (2014)

Δόξα το θεό που στο chef έγραψες την μετάφραση γιατί δε την ήξερα.

Επεξ/σία από jokerakias
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, IcemanGr71 είπε

Πιο χάλια, αργή χωρίς δράση κατασκοπευτική ταινία δεν υπάρχει...  μας έχουν φλομώσει και με την ατάλαντη Jennifer Lawrence... έλεος...

Η ταινία έμπαζε  από παντού και συνέχεια διερωτόσουν.... αν οι μυστικές υπηρεσίας της Αμερικής και της Ρωσίας ήταν ηλίθιες ή πανηλίθιες...

Εντελώς μάπα ταινία... και ότι επιτυχία θα έχει κάνει θα είναι λόγω 2-3 γυμνών σκηνών της ατάλαντης.....

Μίλησες ορθά. Τα ίδια θα έλεγα και εγώ. 

• Like 1
Δημοσ.

Solo: A Star Wars Story 8/10

τα οποια προβληματα ειναι στο πρωτο 20λεπτο της ταινιας, απορω τι εδειχνε μεχρι τοτε, εβλεπα κατι χωρις σκοπο, απο εκεινο το σημειο και μετα αλλαξε εντελως ταχυτητα και νομιζω οτι ειδα κατι αλλο, αυτο που περιμενα

ο Alden μου αρεσε, και τον συνηθισα πολυ γρηγορα, ο Lando κλεβει σιγουρα την παρασταση, αλλα και η συναντηση με Chew

αξιζει σινεμα σιγουρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, IcemanGr71 είπε

Συμφωνώ για το βλακώδες σενάριο και την πολύ κακή ερμηνεία των συντελεστών του έργου, με μονη ένσταση τη Τζεναρα! 

Είμαι σίγουρος ότι το φταίξιμο είναι δικό σου που δεν είδες την ταινία σε 4Κ οθονη 60 ιντσών, για να διακρίνεις ξεκάθαρα το... δίδυμο ταλέντο της Τζεναρας να φουσκώνει περήφανα  κατω απο την μπλούζα της και το απαλό χνουδι του  εφηβαιου της να τρέμει απο ριγη έντασης, οταν καβαλαει ξεβρακωτη τη χιλιαρα μηχανη. 

Μεγας είσαι Κυριε και θαυμαστά τα έργα σου... 

Παρέλειψα να σημειώσω ότι καθολη τη διάρκεια της ταινίας, οι κακοί αποτυγχάνουν να βατεψουν το λουλουδάκι της Τζένιφερ, αν και εχουν πάμπολλες ευκαιρίες, μέχρι να νοιώσει έτοιμη η ίδια να το δώσει αγνό και αμόλυντο, στον αγαπημένο της. Πιο Μπολυγουντ, πεθαίνεις! 
Επεξ/σία από Cro-Magnon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The Cable Guy (1996)

Ο Broderick πρέπει να είναι από τους χειρότερους ηθοποιούς που έχω δει. Ίδια έκφραση ανεξαρτήτου συναισθήματος ή σκηνής που παίζει. Γενικά η ταινία είναι αδιάφορη και δεν χάνετε και τίποτα αν δεν την δείτε.

4/10

Επεξ/σία από Arwindan
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...