Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Train to Busan

Μολις το ειδα,για το ειδος ΑΡΙΣΤΟ.

Περασε ανετα η ωρα βλεποντας την και ειχες αγωνια καθε στιγμη να δεις τι θα γινει.Στο τελος σε αφηνει ισως καπως αποτομα η στην μεση ομως το προτιμω απο τα τελη του ειδους αυτου...

Κορεατες και Ισπανοι σε τετοια θριλερ δε παιζονται....

Επεξ/σία από panos_0079
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Red Sparrow

Ξεκινησα να την δω  αρνητικα προκατειλημμενος  καθως νομιζα πως θα ηταν αλλη μια κινηματογραφικη   ανουσια  βαβουρα .Προδιαθεση που αλλαξε ραγδαια απο  τα πρωτα 15 λεπτα καθως δειχνει στον εμπειρο θεατη  την διαφαινομενη ποιοτητα  και την σοβαροτητα που εχει στην κατηγορια της .

Προκειται για μεταφορα  στην μεγαλη οθονη  μυθιστορηματος  που αποτελει μερος τριλογιας .Η Jennifer  εχει δοθει ολοκληρωτικα στον ρολο, ειναι ο ορισμος της αναφτρας για μια ακομα φορα και η εμηνευτικη της παρουσια  ειναι καταλυτικη και   κυριαρχη .Αν σταματησει  να παιζει σε αηδιες τυπου Hunger games  και συνεργαστει με καλους σκηνοθετες ειναι ικανη  να αφησει το στιγμα της στην βιομηχανια .

Πολυ καλη καρατεριστα    με εμφατικη υποκριτικη ικανοτητα η  Rambling .

7,3/10

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, katergaris79 είπε

Του Αγγελόπουλου εννοώ.

Ο Θιασος ειναι ισως η κορυφαια Ελληνικη ταινια ολων των εποχων .Οι συμβολισμοι και οι παραβολες της  ανατεμνουν ολη την συγχρονη και οχι μονο  ιστορια της χωρας .

Αν δεν υπηρχε το φραγμα της γλωσσας θα τυχαινε  της   καθολικης και παγκοσμιας  αναγνωρισης  που της αρμοζει .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, jokerakias είπε

Εσυ το γατονι που καταλαβαίνει την κακή ταινία στο 20 λεπτό αυτή πως σου ξέφυγε; 

Την ειδα λόγω Κιούμπρικ, ο οποίος είναι ειδικό μέγεθος για τον κινηματογράφο. Ήθελα να δω πως την κινηματογραφησε στο τεχνικο κομμάτι βασικά και την ροή της υπόθεσης. Δυστυχώς, οπως προείπα,  απογοήτευση μεγάλη. 

17 ώρες πριν, armin είπε

Φιλε Cro πολλες αποψεις σου ειναι λιγο ακραιες με αποτελεσμα να διχαζουν πολυ κοσμο, αλλα η συγκεκριμενη για το Barry Lyndon πιστευω πως ειναι απλα βιαστικη και καταντι ανωριμη. Δεν ξερω αν την εχεις ξαναδει την ταινια αυτη αλλα πιστεψε με, οπως ολες οι ταινιες του Κουμπρικ, οσο πιο πολλες φορες τις βλεπεις τοσο πιο καλη εντυπωση θα σου αφηνουν. Και ξερω οτι ειναι λιγο δυσκολο να ξαναδεις ενα 3ωρο period piece για τους αριστοκρατες του 18ου (?) αιωνα αλλα ειναι απο τις ταινιες που η ψυχη τους δεν φαινεται ευκολα με την πρωτη φορα. Οσον αφορα την ερμηνεια του πρωταγωνιστη, πολλα εχουν ειπωθει για το αμα ηταν ηθελημενα τοσο ''κενο'' το προσωπειο του Μπαρρυ, (ισως επειδη ηθελε να κρυψει την  αληθινη του φυση απο τους υπολοιπους αριστοκρατες), η αν εφταιγε πραγματικα η ελλειψη ταλεντου απο τον O'Neal. Παντως ειναι σιγουρα ενδιαφερον το γεγονος οτι ο Κουμπρικ ειχε την ελευθερια  να επιλεξει αναμεσα στους << O’Neal, Robert Redford, Steve McQueen, Burt Reynolds, Charles Bronson, Paul Newman, John Wayne και Marlon Brando >> και παρ'ολα αυτα επελεξε τον λιγοτερο ταλαντουχο απο ολους.

Το πρόβλημα φίλε μου δεν είναι η δική μου άποψη, αλλά οτι μερικοί δεν ανεχονται την αντίθετη άποψη και κυρίως δεν ξέρουν να επιχειρηματολογουν εναντίον της. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Cro-Magnon είπε

Την ειδα λόγω Κιούμπρικ, ο οποίος είναι ειδικό μέγεθος για τον κινηματογράφο. Ήθελα να δω πως την κινηματογραφησε στο τεχνικο κομμάτι βασικά και την ροή της υπόθεσης. Δυστυχώς, οπως προείπα,  απογοήτευση μεγάλη. 

Το πρόβλημα φίλε μου δεν είναι η δική μου άποψη, αλλά οτι μερικοί δεν ανεχονται την αντίθετη άποψη και κυρίως δεν ξέρουν να επιχειρηματολογουν εναντίον της. 

Η αναλυση που κανεις δε λεγεται αντιθετη αποψη αλλα ισοπεδωση.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Red Sparrow

Η Jennifer  εχει δοθει ολοκληρωτικα στον ρολο, ειναι ο ορισμος της αναφτρας για μια ακομα φορα και η εμηνευτικη της παρουσια  ειναι καταλυτικη και   κυριαρχη .Αν σταματησει  να παιζει σε αηδιες τυπου Hunger games  και συνεργαστει με καλους σκηνοθετες ειναι ικανη  να αφησει το στιγμα της στην βιομηχανια . 

Η ειρωνία είναι ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας είναι και ο σκηνοθέτης των τριών από τα τέσσερα Hunger games!

Δεν την βρίσκω άσχημη ως γυναίκα, αλλά ιδίως στη συγκεκριμένη ταινία η απελπισία και τα αδιέξοδά της δεν με άφηναν να δω κάτι άλλο. Και νομίζω το πέρασε πολύ καλά αυτό, οπότε δεν είναι και κακή ηθοποιός.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Cro-Magnon είπε

Έγραψες "άνοστο, ανιαρό, άνευρο, κρυόκωλη ταινία". Και τίποτα άλλο. Αυτά είναι απόψεις απέναντι στις οποίες πρέπει κάποιος να "ξέρει να επιχειρηματολογήσει" εναντίον τους;

Αν θέλεις να πιάσεις σοβαρές συζητήσεις, πρέπει να γράφεις και σοβαρά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Manuel είπε

Έγραψες "άνοστο, ανιαρό, άνευρο, κρυόκωλη ταινία". Και τίποτα άλλο. Αυτά είναι απόψεις απέναντι στις οποίες πρέπει κάποιος να "ξέρει να επιχειρηματολογήσει" εναντίον τους;

Αν θέλεις να πιάσεις σοβαρές συζητήσεις, πρέπει να γράφεις και σοβαρά.

Άντε να σου κάνω τη χάρη να δω τι θα απαντήσεις: 

Μπαρυ Λύντον:

Άνοστος ο Ραιαν Ο’Νηλ vs Μαλκοβιτς-επικινδυνες σχεσεις, Ρειφ Φαινς-αγγλος ασθενης, Γουωλτερ Ματάου στους Πειρατές
Ανιαρή ταινία 3 ώρες φλατ,  χωρίς συναίσθημα vs Το Πιάνο, χωρις χιουμορ ( vs Ερωτευμενος Σαιξπηρ)
Ανευρο - μάχες, σχεδόν τυπου μολυβενια στρατιωτάκια vs Harakiri 1962, 7 Samurai, Braveheart. Οι διαλογοι στο Μπαρυ Λυντον ειναι σχεδόν παρομοιοι με αυτούς συνταξιούχων σε ΚΑΠΗ

Κρυοκωλες όλες οι πρωταγωνιστριες του, αν συγκρινεις με Κειτ Γουινσλετ (Τζουντ, Λογικη κι ευαισθησια), Ζανγκ Ζιγι (Τιγρης και Δρακος), Τζουντι Ντετς - Πάλτροου (ερωτευμενος Σαιξπηρ), Χολυ Χαντερ (Το Πιανο), Μισελ Πφαιφερ (επικινδυνες σχεσεις) κοκ

Αν εξαιρέσεις το φωτισμό με τα κεριά και τους γρηγορους φακους κτλ συμπραγκαλα που υποτιθεται οτι εκανε ο Κιουμπρικ εδώ στο τεχνικο κομματι, παιχτικά και σεναριακά το Μπαρυ Λύντον τις τρωει στα αυτιά, από οποιαδήποτε άλλη ταινια απο αυτες που ανεφερα κι από αρκετες αλλες που ξεχναω ακομη. 

Αν σου έκρυβαν το ονομα του σκηνοθέτη, πάω στοίχημα ότι η Κορη μου η Σοσιαλίστρια θα σου φαινόταν ετη φωτός καλύτερη σε σκηνοθεσία...
Δημοσ.

Οι συγκρισεις σου με πεθαινουν. Πχ, με την ιδια λογικη ρε Cro και η ερμηνεια του HAL 9000 απο την Οδυσσεια πολυ κρυα και ανιαρη σε σχεση με την Joi απο το νεο Blade Runner, ή με την Ava απο το Ex Machina. Ξεχνας οτι η καθε ταινια δημιουργειται απο διαφορετικους ανθρωπους, με τελειως διαφορετικους σκοπους οσον αφορα το τί μηνυματα θελουν να περασουν στο κοινο και τι συναισθηματα θελουν να προκαλεσουν στους θεατες.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Ο Θιασος ειναι ισως η κορυφαια Ελληνικη ταινια ολων των εποχων .Οι συμβολισμοι και οι παραβολες της  ανατεμνουν ολη την συγχρονη και οχι μονο  ιστορια της χωρας .

Παιζει ο πατερας μου σε αυτη..

• Like 2
Δημοσ.

Το θίασο τον είχα δει στην τρυφερή ηλικία των 20 χρόνων και σχεδόν με πήρε ο ύπνος. Τόσα ήξερα τόσα έβλεπα.

Μέχρι σήμερα τον έχω ξαναδεί πάνω από 15 φορές.

Ο Αγγελόπουλος δικαιωματικά ανήκει σε μια πολύ κλειστή ελίτ σκηνοθετών (να πούμε 10αδα;) που εκτός των άλλων είχε και το μειονέκτημα να ζει σε μια χολεριασμενη Ελλάδα, τρομοκρατημένη με οτιδήποτε καινούργιο και διαφορετικό.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Cro-Magnon είπε
Άντε να σου κάνω τη χάρη να δω τι θα απαντήσεις: 

Μπαρυ Λύντον:

Άνοστος ο Ραιαν Ο’Νηλ vs Μαλκοβιτς-επικινδυνες σχεσεις, Ρειφ Φαινς-αγγλος ασθενης, Γουωλτερ Ματάου στους Πειρατές
Ανιαρή ταινία 3 ώρες φλατ,  χωρίς συναίσθημα vs Το Πιάνο, χωρις χιουμορ ( vs Ερωτευμενος Σαιξπηρ)
Ανευρο - μάχες, σχεδόν τυπου μολυβενια στρατιωτάκια vs Harakiri 1962, 7 Samurai, Braveheart. Οι διαλογοι στο Μπαρυ Λυντον ειναι σχεδόν παρομοιοι με αυτούς συνταξιούχων σε ΚΑΠΗ

Κρυοκωλες όλες οι πρωταγωνιστριες του, αν συγκρινεις με Κειτ Γουινσλετ (Τζουντ, Λογικη κι ευαισθησια), Ζανγκ Ζιγι (Τιγρης και Δρακος), Τζουντι Ντετς - Πάλτροου (ερωτευμενος Σαιξπηρ), Χολυ Χαντερ (Το Πιανο), Μισελ Πφαιφερ (επικινδυνες σχεσεις) κοκ

Αν εξαιρέσεις το φωτισμό με τα κεριά και τους γρηγορους φακους κτλ συμπραγκαλα που υποτιθεται οτι εκανε ο Κιουμπρικ εδώ στο τεχνικο κομματι, παιχτικά και σεναριακά το Μπαρυ Λύντον τις τρωει στα αυτιά, από οποιαδήποτε άλλη ταινια απο αυτες που ανεφερα κι από αρκετες αλλες που ξεχναω ακομη. 

Αν σου έκρυβαν το ονομα του σκηνοθέτη, πάω στοίχημα ότι η Κορη μου η Σοσιαλίστρια θα σου φαινόταν ετη φωτός καλύτερη σε σκηνοθεσία...

Μειοψηφια εισαι φιλε μου....120.000 ατομα ψηφισαν στο IDMB και ο μεσος ορος ειναι 8.1 !!!!

ΛΕς να χουν ολοι αυτοι αδικο και να χεις δικιο εσυ???

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...