Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, firewalker είπε

Black Panther.

https://www.imdb.com/title/tt1825683/

Χαμένος χρόνος. Δεν άξιζε για Κυριακή μεσημέρι. Καλύτερα καφεδάκι έξω.

χαχαχ μολις το τελειωσα...

Γιατι το λες αυτο?Ελπιζω οτι δεν την εβαλες να την δεις πιστευοντας οτι θα δεις το νεο "Τελευταια εξοδος ριτα χειγουρθ" ετσι?

Εγω για αυτο που ειναι μου φανηκε τιμιοτατη!

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Black Panther

Tραγικο .

Σουπερηρωας τριτοτεταρτης κατηγοριας ,γελοιοτητα στο max   οι ερμηνειες (οκ εκει δεν ειχα και πολλες απαιτησεις ) ,ιστορια για γελια και για κλαματα .

Ουτε τις κοινωνικοπολιτκες αναφορες καταλαβα ,ουτε τις αναγωγες στο τωρα .

Στα συν  η  καλη παραγωγη .Οριακα βλεποταν .

6,1/10

• Like 4
Δημοσ.

Black Panther

Μετριότατο.

Σουπερηρωας τριτοτεταρτης κατηγοριας ,κακές οι ερμηνειες (οκ εκει δεν ειχα και πολλες απαιτησεις ) , ιστορια εντελώς αδιάφορη .

Ουτε τις κοινωνικοπολιτκες αναφορες καταλαβα ,ουτε τις αναγωγες στο τωρα .

Στα συν  η  καλη παραγωγη .Οριακα βλεποταν .

6,2/10

• Like 3
Δημοσ.
Στις 5/4/2018 στις 6:43 ΜΜ, panos_0079 είπε

Μουφα μπορει να ειναι για σενα....δεν παρακολουθεις ποιοτικο κινηματογραφο

οποτε λογικο ειναι να μην σου αρεσει

Από τη στιγμή που το μήνυμα είχε δίπλα το nickname μου και το avatar μου, προφανώς είναι η δική μου γνώμη! ;)

Δημοσ.

To Black Panther είχε αρκετές αναφορές για τη κοινωνικοπολιτική κατάσταση των ΗΠΑ αλλά είναι λογικό στο ελληνικό κοινό να μην υπήρξε αντίστοιχη απήχηση. Βέβαια, αν έχεις δει άλλες ταινίες της Marvel και σε απογοήτευσε το Black Panther, τότε δεν ξέρω τι περίμενες να δεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Στην Αμερικη δεν εκανε το τεραστιο μπαμ που εκανε λογω των ψαγμενων συμβολισμων που ειχε (παρολου που ειχε πολλους) . Το εκανε επειδη ηταν η πρωτη τεραστια υπερπαραγωγη του Χολιγουντ με πρωταγωνιστη μαυρο, ανταγωνιστη και συμπρωταγωνιστες μαυρους. Γενικοτερα του 99% του καστ ηταν μαυροι... Πραγμα πολυ θετικο, αν και για καποιο λογο ολοι ξεχνανε οτι υπηρχε το Blade καπου στα 20 χρονια πριν...

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, armin said:

Γενικοτερα του 99% του καστ ηταν μαυροι...

O Freeman κι ο Serkis ήταν οι "White Tolkien guys" στην ταινία... :P

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, armin είπε

Στην Αμερικη δεν εκανε το τεραστιο μπαμ που εκανε λογω των ψαγμενων συμβολισμων που ειχε (παρολου που ειχε πολλους) . Το εκανε επειδη ηταν η πρωτη τεραστια υπερπαραγωγη του Χολιγουντ με πρωταγωνιστη μαυρο, ανταγωνιστη και συμπρωταγωνιστες μαυρους. Γενικοτερα του 99% του καστ ηταν μαυροι... Πραγμα πολυ θετικο, αν και για καποιο λογο ολοι ξεχνανε οτι υπηρχε το Blade καπου στα 20 χρονια πριν...

O ξάδερφος μου που είναι μαύρος, βρήκε αρκετά πράγματα που εγώ δυσκολεύτηκα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μιας και πιασαμε τετοιες ταινιες πηγα προσφατα να δω το Avengers : Infinity War (2018) .

Αρκετα καλη , αν λαβουμε υποψη οτι επρεπε να αναπτυξουν εκτενως τις ιστοριες 20 ατομων πανω κατω. Και κατα τη γνωμη μου στο κομματι του editing η ταινια παιρνει Α+. Νομιζω πως στα χερια λιγοτερο ικανων ανθρωπων (βλ. DC)το εργο θα ηταν ενα ανακατωμενο χαλι μαυρο. Αλλα οι Μαρβελιστες το εχουν κανει επιστημη πια. Οσον αφορα τον Θανος ηταν ενας ωραιος χαρακτηρας, προσπαθησαν και προλαβαν εν μερει να μας δωσουν ενα καλο backstory, οπου δικαιολογουσε τα τωρινα του κινητρα και πεποιθησεις. Οπως και με το Black Panther η Μαρβελ εχει αρχισει πια να περιπλεκει τα ορια του '' καλος-κακος'' παρουσιαζοντας μας λογικα επιχειρηματα και απο τις δυο μεριες.

Το τελος αρκετα αναπαντεχο, και ευφυες, καποιοι θα το πουνε τεμπελικο, εγω υστερα απο λιγες ημερες σκεψη θεωρω πως ειναι ενα βημα μπροστα για την Μαρβελ, αν και δεν φαινεται με την πρωτη ματια κατι τετοιο.

8/10

Επεξ/σία από armin
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, armin είπε

Αφού υπήρχε κι άλλη, δεν ήταν αυτός ο λόγος. Οι ταινίες με μαύρους κατά παράδοση πουλάνε λιγότερο, γι' αυτό τις αποφεύγουν. Ο λόγος που άλλαξε αυτό, είναι ενδιαφέρον να βρούμε ποιος είναι.

Δες και στο άρθρο παρακάτω:

2. If It's a Blockbuster, the Star Better Be White (or Will Smith)

http://www.cracked.com/article_19549_5-old-timey-prejudices-that-still-show-up-in-every-movie.html

Δημοσ.

Κοιτα θα το διαβασω το αρθρο αλλα θα επιμεινω οτι η Αμερικη το ειδε επειδη ηταν ολο σχεδον το καστ μαυροι. Ειδικα στο φουλ τεταμενο κλιμα που υπαρχει εκει περα με τον Τραμπ, πολυς κοσμος πηγε και την ειδε μονο απο αντιδραση. (και καλα εκαναν φυσικα)

Δημοσ.

γενικά πάντως, με όλη αυτή την -υπερβολική σε σημείο κούρασης- αναπαραγωγή σχεδόν ότι αφρικανό-κλισέ υπάρχει αλλά κατά τα άλλα την κλασσική αμερικανοποιημένη στο 110% μαρβελοσυνταγή χαρακτήρων και ιστορίας, καταλήγει για μένα οριακά ρατσιστική :P αλλά φευ, είπαμε απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό οπότε τη δουλειά του την κάνει i guess...

• Like 1
Δημοσ.

Το Black Panther πήγε καλά και σε αγορές εκτός ΗΠΑ και Αφρικής, δεν απευθυνόταν μόνο σε συγκεκριμένο κοινό αλλά σίγουρα σε αυτό οφείλει το γεγονός ότι ξεπέρασε το 1 δις (φτάνοντας 1,3 δις) εισπράξεις όταν το τελευταίο Avengers είχε φτάσει 1,4.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, YMIB είπε

Το Black Panther πήγε καλά και σε αγορές εκτός ΗΠΑ και Αφρικής, δεν απευθυνόταν μόνο σε συγκεκριμένο κοινό αλλά σίγουρα σε αυτό οφείλει το γεγονός ότι ξεπέρασε το 1 δις (φτάνοντας 1,3 δις) εισπράξεις όταν το τελευταίο Avengers είχε φτάσει 1,4.

το 2ο avengers ηταν μουφα.

οπως ηταν μουφα τα 2 πρωτα thor

νομιζω μετα την επιτυχια του deadpool , καταλαβαν οτι τι θελει το κοινο, και στρωσανε.

το τελευταιο thor ηταν πολυ καλο, οπως και φυσικα το τελευταιο avengers.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...