Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είδα το Intacto που προτάθηκε εδώ και βαρέθηκα τη ζωή μου. Νομίζω το 6.9 που έχει στο IMDB είναι αντιπροσωπευτικό (αν όχι υπερβολικό). 

Είδα και το Paris, Texas για πρώτη φορά και έπαθα την πλάκα μου. Ένα 9ρι σίγουρο από εμένα, κρίμα που δεν το είχα δει εδώ και καιρό. Όσοι δεν το έχετε δει σπεύσατε. 

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, katergaris79 είπε

Είδα το Intacto που προτάθηκε εδώ και βαρέθηκα τη ζωή μου. Νομίζω το 6.9 που έχει στο IMDB είναι αντιπροσωπευτικό (αν όχι υπερβολικό). 

Είδα και το Paris, Texas για πρώτη φορά και έπαθα την πλάκα μου. Ένα 9ρι σίγουρο από εμένα, κρίμα που δεν το είχα δει εδώ και καιρό. Όσοι δεν το έχετε δει σπεύσατε. 

Γραψε τις 10 καλυτερες ταινιες ολων των εποχων ...για σενα

Δημοσ.

Χωρίς να είναι απαραίτητα αυτή η σειρά προτίμησης: "Ο θίασος", "Matrix", "Ο νονός", "Η σιωπή των αμνών", "Underground", "Stalker", "Dark Knight", "Blood simple", "Μια βραδιά στην όπερα", "Kill Bill", "Alien", "Συνήθης ύποπτοι", "Psycho". 

13 αλλά δεν ήξερα ποιο να αφήσω απ' έξω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

All the Money in the World

O Ridley Scott παραδιδει μια ταινια που βασιζεται σε αληθινη ιστορια  με την γνωστη νευρωδη σκηνοθεσια του και μεγαλη σημασια στην λεπτομερεια και το υψηλοτατο επιπεδο παραγωγης .

Παρολο που περασε δια πυρος και σιδηρου με τον Spacey  να αποκλειεται την τελευταια στιγμη λογω του γνωστου σκανδαλου και τον Plummer  να αναλαμβανει τον ρολο  με τρομερη πιεση του χρονου δινοντας μας μια υποδειγματικη ερμηνεια σε ενα  πολυ ενδιαφερον  χαρακτηρα  .Πολυ καλη και η Williams  σε ενα δυσκολο ρολο  που τον εκανε ξεχωριστο .Βασιζεται σε αληθινα γεγονοτα και ειναι επικαιρος με τις πολιτικες εξελιξεις στις ΗΠΑ .

Θα μπορουσε να ηταν και καλυτερη αλλα μαλλον τα  προβληματα  που παρουσιαστηκαν αλλοιωσαν εμφανως το τελικο αποτελεσμα .

6,8/10

Επεξ/σία από Fotis13
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Loveless - Nelyubov (2017)Χωρίς αγάπη Poster

Φανταστικο εργο. Απο τα καλυτερα της περασμενης χρονιας, σιγουρα.

Ο σκηνοθετης της ταινιας αποσο ψιλοεψαξα εχει ηδη γινει μεγαλο ονομα του μοντερνου ευρωπαικου κινηματογραφου με ταινιες οπως Leviathan, The Return και αλλες. Αυτη ηταν η πρωτη ταινια που εχω δει απο αυτον, αλλα οφειλω να πω οτι ο τυπας ειναι ταλεντο. 

Ο τροπος που αποκαλυπτονταν νεες πληροφοριες γα τους πρωταγωνιστες μας, ο τροπος που εξελισσοταν η ταινια και πως τελειωσε, μου ηταν ολα πληρως αναπαντεχα. Καποιες σκηνες σου περνουσαν με τοσο εξυπνο και ομορφο τροπο το μηνυματα που ηθελε να μας περασει η ταινια, οποτε ακομα και η ιστορια να μην τελειωνε σωστα εγω και παλι θα ημουν εντυπωσιασμενος. Αλλα το τελος ηταν εξισου ποιοτικο και ευφυιες. 

Δεν εχω κανενα παραπονο απολυτως. 9,5/10

Επεξ/σία από armin
  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

Η Βιογραφία & η δολοφονία του Γκάντι μια ταινία που αξίζει κάποιος να δει.

Ο χαρακτήρας του Γκάντι μπορεί να εξηγηθεί πλήρως ως ένας άνθρωπος της μη-βίας. Μέσα από την υπομονή του, κατάφερε να οδηγήσει τους Βρετανούς έξω από την Ινδία. Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1869 στο Πορμπαντάρ της υπό αγγλική κυριαρχία Ινδικής επαρχίας Γκουτζαράτ. Είναι γνωστός ως «Μαχάτμα» («Μεγάλη Ψυχή» στα σανσκριτικά), χαρακτηρισμό που φέρεται να του απέδωσε το 1915 ο συμπατριώτης του νομπελίστας ποιητής και στοχαστής Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ. Οκτώ (8) Όσκαρ το 1983: Α' Ανδρικού Ρόλου,Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας, Μοντάζ,
Ενδυματολογίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης.Προτάθηκε για άλλα τρία (3) Όσκαρ: Ήχου, Πρωτότυπης Μουσικής και Μακιγιάζ.Έχει βραβευθεί άλλες τριάντα (30) και έχει προταθεί για βράβευση άλλες 13
φορές σε Η.Π.Α., Βρετανία, Ιταλία, Γερμανία. :P

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, katergaris79 είπε

Χωρίς να είναι απαραίτητα αυτή η σειρά προτίμησης: "Ο θίασος", "Matrix", "Ο νονός", "Η σιωπή των αμνών", "Underground", "Stalker", "Dark Knight", "Blood simple", "Μια βραδιά στην όπερα", "Kill Bill", "Alien", "Συνήθης ύποπτοι", "Psycho". 

13 αλλά δεν ήξερα ποιο να αφήσω απ' έξω.

Απο τις ταινιες που εγραψες θα ελεγα οτι κινηματογραφικα κινεισαι στον μεσο ορο περιπου.

Βλεπεις δηλαδη οτι κι ενας μεσος χρηστης.

Δεν σου αρεσει δηλαδη το "Θωρηκτο Ποτεμκιν" του Αιζενσταιν...αλλα δεν βλεπεις και το Κομαντο με τον Σβαρτζενεγκερ.

Επεξ/σία από panos_0079
  • Confused 1
Δημοσ.

Το οτι υπαρχει μεσος χρηστης στο σινεμα με ξεπερναει...οτι ειπε 13 ταινιες αγαπημενες επισης δεν σημαινει οτι δεν βλεπει τιποτα αλλο...Επισης μεσος χρηστης σημαινει αυτα που βλεπουν ολοι σωστα?Πως ομως ξερεις οτι δεν εχει δει ψαγμενα απλα δεν του πολυαρεσαν η δεν ειναι στα αγαπημενα του?Επισης μπορει να εχει δει και τα απαντα του Σβαντζενεκερ και του Σταλονε και απλα παλι να μην ειναι στα αγαπημενα του...

Και τεσπα που κολλαγε η ερωτηση?για να δεις αν εχετε τα ιδια γουστα η για να δεις αν μιλαει ενας "ψαγμενος" σινεμακιας? Γιατι θεωρω οτι απο ενα φορουμ και μια 10αρια ταινιες που ανεφερε ως αγαπημενες δεν βγαζεις συμπερασμα για τιποτα...

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα με τον παραπανω φιλο. Επειδη απλα δεν εχει δει παλιους ευρωπαιους σκηνοθετες δεν σημαινει οτι δεν εχει αποκτησει καλο γουστο στις ταινιες.

Και το δυστυχες ειναι οτι πολλοι απο εμας τους ''σινεφιλ'' καθομαστε και βλεπουμε ταινιες απο το 1930 ξερω γω νομιζοντας οτι κανουμε κατι το ιδιαιτερο, και ταυτοχρονα αμελουμε σε μεγαλο βαθμο τους νεους δημιουργους, οι οποιοι αυτοι ειναι που εχουν αμεση αναγκη την υποστηριξη μας, οχι ο Eisenstein που εχει πεθανει εδω και καμια 80ετια ξερω γω...

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

May the 4th και ειπα να δω Rogue One ξανα, μιας και το εφερε το Netflix

Εκατσα να παρατηρησω ολα τα easter eggs για το Rebels αυτη τη φορα, που 1 το ειχα χασει τις προηγουμενες 2 φορες που ειδα την ταινια. Για μενα ειναι πολυ καλη, πολυ καλη σκηνοθεσια και χρωματα, η Jyn πολυ συμπαθητικη. Ο Anakin αν και τον ειδαμε λιγο, πολυ γαματος ειδικα στη σκηνη με τον Krennic(γαμηστερο quote XD), και στο τελος φυσικα

Για μενα 8.5 / 10

Αυριο συνεχεια με New hope:D

Δημοσ.
14 ώρες πριν, panos_0079 είπε

Απο τις ταινιες που εγραψες θα ελεγα οτι κινηματογραφικα κινεισαι στον μεσο ορο περιπου.

Δεν σου αρεσει δηλαδη το "Θωρηκτο Ποτεμκιν" του Αιζενσταιν...αλλα δεν βλεπεις και το Κομαντο με τον Σβαρτζενεγκερ.

Δεν ήξερα ότι η ερώτηση έγινε για να δημιουργηθεί ένα είδους κινηματογραφικό προφίλ μου ώστε να "δικαιολογηθεί" με κάποιο τρόπο η απέχθεια μου για τη μούφα ολκής που ονομάζεται "Intacto"! Όπως και να έχει με κάλυψαν οι προλαλήσαντες μέχρι τελείας οπότε τέλος το off από εμένα. ;)

Δημοσ.
14 ώρες πριν, panos_0079 είπε

Εγω τα χω δει και τα 2, και ηταν και τα 2 επικα. το καθενα για τους λογους του :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tσουρεκια για μια ακομα φορα μετα τα μαθηματα αεροπλοιας  ...

Μεινετε στο θεμα η' ανοιχτε νεο  να τα πειτε .

Hostiles

H καινουρια ταινια του Scott Cooper  ειναι καλοφτιαγμενη , σωστη τεχνικα    με" καδραρισματα " απο την πανεμορφη Αμερικανικη υπαιθρο και τις ατελειωτες εκτασεις της Montana .

Το κεντρικο θεμα και η ουσια ειναι η  συγχωρεση σε πολυ δυσκολες καταστασεις   και  οτι ο καθενας  εν τελει ευθυνεται για την τυχη του .Στην πραγματικοτητα  δειχνει την επικοιση και την διαδικασια εξομαλυνσης των σχεσεων  των Ευρωπαιων κυριως με τους Ιθαγενεις .Που οδηγησε στην δημιουργια ομοσπονδιας   και σε ενα  απο τα μεγαλυτερα εθνη ολων των εποχων .

Πολυ καλες ερμηνειες απο τον Bale  εχει μπει για τα καλα στο πετσι του ρολου .Δεν με επεισε η Pike  ηταν "λιγη" για να  ενσαρκωσει την τραγικοτητα του χαρακτηρα που υποδυεται .Η μουσικη  επενδυση ειναι  ιδανικη   για τον ρυθμο   και το υφος της ταινιας. 

7,4/10

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Tσουρεκια για μια ακομα φορα μετα τα μαθηματα αεροπλοιας  ...

Μεινετε στο θεμα η' ανοιχτε νεο  να τα πειτε .

Hostiles

H καινουρια ταινια του Scott Cooper  ειναι καλοφτιαγμενη , σωστη τεχνικα    με" καδραρισματα " απο την πανεμορφη Αμερικανικη υπαιθρο και τις ατελειωτες εκτασεις της Montana .

Το κεντρικο θεμα και η ουσια ειναι η  συγχωρεση σε πολυ δυσκολες καταστασεις   και  οτι ο καθενας  εν τελει ευθυνεται για την τυχη του .Στην πραγματικοτητα  δειχνει την επικοιση και την διαδικασια εξομαλυνσης των σχεσεων  των Ευρωπαιων κυριως με τους Ιθαγενεις .Που οδηγησε στην δημιουργια ομοσπονδιας   και σε ενα  απο τα μεγαλυτερα εθνη ολων των εποχων .

Πολυ καλες ερμηνειες απο τον Bale  εχει μπει για τα καλα στο πετσι του ρολου .Δεν με επεισε η Pike  ηταν "λιγη" για να  ενσαρκωσει την τραγικοτητα του χαρακτηρα που υποδυεται .Η μουσικη  επενδυση ειναι  ιδανικη   για τον ρυθμο   και το υφος της ταινιας. 

7,4/10

HOSTILES:  Συμφωνώ, όμορφη γενικά ταινία με ωραία τοπία και μουσική. Ωραία και η τελευταία σκηνή. Ανετα ένα 7.5/10.

Επίσης είδα για 4-5 φορά τις δύο ιταλικές ταινίες.

Perfetti sconosciuti   7,5/10 λόγω του ότι την καραγούσταρα σαν ταινία, ατμόσφαιρα, ιταλικού αέρα κτλ... ;)

Quo Vado 9/10 (δεν είμαι αντικειμενικός αλλά την λάτρεψα!!! ) :D

Έγκλημα στο Οριαν εξπρες.  Περίμενα πολύ περισσότερα πραματα από τέτοιο σενάριο και τέτοιο κάστ. Για κάποιο περίεργο λόγο την αντιπαρέβαλα συνεχώς με το inspector calls  και δυστυχώς μου φάνηκε πολύ λίγη. 6,5/10 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...