Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

πολλοι αταλαντοι μαζεμενοι τελευταια στα review σου, Natalie Portman, Jake Gyllenhaal, Heath Ledger που εχει παιξει τον καλυτερο villain ever με διαφορα, για το χατιρι σου θα δω το Τhe Dark Knight σημερα γτ το εχω δει μονο 10 φορες και ειναι αμαρτια

Η ερμηνεια του Λέτζερ στο Βουνό, δεν έχει καμιά σχέση με την ερμηνεία του στον Ιππότη. Διαφορετικοί ρόλοι, ήρωες, απαιτήσεις.

Βρηκα το Λέτζερ στο ρόλο του επαρχιώτη Αμερικάνου που ανακαλύπτει την άλλη πλευρά της σεξουαλικότητάς του, πολύ ξύλινο, προσποιητό και εκτός κλίματος τελείως. Ηταν εμφανης η προσπάθεια του, ακομη και στο σφίξιμο των σαγονιών του για να πετύχει το τοπικό ρέντνεκ ιδίωμα. Θες πχ να δεις έναν ηθοποιο που παίζει τον βλάχο αμφιφυλόφιλο και το τιμάει το μεροκάματο, για να δεις πόσο κακός ήταν ο Λέτζερ; Δες τον Ματ Ντειμον πώς ερμηνευει τον εραστη του Λιμπεράτσε στο Κηροπήγειο.

Ο Τζίλεγχαλ από την άλλη, ήταν πολύ καλύτερος από το Λέτζερ και πιο χαλαρός, αλλά δεν παύει να ήταν ...Τζίλεγχαλ. Μια εμφανίσιμη μετριότητα.

Οι δυο κοπέλες, Γουιλιαμς και Χαθαγουέι - επιεικώς μέτριες. Δες το Μισελάκι πώς παίζει εξαιρετικά τη γυναικα -ταραντούλα στο γαλάζιο βαλενδίνο και πόσο διεκπεραιωτική ειναι στο Βουνό.

Η Χαθαγουει πάλι τελείως δευτεράντζα.

Τέλος πάντων, περί ορέξεως...

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Cro-Magnon είπε

Η ερμηνεια του Λέτζερ στο Βουνό, δεν έχει καμιά σχέση με την ερμηνεία του στον Ιππότη. Διαφορετικοί ρόλοι, ήρωες, απαιτήσεις.

Βρηκα το Λέτζερ στο ρόλο του επαρχιώτη Αμερικάνου που ανακαλύπτει την άλλη πλευρά της σεξουαλικότητάς του, πολύ ξύλινο, προσποιητό και εκτός κλίματος τελείως. Ηταν εμφανης η προσπάθεια του, ακομη και στο σφίξιμο των σαγονιών του για να πετύχει το τοπικό ρέντνεκ ιδίωμα. Θες πχ να δεις έναν ηθοποιο που παίζει τον βλάχο αμφιφυλόφιλο και το τιμάει το μεροκάματο, για να δεις πόσο κακός ήταν ο Λέτζερ; Δες τον Ματ Ντειμον πώς ερμηνευει τον εραστη του Λιμπεράτσε στο Κηροπήγειο.

Ο Τζίλεγχαλ από την άλλη, ήταν πολύ καλύτερος από το Λέτζερ και πιο χαλαρός, αλλά δεν παύει να ήταν ...Τζίλεγχαλ. Μια εμφανίσιμη μετριότητα.

Οι δυο κοπέλες, Γουιλιαμς και Χαθαγουέι - επιεικώς μέτριες. Δες το Μισελάκι πώς παίζει εξαιρετικά τη γυναικα -ταραντούλα στο γαλάζιο βαλενδίνο και πόσο διεκπεραιωτική ειναι στο Βουνό.

Η Χαθαγουει πάλι τελείως δευτεράντζα.

Τέλος πάντων, περί ορέξεως...

Ναι αλλα δε μιλησες οτι παιξαν χαλια σε συγκεκριμενους ρολους, αλλα ειναι αταλαντοι, τον Gylenhaal τον θεωρω παρα πολυ καλο, με καλυτερη του ταινια το Darko, αλλα εχει παιξει σε ταινιαρες γενικοτερα, οχι ομως και μετριος οπως λες

Γενικα εισαι λιγο ισοπεδοτικος στις κριτικες σου

Τελος παντων, περι ορεξεως οπως λες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Manuel είπε

Κάποια στιγμή βρήκα κάπου ένα άρθρο για την καλύτερη ερμηνεία της δεκαετίας του 2001-2010. Αποφάσισα να κάτσω να το σκεφτώ και κατέληξα στον Heath Ledger στο Brokeback Mountain (αν δεν ξέχασα κάποιον). Με συγκλόνισε το πόσο αληθινός ήταν, δε νομίζω ότι έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο, ίσως ακόμη περισσότερο επειδή πρόκειται για ένα θέμα που ήταν πολύ δύσκολο να με συνεπάρει (γι' αυτό και καθυστέρησα πολλά χρόνια να δω την ταινία) και τελικά κατέληξε να είναι μια από τις ρομαντικότερες ταινίες που έχω δει ποτέ μου. Από τη φωτογραφία, τη μουσική και τις απίστευτες ερμηνείες, μέχρι τον διακριτικό τρόπο που σου περνάει τα πιο βαθιά μηνύματα, σε πηγαίνει σε έναν κόσμο όπου μπορείς να καταλάβεις τι έχει σημασία και τι όχι.

Και φυσικά αδικείς τους:

Daniel Day Lewis - There will be blood

Jim Carey - Eternal Sunshine of the spotless mind

Javier Bardem - Biutiful, No country for old men

Cristian Bale - The Fighter

Jared Letto - Requiem for a dream

...μεταξυ άλλων!

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Cro-Magnon είπε

Και φυσικά αδικείς τους:

Daniel Day Lewis - There will be blood

Jim Carey - Eternal Sunshine of the spotless mind

Javier Bardem - Biutiful, No country for old men

Cristian Bale - The Fighter

Jared Letto - Requiem for a dream

...μεταξυ άλλων!

Γιατί τους αδικώ; Μου άρεσαν περισσότερο και δεν το κατάλαβα; Αν θέλεις να γράψεις τη δική σου γνώμη, μπορείς να το κάνεις, αλλά μην καθοδηγείς τη δική μου.

Δημοσ.

Τωρα το δικαιουσαι το like γιατι ποσταρες μια απο τις πιο αγαπημενες μου, eternal sunshine πραγματικο επος γι αυτο που διηγειται, απιστευτη ταινια αλλα ο Jim Carrey δεν επαιζε μονος του, Clementine <3

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Manuel είπε

Γιατί τους αδικώ; Μου άρεσαν περισσότερο και δεν το κατάλαβα; Αν θέλεις να γράψεις τη δική σου γνώμη, μπορείς να το κάνεις, αλλά μην καθοδηγείς τη δική μου.

Δεν καθοδηγω τη γνώμη σου, απλά αμφιβάλω για το κριτήριό σου, όταν βάζεις το Λέτζερ του Βουνού, πάνω από Ντει Λιουις και Μπαρδεμ των συγκεκριμένων τανιων πχ

1 λεπτό πριν, najinblue3 είπε

Τωρα το δικαιουσαι το like γιατι ποσταρες μια απο τις πιο αγαπημενες μου, eternal sunshine πραγματικο επος γι αυτο που διηγειται, απιστευτη ταινια αλλα ο Jim Carrey δεν επαιζε μονος του, Clementine <3

Νομιζα ότι αναφερομασταν σε αντρικες ερμηνείες.

Έπειτα, τυχαία νομίζεις ότι  ανεφερα τη Λογική κι Ευαισθησία του Ανγκ Λη; 

Αν και για μένα, η κορυφαια ερμηνεία της ήταν στον Τζουντ τον αφανή, πριν πουρέψει κι αρχίζει και κυνηγαει τα τάλαρα στο Χόλυγουντ.

Επισκέπτης
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Cro-Magnon είπε

Δεν καθοδηγω τη γνώμη σου, απλά αμφιβάλω για το κριτήριό σου, όταν βάζεις το Λέτζερ του Βουνού, πάνω από Ντει Λιουις και Μπαρδεμ των συγκεκριμένων τανιων πχ

Ακόμη στο "αμφιβάλω" είσαι; Τα κριτήρια μας είναι τόσο μακριά, που μια αρνητική κριτική δική σου, για μένα μεταφράζεται σε θετική (και λογικά και για σένα).

Όπως και να 'χει, άλλο πράγμα είναι το διαφωνώ και το δεν σε εμπιστεύομαι (αυτονόητα και τα δύο κατά τη γνώμη μου, δε νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα να τα γράφουμε, γι' αυτό και δεν σχολιάζω κάθε φορά που θάβεις τις αγαπημένες μου ταινίες) και άλλο πράγμα να γράφεις ότι εγώ αδικώ τις δικές σου επιλογές. Το μόνο που κάνω είναι να δικαιώνω αυτό που μου μίλησε βαθύτερα από οτιδήποτε άλλο. Άδικο θα ήταν να πάρω γραμμή από σένα ή οποιονδήποτε άλλο.

Δημοσ.

Κατα τη γνωμη μου ο λογος που ο Λετζερ εχει αφησει σε τοσο πολυ κοσμο τοσο καλες εντυπωσεις για το ρολο του στο Brokeback Mountain, ηταν κυριως η τελευταια σκηνη. Εκει θαρρω πως δακρυσε πολυς κοσμακης (συμπεριλαμβανομενου εμου μη γελιομαστε). Στην υπολοιπη ταινια δεν με εντυπωσιασε η ερμηνεια του καλος ηταν. Πιστευω πως ο Τζιλενχααλ ηταν καλυτερος και για οποιους αμαρτωλους τον λενε κακο ηθοποιο, πηγαιντε προς Nightcrawler να βρειτε την υγεια σας (αδικημενος φουλ απο τα Οσκαρ, τη χρονια εκεινη ολοι οι υποψηφιοι ηταν μετριοτατοι σε σχεση με αυτον).

Visages Villages (2017)Πρόσωπα & ιστορίες Poster

Εξαιρετικο ντοκιμαντερ. Αν και δεν ξερω κατα ποσο η κατηγοριοποιηση αυτη δικαιωνει το τελευταιο εργο της Agnes Varda. Σιγουρα το μεγαλυτερο κομματι της ταινιας ειναι ενα ειδος roadtrip στην εξοχη που μας δινει την ευκαιρια να εξερευνησουμε καποια πραγματα απο το παρελθον της θρυλικης δημιουργου. Αλλα προς το τελος η ταινια παιρνει μια πολυ ιδιαιτερη τροπη(δεν θελω να αποκαλυψω τιποτα), η οποια της εδωσε νεο βαθος συναισθηματων και την εκανε να ξεχωρισει απο ενα κοινο ντοκιμαντερ.

8,5/10

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Cro-Magnon είπε

Brokeback Mountain 5/10

Δύο παλικάρια γιδοβοσκοί, από τον …Ομαλό του Γουαϊόμινγκ, ο Σήφης και ο Μανωλιός σα να λέμε, τρέχουν στα βουνά και στα λαγκάδια για να ζησουν το πάθος τους, ενω στις γυναίκες τους λενε οτι πανε για ψάρεμα .

Πρόκειται για ένα βαρετό, ντεμεκ δράμα με δύο  μπαϊσέξουαλ, που λένε και στο χωριό μου, στην Αμερική του '60 και του ’70. Η τελική λύση δεν επέρχεται  καθώς οι δύο μουστακαλήδες είναι δεσμιοι των κοινωνικών συμβάσεων και φοβούνται την κατακραυγή.

Η βαρετή αυτή η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον Ανγκ Λι, ο οποίος έχει κάνει παπάδες στο παρελθόν με την λογική και ευαισθησία και τον τίγρη και δράκο.

Το θέμα της ομοφυλοφιλίας έχει πάψει  πια να είναι ταμπού και αποτελεί συχνά πυκνά την κεντρική ιδέα παραγωγών ενθεν και εκείθεν του Ατλαντικού. Δυστυχώς όταν καταπιάνεται καποιος με τέτοια λεπτά θεματα το οριο αναμεσα στη γελοιότητα και την τραγωδία είναι πολυ θολό και συνήθως οι σκηνοθέτες αποτυγχανουν. Ο Ανγκ Λη εδώ μοιάζει να εχει σκηνοθετησει by proxy, καθως οι ηθοποιοί του ειναι επιεικώς αταλαντοι, το σενάριο - πιο κοινοτυπια πεθαίνεις και η προχειρότητα και βιασύνη είναι εμφανής παντού. 

Η ταινία είναι πολυβραβευμενη,  αλλά ειλικρινά πιστεύω οτι δεν αξίζει ουτε το δωρεάν κατέβασμα απο χειμαρρακο. 

Ρε φιλε και μονο το υφος που γραφεις ...εισαι προκατειλημμενος απο 10 χιλιομετρα μακρια να πουμε.

"Δυο παλικαρια γιδοβοσκοι"...??? αληθεια τωρα???

Γραψε απλα οτι δεν σου αρεσε το εργο...και πολυ σου ειναι.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, panos_0079 είπε

Ρε φιλε και μονο το υφος που γραφεις ...εισαι προκατειλημμενος απο 10 χιλιομετρα μακρια να πουμε.

"Δυο παλικαρια γιδοβοσκοι"...??? αληθεια τωρα???

Γραψε απλα οτι δεν σου αρεσε το εργο...και πολυ σου ειναι.

Δικαίωμά του να γράφει ότι θέλει, και δικαίωμά σου να μην τον πάρεις στα σοβαρά. Καλύτερα που τα γράφει έτσι, επειδή έτσι αναγνωρίζεις πιο εύκολα που διαφωνείς. Αν έγραφε ένα ξερό "δεν μου άρεσε", πως θα έφτανες στο συμπέρασμα ότι είναι προκατειλημμένος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Manuel είπε

Δικαίωμά του να γράφει ότι θέλει, και δικαίωμά σου να μην τον πάρεις στα σοβαρά. Καλύτερα που τα γράφει έτσι, επειδή έτσι αναγνωρίζεις πιο εύκολα που διαφωνείς. Αν έγραφε ένα ξερό "δεν μου άρεσε", πως θα έφτανες στο συμπέρασμα ότι είναι προκατειλημμένος;

Δεν είμαι προκατειλημενος κι εξήγησα στο φίλο το γιατί, αλλά η απάντηση μου σβήστηκε. 

Ο λόγος που γραφω οξείες κριτικές ειναι οι κακές ερμηνείες και οι πρόχειροδουλειες. Η υποκρισία, η προπαγάνδα, τα ψέμματα κτλ

Το Βουνό το έθαψα γιατί απογοητευθηκα πολυ απο τον Ανγκ Λη, κυρίως, λογω των προηγούμενων εργων του κι οχι τοσο απο τους κακούς ηθοποιούς του. 

Επεξ/σία από Cro-Magnon
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Cro-Magnon είπε

Δεν είμαι προκατειλημενος κι εξήγησα στο φίλο το γιατί, αλλά η απάντηση μου σβήστηκε. 

Ο λόγος που γραφω οξείες κριτικές ειναι οι κακές ερμηνείες και οι πρόχειροδουλειες. Η υποκρισία, η προπαγάνδα, τα ψέμματα κτλ

Το Βουνό το έθαψα γιατί απογοητευθηκα πολυ απο τον Ανγκ Λη, κυρίως, λογω των προηγούμενων εργων του κι οχι τοσο απο τους κακούς ηθοποιούς του. 

Η προκατάληψη ήταν δικό του συμπέρασμα, όχι δικό μου. Εγώ πιστεύω ότι η αιτία είναι η σιγουριά σου για τις απόψεις σου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

A Time to Kill (1996)

Όντας φαν των ταινιών που έχουν να κάνουν με δίκες και δικαστήρια δεν θα μπορούσε παρά να μου αρέσει η συγκεκριμένη ταινία. Καλές ερμηνείες από McConaughey και Jackson. Ο Kevin Spacey ήταν σε ρηχά νερά, ενώ η Sandra Bullock αδιάφορη όπως σχεδόν σε όλες τις ταινίες της.

Εντάξει νομίζω όλοι ξέρουμε από την αρχή πως θα τελειώσει η ταινία αλλά, παρά τις δυόμιση ώρες δεν με έκανε να βαρεθώ. Την προτείνω σε όσους αρέσουν ταινίες του είδους.

7/10

Επεξ/σία από Arwindan
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 29/3/2018 στις 4:24 ΠΜ, CyBeR_RaBBiT είπε

All the Money in the World (2017)

MV5BNjY3Mjg0OTc1OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNDU0

http://www.imdb.com/title/tt5294550/

Η ιστορία της απαγωγής του John Paul Getty III με τον πάμπλουτο παππού του να μην δέχεται να πληρώσει τα λύτρα ,μέχρι που μια στιγμή αλλάζουν όλα.

Φοβερή φωτογραφία ,σκηνοθεσία .

9/10

Mark Wahlberg Θα την δω σημερα !!

Στις 29/3/2018 στις 9:33 ΜΜ, Cro-Magnon είπε

Brokeback Mountain 5/10

Δύο παλικάρια γιδοβοσκοί, από τον …Ομαλό του Γουαϊόμινγκ, ο Σήφης και ο Μανωλιός σα να λέμε, τρέχουν στα βουνά και στα λαγκάδια για να ζησουν το πάθος τους, ενω στις γυναίκες τους λενε οτι πανε για ψάρεμα .

Πρόκειται για ένα βαρετό, ντεμεκ δράμα με δύο  μπαϊσέξουαλ, που λένε και στο χωριό μου, στην Αμερική του '60 και του ’70. Η τελική λύση δεν επέρχεται  καθώς οι δύο μουστακαλήδες είναι δεσμιοι των κοινωνικών συμβάσεων και φοβούνται την κατακραυγή.

Η βαρετή αυτή η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον Ανγκ Λι, ο οποίος έχει κάνει παπάδες στο παρελθόν με την λογική και ευαισθησία και τον τίγρη και δράκο.

Το θέμα της ομοφυλοφιλίας έχει πάψει  πια να είναι ταμπού και αποτελεί συχνά πυκνά την κεντρική ιδέα παραγωγών ενθεν και εκείθεν του Ατλαντικού. Δυστυχώς όταν καταπιάνεται καποιος με τέτοια λεπτά θεματα το οριο αναμεσα στη γελοιότητα και την τραγωδία είναι πολυ θολό και συνήθως οι σκηνοθέτες αποτυγχανουν. Ο Ανγκ Λη εδώ μοιάζει να εχει σκηνοθετησει by proxy, καθως οι ηθοποιοί του ειναι επιεικώς αταλαντοι, το σενάριο - πιο κοινοτυπια πεθαίνεις και η προχειρότητα και βιασύνη είναι εμφανής παντού. 

Η ταινία είναι πολυβραβευμενη,  αλλά ειλικρινά πιστεύω οτι δεν αξίζει ουτε το δωρεάν κατέβασμα απο χειμαρρακο. 

XAXAXAXAXA Σωστος Συμφωνω σε ολα !!

• Like 1
Δημοσ.

Star Wars 8 the last jedi

Με άρεσε. Μακράν ανώτερο από το προηγούμενο. Πολύ καλύτερα δομημένο στο θέμα Star Wars και είχε επίσης πολύ καλύτερη ροή. Θα ήθελα να είχε περισσότερο screen time ο κακός της υπόθεσης αλλά οκ, είχε ένα point στον τρόπο που προχώρησε το συγκεκριμένο κομμάτι καθώς ο κακός ήταν πανίσχυρος και δεν υπήρχε περίπτωση κανείς τους να τα έβαζε μαζί του. Μόνο ο ίδιος ο Luke θα μπορούσε αλλά θα ήταν εναντίον του όλου θέματος και της νέας περσόνα του οπότε καλώς πήγε όπως πήγε. Από άποψη σκηνοθεσίας δεν έχω κανένα παράπονο, όλα ήταν όπως θα έπρεπε να είναι ενώ από άποψη ηθοποιίας επίσης να πως ότι έμεινα ευχαριστημένος και ειδικά από τον Kylo και για όσο κράτησε ο Snook. Κατάφεραν και του έδωσαν ένα βάθος παραπάνω ενώ και ο ίδιος ο ηθοποιός μπόρεσε να αποδώσει πάρα πολύ ωραία αυτό που του δόθηκε. Μπράβο του, έχει μέλλον ο πιτσιρικάς. 

Εγώ προσωπικά θα της βάλω 8/10. Το ευχαριστήθηκα σίγουρα. Πολλά σκαλοπάτια πάνω από το Rogue One και επίσης καλύτερο από το Last hope. 

• Like 1
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...