Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, panos_0079 είπε

Γυναικαρα απο τις λιγες και κορυφαια ηθοποιος με ενα συγκλονιστικο performance στον "Μαυρο Κυκνο"

Δεν ειναι μονο ο μαυρος κυκνος, εχει παιξει και σε αλλες πολυ καλες ταινιες και ειναι παρα πολυ καλη < 3, τωρα ο αλλος που βγαζει κομπλεξ απλα αδιαφορο οσο αδιαφορες παραμενουν οι "κριτικες" του 

• Like 3
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, panossar95 είπε

Και ξαναλέω για να μην το κάνουμε εδώ haters vs fans της ταινίας δεν είναι το νήμα ούτε έχει νόημα, ο καθένας έχει την άποψη του και είναι απόλυτα σεβαστή,υπάρχουν ομως τρομερές ταινίες πολέμου, πραγματικού πολέμου. Αυτά.

Θα συμφωνήσω με το φίλο.

Τι θα έπρεπε π.χ. να πούμε για αυτή την πολεμική ταινία που την έχω δει 2-3 φορές και την ξαναβλέπω άνετα ενώ αν με βάλεις ν α ξαναδώ τη Δουνκέρκη θα κάνω χαρακίρι..

https://www.youtube.com/watch?v=JPNyNr2Kp4w

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Θα συμφωνήσω με το φίλο.

Τι θα έπρεπε π.χ. να πούμε για αυτή την πολεμική ταινία που την έχω δει 2-3 φορές και την ξαναβλέπω άνετα ενώ αν με βάλεις ν α ξαναδώ τη Δουνκέρκη θα κάνω χαρακίρι..

https://www.youtube.com/watch?v=JPNyNr2Kp4w

Μια από τις πολλές είναι και αυτή.

Εμένα η αγαπημένη μου και αληθινή ιστορία επίσης είναι το The Siege Of Jadotville

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, panossar95 είπε

Δηλαδή να μη μας νοιάζει τι δείχνει η ταινία αλλά να κρίνουμε μόνο τον ηχο? Μάλιστα

Όπου και να την δεις την ταινία, και χωρίς ήχο και με τον καλύτερο ήχο που θα μπορούσες να έχεις είναι απλά ένα σκουπίδι

Είναι τόσο κακή που το ότι το Argo έχει πάρει όσκαρ δε με νοιάζει πια. Φαντάσου.

Είναι απλά μια προωθημένη ταινία από κριτικούς και όλη τη βιομηχανία, τίποτα άλλο. 

Και ξαναλέω για να μην το κάνουμε εδώ haters vs fans της ταινίας δεν είναι το νήμα ούτε έχει νόημα, ο καθένας έχει την άποψη του και είναι απόλυτα σεβαστή,υπάρχουν ομως τρομερές ταινίες πολέμου, πραγματικού πολέμου. Αυτά.

Την είδα πριν λίγες ώρες και η μόνη σκηνή που μου έμεινε ήταν το παιδί που χτύπησε μέσα στο καραβάκι. Τιποτα άλλο, αληθεια. Πραγματικά, αν θες στείλε μου σε παρακαλω σε π.μ ή ακόμα και εδώ, απλά το λέω για να μην χαλάσουμε το νήμα, τι ακριβώς σου άρεσε ή σε ποια σελιδα είναι η κριτική σου μη ψάχνω μια μια, έχω απορια.

Η ταινια εχει πλανα IMAX, με εκπληκτικη φωτογραφια και σκηνοθεσια.

Ο ηχος ηταν απο αλλο πλανητη...

Την ειχα δει τη πρωτη φορα σε θερινο σινεμα ,και ο ηχος ηταν χαλι μαυρο. Την ξαναειδα πριν μια βδομαδα σπιτι μου σε 5.1 DTS-HD με σωστο ηχοσυστημα και ανακαλυψα οτι ειχα χασει τους μισους ηχους στο σινεμα. 

Οταν μιλαγε ο Tom Hardy ακουγες τη φωνη του να τρεμει απο τους κραδασμους στο πιλοτηριο. Αυτη την λεπτομερια περιμενες να την ακουσεις στα ηχειακια του λαπτοπ, το οποιο εχει ανυπαρκτο δυναμικο ευρος, και η πιο χαμηλη συχνοτητα ειναι 250hz με αποτελεσμα να χανεται ο μισος ηχος της ταινιας? Και μιλαμε για ταινια που κερδισε 2 οσκαρ σε αυτον τον τομεα.

Δεν ειναι ολες οι πολεμικες ταινιες σαν του γιαννη του ραμπο, με εναν αμερικανο ηρωα να θεριζει κακους με .50ρι. Η ταινια ηθελε να σου δειξει συγκεκριμενα πραγματα και το καταφερε στο επακρον. Ηθελε να σου δειξει ποσο ασημαντος και αναλωσιμος ειναι ο μεσος στρατιωτης, και οτι ηταν σιγουρος οτι θα πεθανει, αλλα παρ ολα αυτα δεν τα εβαλε κατω. Γι αυτο δεν ειχε πρωταγωνιστη.

Δεχομαι να μην σ αρεσουν οι πολεμικες ταινιες, αλλα μην τα ισωπεδωσουμε ολα.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Η ταινια εχει πλανα IMAX, με εκπληκτικη φωτογραφια και σκηνοθεσια.

Ο ηχος ηταν απο αλλο πλανητη...

Την ειχα δει τη πρωτη φορα σε θερινο σινεμα ,και ο ηχος ηταν χαλι μαυρο. Την ξαναειδα πριν μια βδομαδα σπιτι μου σε 5.1 DTS-HD με σωστο ηχοσυστημα και ανακαλυψα οτι ειχα χασει τους μισους ηχους στο σινεμα. 

Οταν μιλαγε ο Tom Hardy ακουγες τη φωνη του να τρεμει απο τους κραδασμους στο πιλοτηριο. Αυτη την λεπτομερια περιμενες να την ακουσεις στα ηχειακια του λαπτοπ, το οποιο εχει ανυπαρκτο δυναμικο ευρος, και η πιο χαμηλη συχνοτητα ειναι 250hz με αποτελεσμα να χανεται ο μισος ηχος της ταινιας? Και μιλαμε για ταινια που κερδισε 2 οσκαρ σε αυτον τον τομεα.

Δεν ειναι ολες οι πολεμικες ταινιες σαν του γιαννη του ραμπο, με εναν αμερικανο ηρωα να θεριζει κακους με .50ρι. Η ταινια ηθελε να σου δειξει συγκεκριμενα πραγματα και το καταφερε στο επακρον. Ηθελε να σου δειξει ποσο ασημαντος και αναλωσιμος ειναι ο μεσος στρατιωτης, και οτι ηταν σιγουρος οτι θα πεθανει, αλλα παρ ολα αυτα δεν τα εβαλε κατω. Γι αυτο δεν ειχε πρωταγωνιστη.

Δεχομαι να μην σ αρεσουν οι πολεμικες ταινιες, αλλα μην τα ισωπεδωσουμε ολα.

Συμφωνώ στο θέμα του ήχου απόλυτα. Μετράει πολύ σε μια ταινία πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη. 

Από την άλλη, δε μπορώ όμως να σταθώ ΜΟΝΟ εκεί και να πω επειδή έχει καλό ήχο είναι καλή ταινία. Σε καμιά περίπτωση.

Επίσης συμφωνώ ότι θέλει καλά ηχεία και γενικά σετ για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη, από την άλλη όμως δεν έχουμε όλη την δυνατότητα να έχουμε σετ ακριβο. 

Τα νοήματα που θέλει να περάσει και γενικά το τι θέλει να πει, τα κατάλαβα μια χαρά. Ούτε το ότι επειδή είναι πολεμική πρέπει ένας να θερίζει τους πάντες. Αλλά σαν ροή ήταν βαρετή και κουραστική. Σαν διάλογοι επίσης. Είχε προφανώς μερικές σκηνές πολύ καλές αλλά το πάω συνολικά.

Τέλος, δε νομίζω να είπα κάπου ότι δεν μου αρέσουν οι πολεμικές ταινίες, ίσα ίσα που λίγο πιο.πανω έχω κάνει και τη δική μου πρόταση για το ποια θεωρώ πολύ καλή πολεμική. 

Επεξ/σία από panossar95
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεγονός είναι ότι τις σημερινές ταινίες αν δεν έχουν καλό ήχο και καλά εφέ δεν μπορείς να τις δεις.

Και δεν μπορείς να τις δεις γιατί απλά δεν σου μένει κάτι από αυτά που σου δείχνουν που  να θέλεις να τις ξαναδείς.Θα τις δεις μία φορά θα τις ξεχάσεις και ουδέποτε θα θέλεις να τις ξαναδείς όσα όσκαρ και αν έχουν πάρει,σαν τα σουξέ των περασμένων 10ετιών του Καρβέλα και του Φοίβου που δεν θέλεις να τα ξαναακούσεις .:P

Ειλικρινά δεν θυμάμαι κάποια κάποια από τις  ταινίες της τελευταίας 10ετίας που πήραν πολλά όσκαρ να την έχω ξαναδεί δεύτερη φορά ή να έχω την επιθυμία να την ξαναδώ.Από την άλλη σιγά μην ενδιαφέρεται ο Αμερικάνος ή ο Άγγλος να περάσει μέσα από τις ταινίες του κοινωνικά ή άλλα μηνύματα.Τα εισιτήρια που θα κόψει είναι στο μυαλό του.Εκεί στοχεύει στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας άντε να βάλει και 2-3 σκηνές με δήθεν μηνύματα να πάρει καλές κριτικές από του "ανεξάρτητους κριτικούς" ώστε να κόψει και περισσότερα εισιτήρια ή αν του κάτσει να πάρει και τίποτε όσκαρ από το καλάθι γιατί έτσι τα κατάντησαν και αυτά.Όσκαρ των καλαθιών.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν, αν επιχειρήσετε ξανά να καταστρέψετε το τοπικ, δεν θα κλειδώσει αυτό αλλά ...εσείς! B)

• Like 4
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Call me by your name

Yποψηφια για 4 Οscars  η ταινια του Guadagnino  αγγιζει την  αισθητικη τελειοτητα  με τα  απαραμιλης ομορφιας πλανα  απο την  καλοκαιρινη υπαιθρο  της Ιταλιας την δεκαετια του 80 .Εξαιρετικη αποδοση της εποχης  και κορυφαιο styling .

H ουσια της συμπυκνωνεται  στο συγκλονιστικο  και βαθια   συναισθηματικο  μονολογο του πατερα προς τον Εlio  εν ειδη νουθεσιας  .Ενα  ουσιαστικο  μαθημα ζωης που στεκεται πανω απο ταμπου ,κοινωνικες νορμες και προκαταληψεις.  Εχει στον  πυρηνα του το ατομο απαλλαγμενο απο απωθημενα  και αγκυλωσεις που δρουν ως βαριδια στην  διαδρομη του στην ζωη που ειναι μοναδικη και για αυτο τοσο σημαντικη .

Αναμφιβολα   η συγκεκριμενη σκηνη αποτελει στιγμη ανθολογιας του παγκοσμιου κινηματογραφου .

8.3/10

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 4
Δημοσ.

The beach

Μετέφηβος αμερικανός πηγαίνει στην Ταϋλάνδη για να βιώσει συγκινήσεις έξω από τα συνηθισμένα. Βρίσκει μία παραλία όπου ζούνε και άλλοι νεοχίπηδες μέσα στην ξάπλα, την μαστούρα και την ανεμελιά, αλλά εκτός από τις υπόλοιπες καθημερινές δυσκολίες (καρχαρίες ας πούμε), υπάρχουν και οι φύλακες της διπλανής χασισοφυτείας  που με το ζόρι ανέχονται την παρουσία των τεμπελάκων μας.

Ανελέητα πετσοκομμένη διασκευή ενός συμπαθητικού βιβλίου. Η ταινία οπτικά και σκηνοθετικά είναι καλή, έχει ένα από τα 4-5 πιο αγαπημένα μου soundtracks, αλλά σενάριο και, κυρίως, πλοκή, είναι οριακά τραγικά. Ακόμη και αν δεν είχα διαβάσει το βιβλίο, θα έβρισκα το δεύτερο μέρος της ταινίας και ειδικά το φινάλε τσαπατσούλικο, βιαστικό και ανεπαρκές. Αυτό  που μένει είναι μία οπτικοακουστικά όμορφη ταινία που σκοπό της έχει να προβάλει το (τότε) μπουμπουκάκι Ντι Κάπριο, πασπαλισμένη με μερικά ψίχουλα φιλοσοφίας για εφήβους. Εύπεπτη και απλοϊκή, προτείνεται στους νέους για να ονειρευτούν και να πραγματοποιήσουν, αλλά και στα πουρά για να νοσταλγήσουν ή να μετανοιώσουν.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Annihilation! Η έκπληξη της χρονιάς και μάλιστα μέσα από το Netflix μιας και η εταιρεία παραγωγής αποφάσισε να μην το βγάλει στις αίθουσες σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τον δημιουργό του Ex Machina με την Natalie Portman σε ένα ενδιαφέρον σενάριο με εντυπωσιακές εικόνες!

8/10

:)

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Tomb Raider (2018)

Καταρχήν νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι είναι καλύτερη από τις προηγούμενες όπως και η ερμηνεία της Vikander είναι σίγουρα καλύτερη από της Jolie. Στην ουσία ερμηνευτικά κρατάει την ταινία μόνη αφού οι υπόλοιποι δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο ερμηνευτικά.  Το σενάριο παίρνει στοιχεία από το παιχνίδι αλλά έχουν προστεθεί και νέα πράγματα. Δεν θα πω περισσότερα για να μην μου ξεφύγει κανένα spoiler.

Στα θετικά επίσης η ωραία φωτογραφία και τα ωραία τοπία του νησιού. Στα αρνητικά μου φάνηκε ότι άργησε ίσως λίγο περισσότερο από ότι θα έπρεπε να πάρει μπρος και ήταν λίγο κουραστική μέχρι να γίνει αυτό.

Γενικά μία ωραία ταινία δράσης αλλά μέχρι εκεί.

6.8/10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Annihilation 4/10

Η ταινία είναι ένα χλωμό b-movie που έχει αντιγράψει κατά κόρον γνωστές ταινίες του παρελθόντος. Ειδικά το τέλος αλληθωρίζει έντονα προς την εκδοχή του Σολάρις του συντρόφου Σόντεμπέργκ.

Μια ομάδα από τέσσερις γυναίκες επιστήμονες στρατολογείται από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, για να εισβάλει σε μια περιοχή με παράξενη εξωγήινη δραστηριότητα, κάπου κοντά στην καλύβα του μπάρμπα-Θωμά, και να φέρει σε πέρας μια αποστολή στην οποία είχαν αποτύχει κομάντα του Πενταγώνου, με ένα σωρό πουλάδες.

Η σκηνοθεσία είναι χλιαρή και χωρίς το απαιτούμενο νεύρο, με αποτέλεσμα οι τέσσερις πρωταγωνίστριες να μοιάζουν με στρυφνό πάνελ από πρωινάδικο, πού οδεύει προς το κλείσιμο της τηλεοπτικής σαιζόν. Τώρα το ότι φοράνε παραλλαγές κι ειναι ζωσμένες με γκράδες, οφείλεται στην αρρωστημένη μανία του Πενταγώνου να ξαναντύσει στο χακί μία αδιαφορη αμερικάνικη νεολαία από τα χρόνια του Βιετνάμ.

Η Νάταλι Πόρτμαν ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετική. Το δωρικό πρόσωπο της αποδίδει με κάθε λεπτότητα πανανθρώπινα συναισθήματα, ενώ το υποκριτικό της ταλέντο την κατατάσσει στα μεγάλα αστέρια του Χόλιγουντ, που αν κι  έχουν μπει βαθιά στα χωράφια της εμηνοπαυσης, εξακολουθούν να είναι στο payroll της αμερικανικής προπαγάνδας.

Τρελό χάσιμο χρόνου, ο μόνος λόγος για τον οποίο την είδα ήταν το οτι ο σκηνοθέτης ήταν ο δημιουργός του Ex Machina και ειπα "ρε, λες να το ξανακάνει;!”. Αλλά δεν…
Επεξ/σία από Cro-Magnon
  • Like 6
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Voodooman είπε

The beach

Μετέφηβος αμερικανός πηγαίνει στην Ταϋλάνδη για να βιώσει συγκινήσεις έξω από τα συνηθισμένα. Βρίσκει μία παραλία όπου ζούνε και άλλοι νεοχίπηδες μέσα στην ξάπλα, την μαστούρα και την ανεμελιά, αλλά εκτός από τις υπόλοιπες καθημερινές δυσκολίες (καρχαρίες ας πούμε), υπάρχουν και οι φύλακες της διπλανής χασισοφυτείας  που με το ζόρι ανέχονται την παρουσία των τεμπελάκων μας.

Ανελέητα πετσοκομμένη διασκευή ενός συμπαθητικού βιβλίου. Η ταινία οπτικά και σκηνοθετικά είναι καλή, έχει ένα από τα 4-5 πιο αγαπημένα μου soundtracks, αλλά σενάριο και, κυρίως, πλοκή, είναι οριακά τραγικά. Ακόμη και αν δεν είχα διαβάσει το βιβλίο, θα έβρισκα το δεύτερο μέρος της ταινίας και ειδικά το φινάλε τσαπατσούλικο, βιαστικό και ανεπαρκές. Αυτό  που μένει είναι μία οπτικοακουστικά όμορφη ταινία που σκοπό της έχει να προβάλει το (τότε) μπουμπουκάκι Ντι Κάπριο, πασπαλισμένη με μερικά ψίχουλα φιλοσοφίας για εφήβους. Εύπεπτη και απλοϊκή, προτείνεται στους νέους για να ονειρευτούν και να πραγματοποιήσουν, αλλά και στα πουρά για να νοσταλγήσουν ή να μετανοιώσουν.

Βασικά η ταινία ήταν ο λόγος να γίνει διάσημη η πανέμορφη (και πλέον πολύσυχναστη) παραλία maya beach στα νησιά phi phi. Άλλο ένα σημείο της Ταυλάνδης, μετά το "νησί" του Dr No απο το James Bond movie που έγιναν γνωστά μέσα απο ταινίες.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...