Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 3/8/2018 στις 3:21 ΜΜ, ikaruga24 είπε

Εννοώ στο universe που χτίζουν τώρα με ταινίες και ήρωες που εμφανίζεται ο ένας στην άλλη. Γιατί και η Marvel έχει παλιότερες ταινίες όπως Blade που δεν είναι μέρος του universe όπως και τα παλιά batman και superman που δεν είναι μέρος του universe. 

Κατά τα άλλα είδα χτες το The ritual http://www.imdb.com/title/tt5638642/?ref_=nv_sr_1

Είναι απλά γαμάτη. Ειδικά όσοι γουστάρατε το the witch μόλις βρήκατε την νέα εκδοχή του. Δεν είναι τόσο καλή όσο το the witch αλλά είναι στο ίδιο μήκος κύματος και αντάξιας ποιότητας στην ατμόσφαιρα και το μυστήριο. Από ηθοποιία δεν έχω κανένα παράπονο από κανέναν, ρεαλιστικότατη φωτογραφία χωρίς "μαγικούς" φωτισμούς, σκηνοθεσία που καθηλώνει και μια απλή μεν αλλά άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία και εκτέλεση αυτής. Πραγματικά μπράβο, είναι από αυτά που ξεχωρίζουν από τον σωρό παρά το χαμηλό budget.  Ξεκινάει αλλού και καταλήγει αλλού για αλλού αλλά με την καλή έννοια. 

Της βάζω 9/10, ένα κλικ κάτω από το the witch. Ναι τόσο πολύ μου άρεσε. Ναι μπορείτε να την δείτε άνετα και μόνοι και με παρέα αλλά όπως και στο the witch προτείνω να το δείτε μόνοι σας ή αν το δείτε παρέα να το ξαναδείτε μόνοι σας. Αξίζουν οι λεπτομέρειες. 

Και μονο η συγκριση με το "The Witch" θεωρειται ιεροσυλια.

Η ταινια ειναι απαραδεκτη...ενα 4/10 απο μενα.

Εαν δε το σταματησετε στη μεση...παλι καλα.

• Like 2
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, panos_0079 είπε

Και μονο η συγκριση με το "The Witch" θεωρειται ιεροσυλια.

Η ταινια ειναι απαραδεκτη...ενα 4/10 απο μενα.

Εαν δε το σταματησετε στη μεση...παλι καλα.

Συμφωνώ , η ταινία είναι άθλια , από τη μέση και μετά γίνεται ακόμα χειρότερη , το φινάλε μου θύμισε b movies άλλης εποχής .

1/10 και πολύ του είναι!

Δημοσ.

Προφανώς ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Εμένα με "φόβισε" η ταινία γιατί με χτύπησε εσωτερικά με την σκηνοθεσία της. Αλλο b-movie και άλλο φθηνή παραγωγή. Επίσης την είδα μόνος μου και μπορούσα να δω κάθε λεπτομέρεια οπότε συνέβαλε στην αίσθηση του κάτι μεγαλύτερου. Προφανώς θα πρέπει να θεαθεί και να κριθεί από τον καθένα ξεχωριστά γιατί είναι σίγουρο ότι θα έχουμε διαφορετικές αντιδράσεις από τον καθένα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ladybird 6.5/10

Μία κούκλα, εκπρόσωπος της ιρλανδικής ομορφιάς,  δεν διστάζει να γίνει ένα ξεβαμμένο,  νευρωτικο παρτσακλο,  που βασανίζει τους πάντες γύρω του,  στο τελευταίο έτος του Λυκείου. Είναι όντως δύσκολο να ανακαλύπτεις το ...πετρογκάζι ανάμεσα στα πόδια σου και να μην ξέρεις πώς να το διαχειριστείς. Είναι επίσης δύσκολο να ζεις στην κοινωνία της κατανάλωσης και να είσαι φτωχός που κάνει όνειρα για κολλέγια και έρωτες κι ας είσαι και λευκός από την WASP μειοψηφία που υποτίθεται ότι κυβερνά αυτή τη χώρα. Καλά δεν το συζητάω βέβαια να είσαι αράπης ή Λατίνο, εκεί μπαίνουμε σε άλλη διάσταση, deep into the shit.

Το θύμα και ο αποδέκτης όλης αυτής της νεανικής οργής είναι συνήθως η μητέρα του παρτσακλου - μία ταλαίπωρη, δυστροπη κι εξίσου σκληρη νοσοκόμα, που δουλεύει διπλοβάρδιες για να τα βγάλει πέρα μια ετεροκλητη οικογένεια στην Αμερική του Ο-μια-μπάμια. Ο μακροχρόνια άνεργος και καταθλιπτικός πατέρας λατρεύει τις δύο σκύλες - μάνα και κόρη και το μαυρουκο γιο, στου οποίου τη σύλληψη μάλλον δεν πρέπει να είχε ανάμειξη και υποβάλλεται αγογγυστα σε εξευτελιστικες κι ακαρπες συνεντεύξεις για ανεύρεση δουλειάς. 

Οι άλλοι αποδέκτες της ανισορροπιας ειναι η χοντρη συμμαθήτρια, κολλητη του σουργελου κι ο αραπολατίνο, φρικιό  αδερφός,   ετσι για να χουμε λιγο από ολες τις περιθωριακες ομάδες. 

Τωρα, με ενδιαφέρει εμένα ολο αυτό το σκηνικό; Μάλλον όχι, γιατί έχω περάσει την εποχή της εφηβείας, που ημανε πρακτικά ολημερίς  με τον... λουτσο επ'ωμου. Καλές οι ερμηνείες,  δε λέω, καυλυτερη η Ροναν, παρα τη μεταμορφωση,  αλλά το θέμα εξακολουθεί να είναι η χιλιοειπωμενη ιστορία της δύσκολης εφηβείας και μας τα έχουν πει άλλοι τα Κάλαντα και καλύτερα. Αυτό όμως που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι το πόσο φόρα-παρτίδα η ταινία προβάλλει την σκατοπαξιμαδίαση που τραβάει η άλλοτε μικρομεσαία τάξη της Αμερικής. Εάν μια νοσοκόμα που δουλεύει διπλοβάρδια δεν μπορεί να ταΐσει την οικογένεια της, τότε είμαστε για τα πανηγύρια.

Επεξ/σία από Cro-Magnon
  • Moderators
Δημοσ.

Eιδαμε χθες το Βερονικα.

Διαβαζα πως ο κοσμος σταματουσε την ταινια επειδη φοβοταν. Η αληθεια ειναι πως κι εμεις σκεφτηκαμε να τη σταματησουμε. Επειδη βαρεθηκαμε. Η ταινια ειναι κακη, προβλεψιμη μεχρι αηδιας, στο πρωτο 40λεπτο δεν γινεται τιποτα και στο τελος εχεις ηδη ξενερωσει απο τη βαρεμαρα.

Του δινω ομως πως εχει κανα δυο ωραια σκηνοθετικα τρικακια.

Σκεφτομαι να ζητησω refund απο το Netflix για το χαμενο μιαμισαωρο μου :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Borg McEnroe

Ο θρυλικός τελικός του Wimbledon του 1980 ανάμεσα στους δύο θρύλους του τένις.

Κάθησα να την δω περιμένοντας το Rush, άντε, στο λίγο πιο κουλτουριάρικό του. Τελικά το έργο ήταν βαρύ, αργό και οδυνηρό, ακριβώς όπως και το πιο βάρβαρο άθλημα στον κόσμο-τουλάχιστον στον ψυχολογικό τομέα-με το οποίο ασχολείται. Ευρωπαϊκός κινηματογράφος χωρίς εφέ, φρου-φρου και μαγική απεικόνιση του αγώνα, αλλά με ωραία φωτογραφία, σκηνικά και ερμηνείες από τους τρεις πρωταγωνιστές. Το σημείο του αγώνα πραγματικά επώδυνο, όπως, φαντάζομαι, θα ήταν και ο πραγματικός αγώνας.

Tο μαρτύριο του Πρωταθλητισμού και το αβάστακτο βάρος που σηκώνουν οι βασανισμένοι αυτοί άνθρωποι για να γουστάρουμε εμείς. Αφιερωμένη στον κάθε υπάνθρωπο που ξύνει την μπάκα του και κρίνει ακόμη και τον τελευταίο επαγγελματία αθλητή.

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

http://www.imdb.com/title/tt7608028/?ref_=nv_sr_1

Ειδα το ''The open house''

Ενα καλουτσικο θριλερ με παρα πολλα γιατι!

Καθ'ολη τη διαρκεια της ταινιας,σκεφτομουν γιατι να εχει τοσο χαμηλη βαθμολογια στο imdb..Δεν ειναι για 10 ελεγα αλλα οχι κ για 3..

Οταν τελειωσε,καταλαβα γιατι ειχε 3..Εγω της βαζω 5/10 αλλα ειναι κριμα γιατι μπορουσε να παρει ενα 7 αν δεν βαριοτανε ο σκηνοθετης/σεναριογραφος..

Αν δν εχετε κ πολλες επιλογες,θα σας ελεγα να το δειτε..

Δημοσ.

Coco (2017)

Μια ταινία πανέμορφη οπτικά, με ενδιαφέρουσα πλοκή και μπόλικο συναίσθημα. Στην αρχή φοβήθηκα μην ήταν musical αλλά ευτυχώς όχι [και ας ήταν η μουσική ένα απ'τα κεντρικά της θέματα]. Από τραγούδια μόνο 1-2 μου άρεσαν πάντως...και όχι το Remember Me.
Οι κεντρικοί χαρακτήρες ωραία ανεπτυγμένοι για αυτή την 1 ώρα κ 40' διάρκεια της ταινίας. Μου άρεσαν περισσότερο ο Hector, η Coco και το σαλιάρικο σκυλάκι ο Dante.
Όντας familiar με το Día de Muertos κυρίως λόγω Grim Fandango, το απόλαυσα και με το παραπάνω. Μόνο η Land of the Dead περίμενα να ήταν πιο dark ίσως.
Στο τέλος συγκινήθηκα κιόλας. Στο τσακ δεν με πήραν τα ζουμιά.

Απ'όλες τις Pixar movies, την βάζω σαν 2η αγαπημένη μου μετά το Finding Nemo. Και οι 2 με έκαναν να χαζεύω τον σχεδιασμό και τα χρώματά τους.

8.5-9/10

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, *nenya* είπε

Coco (2017)

Μια ταινία πανέμορφη οπτικά, με ενδιαφέρουσα πλοκή και μπόλικο συναίσθημα. Στην αρχή φοβήθηκα μην ήταν musical αλλά ευτυχώς όχι [και ας ήταν η μουσική ένα απ'τα κεντρικά της θέματα]. Από τραγούδια μόνο 1-2 μου άρεσαν πάντως...και όχι το Remember Me.
Οι κεντρικοί χαρακτήρες ωραία ανεπτυγμένοι για αυτή την 1 ώρα κ 40' διάρκεια της ταινίας. Μου άρεσαν περισσότερο ο Hector, η Coco και το σαλιάρικο σκυλάκι ο Dante.
Όντας familiar με το Día de Muertos κυρίως λόγω Grim Fandango, το απόλαυσα και με το παραπάνω. Μόνο η Land of the Dead περίμενα να ήταν πιο dark ίσως.
Στο τέλος συγκινήθηκα κιόλας. Στο τσακ δεν με πήραν τα ζουμιά.

Απ'όλες τις Pixar movies, την βάζω σαν 2η αγαπημένη μου μετά το Finding Nemo. Και οι 2 με έκαναν να χαζεύω τον σχεδιασμό και τα χρώματά τους.

8.5-9/10

Ανυπομονώ να το δω! Λατρεύω Grim Fandango και Finding Nemo, οπότε η κριτική σου με έφτιαξε!

Δημοσ.
10 ώρες πριν, firewalker είπε

Jumanji: Welcome to the Jungle.

http://www.imdb.com/title/tt2283362/

Αναπάντεχα καλό και διασκευαστικό. Κρίμα που δεν το είδα στον κινηματογράφο.

Ναι,οντως ηταν αξιοπρεπεστατο και περασε ευχαριστα το διωρο

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Voodooman είπε

Borg McEnroe

Tο μαρτύριο του Πρωταθλητισμού και το αβάστακτο βάρος που σηκώνουν οι βασανισμένοι αυτοί άνθρωποι για να γουστάρουμε εμείς. Αφιερωμένη στον κάθε υπάνθρωπο που ξύνει την μπάκα του και κρίνει ακόμη και τον τελευταίο επαγγελματία αθλητή.

Δυστυχώς, δεν θα ψυχοπονέσω κανέναν εκατομμυριούχο, χαπακωμένο υπεραθλητή, κατασκεύασμα της ντόπας και των διαφημιστικών εταιρειών, γι αυτά που τραβάει για τη δόξα και το χρήμα. Μισθοφόροι είναι, εφόσον πουλάνε την ψυχή και το σώμα τους για το χρήμα κι αυτή είναι η μοιρα τους, όπως και των μονομάχων στην αρένα. Άρτος και θεάματα.

Σπανίζουν οι αθλητές που δεν πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο (Θεόφιλο Στήβενσον, Φελιξ Σαβόν κι οι λοιποί ξεβράκωτοι Κουβανοί, που την έβρισκαν με την πάρλα του Φιντέλ και με το να κάνουν του αλατιού τα αμερικανακια στο ρινγκ) ή που αν και κινητά φαρμακεία και μες στις καταχρήσεις, σε μάγευαν με την τρέλλα τους και το πάθος τους με το άθλημα (Μαραντόνα). Μπορεί να ξεχνάω πολλούς άλλους κι ας με συγχωρέσουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Cro-Magnon είπε

Δυστυχώς, δεν θα ψυχοπονέσω κανέναν εκατομμυριούχο, χαπακωμένο υπεραθλητή, κατασκεύασμα της ντόπας και των διαφημιστικών εταιρειών, γι αυτά που τραβάει για τη δόξα και το χρήμα. Μισθοφόροι είναι, εφόσον πουλάνε την ψυχή και το σώμα τους για το χρήμα κι αυτή είναι η μοιρα τους, όπως και των μονομάχων στην αρένα. Άρτος και θεάματα.

Σπανίζουν οι αθλητές που δεν πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο (Θεόφιλο Στήβενσον, Φελιξ Σαβόν κι οι λοιποί ξεβράκωτοι Κουβανοί, που την έβρισκαν με την πάρλα του Φιντέλ και με το να κάνουν του αλατιού τα αμερικανακια στο ρινγκ) ή που αν και κινητά φαρμακεία και μες στις καταχρήσεις, σε μάγευαν με την τρέλλα τους και το πάθος τους με το άθλημα (Μαραντόνα). Μπορεί να ξεχνάω πολλούς άλλους κι ας με συγχωρέσουν.

Δεκτά αυτά σε μία πρώτη ανάγνωση.

Σε μία δεύτερη, το ποιος είναι κατασκεύασμα των εταιριών και ποιος όχι φαίνεται σύντομα, ενώ καλό είναι να μην βάζουμε στην ίδια κατηγορία κινήτρου την δόξα με το χρήμα, συνήθως η επιθυμία για χρήμα σταματάει μετά τα πρώτα δύο-τρία καλά συμβόλαια. Και φυσικά υπάρχουν και άλλα κίνητρα: Να αποδείξεις ότι είσαι ο καλύτερος του κόσμου σε κάτι. Να διαψεύσεις αυτούς που σου λένε ότι δεν μπορείς γιατί είσαι φτωχός, κοντός, ψηλός κοκ. Να υποφέρεις όταν δεν κερδίζεις. Και ένα σωρό άλλα κίνητρα που κάνουν πολλούς από αυτούς τους κορυφαίους να υποφέρουν. Κλασικό παράδειγμα οι δύο τενίστες, ο Lauda, o Senna, ο Ιωαννίδης...

Επεξ/σία από Voodooman
Δημοσ.

http://www.imdb.com/title/tt5862312/?ref_=nv_sr_1

Ειδα χθες το Veronica..Αρκετα καλη ταινια μπορω να πω..Ειδα κ εγω ενα αρθρο που ελεγε αυτη την ταινια δν μπορουν να τη δουν μεχρι το τελος..

Ειναι καθαρα υποκειμενικο πιστευω!Εμενα που δε με φοβιζουν ευκολα τα θριλερ,δν με φοβισε αλλα με κρατησε!Περασε ευχαριστα  η ωρα μου...

7,5/10

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...