Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Ειδα το shape of water

και ηταν χειροτερο απ οσο το περιμενα

πλανα, ληψεις κτλ ηταν ωραια, απροβλεπτο σεναριο απο τη μια, αλλα και ταυτοχρονα γλυκαναλατο και προβλεψιμο εν μερει

Για κανενα λογο τα οσκαρ που πηρε...

Για μενα παραμενει η ταινια της χρονιας το dunkirk.:wub:

Μια και το αναφερεις για μενα ταινια της χρονιας ηταν το Detroit  που δεν ηταν καν υποψηφιο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, CyBeR_RaBBiT είπε

Καλημέρααα! Ξυπνήσατε ? Ξυπνήσατε ? Τι θα δω σήμερα?

91kkC5KBGoL._SX342_.jpg

Σε 720p Bluray παρακαλώ.ναι ναι το πήρα σήμερα!

720?

πφφ pleb...

Δημοσ.

Conor McGregor: Notorious

O γνωστος  superstar τou  MMA    παρουσιαζει τις επιδοσεις του εν ειδει  ντοκυμαντερ .

Παρατηρουμε τα κλασικα συμπωματα  ενος ατομου απο τα χαμηλοτερα  κοινωνικα στρωματα  με ανυπαρκτη μορφωση  που βρισκεται ξαφνικα με εκατομμυρια  και παγκοσμια φημη .

Αυτο φυσικα δεν αναιρει  την σπουδαιοτητα του να  πετυχεις  κατι  που  ειναι μοναδικο στον κοσμο  και οτι  σε αυτο που κανει απλα ειναι κορυφαιος .

Για   τους λατρεις του MMA   ειναι must οι υπολοιποι προσπεραστε .

6/10

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/3/2018 στις 5:19 ΜΜ, Cro-Magnon είπε
Φαίνεται οτι αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να βρει το μετρον άριστον και μπαλατζαρει άγαρμπα από  άκρο σε ακρο. Και πώς να το βρει άλλωστε οταν στο Δυτικό κοσμο ηγείται η πιο χυδαία μορφή αμορφωσιας, ψευτοδημοκρατιας κι αδυσώπητου καπιταλισμού, όπου σημασία δεν έχει η παιδεία, αλλά το πόσα λεφτά κάνεις.

Το έκανες που το έκανες το πολιτικό σχόλιο, δεν το πήγαινες μέχρι τέλους να μας πεις σε ποια χώρα που δεν ανήκει στο δυτικό κόσμο θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε ποιοτικότερη αξιοκρατία εμείς οι ρομαντικοί...

Επεξ/σία από kostool13
  • Like 5
Δημοσ.

Dunkirk και 3 billboards οι ταινίες της χρονιάς για μένα 

Αν είναι δυνατόν να μην πάρει το όσκαρ σκηνοθεσίας ο Nolan με αυτη την δουλειά. 

Βλέποντας το shape of water θα έλεγα ότι είναι μια καλή ταινία ατμοσφαιρική , μέχρι εκεί.

• Like 5
Δημοσ.
9 ώρες πριν, kostool13 είπε

Το έκανες που το έκανες το πολιτικό σχόλιο, δεν το πήγαινες μέχρι τέλους να μας πεις σε ποια χώρα που δεν ανήκει στο δυτικό κόσμο θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε ποιοτικότερη αξιοκρατία εμείς οι ρομαντικοί...

Σου είπα ότι μπαλατζαρουμε άγαρμπα μεταξύ των 2 ακρων (Αμερική - Κίνα), αδυνατώντας να εκμεταλλευτουμε τα οποια θετικά προσέφεραν τα διαφορετικά πολιτικά συστήματα. 

Αν μπορουσα να ονειροπολησω, θα ήθελα ενα σκανδιναβικο κρατος,  με μεσογειακό ταμπεραμέντο. 

Δημοσ.

Justice league: http://www.imdb.com/title/tt0974015/?ref_=nv_sr_1

Η καλύτερη DC ταινία μέχρι σήμερα μαζί με το man of steel αλλά και πάλι απέχει πολύ...πάρα πολύ από αυτά που προσφέρει η Marvel στις ταινίες της ως σύνολο. Επίσης, το ότι είναι η καλύτερη DC ταινία ως τώρα δεν λέει και πολλά καθώς η όλη ταινία είναι απλά άνευρη. Λείπει κάποιο βαρύγδουπο στοιχείο. Δεν ξέρω που να το εστιάσω. Να είναι ο νωχελικός τρόπος σκηνοθεσίας; Να είναι ότι οι δυνάμεις των χαρακτήρων δεν τις προσδίδουν αρκετά καλά; Δεν ξέρω που να το προσδιορίσω το πρόβλημα. Από εκεί και μετά ο κακός είναι κάποια φόντα να προσφέρει κάτι παραπάνω και για ένα χρονικό διάστημα κάτι κάνανε αλλά τελικά έσβησε σαν τζούφιο πυροτέχνημα. Γενικά υπάρχει μια "βολικότητα" στην στελέχωση των χαρακτήρων και τις σχέσεις μεταξύ τους. Αξίζει όμως η θέαση της γιατί έχουν βρει τον σωστό δρόμο, με λίγο ακόμα πασπάλισμα θα έρθει η κατάλληλη ποιότητα. 

Από εμένα θα πάρει 6/10 γιατί την διασκέδασα αλλιώς είναι μέτρια. Φυσικά μπορείτε να την δείτε και με παρέα και μόνοι. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Justice league: http://www.imdb.com/title/tt0974015/?ref_=nv_sr_1

Η καλύτερη DC ταινία μέχρι σήμερα μαζί με το man of steel αλλά και πάλι απέχει πολύ...πάρα πολύ από αυτά που προσφέρει η Marvel στις ταινίες της ως σύνολο. Επίσης, το ότι είναι η καλύτερη DC ταινία ως τώρα δεν λέει και πολλά καθώς η όλη ταινία είναι απλά άνευρη. Λείπει κάποιο βαρύγδουπο στοιχείο. Δεν ξέρω που να το εστιάσω. Να είναι ο νωχελικός τρόπος σκηνοθεσίας; Να είναι ότι οι δυνάμεις των χαρακτήρων δεν τις προσδίδουν αρκετά καλά; Δεν ξέρω που να το προσδιορίσω το πρόβλημα. Από εκεί και μετά ο κακός είναι κάποια φόντα να προσφέρει κάτι παραπάνω και για ένα χρονικό διάστημα κάτι κάνανε αλλά τελικά έσβησε σαν τζούφιο πυροτέχνημα. Γενικά υπάρχει μια "βολικότητα" στην στελέχωση των χαρακτήρων και τις σχέσεις μεταξύ τους. Αξίζει όμως η θέαση της γιατί έχουν βρει τον σωστό δρόμο, με λίγο ακόμα πασπάλισμα θα έρθει η κατάλληλη ποιότητα. 

Από εμένα θα πάρει 6/10 γιατί την διασκέδασα αλλιώς είναι μέτρια. Φυσικά μπορείτε να την δείτε και με παρέα και μόνοι. 

Δεν ειμαι πολυ σχετικος με αυτου του ειδους τις ταινιες αλλα οι ταινιες Μπατμαν του Νολαν δεν ειναι DC; Πως γινεται να ειναι καλυτερες απο αυτες το Justice League και το Man Of Steel;

• Like 1
Δημοσ.

The disaster artist

Μία ταινία βασισμένη στα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν στην δημιουργία του The room, της "χειρότερης ταινίας όλων των εποχών".

Αυτό πρέπει να είναι το πιο δύσκολο ποστ μου για ταινία. Πάμε λοιπόν. Είχα σκοπό να δω το The disaster artist, αλλά το ξέχασα. Πριν μερικές ημέρες ένας φίλος μου είπε ότι το πιο αστείο επεισόδιο του "Θάψε το σενάριο" (το οποίο γενικά δεν συμπαθώ) είναι αυτό που κάνει κριτική στο The Room . Βλέπω λοιπόν το θάψε, μένω με το στόμα ανοιχτό, βλέπω στη συνέχεια το The Room, το στόμα μου πέφτει στο πάτωμα και τελικά βλέπω και το The disaster artist.

Λιγότερο από όλα μου άρεσε το "θάψε το σενάριο"-αναμενόμενο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είμαι σίγουρος ποιο από τα δύο έργα μου άρεσε περισσότερο... Το The disaster artist έχει ως κύριες αρετές την πολύ καλή ερμηνεία του Franco, αποδίδει εξαιρετικά διασκεδαστικά τον απίθανο Wiseau, ενώ και οι σκηνές όπου μιμούνται τις πραγματικές σκηνές της ταινίας είναι εξαιρετικά πιστές. Γέλασα πάρα πολύ, αλλά δεν περίμενα αυτό από την ταινία, περίμενα κάτι άλλο. Το ίδιο μάλλον ήθελε και ο Franco, για αυτό και όταν η κατάσταση ξέφευγε από τον έλεγχο και η ταινία του κόντευε να καταντήσει "Τρελές σφαίρες", έκανε κάποιες ενέσεις σοβαρότητας, ανεξάρτητου κινηματογράφου και Sundance, οι οποίες όμως δεν με έπεισαν καθόλου.

Προφανώς πρέπει να δειτε οτιδήποτε έχει σχέση με το The Room, και το Room full of spoons (θα το δω σήμερα), για να εκτιμήσετε το The Disaster artist. Αλλά ακόμη και αν το εκτιμήσετε, θα το εκτιμήσετε μόνο για το χαβαλέ που βγάζει, είναι κανονικότατη κωμωδία και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί drama με καμία ερμηνεία του όρου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
I, Tonya 7.5 /10

Έμεινα έκπληκτος από την τόσο επιτυχημένη απόδοση της υπερμέγιστης βλακείας (Shawn), σκέτης βλακείας (Jeff) κι αποκτήνωσης του αμερικανικου λούμπεν προλεταριάτου (LaVonna, Tonya), από το σκηνοθέτη!
Η ταινία, εν ειδει ψευδοντοκυμαντερ και με μια γερη δοση μαυρου χιουμορ, παρακολουθει τη σκανδαλώδη ζωή της Τονια Χαρντινγκ, αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατιναζ. Η Τόνια, παιδί διαλυμενης οικογενειας, φτηνή σαν αισθητική και χυδαια στη γλώσσα, προσπαθει να φτασει στην κορυφη ενος εστετ (μη .έσω…) αθλήματος, με μονο οπλο το ταλεντο της. Οταν το αμερικανικο ολυμπιακο κατεστημενο ευνοει την αντιπαλό της, η Τόνια βρισκεται αναμεμειγμενη σε μια περιεργη υποθεση επίθεσης στην αντιπαλο αθλητρια, που αποτελεσε μεγα σκανδαλο στην αθλητικη ιστορια.

Η Αμερική βογγάει κάτω από τα υπέροχα κωλόμπουτα της Ρομπι, που υποδυεται την Τονια στη μεγαλη οθόνη κι ουρλιάζει για αιμα, σπέρμα, δολλάρια και σκάνδαλα. Το αμερικανικό όνειρο πνεει τα λοισθια, τιγκα στα φλας και στα στρας, στα φακ και στα σhιτ. Στο background-η φατσα του Ρήγκαν, η οικογενειακη βια, η οπλοκατοχή, τα φτηνά κωλάδικα κι οι αλυσιδες πλαστικου φαγητού, με τους εργαζομενους του βασικου ωρομισθιου, που πονταρουν στα τιπς για την επιβιωση. Η Τόνια φωναζει σε ολο το εργο: "δεν πηγα σχολειο, δεν εκανα τίποτα αλλο, ειμαι ενα μηδενικό χωρίς το πατιναζ”, όπως όλα τα μηδενικά της αμερικής του κοινωνικού αποκλεισμού κι αδυνατεί να καταλάβει το στημένο του πραγματος, μεχρι τελους.

Το οσκαρ σκηνοθεσίας σε αυτην την ταινια από μένα κι οχι σε παραμυθενιες κτηνοβατισσες, αγιογραφίες πολιτικών γεματες ψεμμα και διαστρεβλωση της ιστοριας ή ακριβες διαφημίσεις του καπταιν Ίγκλο.
Επεξ/σία από Cro-Magnon
  • Like 7
Δημοσ.
5 ώρες πριν, desperados είπε

Δεν ειμαι πολυ σχετικος με αυτου του ειδους τις ταινιες αλλα οι ταινιες Μπατμαν του Νολαν δεν ειναι DC; Πως γινεται να ειναι καλυτερες απο αυτες το Justice League και το Man Of Steel;

Εννοώ στο universe που χτίζουν τώρα με ταινίες και ήρωες που εμφανίζεται ο ένας στην άλλη. Γιατί και η Marvel έχει παλιότερες ταινίες όπως Blade που δεν είναι μέρος του universe όπως και τα παλιά batman και superman που δεν είναι μέρος του universe. 

Κατά τα άλλα είδα χτες το The ritual http://www.imdb.com/title/tt5638642/?ref_=nv_sr_1

Είναι απλά γαμάτη. Ειδικά όσοι γουστάρατε το the witch μόλις βρήκατε την νέα εκδοχή του. Δεν είναι τόσο καλή όσο το the witch αλλά είναι στο ίδιο μήκος κύματος και αντάξιας ποιότητας στην ατμόσφαιρα και το μυστήριο. Από ηθοποιία δεν έχω κανένα παράπονο από κανέναν, ρεαλιστικότατη φωτογραφία χωρίς "μαγικούς" φωτισμούς, σκηνοθεσία που καθηλώνει και μια απλή μεν αλλά άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία και εκτέλεση αυτής. Πραγματικά μπράβο, είναι από αυτά που ξεχωρίζουν από τον σωρό παρά το χαμηλό budget.  Ξεκινάει αλλού και καταλήγει αλλού για αλλού αλλά με την καλή έννοια. 

Της βάζω 9/10, ένα κλικ κάτω από το the witch. Ναι τόσο πολύ μου άρεσε. Ναι μπορείτε να την δείτε άνετα και μόνοι και με παρέα αλλά όπως και στο the witch προτείνω να το δείτε μόνοι σας ή αν το δείτε παρέα να το ξαναδείτε μόνοι σας. Αξίζουν οι λεπτομέρειες. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 2/26/2018 στις 1:03 ΜΜ, FKLDS είπε

Το ΣΚ που μας πέρασε είδα 4 ταινίες:

The return (2003)

Ο Zvyagintsev είναι πλέον από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες. Εξαιρετική και αυτή η ταινία. Καταφέρνει με τη μουσική υπόκρουση, τη φωτογραφία αλλά και το καλό casting ηθοποιών να σε "βάλει" μέσα στο κλίμα της ταινίας. Τα πιτσιρίκια, ειδικά αυτό που ενσαρκώνει τον Ιβάν, δεν παίζονται.

8/10

La ragazza nella nebbia - To κορίτσι της ομίχλης (2017)

Άλλη μία ταινία μυστηρίου - "ψάξε βρες το δολοφόνο", ιταλικής παραγωγής. Κυλάει ευχάριστα, έχει ανατροπούλες.

7,5/10

The Cut (2014) - Η μαχαιριά

Είναι η δεύτερη ταινία του Φατίχ Ακίν που βλέπω, μετά το Soul Kitchen. Σύντομα θα τιμήσω και τις υπόλοιπες. Μου θύμισε έντονα το Incendies του Βιλνέβ.

8/10

Three Billboards outside Ebbing, Missouri (2017)

Προσωπικά, η καλύτερη ταινία από αυτές που προτείνονται για Όσκαρ. Ο τρόπος που κυλάει η ιστορία δεν σε αφήνει σε χλωρό κλαρί. Μακντόρμαντ και Χάρελσον δίνουν ρεσιτάλ ερμηνειών. 

8,5/10

Like στην Επιστροφή!!! 

• Like 1
Δημοσ.

The shape of the water

H ταινια διαδραματιζεται την εποχη του Ψυχρου Πολεμου και στο απογειο του διαστημικου ανταγωνισμου μεταξυ των  2 υπερδυναμεων της εποχης .

Ο Del Toro δημιουργει αλλο ενα παραμυθι του ,μια εικαστικη και τεχνικα αρτια  οπτικη πανδαισια με εντονα οπως παντα πολιτικα στοιχεια . Ολα τα βασικα στοιχεια που συνθετουν ενα κινηματογραφικο αποτελεσμα ειναι σε κορυφαια επιπεδα .

Η  ιδιαιτερη φωτογραφια ,τα σκηνικα ,τα εφε , η μουσικη σε συνδυασμο με την καταπληκτικη ερμηνεια της Ηawkins ,του μεγαλου καρατεριστα Shannon  και των επι μερους συντελεστων εφεραν τις 14 υποψηφιοτητες για οσκαρ  μαζι με  αυτο της καλυτερης ταινιας - ακομα και αν δεν συμφωνω - καθως κατα την γνωμη το 3 billboards υπερτερουσε  πλην του υψηλοτατου production value του shape of the water .

O Μεξικανος σκηνοθετης δειχνει να ειναι το  next big thing της παγκοσμιας βιομηχανιας του κινηματογραφου , η ικανοτητα του να δημιουργει αψογα τεχνικα εργα σε συνδυασμο με τις  παραβολες  του που ειναι αρρηκτα δεμενες  με τις εντονες κοινωνικοπολιτικες  αναφορες, τον καθιστουν εναν σημαντικο δημιουργο . 

8.2/10

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...