Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειδα και εγω εχθές το Έτερος εγώ, όντως πρόκειτε για μια πολυ καλή ταινια για τα ελληνικα δεδομένα.
Αραγε γιατι δεν υπάρχουν περισότερες ταινίες μυστηρίου στην Ελλάδα αφου ουτε αυτες θέλουν μεγάλα budget ;

• Like 1
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, theo93 είπε

Ειδα και εγω εχθές το Έτερος εγώ, όντως πρόκειτε για μια πολυ καλή ταινια για τα ελληνικα δεδομένα.
Αραγε γιατι δεν υπάρχουν περισότερες ταινίες μυστηρίου στην Ελλάδα αφου ουτε αυτες θέλουν μεγάλα budget ;

Άμα ρίξεις μια ματιά στο Ελληνικό box office και συγκεκριμένα ποιες Ελληνικές ταινίες πουλάνε περισσότερο, θα πάρεις την απάντηση σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ειδα το Happy death day..

Δυστυχως δν μου ειπε κανεις να μη τη δω..Βαρετη οσο δν παει..Τουλαχιστν εμενα δν μ αρεσουν τετοιου ειδους ταινιες..

Εχω δει αλλη μια τετοιου στυλ,αλλα δν θυμαμαι ποια!!

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, thomasG4 είπε

Άμα ρίξεις μια ματιά στο Ελληνικό box office και συγκεκριμένα ποιες Ελληνικές ταινίες πουλάνε περισσότερο, θα πάρεις την απάντηση σου.

Σίγουρα απλα αν ξεκινήσουν και αλλα είδη θα αναπτυχθούν στην πορεία.

Πχ το ετερος εγω θα το έβλεπα άνετα στο cinema, και ωραια πλανα ειχε και δεν είδα καμια τρελη παραφωνία στα εφε γενικότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8.1.2018 στις 11:48 ΜΜ, armin είπε

Εχει βγει Ελλαδα η ταινια αυτη? Επειδη στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου κανει χαμουλη, με ποσα κορυφαια βραβεια ηδη κατω απο την ζωνη της.

Τα βραβεια που παιρνει μια ταινια σε Οσκαρ, BAFTA και Χρυσες Σφαιρες, πολλες φορες δεν εχουν καμια σχεση με την ανταποκριση του κοινου. Απο τις ταινιες που βραβευονται πλεον, πολλες δεν ξεπερνανε καν τα $100,000,000 στο box office. Καποια στιγμη ειχε συζητηθει κιολας, πριν 3-4 χρονια, οτι η Ακαδημια "σνομπαρει" ταινιες που βλεπει ο κοσμος. 

Η συγκεκριμενη εχει κανει $25,000,000 σε σχεδον δυο μηνες προβολης στις ΗΠΑ. Τωρα μπορει να παρει λιγο τα πανω της λογω βραβειων 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Δημοσ.

The Cabin in the Woods (2012)

MV5BNTUxNzYyMjg2N15BMl5BanBnXkFtZTcwMTEx

Κάποιος μου την είχε προτείνει μάλλον καιρό πριν επειδή ήταν στο watchlist αλλά γενικά δεν σημαίνει και πολλά αυτό γιατί έχω καταλήξει να δω πολλά σκουπίδια έτσι,αυτή την φορά όμως μπορώ να πω ότι λυπάμαι που δεν θυμάμαι ποίος την ανέφερε να τον ευχαριστήσω. Την έβαλα γιατί αρχίζει η εξεταστική σιγά σιγά και ήθελα να ξεχάσω ότι πρέπει να αρχίσω σοβαρά διάβασμα και πραγματικά δεν περίμενα τίποτα άνω του μετρίου από την περίληψη στο imdb: "5 friends go for a break at a remote cabin, where they get more than they bargained for, discovering the truth behind the cabin in the woods". Τελικά όμως ήταν από τις πιο διασκεδαστικές ταινίες που έχω δει τελευταία. 

Γενικά οι σύγχρονες ταινίες τρόμου δεν μου κινούν καθόλου το ενδιαφέρον γιατί στην συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθούν μια φόρμουλα για το πως θα σε τρομάξουν σε τέτοιο βαθμό που δεν είναι δυνατόν να αγνοείς την συναισθηματική χειραγώγηση από τα πλάνα και (πολύ πιο ενοχλητικό κατά την γνώμη μου) από την μουσική και τα ηχητικά εφέ. Ταινίες με καλές ερμηνείες και εφέ καταλήγουν να χάνουν επειδή για κάποιο λόγο τείνουν να την ακολουθούν ακόμα και αν δεν την χρειάζονται [βλ. ΙΤ (2017)].

Η συγκεκριμένη ταινία δεν κάνει τίποτε για να αλλάξει τις προσδοκίες που θα είχε κανείς όταν αρχίζει να βλέπει μια Β-Movie τρόμου, όλα τα κλισέ που είναι δυνατό να έχει μια ταινία τρόμου με αυτή την βασική πλοκή να δηλώνουν το παρών σε βαθμό τέτοιο που το theme song του Scooby Doo άρχισε να παίζει στο κεφάλι μου. Μετά από λίγο όμως γίνεται εμφανές ότι όλα τα κλισέ εμφανίζονται ίσως υπερβολικά αθώα και καθαρά για να είναι ειλικρινή ενώ 10-15 λεπτά μετά την αρχή οι σκέψεις και οι υποψίες περί χρήσης τους για χιούμορ επιβεβαιώνονται. Από αυτό το σημείο η ταινία αλλάζει μορφή στο μυαλό σου και μεταμορφώνεται από Β-Movie για να σπαταλήσεις το χρόνο σου σε αστεία και ταυτόχρονα αρκετά τρομακτική παρωδία των  στερεοτυπικών πιο βασικών σημείων πλοκής των ταινιών τρόμου αυτού του είδους.

Είναι ολοφάνερο ότι οι δημιουργοί εμπνεύστηκαν πολύ από το πρώτο Evil Dead και αποφάσισαν να αναδημιουργήσουν τα στοιχεία που το κάνουν τόσο επιτυχημένο τόσο  ως ταινία τρόμου όσο και σατιρική κωμωδία. Δεν μιλάμε βέβαια για πλήρη αντιγραφή της πλοκής αφού πολλές πρωτότυπες ιδέες εκφράζονται κατά την διάρκεια  και ιδιαίτερα από την μέση και μετά τα αστεία, αν και υπάρχουν, παύουν να είναι το πιο ενδιαφέρον σημείο της ταινίας γιατί η πλοκή και οι χαρακτήρες κεντρίζουν το ενδιαφέρον και την περιέργεια.Το τέλος ιδιαίτερα με εξέπληξε και νομίζω ότι ήταν μάλλον ο καλύτερος τρόπος να την λήξουν.Υπάρχουν και κάποια προβλήματα βέβαια, κυρίως λίγες σκηνές με κάποιες ερμηνείες που είναι νομίζω λιγότερο παρωδία και περισσότερο απλά κακή ηθοποιία αλλά το βασικότερο που δεν μου άρεσε και νομίζω ήταν κακή επιλογή ήταν το ότι η ταινία έκοβε μεταξύ δύο διαφορετικών τοποθεσιών και τμημάτων της ιστορίας λίγο πολύ συχνά και η αγωνία και ο τρόμος διακόπτονταν πολύ συχνά για να ήταν αποτελεσματικά.

Η ταινία είναι πραγματικά αστεία και μεταχειρίζεται πολύ σωστά το meta χιούμορ που εφαρμόζει, η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα από μόνη της και οι χαρακτήρες αν και αρχίζουν καρικατούρες στην πορεία αναπτύσσονται όσο χρειάζεται για να νοιάζεται κανείς αν θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους ή όχι. Αν ψάχνει κάποιος ταινία σαν τα Evil Dead, απλά μια καλή ταινία για να δει με παρέα και να περάσει καλά ,να geekιαστεί με references και να κοροϊδέψει ταινίες του είδους ή απλά έναν ευχάριστο τρόπο να περάσει ένα απόγευμα προτείνω ανεπιφύλακτα το Cabin in the Woods.

7.5/10 (8/10 αν το δει κανείς ανυποψίαστος για το τι είναι)

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις είδα το Get Out. Πολύ καλή ταινία, που σε κρατάει μέχρι το τέλος (Sorry αν κάποιοι είδαν το σπόιλερ πριν...)

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί ο παππούς στο τέλος αυτοκτονεί και στην ουσία σώζει τον πρωταγωνιστή; Θα μπορούσα να το καταλάβω αν έδειχνε στην πορεία ότι ο παππούς στην "προηγούμενη" ζωή ήταν καταθλιπτικός ή κάτι τέτοιο, αλλά δε φαίνεται κάπου αυτό (ή δεν το θυμάμαι...)

Επεξ/σία από Lanike71
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλε spoiler δεν το έχουν δει όλοι...

Για την απορία σου τώρα... δεν υπάρχει προηγούμενη ζωή απλά υποτίθεται πάντα έμεναν κομμάτια του προηγούμενου ανθρώπου/εγκεφάλου/ψυχής πες το όπως θες τα οποία όμως ήταν σε λανθάνουσα κατάσταση. Εκείνη τη στιγμή όμως επικράτησε (η νόηση του original παππού) και έβαλε τέλος στη ζωή του για να δώσει τέλος στη μιζέρια του ουσιαστικά.

Επεξ/σία από Wayward
Δημοσ.

Ειδα το Star Wars 8 σε Dolby Atmos. Αρκετα καλο, για πρωτη φορα ερχεται τοσο κοντα το καλο με το κακο, συνυπαρχουν. Απο τις καλυτερες ταινιες star wars που εχουν βγει.

Δημοσ.
Στις 1/1/2018 στις 6:55 ΜΜ, Manuel είπε

Contratiempo

Χμ... χμ... χμ...

Είχα δει το El cuerpo και δε με ενθουσίασε, αλλά είχε ενδιαφέρον φινάλε οπότε έμεινα ευχαριστημένος (για το είδος της). Είχα πιο μεγάλες προσδοκίες από αυτήν την ταινία, καθώς γενικά φαινόταν να έχει (ακόμη) καλύτερες αντιδράσεις. Ε... χοντρικά μια από τα ίδια μου φάνηκε. Στα πρώτα 10 λεπτά είχα τσατιστεί με τρία διαφορετικά πράγματα και μπήκα σε mode "OK, δε θα βγάλει νόημα η ταινία, απλά δες την σαν ενδιαφέρον παραμυθάκι μυστηρίου". 

Τα προβλήματα είναι δύο: πρώτον υπάρχει ένα τεράστιο clue μέσα στην ταινία για την ανατροπή (SPOILER SPOILER SPOILER)

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Όταν μιλάει η μασκαρεμένη μάνα στο τηλέφωνο με τον άλλο, τον αρχιδικηγόρο και αυτός δεν ακούει καλά, δεν αναγνωρίζει τη φωνή της και κάνει "Virginia?", μαρτυρώντας μας ότι δεν είναι αυτή που ισχυρίζεται.

Δεύτερον, σε αντίθεση με το El Cuerpo, όπου η ανατροπή διορθώνει πολλά από τα παράπονα που είχα από την ταινία (γενική ατμόσφαιρα και συμπεριφορά συγκεκριμένων χαρακτήρων), εδώ η ανατροπή κάνει ακόμη πιο άκυρα αυτά που με πείραξαν, συγκεκριμένα τα mind games που γίνονται ανάμεσα σε χαρακτήρες, που βρήκα πολύ δύσκολο να παρακολουθήσω, καθώς συνήθως δεν μου έβγαζαν και νόημα.

Είχε τελικά, όμως, και 1-2 στοιχεία ακόμη που μου άρεσαν. Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να αποφασίσω αν με ενδιαφέρει να δω ξανά ταινία του συγκεκριμένου ή όχι. Ούτε καν αν μετάνιωσα που την είδα. Ίσως πρέπει απλά να προσαρμόσω τις προσδοκίες μου.

ασε μας ρε φιλε...Μονο οι Ισπανοι μπορουν να φτιαξουν τετοιες ταινιες.

Οι ανθρωπο εχουν κανει διατριβη στο ψυχολογικο θριλερ.

Και οι δυο ταινιες ειναι αριστουργηματα 10/10...μην τις χασετε.

Ασχολησου με κατι αλλο φιλε...ο κινηματογραφος δεν ειναι για σενα

Δημοσ.

Jumanji 2017

Πολυ διασκεδαστικη ταινια!! Αρκετες στιγμες δρασης μεσα σε καλα στημμενα σκηνικα και μπολικο χιουμορ. Δε τη βλεπεις για να θαυμασεις ερμηνεξες ή σεναριο.. αν κι οι ηθοποιοι ειναι μεσα στους ρολους τους πολυ στοχευμενα.

7/10 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετερος εγω

Αξιοπρεπης προσπαθεια του Τσαφουλια να στησει ενα συγχρονο ατμοσφαιρικο θριλερ  με τα διαθεσιμα μεσα που ειχε .

Σωστη δομη  και ενταση που ομως  εχει   αρκετα κενα σε επιπεδο πλοκης και εν τελει δεν κορυφωνει .Η ερμηνεια του Δαδακαριδη επιτευδεμενα υποτονικη,  καταλληλη ομως  για  τον χαρακτηρα  που υποδυεται .

Το σεναριακο ευρημα με τους Πυθαγορειους αριθμους  ειναι  ευστοχο  και  ταιριαστο  με   αυτο το ειδος του  κινηματογραφου  .

Eιχε τα φοντα να μιλαμε για εναν Ελληνικο κινηματογραφο  που επιτελους ακολουθει το μοντερνο υφος της 7ης τεχνης, ομως το πετυχε μονο μεχρι ενος  σημειου .

6.8/10

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 4
Δημοσ.

Είδαμε μόλις Baby driver http://www.imdb.com/title/tt3890160/?ref_=nv_sr_1

Ωραίο ήταν. Καθαρόαιμη περιπέτεια με ένα ωραίο twist και ωραίο soundtrack και sound design. Γρήγοροι ρυθμοί και παρά αυτά οι χαρακτήρες έχουν περισσότερο "βάθος" από άλλες ταινίες χωρίς όμως να σημαίνει ότι εμβαθύνει πολύ. Οσο χρειάζεται για να τρέξει η ιστορία και να αισθάνεσαι δεμένος με τον(τους) χαρακτήρα(ες). Γενικά με άρεσε, προτείνεται να την δείτε μόνοι και με παρέα αν θέλετε.

Εγώ θα της βάλω 7/10. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...