Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; (2)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 12/28/2017 στις 8:40 ΜΜ, Wayward είπε

Βαρετά τραγούδια στο soundtrack του Nightmare? Πιθανώς από τα πιο memorable scores σε τέτοιου είδους ταινία?

ΟΚ γούστα είναι αυτά αλλά τέτοια άποψη δεν την έχω ξανακούσει...

Από εκεί και πέρα τι βάθος περιμένεις σε σενάριο "ο βασιλιάς του Halloween απαγάγει τον Άγιο Βασίλη" ? Προφανώς και δε χρειάζεται ιδιαίτερο βάθος μια τέτοια ταινία. Δε χρειάζεται να σκαλίζουμε ό,τι βλέπουμε για νόημα.

Στις 12/29/2017 στις 12:30 ΠΜ, snake_plissken2112 είπε

τo soundtrack του nightmare ειναι στο ατυπο τοπ10-20 πιθανον και ολων των εποχωνε ισως για οποιουδηποτε ειδους ταινια

Πιστευω πως η ταινια ειχε πολλα περισσοτερα τραγουδια αποσο θα επρεπε. Και να πω οτι η μουσικη και στιχοι ηταν ιδιαιτερα ξεχωριστα... Δυστυχως δεν ηταν, καθως οι στιχοι επι το πλειστον ηταν βαρετοι, επαναλαμβανομενοι και δεν προχωρουσαν την ιστορια με κανενα τροπο. Η μουσικη ηταν εν μερει ευχαριστη αλλα για καμια Παναγιτσα τοπ 10 ολων των εποχων.

Και οσον αφορα το σεναριο, τι να πω, πιστευω  πως μας εχουν κακομαθει οι Pixar ,Disney ,Ghibli και λοιπες, που μας προσφερουν ωριμα και ολοκληρωμενα σεναρια  επι δεκαετιες. Αλλα η δικαιολογια,'' ε ειναι μια παιδικη ταινια μωρε, για ποιο λογο να εχει ανεπτυγμενη πλοκη, βαθος, ουσια και ουσιωδη μηνυματα? '' την θεωρω απαραδεκτη. Η ιστορια ηταν παντελως αναμενομενη,γεματη με μονοδιαστατους χαρακτηρες, ρομαντζα χωρις χημεια και πολλα αλλα δεινα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαφώνω στο σύνολο σχεδόν αυτών που λες αλλά οκ, ο καθένας αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα διαφορετικά.

Απλά νομίζω πως είδαμε άλλη ταινία.

Επεξ/σία από Wayward

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

It

Αναγκαστικα να το δω καθως ημουν με παρεα .Ποιοτικη παραγωγη και αριστα εφε ,μεχρι εκει .

Ουτε τρομαχτικο ηταν ουτε ενδιαφερον  σε πολλα σημεια βαρεθηκα .Βεβαια να τονισω πως δεν ειμαι καν φαν του ειδους αλλα και κανα δυο που ειναι δεν εντυπωσιαστηκαν .

5.8/10

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fotis13 είπε

It

Αναγκαστικα να το δω καθως ημουν με παρεα .Ποιοτικη παραγωγη και αριστα εφε ,μεχρι εκει .

Ουτε τρομαχτικο ηταν ουτε ενδιαφερον  σε πολλα σημεια βαρεθηκα .Βεβαια να τονισω πως δεν ειμαι καν φαν του ειδους αλλα και κανα δυο που ειναι δεν εντυπωσιαστηκαν .

5.8/10

Φώτη πολύ άνευρη και βαριεστημένη η πρώτη κριτική σου για το 2018. Βελτιώσου και μη χαμηλώνεις το πήχη.

Επεξ/σία από DeadOrganPlayer
  • Like 1

Insidious 3 

Αγαπημενη σειρα κυριως χαρη στη πρωταγωνιστρια την οποια βρισκω εξαιρετικη στο ρολο της.

Ευτυχως η ταινια δε με απογοητευσε. Μαλιστα για πρωτη φορα εδω και πολυ καιρο, τρομαξα τοσο σε μια φαση που μου επεσαν ποπ κορν :P

Κλασσικη σκοτεινη ατμοσφαιρα,μερικες ανατροπες, jump scares αλλα οχι υπερβολικα και λιγο χιουμορ.

7/10 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειδα το Detroit

http://www.athinorama.gr/cinema/movie/detroit_mia_orgismeni_poli-10057386.html

δεν ειναι και η σουπερ ταινια αλλα στεκεται αξιοπρεπως στην εξιστορηση των γεγονοτων της εποχης.

Διπλος εραστης

http://www.danaoscinema.gr/prosexos/item/862-o-diplos-erastis-l-amant-double

μεγαλη απατη για ταινια, ο σκηνοθετης ψαχνει να βρει τι να κανουν οι ηθοποιοι για να γεμισει την ταινια.

Ιδιως η σκηνη που η καταθλιπτικη κλοε πηδαει τον αγαπημενο της κανει μπαμ οτι μπηκε σαν εξτραδακι μπας και εξιταρει το κοινο.

τωρα βλεπω το whiplash θα δειξει αν ειναι ενδιαφερον, το πρωτο μισαωρο δειχνει καλο.

Επεξ/σία από tornado

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Fotis13 είπε

It

5.8/10

DOP  εχεις δικιο  και που πληκτρολογουσα βαριομουν ,αλλα εχω κουραστει πολυ στην ζωη μου ,οι κακουχιες καταλαβαινεις ...

Επισης η κριτικη ειναι σαν την γκομενα πρεπει να σου προκαλεσει το ενδιαφερον να ασχοληθεις , να σε εξιταρει .

Με το IT με  πηρε ο υπνος .Θα μπορουσα να δωσω περισσοτερες γλαφυρες  παρομοιωσεις  με  γκομενες  αλλα δεν συναδει με τους ορους χρησης του φορουμ .

The foreigner

O Jackie chan  παντα ηταν στις καρδιες  μας , αλλωστε με αυτον μεγαλωσαμε  την εποχη της  βιντεοκασετας.  Ηταν πιο ανθρωπινος ρε παιδι μου   απο το ξυλαγκουρο τον Bruce .

Eδινε ξυλο αλλα ετρωγε ακομα περισσοτερο .

Εδω τον εχουμε στην πιο ωριμη φαση της καριερας  του και κυριολεκτικα  και μεταφορικα .Χαμηλοι τονοι ,μεστη ερμηνεια για τα δεδομενα του .

6,6/10

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 4
  • Thanks 1

babysitting

Γαλλικη κωμωδια.Μου αρεσε πολυ.Εχει και την καφριλα του αλλα οχι υπερβολικη.Εχει και μια ωραια αναφορα σε videogame που απλως πεθανα στο γελιο.

baysitting 2

Οπως συνηθως με  ολα τα sequel και αυτο δυστηχως σε σχεση με το πρωτο υστερει αρκετα.Βεβαια περναει ευχαριστα η ωρα αλλα δεν συγκρινεται με την πρωτη.

Παντως οσοι ψαχνουν για καλη κωμωδια ας δουν την πρωτη τουλαχιστον.

The Only living boy in New York

ενας νεαρος φιλοδοξος συγγραφεας,ανακαλυπτει πως ο πατερας του απατα τη γυναικα του με μια νεοτερη και ολιγον ομορφουλα συναδερφο του.Αποφασιζει να την ακολουθα για να μαθει πιο πολλα για αυτη,αλλα στο τελος την ερωτευεται και αυτος 
Το εργο οπως διαβασα σε ριβιους δεν εχει μια συγκ κατευθυνση στο τι θελει να γινει.Στην αρχη νομιζεις οτι θα ειναι ρομαντικη κομεντι,μετα νεανικο κοινωνικο οτιδηποτε,και στο τελος εχει και λιγο δραμα.Παρολα αυτα το καστ ειναι ικανοποιητικο.Πιρς μπροσναν τζεφ μπριτζες συνθια νιξον,και μια πολυ σεξι κειτ μπεκινσειλ που ειναι το μηλο της εριδος στους 2 αντρες.
τον πρωταγ δεν νομιζω οτι του ταιριαζε πολυ ο ρολος.Λιγο φλωρος μου εβγαζε .Ωστοσο το εργο εχει και μια μικρη ανατροπη, και θα λεγα ειναι ενδιαφερον, χωρις να κανει κοιλιτσες.
Σε αυτους που θελουν μια καπως αναλαφρη ταινια ειναι καλη για το ειδος τησ

Ειδα το Blade Runner (1982) Δεν με ενθουσιασε.

Την πρωτη φορα που επιχειρησα να το δω, πριν μια 5ετια το εκοψα στη μεση για τι βαρεθηκα.

Περιμενα κατι πολυ καλυτερο, αλλα δεν εθουσιαστηκα καθολου :/

Επισης ειδα σημερα το Kingsman Golden circle. Συμπαθητικο, αλλα τραβηγμενο απο τα βυζγια ολο το σεναριο.

• Like 1

Solaris 5/10

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "Ψ.λάρεις σύντροφε Ταρκόφσκι" και με αυτό να κλείσει και η κριτική της ταινίας.
Βάζω 5 στα 10, για τη συντρόφισσα Μπόνταρτσουκ γιατί τρελαίνομαι για τις αλλοπαρμένες σοσιαλίστριες, αν και είναι η πρώτη φορά μάλλον στη ζωή μου που δεν ξέρω πως να βαθμολογήσω μια ταινία.
Το έργο είναι μία περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας βασισμένη σε μια νουβέλα του Στάνισλαβ Λεμ, ο οποίος έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στον καιρό του, αλλά αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να το κρίνω αφού δεν έχω διαβάσει το κειμενο.

Ένας χοντρός ψυχίατρος με κολλητό παντελόνι, φανελάκι διχτυωτό και μπάκα, μας σπάει τ’ αρ.ίδια στην αρχή, τριγυρίζοντας άσκοπα επί 1 ώρα στο εξοχικό του πατέρα του πριν φύγει για την αποστολή του στο Διάστημα. Διάφορα ωραία τοπία, λίμνες,παιδάκια, άλογα, καλοκαιρινές καταιγίδες, γέροι γονείς και καταθλιπτικοί φίλοι κανουν το περάσμα τους στο πρώτο μισό της ταινίας, όσο ο ήρωας, ο χοντρός που λέγαμε, ψ.λάρει χαμένος στις σκέψεις του, τις οποίες ο Κουτοχορτόφσκι επιμελώς κρύβει από εμάς. Βασικά μάλλον θεωρεί οτι μας κάνει χάρη, με τό να μας ρίχνει στη μάπα τον περιφερόμενο σκεπτόμενο χοντρό κι υποθέτω ότι αρέσκεται να απολαμβάνει τον παρατεταμένο διανοητικό αυνανισμό του ήρωα του.

Ο ψυχίατρος κάποια στιγμή μπαίνει στο ρημαδοπύραυλο και πάει στο διάολο…εεε στο διαστημικό σταθμό, οπου βρίσκει το πλήρωμα του σε κατάσταση ταρατατζούμ, στην οποία γρήγορα περιέρχεται και ο ίδιος. Ο πλανήτης Σολάρις υποτίθεται ότι επιδρά στον ψυχισμό των ενοχλητικών ανθρώπων και τους κάνει διάφορα καψώνια με βάση τα όνειρα και τις επιθυμίες τους. Έτσι, μετά από δύο περίπου ώρες έργο, τρεις φραπέδες κι αρκετές Χριστοπαναγίες στο σοσιαλιστικό ρεαλισμό, αντιλαμβανόμαστε ότι ο χοντρός υποφέρει εσωτερικά (αλλά πολύ εσωτερικά μιλάμε…) για τη χαμένη γυναίκα του, με την οποία μοιράζεται μια φευγαλέα ερωτική στιγμή, διατηρώντας πάντα αυτό το βοοειδές προσωπείο με στιλ "μου έπεσαν βαριά τα μπιφτέκια”. Στο σταθμό συνεχίζονται τα όργια κι οι διανοητικές ασκήσεις για το υπόλοιπο της ταινίας(σε κάποια στιγμή ο θεατής αντιλαμβάνεται ότι μάλλον κάτι τρέχει μεταξύ ενός σεβαστού επιστήμονα και του νάνου που κρατάει κλειδαμπαρωμένο στο γραφείο του...έλεος....). Και κάπως έτσι φτάνουμε με την ψυχή στο στόμα προς το τέλος.

Έκατσα να δω το Σολάρις γιατί θεωρείται έργο-σταθμός στην ιστορία των έργων διαστημικής φαντασίας, χαίρει μεγάλης εκτίμησης από το κοινό των κριτικών και ο Ταρκόφσκι θεωρείται μεγάλος σκηνοθέτης. Δυστυχώς, η ταινία φαίνεται να μην μπορεί να ξεπεράσει την εποχή της και το σύνδρομο της θολοκουλτούρας. Πουθενά στο έργο παρά τα παρατεταμένα πλάνα και τα σκηνικά δεν βρήκα κάτι που πραγματικά να μου αρέσει και να με εντυπωσιάζει στον Ταρκόφσκι, ενώ οι ερμηνείες των ηθοποιών του ήταν επιεικώς για τα μπάζα. Αδυνατώ να ακολουθήσω την λογική που θέλει το θεατή ζώον, που δεν μπορεί να αντιληφθεί την υψηλή τέχνη του καλλιτεχνη και θεωρώ την ταινία μεγάλη μούφα.

hero_EB20030119REVIEWS08301190301AR.jpg

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...