Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

The Nightmare Before Christmas (1993)

Περιμενα πολυ περισσοτερα για να πω την αληθεια.

ΟΙ τεχνικη μαεστρια της ταινιας σε σπεσιαλ εφε και ατμοσφαιρα, κατα τη γνωμη μου υπονομευεται απο πληθωρα βαρετων τραγουδιων με λιγες εξαιρεσεις, και απο μια αρκετα επιφανειακη ιστορια.

Το επιχειρημα,''μα ειναι παιδικη ταινια δεν χρειαζεται να εχει βαθος'', φυσικα δεν υφισταται στα σημερινα δεδομενα.

6,5/10

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

The Nightmare Before Christmas (1993)

Περιμενα πολυ περισσοτερα για να πω την αληθεια.

ΟΙ τεχνικη μαεστρια της ταινιας σε σπεσιαλ εφε και ατμοσφαιρα, κατα τη γνωμη μου υπονομευεται απο πληθωρα βαρετων τραγουδιων με λιγες εξαιρεσεις, και απο μια αρκετα επιφανειακη ιστορια.

Το επιχειρημα,''μα ειναι παιδικη ταινια δεν χρειαζεται να εχει βαθος'', φυσικα δεν υφισταται στα σημερινα δεδομενα.

6,5/10

Βαρετά τραγούδια στο soundtrack του Nightmare? Πιθανώς από τα πιο memorable scores σε τέτοιου είδους ταινία?

ΟΚ γούστα είναι αυτά αλλά τέτοια άποψη δεν την έχω ξανακούσει...

Από εκεί και πέρα τι βάθος περιμένεις σε σενάριο "ο βασιλιάς του Halloween απαγάγει τον Άγιο Βασίλη" ? Προφανώς και δε χρειάζεται ιδιαίτερο βάθος μια τέτοια ταινία. Δε χρειάζεται να σκαλίζουμε ό,τι βλέπουμε για νόημα.

• Like 1
Δημοσ.

τo soundtrack του nightmare ειναι στο ατυπο τοπ10-20 πιθανον και ολων των εποχωνε ισως για οποιουδηποτε ειδους ταινια...αλλα προφανως καθε αποψη δεκτη, εγω πχ δε μπορω να φαω παγωτο σοκολατα, νομιζω οτι ειναι το χειροτερο πραμα του κοζμου,καλυτερα μια ζωη μπροκολο που λεει ο λογος... κατα τα αλλα, το nightmare ειναι το καλυτερο επισης πιθανοτατα non stop αμερικανικο animation movie τα τελευταια τριαντα χρονια, οριακα με το Kοραλαην -με καθολου τυχαιο και στις 2 ταινιες τον Χενρυ Σελικ στη σκηνοθεσια-... επισης η ιστορια του νομιζω πως μονο επιφανειακη δεν ειναι αλλα και παλι, γουστα...

Δημοσ.

... επισης η ιστορια του νομιζω πως μονο επιφανειακη δεν ειναι αλλα και παλι, γουστα...

Αν εννοείς το "grass is always greener... " ή δες τι έχεις μπροστά σου ΟΚ, απλά δε νομίζω πως ο στόχος της ταινίας είναι αυτός.

Δημοσ.
Blade Runner 2049   7/10 ( για τη φωτογραφία και την ηχητική επένδυση)

Εν αρχην ην ο λόγος….

Κοινώς, που πας χωρίς σενάριο ρε Καραμήτροοοοο;

Η ταινία είναι μια πανδαισία εικόνων και ήχων, που δένουν τέλεια.

Είχα καιρό να απολαύσω τόσο ωραία φωτογραφία, τέτοια εναλλαγή χρωμάτων και σκηνικών και μια τόσο ταιριαστή ηχητική υπόκρουση, που “εκλεψε” τόσα πολλά από το αρχικό σαουντρακ του Βανγγέλις, αλλά με έναν ξεχωριστό-δημιουργικό τρόπο. Μου έκανε τρομερή εντύπωση όμως που δεν έβγαλε κανένα χιτ, όπως αυτο του Βανγγέλις.
Μέχρις εδώ, αν συγκρίνεις το ορίτζιναλ ΒR με το sequel, το δευτερο είναι έτη μπροστά στο τεχνικό μέρος και στη φωτογραφία.

Που τα χαλάμε τώρα:
Έλλειψη σεναρίου - κυριολεκτικά μας έπρηξαν ταRχ: σχεδόν 3 ώρες, τεντώνοντας σαν βρακολάστιχο μια ανύπαρκτη υπόθεση, άκρως-φολα προβλέψιμη, με γελοίο δραματικό μέρος, φιλοσοφίες του κώλου....
Το μόνο που με κράτησε για να μην το σιχτιρίσω άγρια ήταν αυτες οι μαγικές εικόνες που λέγαμε - κυριολεκτικά βούλιαξα μέσα τους και χάθηκα.
Κόλλησαν πολύ στην πρώτη ταινία και πήγαν να κάνουν νταλαβέρι με ξένα κόλλυβα. Προσωπικά πιστεύω ότι τα επιτυχημένα σίκουελ είναι αυτά που πάνε την ιστορία παραπέρα όπως πχ οι ιστορίες του Ιντιάνα Τζόουνς όπου πρακτικά έχεις αυτοτελή επεισόδια κάθε φορά,  με πολύ χαλαρή σύνδεση με τις προηγούμενες ταινίες και κυρίως σε ότι αφορά τον πρωταγωνιστή.

Ηθοποιοί - το πραγματικό ανδροειδές είναι ο Χαρισον Φόρντ. Ο τύπος παίζει με την ίδια φάτσα-γκριμάτσα, τα τελευταια 100 χρόνια είτε ως Ιντι, είτε ως Σαμπρίνος, είτε ως Ντενεκεδέκαρτ…τα πέταλα της Ντόλυ μέσα….Και κάνει καριέρα και τα κονομάει…
Γκοσλινγκ - καλός στο κομμάτι του ομορφονιού, αλλά όχι εξαιρετικός. Όχι ΜακΚουήν, ας πούμε. Ο ρόλος αυτός ήθελε 2 Στάγιερ αρ.ίδια, αλλά ο Γκόσλινγκ είναι πολύ Notebook τυπος για να κ.άσει ο,τιδήποτε….
Ρομπιν Ραιτ - απαράδεκτη. Η τύπισσα πρέπει να πλένει πιάτα στην Αστόρια! Πολλά πιάτα λέμε...Έπρεπε να έχουν από Τζούντι Ντεντς και πάνω και να επενδυσουν στο Οιδιπόδειο.
Οι .αυλίτσες του έργου - τέλειες, απλά τις ψιλοχαντάκωσαν με το τρόμπα-σενάριο. Κυριολεκτική .υζοπανδαισία, με τρελή ονειρωξη στη σκηνή όπου ξανθιά και καστανή γίνονται …ένα…γκουχ γκουχ…για χατηρι του Ράιαν, του Notebook που λέγαμε….

Παρασύρθηκα με τα βυζά τόση ώρα και ξέχασα να καταγγείλλω τον Καπιταλισμό!
Καταγγέλλω λοιπόν, τον αδίστακτο Καπιταλισμό, που παίρνει καλλιτέχνες (Incediens) και τους μετατρέπει σε καλουπατζήδες (Siccario-papario, Arrival-στο θολωμένο μου μυαλό, ΒR 2049-δωσε κι εμενα μπάρμπα κτλ) για τα ταλαρα…Τρελλά εκατομμυρια στο τεχνικό κομμάτι, αλλά φαστ-φουντ σενάριο και μετριοι ηθοποιοί.

Κριμα για το BR 2049! Το αδίκησαν τρομερά στην υπόθεση και στις ερμηνείες. Αν κάποιος επρεπε να κάνει καμεο ήταν ο Ρούτγκερ...Να βάλει τη μελαχροινή στα 4 και να της πετάξει τα πριτσίνια έξω...
  • Like 9
Δημοσ.

Είδα σήμερα με την μικρή την παιδική ταινία  Coco: Το γεύμα του Δάντη

http://www.imdb.com/title/tt2380307/

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ για ΌΛΕΣ τις ηλικίες, είχα καιρό ν' απολαύσω τόσο πολύ μια παιδική ταινία.

Γέλιο, αγωνία, δάκρυα..... δεν σας κάνω πλάκα, σε μια στιγμή άκουγα την μισή αίθουσα να κλαίει και μιλάμε οι μισοί μέσα ήταν μαντράχαλοι! Πανδαισία χρωμάτων, απίστευτη μουσική επένδυση, τρομερά οπτικά - ηχητικά εφέ, απίθανο σενάριο και φυσικά μια απίστευτα αληθοφανή μεταφορά του εθίμου των νεκρών του Μεξικού στην μεγάλη οθόνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑ!  Και μετά .... ξαναδείτε το.

10 / 10

28354_320_470.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Star Wars VIII-The last Jedi

Οι περιπέτειες σε έναν μακρινό γαλαξία συνεχίζονται.

Άφησα να περάσουν μερικές ημέρες πριν γράψω, για να είμαι πιο σίγουρος για την γνώμη μου. Μέχρι στιγμής έχω τα ίδια συναισθήματα που είχα και στο Episode VII. Τρελή προσμονή μέχρι να την δω (ας είναι καλά το hype και τα trailers), γοητευμένος κατά την παρακολούθησή της, ξεφούσκωμα όσο παιρνούν οι μέρες, χωρίς να έχω τρελή διάθεση να την ξαναδώ.

Η ταινία δεν είναι κακή για αυτό που είναι, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα φριχτά Episodes I-III και έχει ενδιαφέρον, αλλά για εμένα πάσχει από έλλειψη ταυτότητας. Γέλασα με τα (αρκετά) καλαμπούρια, θαύμασα τα CGI, οι κακοί δεν δείχνουν αρκετά δυνατοί, λίγες μάχες, λίγες εσωτερικές συγκρούσεις, λίγο απ'όλα.Εντάξει μωρέ, καλό είναι.

Το "Last jedi" στον τίτλο πολύ καλό. Με την Disney από πίσω και τους Jedi όλο να τελειώνουν και όλο να ξεπετάγονται καινούργιοι, μόνο ως τρολάρισμα μπορώ να το εκλάβω.

Rogue One: A star wars story

Το Star Wars 3.5 μας εξηγεί τον τρόπο που η Rebel Alliance απέκτησε τα σχέδια του Death Star.

Έναν χρόνο κάθεται στον σκληρό η ταινία και μετά από το 3-4 αποτυχημένες απόπειρες μάζεψα την Δύναμη μέσα μου και την ξαναξεκίνησα. Τα midi chlorians μου με εγκατέλειψαν 20-25 λεπτά πριν το τέλος αλλά πού θα πάει, θα τα τιθασεύσω και θα την τελειώσω σήμερα.

Αδιάφορη υπόθεση (σιχαίνομαι τα prequels κάθε είδους), αδιάφοροι χαρακτήρες. Αλλά το μεγάλο πρόβλημα για εμένα, πρόβλημα που μετατρέπεται σε γάγγραινα για όλη την σειρά, είναι οι μηχανισμοί της πλοκής. Σιχάθηκα να βλέπω πανίσχυρα όπλα που έχουν μια μικρή αδυναμία, την οποία για να εκμεταλλευτούν οι καλοί πρέπει να βρουν κάτι το ειδικό (χαρακτήρα ή artifact), να το πάνε κάπου, μετά να επιτεθούν κάπου ενώ γίνεται αντιπερισπασμός κάπου αλλού. Το είδαμε μια, το είδαμε δυο, το είδαμε τρεις, φτάνει πια. Πρέπει να σκεφτούν κάτι άλλο.

Εντάξει, η Disney θα συνεχίσει να μου παίρνει την ετήσια συνδρομή των €30 (τέσσερεις είμαστε, ζωή να'χουμε)+ποπ κορν, αναψυκτικά, καραμέλες, σιγά τα λεφτά.

Δημοσ.

Είχα καιρό να απολαύσω τόσο ωραία φωτογραφία, τέτοια εναλλαγή χρωμάτων και σκηνικών και μια τόσο ταιριαστή ηχητική υπόκρουση, που “εκλεψε” τόσα πολλά από το αρχικό σαουντρακ του Βανγγέλις, αλλά με έναν ξεχωριστό-δημιουργικό τρόπο. Μου έκανε τρομερή εντύπωση όμως που δεν έβγαλε κανένα χιτ, όπως αυτο του Βανγγέλις.

Vangelis...

Aληθεια πως τον προφερουν? Βαντζέλις?

Δημοσ.

Loving Vincent

Για όσους δεν το γνωρίζετε, πρόκειται για την πρώτη ταινία όλων των εποχών που είναι animated με πραγματικούς πίνακες, ελαιογραφίες! Τους ζωγράφισαν 100 επαγγελματίες ζωγράφοι στο στυλ του Van Gogh. Δείτε το trailer για να πάρετε μια ιδέα!

Πώς είναι η ταινία; Πάρα πολύ καλή. Το στιλ είναι φυσικά κάτι μοναδικό, αλλά το συνηθίζεις κιόλας και μετά από λίγο απλά παρακολουθείς την ταινία. Είναι ξεκάθαρη η αγάπη των δημιουργών για τον Van Gogh. Ένιωθα συνεχώς ότι η ταινία ήταν ένας ύμνος προς τιμήν του, αλλά ωραία δοσμένος, με έναν πολύ ενδιαφέρον κεντρικό χαρακτήρα, αλλά και με όλους τους δευτερεύοντες να έχουν όλοι κάτι ιδιαίτερο και να προσθέτουν ο καθένας κάτι στην ταινία.

Κάπου στα μισά, θεώρησα ότι λόγω του στιλ δε θα μπορέσει να κινήσει έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις, καθώς σκεφτόμουν ότι σε αυτό βοηθάει πολύ να βλέπεις ξεκάθαρα τα μάτια του ηθοποιού και τις εκφράσεις του, το πόσο εύθραυστος είναι κτλ, γενικά να χτίσεις ενσυναίσθηση (ή εμπάθεια, με την αρχική σημασία της λέξης). Να συνδεθείς τέλος πάντων. Έκανα τεράστιο λάθος. Δεν ξέρω την ιστορική πραγματικότητα, αλλά το φινάλε είναι πολύ δυνατό. Και η αλήθεια είναι ότι οι πίνακες είναι τόσο εκφραστικοί, που βλέπεις πάρα πολλά από τους ηθοποιούς και τις ερμηνείες τους. Βοήθησε και η εξαιρετική μουσική του Clint Mansell (Requiem for a dream, Fountain...)

Αξίζουν σίγουρα πολλά μπράβο στους δημιουργούς ενός τέτοιου έργου. Μακάρι να έχει και μια κάποια εμπορική επιτυχία, αν μη τι άλλο, για να πάρουν θάρρος περισσότεροι άνθρωποι και να τολμούν.

edit: Εννοείται ότι αν υπήρχαν τα κατάλληλα κυκλώματα, η ταινία θα μπορούσε να παρουσιάζεται ως η καλύτερη της χρονιάς, ένα εκπληκτικό αριστούργημα που πρέπει να δούνε όλοι, να ακούγεται για ένα σκασμό υποψηφιότητες όσκαρ κτλ. Εδώ το έκαναν με το La La Land. Αντ' αυτού, πάει για χρυσή σφαίρα animated ταινίας απέναντι στο... Boss Baby και το Ferdinand. Ελπίζω αυτό να σας δίνει κάποια ιδέα για την αξία τέτοιων βραβείων και σιγά σιγά να σταματήσουμε να λέμε εκφράσεις όπως "άξιζε όσκαρ" ή "ηθοποιός που έχει προταθεί" ή "έχει πάρει Χ όσκαρ" κτλ.

Δημοσ.

Link.png Site: Themountain between us

Tαινια επιβιωσης μετα απο αεροπορικο ατυχημα  και φοντο τα χιονισμενα  βουνα .

Εχει μερικα καδρα αξια αναφορας  ομως η ταινια πασχει σοβαρα απο αληθοφανεια  ειδικα σε οσους εχουν σχεση με το αντικειμενο .Μαλλον δεν ειχαν καλους τεχνικους συμβουλους.

Για την  μαζα ομως αυτο δεν θα αποτελεσει προβλημα  και  θα απολαυσουν ενα ευπεπτο φιλμ με ωραια τοποθεσια και συμπαθητικη ιστορια .

6.5/10

• Like 2
Δημοσ.

Link.png Site: Themountain between us

Tαινια επιβιωσης μετα απο αεροπορικο ατυχημα  και φοντο τα χιονισμενα  βουνα .

Εχει μερικα καδρα αξια αναφορας  ομως η ταινια πασχει σοβαρα απο αληθοφανεια  ειδικα σε οσους εχουν σχεση με το αντικειμενο .Μαλλον δεν ειχαν καλους τεχνικους συμβουλους.

Για την  μαζα ομως αυτο δεν θα αποτελεσει προβλημα  και  θα απολαυσουν ενα ευπεπτο φιλμ με ωραια τοποθεσια και συμπαθητικη ιστορια .

6.5/10

Χουβαρντας εισαι ακομα και εγω που δεν εχω την παραμικρη σχεση με βουνα καταλαβα οτι αυτα που βλεπω απλα δεν γινονται στην πραγματικοτητα.

Αλλα γενικα ειναι οκ για να περασει η ωρα.

5/10

αταγγέλλω λοιπόν, τον αδίστακτο Καπιταλισμό, που παίρνει καλλιτέχνες (Incediens) και τους μετατρέπει σε καλουπατζήδες (Siccario-papario, Arrival-στο θολωμένο μου μυαλό, ΒR 2049-δωσε κι εμενα μπάρμπα κτλ) για τα ταλαρα…Τρελλά εκατομμυρια στο τεχνικό κομμάτι, αλλά φαστ-φουντ σενάριο και μετριοι ηθοποιοί.

Συμφωνω σε ολα οσα εγραψες μεχρι κεραιας αλλα το sicario ηταν καλο, ανω του μετριου, και η συνεχεια που θα βγει το καλοκαρι φαινεται εξισου ενδιαφερουσα.

Δημοσ.

Χουβαρντας εισαι ακομα και εγω που δεν εχω την παραμικρη σχεση με βουνα καταλαβα οτι αυτα που βλεπω απλα δεν γινονται στην πραγματικοτητα.

Αλλα γενικα ειναι οκ για να περασει η ωρα.

Eιμαι  large  ειναι γνωστο :)

• Like 1
Δημοσ.

76285_full.jpg

Μιλάς με γρίφους Γέροντα!

The Foreigner. Ωραία περιπέτεια. Μου άρεσε που η υπόθεση εξελίσσεται χωρίς να "κυνηγά" τον πρωταγωνιστή.

http://www.imdb.com/title/tt1615160/

...έχει τίποτις στικυ χαντς της προκοπής ή πάλι ο Τζάκι κάμνει την ...Κομανέτσι; 

Συμφωνω σε ολα οσα εγραψες μεχρι κεραιας αλλα το sicario ηταν καλο, ανω του μετριου, και η συνεχεια που θα βγει το καλοκαρι φαινεται εξισου ενδιαφερουσα.

Κοίτα, για το σικάριο διαφωνώ έντονα, αλλά είπαμε ότι αυτά είναι γούστα. Μου είχε κανει εντονα ασχημη εντυπωση όταν το ειδα σε βαθμο που το εκανα ντηλητ από τη μνημη μου. Τωρα για να αιτιολογησω την αποψη μου θα πρεπει να το ξαναδω και δε μπαινω σε αυτη τη διαδικασία πάλι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...