Cro-Magnon Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Patton 3/10 1970 Απαράδεκτα αφελής ταινία αμερικανικής προπαγάνδας. Τότε που τα είχαν κάνει .κατά στον πόλεμο του Βιετνάμ και προσπαθούσαν να ξεθάψουν κάθε σκελετό από τη σύντομη ιστορία τους, που θα "δικαιολογούσε" κατά κάποιο τρόπο τη σφαγή της μη προνομιούχου νεολαίας τους στα λασποχώραφα του Βιετνάμ (γιατί οι φραγκάτοι πήγαιναν στα κολλεγια κι η πλέμπα στο Βιετνάμ...) και τα εγκλήματα πολέμου στην Ασία. Ο Πάττον ήταν ένας ψυχάκιας στρατηγός, που δεν κώλωνε να στέλνει τους σταρτιώτες του στο θάνατο για να στηρίξει τη μεγαλομανία του. Από τους γνωστούς καραβανάδες που μπορούν να κάνουν αποστήθιση όλου του De Bello Gallico, αλλά μυαλό-κουκούτσι. Στήριξε την επιτυχία του σε μια γελοία πειθαρχία-τρομοκράτηση του φαντάρου, στην παράδοση της Πρωσσικής στρατιωτικής αριστοκρατίας, ενώ δε δίσταζε να δέρνει και να βρίζει όσους παρουσίαζαν ψυχολογικά προβλήματα λόγω του στρες της μάχης. Από στρατηγήματα, δεν είχε να επιδειξει κάτι ιδιαίτερο - το μεγαλύτερο μερος της ταινίας αναλώνεται σε μια αγιογραφία του πολυλογά ψυχάκια και δικαιολόγηση της απαραδεκτης συμπεριφοράς του, για την οποία τον ειχε στο ματι το αμερικανικό επιτελείο και του στοίχησε στην καριερα του. Προς το τέλος, δεν δισταζε να ειναι και απροκάλυπτα φιλοναζί και αντικομμουνιστής, τη στιγμή που οι δυο μελλοντικοί αντίπαλοι, γιόρταζαν ακόμη τη νίκη τους επί του Χίτλερ. Φανταχτερα σκηνικά τύπου Τσινετσιτά, πακτωλοί χρηματων για αποτυχημενο στησιμο μαχών, χλιαρες ερμηνείες. Η ταινια πάει κατευθείαν στον καλαθο των αχρήστων. 2
μαστερ Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δουνκερκη. Τι να πω; ουτε κρυο ,ουτε ζεστη. Περιμενα να με ενθουσιασει πιο πολυ. Οντως ειχε και λιγο αρωμα ντοκυμαντερ. Φυσικα οι σκηνες μαχης,η φωτογραφια μπλα μπλα μπλα πολυ καλες. 3
heros Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) What Happened to Monday? http://www.imdb.com/title/tt1536537/?ref_=nv_sr_1 Πρωτότυπο σενάριο ωραία ταινία βλέπεται άνετα 8/10 και πολύ έξυπνος τίτλος αφού αν το Monday ήταν ημέρα εβδομάδος ..έπρεπε να η΄ταν What happened...on Monday Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2017 από heros
papoys1 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Αντιρρησίας συνείδησης. http://www.imdb.com/title/tt2119532/ Συνήθως δεν διαβάζω κριτικές αν δεν δω πρώτα την ταινία για να μην είμαι επηρεασμένος. Καιρό έλεγα να τη δω αλλά μόνο από τον τίτλο νόμιζα ότι δεν θα έχει ενδιαφέρον και θα ήταν μία βαρετή ταινία. Τελευταία συνήθως δεν έβλεπα μονοκόματη ταινία αλλά σε 2-3 δόσεις. Έτσι μετά πολύ καιρό σήμερα είδα μονοκόματρη ταινία και μάλιστα γεμάτο δίωρο και κάτι.. Βασίζεται σε αληθινή ιστορία.Δεν θα γράψω υπόθεση γιατί δεν θέλω να κάνω αυτά που δεν θέλω να μου κάνουν άλλοι, απλά θα σας πω ότι τη βαθμολογώ με 8,5/10. 4
rus Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Patton 3/10 1970 Απαράδεκτα αφελής ταινία αμερικανικής προπαγάνδας. Τότε που τα είχαν κάνει .κατά στον πόλεμο του Βιετνάμ και προσπαθούσαν να ξεθάψουν κάθε σκελετό από τη σύντομη ιστορία τους, που θα "δικαιολογούσε" κατά κάποιο τρόπο τη σφαγή της μη προνομιούχου νεολαίας τους στα λασποχώραφα του Βιετνάμ (γιατί οι φραγκάτοι πήγαιναν στα κολλεγια κι η πλέμπα στο Βιετνάμ...) και τα εγκλήματα πολέμου στην Ασία. Ο Πάττον ήταν ένας ψυχάκιας στρατηγός, που δεν κώλωνε να στέλνει τους σταρτιώτες του στο θάνατο για να στηρίξει τη μεγαλομανία του. Από τους γνωστούς καραβανάδες που μπορούν να κάνουν αποστήθιση όλου του De Bello Gallico, αλλά μυαλό-κουκούτσι. Στήριξε την επιτυχία του σε μια γελοία πειθαρχία-τρομοκράτηση του φαντάρου, στην παράδοση της Πρωσσικής στρατιωτικής αριστοκρατίας, ενώ δε δίσταζε να δέρνει και να βρίζει όσους παρουσίαζαν ψυχολογικά προβλήματα λόγω του στρες της μάχης. Από στρατηγήματα, δεν είχε να επιδειξει κάτι ιδιαίτερο - το μεγαλύτερο μερος της ταινίας αναλώνεται σε μια αγιογραφία του πολυλογά ψυχάκια και δικαιολόγηση της απαραδεκτης συμπεριφοράς του, για την οποία τον ειχε στο ματι το αμερικανικό επιτελείο και του στοίχησε στην καριερα του. Προς το τέλος, δεν δισταζε να ειναι και απροκάλυπτα φιλοναζί και αντικομμουνιστής, τη στιγμή που οι δυο μελλοντικοί αντίπαλοι, γιόρταζαν ακόμη τη νίκη τους επί του Χίτλερ. Φανταχτερα σκηνικά τύπου Τσινετσιτά, πακτωλοί χρηματων για αποτυχημενο στησιμο μαχών, χλιαρες ερμηνείες. Η ταινια πάει κατευθείαν στον καλαθο των αχρήστων. Που το θυμήθηκες αυτό? το ειχα δει πριν καμμια 30 χρονια και δευτερη φορα πριν 5-6χρονια. Τη δευτερη φορα διαπιστωσα οτι προκειται για γελοιοποιηση του Παττον, ετσι όπως τον παρουσιασαν. Ο δε Τζωρτζ Σι Σκοτ ειχε κερδισει το οσκαρ (αλλα αρνηθηκε να το παραλαβει). Η πρωσικη στρατιωτικη αριστοκρατια που λες αφορουσε γερμανους αξιωματικούς. Δουνκερκη. Τι να πω; ουτε κρυο ,ουτε ζεστη. Περιμενα να με ενθουσιασει πιο πολυ. Οντως ειχε και λιγο αρωμα ντοκυμαντερ. Φυσικα οι σκηνες μαχης,η φωτογραφια μπλα μπλα μπλα πολυ καλες. Ποια Δουνκερκη, αυτή του 1940? για δωσε λινκ. Τελευταια βλεπω πολεμικες ταινιες όπως η παρακατω https://www.youtube.com/watch?v=qiGDJ5-dXaI Ο Λευκος Τίγρης (τιγρης=το γνωστο γερμανικο τανκ του Β'ΠΠ) Απαιχτη ρωσικη ταινια και με... μεταφυσικη.
ZauZ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Mirrors (2008) -- 6.5 / 10 Εχθές είδα το Mirrors (2008) με τον Sutherland. Όχι κακή αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας. Το story έχει να κάνει με κάποιο πνεύμα-δαίμονα ή κάτι τέτοιο το οποίο είναι παγιδευμένο μέσα σε κάθε είδους καθρέφτες. Σεναριακά μου άφησε αρκετά κενά αλλά την είδα ευχάριστα και σε κρατάει σε αγωνία παρόλο που 1-2 σκηνές ίσως είναι λίγο περισσότερο τραβηγμένες από ότι θα έπρεπε. Υγ : Πρόσεξα ότι έχει βγει και Mirrors 2 αλλά από το trailer που είδα δεν βλέπω να έχει σχέση με το αρχικό (κακό αυτό). 1
speedy23 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Mother! 4/10 2017 (το τεσσαράκι είναι για τις βυζάρες της Τζένιφερ...) Με πορδές δεν βάφονται αυγά.... Ή αλλιώς, γκαβλοτρόμος με θέα τους βύζους της Jennifer! Ο Αρονόφσκι προσπαθεί να δώσει μια αλληγορία της Δημιουργίας, πατώντας κυρίως πάνω στην εβραϊκή μυθολογία (ακα Παλαιά Διαθήκη), με μια εσάνς από το χριστιανισμό (ακα Καινή Διαθήκη). Δυστυχώς, στο "θολωμένο του μυαλό" που θά’ λεγε και ο Άκης Πάνου, προέκυψε μια ασυνάρτητη σούπα, η οποία δεν διασώζεται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μπαρδέμ και την πατούρα της Jennifer. Ο θεατής μένει καθηλωμένος στα πρώτα 15-20 λεπτά από το θεσπέσιο κορμί της Τζένιφερ, που τριγυρίζει ημίγυμνη μέσα στο σπίτι, στο οποίο προσπαθεί να στεγάσει τον έρωτά της με έναν συγγραφέα, του οποίου η πένα και η …βούρτσα δεν λειτουργούν αμφότερες, με αποτέλεσμα μια ταλαίπωρη Τζένιφερ να το έχει ρίξει στο πηλοφόρι και να σοβατίζει ολημερίς την οικοδομή όπως ο Μήτσος, ο Παπαμιχαήλ στις Διπλοπενιές. Κάπου εκεί τελειώνει κι όλη η ευρηματικότητα του Αρονόφσκι, που παίρνει 2 χιλιοτραβηγμένες ιστορίες - τη Δημιουργία αφενός και το ο πουρόγερος κι η μπεμπέκα, αφετέρου, που προσπαθούν να ζήσουν τον έρωτά τους στα χρόνια της αντρικής εμμηνόπαυσης - και αρχίζει να τους πετάει τα ματια έξω με αντίληψη και σκηνικά βιντεοπαιχνιδιού PS4. Οι ιδέες είναι εκεί και άφθονες, αλλά ο Αρονόφσκι, δεν είναι “δημιουργός/καλλιτέχνης” στη συγκεκριμένη περίπτωση. Παίρνει τις γνωστές ιδέες που λέγαμε και μένει απελπιστικά να πελαγοδρομεί στο πρώτο επίπεδο μιας φθηνής προσπάθειας εντυπωσιασμού. Τα σχήματα που χρησιμοποιεί ειναι γελοιωδώς απλοικά και προχειροραμμένα. Σε ορισμένα σημεία δε, είναι κανονικός τραγέλαφος, όπως η πλειοψηφία των σκηνών με την πουρόγρια Μισέλ, η οποία ελπίζω να είναι απλή συνωνυμία με την Πφάιφερ των Επικίνδυνων Σχέσεων. Σε κάποια στιγμή μάλιστα είπα δεν μπορεί, όπως το πάει θα τις βάλει σε κάνα ριπλέι φτηνού, άματιουρ, λεσβιακού τσοντοκλιπακίου από το P..Hub. Ευτυχώς, το προσπέρασε…. Η ταινία δε βλέπεται! Επιεικώς… Φοβάμαι ότι κινείται στο ίδιο πλαίσιο αγραμματοσύνης και υποκουλτούρας του Χόλυγουντ, που παίρνει ό,τι περπατάει από την παγκόσμια μυθολογία (Ηρακλής, Ζήνα, Αλλαντίν, Νωε, Ιησούς κτλ) και του αλλάζει τα φώτα, για να εντυπωσιάσει το βλάχο Αμερικανό ρεντνεκ, που θα πάει να δει την ταινία στο ντραιβ ιν, με το πορτ-μπαγκάζ φορτωμένο με καραμπίνες και δίκανα, μήπως και του την πέσει κανένας αλλαχουάκμπαρ, την ώρα που θα χαμουρευει την κομμώτρια με τα λιγδιασμένα απο το ποπ κορν δάχτυλα…. 1
Ntoubroutza Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 http://www.imdb.com/title/tt5013056/?ref_=nv_sr_1 Ένα 7.0 + είναι μια χαρά.Η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάτι παραπάνω από τον Νολαν μιας κι είναι από τους αγαπημένους μου. Βλέποντας το τρέιλερ νόμιζα ότι η ταινία είναι πολεμική και λέγοντας πολεμική εννοούμε μάχη.Στην ουσία η ταινία δεν είναι πολεμική απλά είναι γυρισμένη στο πεδίο της μάχης.Θα έγραφα κάτι παραπάνω αλλά δε βρίσκω το spoiler. Επειδή διαβάζω για το http://www.imdb.com/title/tt5109784/?ref_=nv_sr_1 5/10 και 10/10 για την Τζένιφερ (ε όχι και 4 στην Τζένιφερ ρε μεγάλε πιο πάνω ) Κι επειδή αυτή η ταινία είναι πραγματικά η οπτική της γωνία είναι αναμενόμενο άλλος να λέει ότι πρόκειται για παπάτζα κι άλλος για μια πολύ καλή ταινία.Αυτό είναι και το ωραίο.Εγώ την είδα με την κοπέλα μου και βρίσκομαι στην πρώτη κατηγορία ενώ στην κοπέλα μου άρεσε πολύ.Μάλλον εγώ κοιτούσα αλλού. http://www.imdb.com/title/tt2239822/?ref_=nv_sr_1 Νομίζω το 6.6 στο imdb είναι υπερβολή.Ένα 5άρακι για να μην γίνω κακός.Νομίζεις ότι παίζεις παιχνίδι στο playstation.Ωραία εφέ δε λέω,ωραία χρώματα αλλά....δεν....κουραστική.Επίσης η επιλογή του πρωταγωνιστή ίσως δεν ήταν και η καλύτερη! Dunkirk 6/10 Απογοητεύθηκα...ώδινεν όρος και έτεκεν μυν.... Περίμενα κάτι καλύτερο από ορισμένα πανοραμικά πλάνα και ξύλινους δεκάρικους του Τσώρτσιλ στο τέλος... Υποτίθεται ότι ο Νόλαν προσπάθησε να δώσει την εκκένωση της Δουνκέρκης από την πλευρά του απλού φαντάρου. χαχαχα...Είσαι σκληρός!!! Αυτό που το είδες?Είσαι σίγουρος από την πλευρά του φαντάρου?Ή ακόμα καλύτερα μόνο από την πλευρά του φαντάρου?Για θυμήσου (χωρίς να με βρίσεις που σε βάζω να το ξανασκεφτείς) τα τελευταία 10 λεπτά!!!
xaratsi Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Είδα το Ταυλανδέζικο Shutter (2004) το οποίο για κάποιο λόγο μου είχε ξεφύγει στα 00ς. Άξιο για θριλερακι τον σκοπό του τον πέτυχε και με κράτησε ως το τρομερό φινάλε. Δείτε το χωρίς τρέιλερ, στεγνά 8/10
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Είδα το Ταυλανδέζικο Shutter (2004) το οποίο για κάποιο λόγο μου είχε ξεφύγει στα 00ς. Άξιο για θριλερακι τον σκοπό του τον πέτυχε και με κράτησε ως το τρομερό φινάλε. Δείτε το χωρίς τρέιλερ, στεγνά 8/10 Από τα καλύτερα horror soundtrack που έχω ακούσει.
crom251 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Ειδα το unfriendedΒλεπεται ευχαριστα μεν, τιποτα ιδιαιτερο δε...Ο μονος λογος βεβαια που υπαρχει σαν ταινια και συζητιεται ειναι η διαφορετικη παρουσιαση (σε ολη την ταινια βλεπουμε τι γινεται μεσω του υπολογιστη ενος απο τους πρωταγωνιστες). Αν δεν υπηρχε αυτη η διαφορετικη παρουσιαση δεν θα την ηξερε/εβλεπε ουτε η μανα της...5/10 Ειδα επισης το Cabin the woodsΣτο unfriended τουλαχιστον δεν βαρεθηκα. Εδω δεν μπορω να πω το ιδιο...4/10
Cro-Magnon Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 χαχαχα...Είσαι σκληρός!!! Αυτό που το είδες?Είσαι σίγουρος από την πλευρά του φαντάρου?Ή ακόμα καλύτερα μόνο από την πλευρά του φαντάρου?Για θυμήσου (χωρίς να με βρίσεις που σε βάζω να το ξανασκεφτείς) τα τελευταία 10 λεπτά!!! Αδερφέ μου, η κύρια οπτική γωνία του έργου είναι αυτή των φαντάρων που κρύωναν και πέθαιναν σε μια παραλία. "...όλοι φύγανε , δεν ήρθε κανείς! Εγώ θα φύγω με το automotriz...." Όταν έβλεπα αυτά τα πλάνα της παραλίας και την αλληλεπίδραση με τους στρατιώτες, δε μπορούσα παρά να μη θυμηθώ το εν λόγω ασματάκι των Χατζηφραγκέτα... Εκεί, δυστυχώς απέτυχε ο Νούλας, κάτι που νομίζω ότι είναι εμφανές σε όλους. Ως θεατής δεν μπαίνεις στο πετσί των δρώμενων κι εκει ειναι η μαγκιά του σκηνοθέτη. Τι να τα κανω τα μυρια όσα εκατομμύρια ντόλαρς σε κοντρα πλακέ θαλάσσης για τα σκηνικά, άμα βλέπω μια φλατ κονσέρβα συναισθημάτων στην οθόνη; Τώρα στο τελευταίο 10λεπτο ο σκηνοθέτας θεώρησε ότι ήρθε η ώρα να ...απογειώσει το αριστούργημά του και έβαλε μέσα την αντανάκλαση του συμβάντος στον απλό λαό και στους πολιτικούς - επιλέγοντας τον Τσώρτσιλ. Πάλι φλατ κατάσταση.... "...πόσο νυστάζω μα δεν έχω πυτζάμες, γι αυτό θα φύγω θα πάω στις Μπαχάμες..." Επειδή διαβάζω για το http://www.imdb.com/title/tt5109784/?ref_=nv_sr_1 5/10 και 10/10 για την Τζένιφερ (ε όχι και 4 στην Τζένιφερ ρε μεγάλε πιο πάνω ) Κι επειδή αυτή η ταινία είναι πραγματικά η οπτική της γωνία είναι αναμενόμενο άλλος να λέει ότι πρόκειται για παπάτζα κι άλλος για μια πολύ καλή ταινία.Αυτό είναι και το ωραίο.Εγώ την είδα με την κοπέλα μου και βρίσκομαι στην πρώτη κατηγορία ενώ στην κοπέλα μου άρεσε πολύ.Μάλλον εγώ κοιτούσα αλλού. Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα κάνω καστινγκ στη Τζενιφερ... https://www.youtube.com/watch?v=MlyraO2gQtA 2
Cro-Magnon Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 American made 6/10 Ο Τομ Κρουζ προσπαθεί φιλότιμα σε ενα εργο που μου θυμισε εντονα τη σκηνοθεσία του Καζίνο του Σκορσέζε. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το σενάριο που ξεβρακωσε τη ΣΙΑ και τα νταλαβερια της με τα καρτέλ των ναρκωτικών στην Λ. Αμερική. Και μαζι με αυτην και τουλάχιστον 4 μαϊμούδες που υποδυθηκαν τους Προέδρους των ΗΠΑ στις δεκαετίες του 70 και 80. Κατά τα άλλα η ταινία κινηθηκε στη μετριότητα αν και την προτίμησα απο αλλες προσπάθειες του Τομ, που μας είχε πρήξει τα... δια με τις ταρζανιες που έκανε ο κοντός για να φασωθει με καμια κρυοκωλη Για την ιστορία :ενας Αμερικανός πιλότος της πολιτικής αεροπορίας περνάει στην παρανομια του λαθρεμπόριου και συντομα αναγκάζεται να ακροβατεί αναμεσα στη ΣΙΑ και στο καρτελ του Μεντεγιν. Η ξανθιά που παίζει τη γυναίκα του είναι φωτιά και λαυρα, αν και λίγο αγγούρι στο υποκριτικό κομμάτι.
KilliK Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Τhe Foreigner (2017) http://www.imdb.com/title/tt1615160/reference απο τις καλυτερες ταινιες του Jackie Chan, oσο αφορα το προσφατο του output. μην περιμενετε τις εντυπωσιακες χορογραφιες του παρελθοντος, εδω ο Jackie ειναι γερος, αργος, ματωνει και κουραζεται, με την δραση να ειναι ρεαλιστικη και ωμη. το στορυ αξιοπρεπες, ο σκηνοθετης Campbell σταθερη αξια οπως και ο Brosnan. o Jackie αποδεικνυει οτι ξερει να παιζει και δραματικους ρολους. extra bonus ενας MILFαρος με το νυχτικο του. προτεινεται ανεπιφυλακτα για τους φιλους του Jackie και των ταινιων δρασης. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις