Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; (2)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είδα χθες βράδυ το IT .

Αναμενόμενα όμορφη τρομακτικη ατμόσφαιρα, λίγο διεστραμμένη φαντασία και ακόμα λιγότερα jumpscares κάτι που το εκτίμησα ιδιαίτερα. Ο pennywise πολύ ταιριαστός και η ομάδα των παιδιών αρκετά δεμένη. Συνεχίζω να μην το βάζω πιο ψηλά από την παλιά ταινία γιατί ίσως λόγω ηλικίας που την είχα δει τότε, μου είχε προκαλέσει σοκ. Ένα τίμιο 7-8/10, την προτείνω.

P.s. Χοντρούλη, σε λυπήθηκε το είναι μου :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The revenant

Στον παγωμένο Νέο Κόσμο του 18ου αιώνα ένας γουναράς πρόγονος των U.S Rangers υπερνικάει κάθε πιθανότητα, επιβιώνει και κυνηγάει τον (επίσης γουναρά) φονιά του γιου του που τους πούλησε.

Στις περιγραφές μου κοιτάω να είμαι όσο πιο περιεκτικός γίνεται, εδώ όμως πραγματικά δεν άφησα τίποτα απ'έξω, αυτή είναι η ιστορία. Από σενάριο λοιπόν δεν έχουμε τίποτα.

Αυτό που έχουμε είναι μία εντυπωσιακότατη φωτογραφία, καταπληκτικά σκηνικά και έναν αγώνα επιβίωσης που κρατάει το ενδιαφέρον. Ο Ντι Κάπριο κερδίζει Όσκαρ μάλλον για τα γρυλιτά του (χωρίς να είναι κακός), ο Hardy επίσης κάνει πρόβα τα γρυλιτά και την ερμηνεία που θα μας κερδίσει στο Taboo, ενώ παίζει και ο πάλι ενδιαφέρων Domhnall Gleeson, που πριν μερικές σελίδες με είχε εντυπωσιάσει στο American made,

Η περίφημη σκηνή της αρκούδας κόβει την ανάσα, ό,τι καλύτερο έχω δει σε εφέ και σκηνοθεσία σε επίθεση ζώου σε άνθρωπο.

Αυτά που έμεινα να σκέφτομαι μετά το τέλος της ταινίας είναι δύο πράγματα. Πόσο πολύ έχουν ταλαιπωρηθεί πόσοι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο από καταβολής του και πόσο πολύ ταλαιπωρήθηκαν οι συντελεστές της ταινίας, κυρίως οι πρωταγωνιστές, για να βγάλουν αυτό το πειστικότατο αποτέλεσμα. Δεν το έχω ψάξει ακόμη, αλλά υποπτεύομαι ότι πρέπει να τα είδαν όλα...

Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία, αλλά κυρίως εξαιρετικά πειστική.

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 13

The conjuring 2

Πολύ καλό. Κατά την άποψη μου ανώτερο από το πρώτο. Πολύ περισσότερο σφιχτοδεμένο ως ταινία τρόμου. Είχε σημεία τρομάρας που ήταν ήσυχα, είχε κάποια jump scares τα οποία όμως εκτελέστηκαν καλαίσθητα και σε πιάνουν και απροετοίμαστο. Εχω δει άπειρα επί απείρων σε τέτοιες ταινίες και την προτείνω σίγουρα γιατί παρά το γεγονός ότι είναι "τυπική" σε ότι αφορά την εκτέλεση της είναι μακριά από αυτό. Συμπλήρωσε και πολύ καλή ηθοποιία, φωτογραφία και σκηνοθεσία στο όλο γλυκό και έχουμε ένα σουφλέ σοκολάτας κόλαση (pun intended) για τους λάτρεις του είδους. Μου άρεσε πάρα πολύ η απεικόνιση των δαιμόνων. 

Από εμένα παίρνει 8/10 και προτείνεται για παρέα ή και μόνοι σας. Δεν έχει σπλατεριές έτσι και αλλιώς. 

• Like 5

The conjuring 2

Πολύ καλό. Κατά την άποψη μου ανώτερο από το πρώτο. Πολύ περισσότερο σφιχτοδεμένο ως ταινία τρόμου. Είχε σημεία τρομάρας που ήταν ήσυχα, είχε κάποια jump scares τα οποία όμως εκτελέστηκαν καλαίσθητα και σε πιάνουν και απροετοίμαστο. Εχω δει άπειρα επί απείρων σε τέτοιες ταινίες και την προτείνω σίγουρα γιατί παρά το γεγονός ότι είναι "τυπική" σε ότι αφορά την εκτέλεση της είναι μακριά από αυτό. Συμπλήρωσε και πολύ καλή ηθοποιία, φωτογραφία και σκηνοθεσία στο όλο γλυκό και έχουμε ένα σουφλέ σοκολάτας κόλαση (pun intended) για τους λάτρεις του είδους. Μου άρεσε πάρα πολύ η απεικόνιση των δαιμόνων. 

Από εμένα παίρνει 8/10 και προτείνεται για παρέα ή και μόνοι σας. Δεν έχει σπλατεριές έτσι και αλλιώς. 

βρηκα τι θα δω σημερα  :P νομιζα δεν αξιζε το sequel

• Like 2

Dunkirk

Ωραίο ήταν, με υποβλητική ατμόσφαιρα και μουσική. Είχε και 2-3 βλακείες για φτηνή συγκίνηση αλλά δεν με ενόχλησαν. Οπτικοακουστικά άψογο. 

Ο,τι καλυτερο στο είδος τους τα τελευταία χρόνια τα conjuring. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι.

Σε τυχαία σειρά, όπως μου 'ρχονται, Get Out, The VVitch, It Follows, Split, The Neon Demon, Don't Breathe, 10 Cloverfield Lane και Unfriended είναι ταινίες που έτυχε να δω από αυτές των τελευταίων χρόνων και τις βρίσκω όλες πιο ενδιαφέρουσες από το Conjuring.

ολες καλες ταινιες manuel, το ειδα χθες το conjuring και μου αρεσε και συμφωνω σε γενικες γραμμες με ikaruga

on topic, the amazing spiderman δε ξερω γτ τοση βιασυνη στο πρωτο μισο της ταινιας, παρα πολυ ομως, μου αρεσε γενικα οπως τα περισσοτερα spiderman, η emma ειναι waifu 8/10 για την ταινια 10/10 για την emma  :wub:

Εν τω μεταξύ είδα χθες το Unfriended στο Netflix.

Η αλήθεια είναι ότι την περίμενα χειρότερη λόγω σεναρίου και IMDb βαθμολογίας, αλλά βλεπόταν τελικά.

Ίσως λόγω διαφορετικής προσέγγισης/παρουσίασης βέβαια, αν ήταν "normal" σκηνοθετημένη ίσως να μην βλεπόταν.

Get Out, It Follows, Don't Breathe, Unfriended, εν μέρει και 10 Cloverfield Lane είχαν όλες το στοιχείο της διαφορετικότητας, ίσως εκεί εστιάζει περισσότερο (και) ο Manuel.

Ενώ το The Conjuring καλώς ή κακώς, είναι αναμάσημα, άσχετα αν έχει αρκετά θετικά στοιχεία.

Σε τυχαία σειρά, όπως μου 'ρχονται, Get Out, The VVitch, It Follows, Split, The Neon Demon, Don't Breathe, 10 Cloverfield Lane και Unfriended είναι ταινίες που έτυχε να δω από αυτές των τελευταίων χρόνων και τις βρίσκω όλες πιο ενδιαφέρουσες από το Conjuring.

Η απουσια του Babadook απο την λιστα με χτυπησε στα σωθικα...

• Like 2

BLIND
δυστηχως ενω το καστ ηταν καλο,ντεμι μουρ,αλεκ μπαλντγουιν,η ταινια ηταν μια μετρια αντιγραφη του  scent of a woman all classic film    με λιγο δοση romance ,και συν οτι ειχε παντα το πιο μεγαλο κλισε που βλεπεις σε τετια εργα

ο συζηγος που πρεπει να ναι κακος και να την απατα με πια;; τη καλυτερη της φιλη.Κατι που εκανε μπαμ οταν η ντεμι αποκαλυψε στη και καλα φιλη της οτι ο αντρας της της τα φορουσε.ενω η ιδια πολυ πιστη,ο αντρας φυλακη και αυτη να @#@# με τον αλλον,αλλα η ταινια επρεπε να χει χαπι εντ.και συν οτι αφησε φλου αν τελικα τον ξεκανε ο συζηγος τον συνεργατη ε μαλλον τον ξεκανε αφου ειπε ψεματα στην ντεμι οτι την απατουσε, και εκανε αραπη τον αλλον στις μπουνιες στη φυλακη, ναι λιγο και απο πρισον μπρεικ χωρις το μπρεικ,δε χρειαζεται σκεψη

ενταξει δεν βαριεσαι σχεδον τις 2 ωρες, [μαλλον απο βιβλιο ειναι γιατι αυτο επρεπε να χε ληξει στα 90 λεπτα,μη πως και 88]και η μουσικη και οι καπιες στιγμες που εχει ειναι καλες.Αλλα με την επιστροφη της ντεμι μουρ μετα απο καιρο απουσιας απο μεγαλη οθονη,ε το εργακι δεν ειναι και οτι καλυτερο της.βεβαια τη σωζουν και τα μποτοξ
Μη πω για το φιναλε

αυτος πηγε γαλια πλευρα,αυτη πως σκατα τον βρηκε,πηγε στη  νικολουδη της αμερικης;

Κριμα 4,3

Η απουσια του Babadook απο την λιστα με χτυπησε στα σωθικα...

Είναι το επόμενο που έχω στη λίστα ;-). Απλά δεν το έχω δει ακόμη. Από αυτά που έχω ακούσει, λογαριάζω ότι θα είναι και αυτό μέσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Link.png Site: Mother!

Τον Aronofsky η' το αγαπας η' τον μισεις ,εγω τον αγαπω  .

Εδω μας παραδιδει  μια αντισυμβατικη ταινια ακομα και για εκεινον που σπαει ολα τα κινηματογραφικα φορμα και τους κανονες αφηγησης . Κυριαρχει μια  εντονη  θεατρικοτητα  για να αλλαξει και αυτο ομως στο δευτερο μισο της ταινιας που αποκτα εναν  καταιγιστικο ρυθμο και κινηματογραφικη εναλλαγη πλανων .

Η ταινια  με αλληγορικο τροπο θιγει μια σειρα απο κεντρικα φιλοσοφικα και θρησκευτικα ζητηματα και το κανει απροκαλυπτα  με εναν εντελως αναρχο αφηγηματικα   αλλα δομημενο τεχνικα  τροπο.Προκειται για μια παραβολη  που εχει ξεκαθαρες  κινηματογραφικες επιρροες  απο  γνωστες ταινιες και αναφορες σε σκηνοθετες τοτεμ .

Μπορεις να εξαγεις τοσα πολλα συμπερασματα, γιατι αυτος ειναι ο τροπος που σκηνοθετησε και επλασε την ταινια ο Arοnofsky  δινοντας σου απολυτη ελευθερια.

Σε μενα ως κεντρικη ιδεα εμεινε η εγωκεντρικοτητα  του δημιουργου ,η αναγκη για οπαδους/followers που  ξεπερνα  την ιδια την φυση του ανθρωπου ,την γεννηση του .

8,1/10

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 7

Link.png Site: Mother!

Τον Aronofsky η' το αγαπας η' τον μισεις ,εγω τον αγαπω  .

Εδω μας παραδιδει  μια αντισυμβατικη ταινια ακομα και για εκεινον που σπαει ολα τα κινηματογραφικα φορμα και τους κανονες αφηγησης . Κυριαρχει μια  εντονη  θεατρικοτητα  για να αλλαξει και αυτο ομως στο δευτερο μισο της ταινιας που αποκτα εναν  καταιγιστικο ρυθμο και κινηματογραφικη εναλλαγη πλανων .

Η ταινια  με αλληγορικο τροπο θιγει μια σειρα απο κεντρικα φιλοσοφικα και θρησκευτικα ζητηματα και τον κανει απροκαλυπτα  με εναν εντελως αναρχο αφηγηματικα   αλλα δομημενο τεχνικα  τροπο.Προκειται για μια παραβολη  που εχει ξεκαθαρες  κινηματογραφικες επιρροες  απο  γνωστες ταινιες και αναφορες σε σκηνοθετες τοτεμ .

Μπορεις να εξαγεις τοσα πολλα συμπερασματα, γιατι αυτος ειναι ο τροπος που σκηνοθετησε και επλασε την ταινια ο Arnofsky  δινοντας σου απολυτη ελευθερια.

Σε μενα ως κεντρικη ιδεα εμεινε η εγωκεντρικοτητα  του δημιουργου ,η αναγκη για οπαδους/followers που  ξεπερνα  την ιδια την φυση του ανθρωπου ,την γεννηση του .

8,1/10

Με έχεις κάνει να πατάω like πριν διαβάσω τη κριτική σου πλέον ρε τρελέ!

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...