Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης αρκετοί θα ξενιστουν απο την απουσία μπλοκμπαστερ, οπως Η διάσωση... της Τσέπης μου και η Λίστα του Αριελ Σαρον, αμφότερες του γνωστού μεγαλοεργολαβου του Χόλιγουντ. Επιμένω οτι είναι καθαρα προσωπικές επιλογες μου και θα χαρώ να το ξανααναλυσω στις επομενες... 1136 σελιδες!

Η Πτώση

Das Boot

SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα.

Thin Red Line

Σταυροι στο μέτωπο

Αποκάλυψη τωρα

Come and See

Platoon

Full metal jacket

No man's land

The pianist

Waltz with Bashir

Lebanon

Ο Ελαφοκυνηγος

Σταυροι στο μέτωπο

Σπάρτακος

Δεν ξερω τι μπορεις να πεις οτι λειπει απο μια ταινια οπως η Διασωση του Στρατιωτ Ραιαν. Εχοντας δει το 80% της παραπανω λιστας πιστευω πως οι δυο παραπανω ταινιες του Σπιλμπεργκ ειναι οι καλυτερες της λιστας. Καποια στιγμη θα αποφασισω να δω το Das Boot... καποια στιγμη...

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Πτώση

Das Boot

SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα.

Thin Red Line

Σταυροι στο μέτωπο

Αποκάλυψη τωρα

Come and See

Platoon

Full metal jacket

No man's land

The pianist

Waltz with Bashir

Lebanon

Ο Ελαφοκυνηγος

Σταυροι στο μέτωπο

Σπάρτακος

the longest day

a bridge too far

και βέβαια το τεράστιο

the bridge on the river Kwai

αυτα μου ήρθαν πρόχειρα στο μυαλό και γενικά συμφωνώ με την λίστα σου εκτός απο το thin red line και την απουσία Spielberg..

Επεξ/σία από .::lucky13::.
Δημοσ.

Θενκς. Αγγλικος τιτλος?

Κανουν οι ουγγροι τέτοιες χολυγουντιανες παραγωγες?!

Τελικα κινηματογραφικως οι ελληνες ειμαστε πολύ πισω. Ποτε δεν εχουμε κανει ουτε θα μπορουσαμε να κανουμε τετοια ταινια...

Δημοσ.

Δεν ξερω τι μπορεις να πεις οτι λειπει απο μια ταινια οπως η Διασωση του Στρατιωτ Ραιαν. Εχοντας δει το 80% της παραπανω λιστας πιστευω πως οι δυο παραπανω ταινιες του Σπιλμπεργκ ειναι οι καλυτερες της λιστας. Καποια στιγμη θα αποφασισω να δω το Das Boot... καποια στιγμη...

Κανόνισε να είναι σύντομα.

Οσο για το Σπίλμπεργκ το φασφουντατζη, να λες οτι ειναι καλυτερος από Κιούμπρικ, είναι ιεροσυλία.

• Like 1
Δημοσ.

Κανόνισε να είναι σύντομα.

Οσο για το Σπίλμπεργκ το φασφουντατζη, να λες οτι ειναι καλυτερος από Κιούμπρικ, είναι ιεροσυλία.

Δεν ειπα οτι ο Σπιλμπεργκ ειναι καλυτερος του Κουμπρικ ειπα οτι Ο Σιντλερ και ο Ραιαν ειναι καλυτερο απο τους Σταυρους.

Προφανως αν συγκρινεις τις κορυφαιες του Κουμπρικ (Οδυσσεια,Λαμψη,Λιντον) ο Σπιλμπεργκ δεν εχει φτασει το επιπεδο αυτο στην καριερα του.

Εγω προσωπικα πιστευω πως πολλοι σινεφιλ ειναι κατα καποιο τροπο συννενοημενοι να υποτιμουν τους υπερβολικα διασημους σκηνοθετες, για το μονο λογο οτι ξερουν πολυ περισσοτερους απο τον κοινο θεατη και προτιμουν να ειναι φαν του πιο ''κουλ ψαγμενου'' σκηνοθετη αντι για τον βρωμο Spielberg, Tarantino, Σκορσεζε.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω προσωπικα πιστευω πως πολλοι σινεφιλ ειναι κατα καποιο τροπο συννενοημενοι να υποτιμουν τους υπερβολικα διασημους σκηνοθετες, για το μονο λογο οτι ξερουν πολυ περισσοτερους απο τον κοινο θεατη και προτιμουν να ειναι φαν του πιο ''κουλ ψαγμενου'' σκηνοθετη αντι για τον βρωμο Spielberg, Tarantino, Σκορσεζε.

Εγώ έχω την αντίθετη αίσθηση. Πολλοί νιώθουν ανασφάλεια με τις απόψεις τους και προσπαθούν να τις περάσουν ως αντικειμενικές χρησιμοποιώντας τη δημοτικότητα της ταινίας, οπότε αν υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν κάτι διαφορετικό, τους χαλάνε την πιάτσα και τους ξυπνάνε την ανασφάλεια.

Και το καταλαβαίνω γιατί είναι κάτι που ακούω κι εγώ συνεχώς, παρόλο που μου άρεσε το Jurassic Park και δε μου άρεσαν ο Στρατιώτης Ράιαν και η Λίστα του Σίντλερ, παρόλο που μου αρέσει το Star Wars, αλλά δεν τρελαίνομαι για Indiana Jones, παρόλο που μου αρέσει ο Ταραντίνο, αλλά δε μου αρέσει ο Σκορτσέζε, παρόλο που ξετρελάθηκα με το Mad Max Fury Road, αλλά σπάνια βλέπω ταινίες δράσης, παρόλο που πέθανα στο γέλιο με το Deadpool, αλλά αποφεύγω τις ταινίες κόμιξ.

Και παρόλο που έχω αποδείξει (στον εαυτό μου πρώτα απ' όλα) ότι δεν με επηρεάζει η δημοτικότητα της ταινίας, δεν φαντάζεσαι πόσο συχνά ακούω ότι σνομπάρω ταινίες λόγω δημοτικότητας. Κοινώς, δεν μπορείς να κερδίσεις με τίποτα.

Δημοσ.

Jumanji 2.

6/10. Εντάξει...πλάκα είχε. Ό,τι να΄ναι ταινία για καμμένες καταστάσεις αλλά για ΣΚ, όχι για σινεμά.

Δημοσ.

Δεν ειπα οτι ο Σπιλμπεργκ ειναι καλυτερος του Κουμπρικ ειπα οτι Ο Σιντλερ και ο Ραιαν ειναι καλυτερο απο τους Σταυρους.

Προφανως αν συγκρινεις τις κορυφαιες του Κουμπρικ (Οδυσσεια,Λαμψη,Λιντον) ο Σπιλμπεργκ δεν εχει φτασει το επιπεδο αυτο στην καριερα του.

Το είπε κι ο Μανώλης ήδη: το βασικό για μένα είναι το δικό μου κριτήριο και πώς βλέπω εγώ τον κόσμο μέσα από τα δικά μου πατομπούκαλα. Δεν θα υποτιμήσω/υπερτιμήσω κάποιον λόγω ονόματος κι ουτε θα το παίξω σινεφίλ (του κώλου....) με τις χ,ψ κουλές προτάσεις από το φεστιβάλ του ...Βούπερταλ. 

Πιστεύω ότι ο Σπήλμπεργκ είναι καλός μάστορης, να σου στήσει μια ιστορία και να ξεπουλήσει όλο το καλαμπόκι της Αλαμπάμα σε ποπ-κορν, αλλά όχι καλλιτέχνης. Ο Ταραντίνο είναι κι αυτός σίγουρα υπερτιμημένος, ενώ ο Σκορτσέζε είναι από τους λίγους που καταφεραν να συνδυάσουν τέχνη και παγκάρι. 

Δημοσ.

Το είπε κι ο Μανώλης ήδη: το βασικό για μένα είναι το δικό μου κριτήριο και πώς βλέπω εγώ τον κόσμο μέσα από τα δικά μου πατομπούκαλα. Δεν θα υποτιμήσω/υπερτιμήσω κάποιον λόγω ονόματος κι ουτε θα το παίξω σινεφίλ (του κώλου....) με τις χ,ψ κουλές προτάσεις από το φεστιβάλ του ...Βούπερταλ. 

Πιστεύω ότι ο Σπήλμπεργκ είναι καλός μάστορης, να σου στήσει μια ιστορία και να ξεπουλήσει όλο το καλαμπόκι της Αλαμπάμα σε ποπ-κορν, αλλά όχι καλλιτέχνης. Ο Ταραντίνο είναι κι αυτός σίγουρα υπερτιμημένος, ενώ ο Σκορτσέζε είναι από τους λίγους που καταφεραν να συνδυάσουν τέχνη και παγκάρι. 

ειναι υπερτιμημενος ο tarantino? νταξει φιλε τα διαβασα ολα απο σενα

αν δεν σου αρεσει το στιλ του μπορεις να προσπερασεις, και μην τα βλεπεις, ο τυπος εχει βγαλει ταινιαρες τη μια μετα την αλλη, για τον χ ψ λογο αν δεν σου αρεσει εχει καλως, οχι ομως και υπερτιμημενος

Δημοσ.

Ο Ταραντίνο κατάφερε να συνδυάσει το ιδιαίτερο, βίαιο, εκκεντρικό στυλ με την επιτυχία (υψηλά νούμερα στο box office).

Ο ανεξάρτητος (indie) κινηματογράφος έγινε maistream. Αυτό σίγουρα είναι τεράστια επιτυχία, δημιούργησε σχολή και πολλοί τον αντέγραψαν ή προσπάθησαν να τον αντιγράψουν. Μου αρέσουν πολύ οι ταινίες του και μαρέσει που ακόμα και με μεγάλα πλεον budget  δεν αλλοτριώνει το στυλ του όπως πολλοί άλλοι (ονόματα δε λέμε κυριε Νόλαν). Τώρα αν είναι υπερτιμημένος δε ξέρω, ας μου πει κάποιος πως αποτιμάται κάποιος σκηνοθέτης πρώτα. Με το box office? Με τη "ποιότητα"? Με το αν κερδίζουν βραβεία? Με το αν οι ταινίες του αντέχουν στο χρόνο? Με το τι αποδοχή έχει στο ινσόμνια (λολ)?

Σίγουρα πάντως 25 χρόνια μετά τη πρώτη του ταινία εγώ προσωπικά εξακολουθώ να θέλω να δω όταν βγάζει κάτι καινουργιο. Από την άλλη θεωρώ ότι το γεγονός ότι δεν έχει δοκιμαστεί και σε κάτι διαφορετικό τον περιορίζει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με συγκεκριμένο ταβάνι και ποτέ στη πραγματικότητα δε θα μπει δίπλα σε Κιουμπρικ, Σκορσεζε, κτλ

• Like 4
Δημοσ.

:lol:

Μπορεις να διαφωνεις με Cro-Magnon αλλα τουλαχιστον του αναγνωριζεις το στυλ του. btw, οτι ακομα δεν εχω δει Das Boot και Come and See ειναι ενα μικρομεγαλο εγκλημα, ετσι;

χμ μικρό δεν είναι σίγουρα. Εγω γενικά διαφωνώ με τον Cro-Magnon κυριως γιατί στις κριτικές του υποβαθμίζει την αξία της διασκέδασης που για μένα είναι σημαντικός παράγοντας. Αλλά εκεί που είμαι έτοιμος να πως ότι γράφει υπερβολές μου θυμίζει το Waltz with Basir που είναι απλά αγαπημένη και αποφασίζω ότι δεν γίνεται να συμφωνούμε με όλους σε όλα.

Στις αγαπημένες πολεμικές πάντως IMHO δεν γινεται να λείπουν τα

Patton και το επίσης αγαπημένο Cross of Iron

• Like 1
Δημοσ.

Ο Ταραντίνο κατάφερε να συνδυάσει το ιδιαίτερο, βίαιο, εκκεντρικό στυλ με την επιτυχία (υψηλά νούμερα στο box office).

Ο ανεξάρτητος (indie) κινηματογράφος έγινε maistream. Αυτό σίγουρα είναι τεράστια επιτυχία, δημιούργησε σχολή και πολλοί τον αντέγραψαν ή προσπάθησαν να τον αντιγράψουν. Μου αρέσουν πολύ οι ταινίες του και μαρέσει που ακόμα και με μεγάλα πλεον budget  δεν αλλοτριώνει το στυλ του όπως πολλοί άλλοι (ονόματα δε λέμε κυριε Νόλαν). Τώρα αν είναι υπερτιμημένος δε ξέρω, ας μου πει κάποιος πως αποτιμάται κάποιος σκηνοθέτης πρώτα. Με το box office? Με τη "ποιότητα"? Με το αν κερδίζουν βραβεία? Με το αν οι ταινίες του αντέχουν στο χρόνο? Με το τι αποδοχή έχει στο ινσόμνια (λολ)?

Σίγουρα πάντως 25 χρόνια μετά τη πρώτη του ταινία εγώ προσωπικά εξακολουθώ να θέλω να δω όταν βγάζει κάτι καινουργιο. Από την άλλη θεωρώ ότι το γεγονός ότι δεν έχει δοκιμαστεί και σε κάτι διαφορετικό τον περιορίζει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με συγκεκριμένο ταβάνι και ποτέ στη πραγματικότητα δε θα μπει δίπλα σε Κιουμπρικ, Σκορσεζε, κτλ

με την αποδοχη στο ινσομνια σιγουρα

Δημοσ.

The Red Turtle

Αν εχετε ψυχη δειτε την! Και να μην εχετε, αυτη η ταινία ισως σας την επαναφερει.

Πανεμορφο αγνο animation με μια απιστευτα δυναμικη απλοτητα, μουσικη που πρωταγωνιστει απ'την αρχη ως το τελος, ρεαλισμος, ρομαντισμος, φαντασια και δραμα ολα μαζι στον κυκλο της ζωης και στο νοημα της.

Hint: οταν ο Miyazaki ειχε δει προηγούμενη ταινια του σκηνοθετη αμεσως του ζητησε συνεργασια με το studio Ghibli...και ιδου η συνεργασια!

10/10, δεν εχω κανενα παραπονο, μπηκε στην λιστα αγαπημενων animation.

Ps: ειστε off topic συμφωνα με τον τιτλο του τοπικ...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...