Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Link.png Site: Dunkirk

O Νolan  ειναι μεγαλος δημιουργος ,συγκαταλεγεται στους καλυτερους της γενιας του .

Εδω   παρουσιαζει  το Βατερλω των συμμαχων μας στην Δουνκερκη το 1940 (δεν ειχαν μπει ακομα στην  μαχη οι Αμερικανοι ) με ενα τροπο που  τιμα την 7η τεχνη  .Χειριζεται  με ιδιοφυη τροπο τον χρονο αλλωστε φημιζεται για αυτο  και απο το πρωτο πλανο  δηλωνει  εμφατικα το ταλεντο του .

Η ταινια καθεαυτη  ειναι υποδειγμα σκιαγραφησης   της ψυχολογιας του μεσου ανθρωπου εν καιρω πολεμου   στην προσπαθεια του  να επιβιωσει με νυχια και με δοντια ,να προσφερει με αυτοθυσια και εν τελει να λυτρωθει .

Ειναι υμνος για την ανθρωπινη φυση  σε μια απο τις τραγικοτερες στιγμες του Β'  παγκοσμιου πολεμου που υπογραμιζει η σκηνοθετικη ματια του Nolan δινοντας μας  την καλυτερη πολεμικη ταινια των τελευταιων ετων .

Η μουσικη του Ζimmer  "εντυπωνεται " στον εγκεφαλο του θεατη ,ειναι καθηλωτικη και κορυφωνει  με απολυτο τροπο την ενταση της μαχης ,την αγωνια και τα συναισθηματα .

8.6/10

• Like 5
Δημοσ.

Δεν την έχω δει (ακόμα), και κανονικά δε θα έπρεπε να εκφέρω γνώμη, αλλά νομίζω ότι οι πολλές μέτριες κριτικές που ακούς εδώ κι εκεί, είναι επειδή μάλλον περίμεναν κάτι λιγότερο flat, κάτι πιο κοντά σε αυτά που μας έχει συνηθίσει.

Δημοσ.

Την ειδα και εγω και ομολογω οτι ξαφνιαστηκα και θετικα και αρνητικα. Συμφωνω με ολα οσο λεει ο φωτης αλλα για τα δικα μου γουστα εφερνε περισσοτερο σε ντοκυμαντερ παρα σε history drama.

Νομιζω οτι απο το μηκος της ταινιας, που ειναι μικρο για ταινια του nolan, πρεπει να αντιληφθηκε και αυτος οτι δεν γινεται να κανει 2μιση ωρες ταινια χωρις να δινει την δυνατοτητα στον θεατη να δεθει με καποιον χαρακτηρα.

Anyway 7.8/10 απο εμενα

Ps: Ανησυχητικο που στο imdb δεν δειχνει καποιο νεο project του προς το παρον.

Δημοσ.

Αν και ο Jackson   παιζει καλα ,θα ελεγα πως προτιμοτερο για την υστεροφημια  του θα ηταν να σταματησει να αναλωνεται σε τετοιου  ειδους ταινιες οπως το κανει κατα κορον τα τελευταια χρονια .

Εχει παιξει και σε ενα Jackie Brown  ,ντροπη...

......Έεεεεεετσι, μπράβο! Να τα λέμε αυτά!

@Cron-magnon

και το Paradise Now ήταν ωραία ταίνια (με επίδοξους βομβιστές αυτοκτονιάς στο Τελ-Αβίβ).

-- http://www.imdb.com/title/tt0445620/

Ευχαριστώ, θα το ψάξω!

Δημοσ.

Dunkirk  6/10

Απογοητεύθηκα...ώδινεν όρος και έτεκεν μυν....

Περίμενα κάτι καλύτερο από ορισμένα πανοραμικά πλάνα και ξύλινους δεκάρικους του Τσώρτσιλ στο τέλος...

Υποτίθεται ότι ο Νόλαν προσπάθησε να δώσει την εκκένωση της Δουνκέρκης από την πλευρά του απλού φαντάρου. Νομίζω ότι κατάφερε μια λαλακία και μισή. Οι ηθοποιοί του, πλην ενός (του πατέρα-βαρκάρη) ήταν επιεικώς εκτός κλίματος και ρόλου, με αρκετούς να είναι φρεσκοξυρισμένοι, ακόμη και μετά από τόσες ημέρες ταλαιπωρίας στην πολιορκημένη παραλία... Ασυγχώρητα λάθη προχειρότητας, έδειξε μέχρι και Σπιτφάιερ που είχαν ξεμείνει ώρα από καύσιμα και απλά πλανάρανε στον αέρα, να καταρρίπτουν νεοφιχθέντα Μέσερσμιτ, να πάρει ο δ...λος τον τεχνικό σύμβουλο της παραγωγής!

Η μουσική επένδυση πέρασε απαρατήρητη από τα χωριάτικα αυτιά μου - προφανώς φταίει η κλαρινοπαιδεία μου, αλλά το σκορ δε μου έκανε καθόλου εντύπωση. Για το μέγεθος της παραγωγής έχω να πω ότι η παραλία φάνταζε απελπιστικά άδεια για τους 400.000 στρατιώτες που φιλοξενούσε, όπως μικρός ήταν κι ο αριθμός των πλοιαρίων. Μου φάνηκε σαν να ξόδεψαν όλα τα λεφτά για CGI στην βενζίνη του αεροπλάνου του Χαρντι και με τα υπόλοιπα αγόρασαν από τα Jumbo 10 κουτάκια Playmobil και τα άπλωσαν στη μπανιέρα...

Στο καλλιτεχνικό κομμάτι τώρα τι να πώ; Στην αρχή μου φάνηκε ότι αντιγράφει χοντρά από το Ιντί ι Σματρί, με την παιδική οπτική γωνία του πρωταγωνιστή, μετά απλά αναλώθηκε σε εύκολα κολπάκια εντυπωσιασμού κι εκμαίευσης δακρύων. Ο Cilian Murphy απαράδεκτος για άλλη μια φορά - παίρνει το βραβείο αταλαντοσύνης "Οικογένεια Άφλεκ" άνετα. Ο Κένεθ Μπράνα έμοιαζε έτοιμος να γυρίσει τη διαφήμιση του ...Κάπτεν Ίγκλο, με τα φιλέτα μπακαλιάρου! Έλεος... 

Σε κάποια στιγμή, εκεί που περίμενα απελπισμένα να περάσει το δίωρο, μου φάνηκε ότι ειδα καπου τον γλάρο της διαφήμησης του ΕΟΤ να φωνάζει όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές.

Όχι φίλε συναγωνιστή, η ταινία αυτή δεν πλησιάζει στο ελάχιστο τα αριστουργήματα του παρελθόντος. Μπορείς να την προσπεράσεις άνετα.

• Like 1
Δημοσ.

Αμαν βρε φιλε,ετοιμη την εχω να την δω...με απογοητευσαν αυτα που εγραψες. :cry:

Και ειχα μεγαλες προσδοκιες.

Να τη δεις την ταινία! Την έχω κόψει στο 6/10 για το ευρύ κοινό, που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των θεατών δε θα τη θεωρήσει χάσιμο χρόνου κι οι εντυπώσεις τους θα είναι οτι προκειται για καλή ταινία.

Για μένα προσωπικά, που έχω συγκεκριμένες απαιτήσεις με βάση το τι έχω δει στο παρελθόν, ήταν απλά χάσιμο χρόνου και θέλησα να διασκεδάσω την τσαντήλα μου με μια κριτική-κόλαφο!

Για να γίνω πιο κατανοητός, δες την Δουνκέρκη και μετά στο καπάκι δες το Das Boot πχ. Και σύγκρινε το Ναζί καπετάνιο με τον ...Κάπτεν Ίγκλο του Νόλαν! Ακόμη γελάνε στη Βιλαρίμπα και στο Βιλαμπάχο....

• Like 1
Δημοσ.

Για να γίνω πιο κατανοητός, δες την Δουνκέρκη και μετά στο καπάκι δες το Das Boot πχ. Και σύγκρινε το Ναζί καπετάνιο με τον ...Κάπτεν Ίγκλο του Νόλαν! Ακόμη γελάνε στη Βιλαρίμπα και στο Βιλαμπάχο....

:lol:

Μπορεις να διαφωνεις με Cro-Magnon αλλα τουλαχιστον του αναγνωριζεις το στυλ του. btw, οτι ακομα δεν εχω δει Das Boot και Come and See ειναι ενα μικρομεγαλο εγκλημα, ετσι;

• Like 1
Δημοσ.

Κατα τη γνωμη μου ο Δουνκερκης δεν ειναι ταινια που μπορεις να δεις και να εκτιμησεις απο το σπιτι σου.

Εγω προσωπικα που ειχα παει σε σινεμα και ειδικα σε Dolby Atmos αιθουσα εκτιμησα ιδιαιτερα τα ηχητικα εφε, καθως και την γενικοτερη σκηνοθεσια της ταινιας,ειδικα τις γνωστες χρονικες παρεμβασεις του Νολαν. Αν και πολλα ατομα τις θεωρησαν παντελως αχρηστες σε οριο που εβλαπταν την δραματικοτητα της ταινιας, εγω πιστευω πως επι το πλειστον προκαλουσαν μια ομορφη κλιμακωση συναισθηματων.

Βεβαια ο φιλος Cro παραπανω ειχε καποιες πιο συγκεκριμενες κριτικες για τις ερμηνειες των ηθοποιων καθως και για την γενικοτερη ποιοτητα παραγωγης, με τα οποια δεν μπορω να διαφωνησω καθως δεν τα παρατηρησα καθολου και δεν με ενοχλησαν ουτε μια φορα.

Ενα παραπονο εχω κα αυτο ειναι πως θα ηλπιζα να περνουσαμε πιο πολυ χρονο στα αρχικα σκηνικα του Δουνκερκη δηλαδη μεσα στην πολη. Αλλα προφανως ο δημιουργος δεν ενδιαφεροταν ιδιαιτερα για τα συμβαντα εκει περα.

Η τελικη μου γνωμη ειναι πως αν ημουν Βρετανος θα ειχα ενα πιο ισχυρο συναισθηματικο δεσιμο με τα γεγονοτα.

• Like 3
Δημοσ.

Mother! (2017)

Ενημερώθηκα πολύ πρόχειρα για την ταινία πριν αποφασίσω να την δω, με συνέπεια να την παρακολουθήσω αναμένοντας κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε στο νου του ο Αρονόφσκυ. Μπορεί να διαφημίζεται ως ταινία τρόμου/θρίλερ αλλά....

ουσιαστικά αποτελεί αλληγορία για τον Θεό, την γη και τον άνθρωπο και τις σχέσεις του τελευταίου μαζί τους ή για να είμαι πιο ακριβής το υστερικό κήρυγμα μιας νεο-φυσιολατρικής αίρεσης που θεωρεί τον άνθρωπο παράσιτο στο πλανήτη.

Ο Αρονόφσκυ επιστρατεύει μια τακτική που προσωπικά θεωρώ απωθητική και απαράδεκτη: το σοκ. Προσπαθεί να περάσει τα μηνύματά του προκαλώντας συναισθηματικό "βρασμό" ή αναταραχή στον θεατή και όχι μέσω άμεσων και κατανοητών επιχειρημάτων, θυμίζοντάς μου το ακραίο -αλλά καλογυρισμένο- A Serbian Film. Γνωστός για τις ακραίες οικολογικές θέσεις του από το τερατούργημα που λέγεται Νώε (2014), ο Αρονόφσκυ προσπαθεί να υποβάλλει σε πλύση εγκεφάλου τον θεατή παρουσιάζοντας με σοκαριστικό τρόπο τις αιτίες για τις οποίες αντιμετωπίζει την ανθρώπινη παρουσία στη γη ως κάποια μορφή επιδημίας.

Στο τεχνικό κομμάτι, η ταινία είναι καλλιτεχνικά γυρισμένη. Πρόκειται για μια δίωρη συρραφή εικόνων και σουρεαλιστικών συμβάντων από κάποια ονειρική κατάσταση που γρήγορα μετατρέπονται σε εφιάλτη. Καθόλη τη διάρκειά της, αισθάνθηκα λες και είχα συνδεθεί με το όνειρο της πρωταγωνίστριας και παρακολουθούσα ότι έβλεπε στην Rem φάση του ύπνου της. Εδώ βγάζω το καπέλο στον Αρονόφσκυ. Εξαιρετική ατμόσφαιρα.

5/10

Δημοσ.

:lol:

Μπορεις να διαφωνεις με Cro-Magnon αλλα τουλαχιστον του αναγνωριζεις το στυλ του. btw, οτι ακομα δεν εχω δει Das Boot και Come and See ειναι ενα μικρομεγαλο εγκλημα, ετσι;

Πρέπει να τις δεις και τις δύο σύντομα. Θεωρούνται ταινίες ορόσημα στο είδος τους.

Παρακάτω ειναι μια πρόχειρη λίστα με τα αγαπημένα μου πολεμικά εργα. Η σειρά είναι τυχαία, με εξαίρεση την Πτώση, που τη θεωρώ την καλύτερη ταινία.

Εννοείται οτι υπάρχουν αρκετές παλιές που δεν εχω δει κι οτι τα γούστα καθενος ποικίλουν παρα πολυ, ειδικά στο τι θα ηθελε να δει σε μια πολεμική ταινία.

Επίσης αρκετοί θα ξενιστουν απο την απουσία μπλοκμπαστερ, οπως Η διάσωση... της Τσέπης μου και η Λίστα του Αριελ Σαρον, αμφότερες του γνωστού μεγαλοεργολαβου του Χόλιγουντ. Επιμένω οτι είναι καθαρα προσωπικές επιλογες μου και θα χαρώ να το ξανααναλυσω στις επομενες... 1136 σελιδες!

Η Πτώση

Das Boot

SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα.

Thin Red Line

Σταυροι στο μέτωπο

Αποκάλυψη τωρα

Come and See

Platoon

Full metal jacket

No man's land

The pianist

Waltz with Bashir

Lebanon

Ο Ελαφοκυνηγος

Σταυροι στο μέτωπο

Σπάρτακος

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...