Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δοκίμασα να δω και το Κουρδιστό πορτοκάλι. Στα 20 λεπτά το σταμάτησα. Δεν βρήκα κάτι να με τραβάει. Μου έδωσε την εντύπωση πως έχει κάνει όνομα για την βία που όταν κυκλοφόρησε ήταν σοκαριστική αλλά πλεόν μάλλον αδιάφορη. Να το ξαναπροσπαθήσω;

Seriously τώρα, ρωτάς αν αξίζει να ξαναπροσπαθήσεις να δεις Κιούμπρικ;

Για μένα από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει έως τώρα.

Μην εστιάζεις στη βία, αλλά στο κεντρικό θέμα, που για μένα είναι η πλύση εγκεφάλου, εξού και ο (πρωτότυπος) τίτλος.

Απλά θέλει μερικές προβολές γιατί με την πρώτη δύσκολα τα πιάνεις όλα.

Εγώ τη δεύτερη φορά, μετά την τελευταία σκηνή σηκώθηκα πάνω και αναφώνησα «άντε γεια».

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 4
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καμιά ταινιάρα με τα παιδιά της Γάζας θα δούμε ποτέ; Λέω γω τώρα...

Εχω δει ενα αλλα δε θυμαμαι το τιτλο ρε γαμωτο............. καπως "το παιδι με το ποδηλατο"........ καπως ετσι λεγοταν. Θα το βρω και θα στο πω πιο ειναι.

Καλο ηταν .............. βαρια και brutal ταινια........... καμια σχεση με αμερικανια.

edit:

λαθος το παιδι με το ποδηλατο ειναι γαλλικο

δες εδω

https://forward.com/schmooze/210201/9-palestinian-films-everyone-should-see/

εχω δει το salt of the sea και το omar απο αυτες.

http://www.imdb.com/list/ls077487336/

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασα να δω και το Κουρδιστό πορτοκάλι. Στα 20 λεπτά το σταμάτησα. Δεν βρήκα κάτι να με τραβάει. Μου έδωσε την εντύπωση πως έχει κάνει όνομα για την βία που όταν κυκλοφόρησε ήταν σοκαριστική αλλά πλεόν μάλλον αδιάφορη. Να το ξαναπροσπαθήσω;

Καλύτερα αργότερα. :-)

Δημοσ.

Πρεπει να το δεις καποια στιγμη :)

Δημοσ.

Εχω δει ενα αλλα δε θυμαμαι το τιτλο ρε γαμωτο............. καπως "το παιδι με το ποδηλατο"........ καπως ετσι λεγοταν. Θα το βρω και θα στο πω πιο ειναι.

Καλο ηταν .............. βαρια και brutal ταινια........... καμια σχεση με αμερικανια.

edit:

λαθος το παιδι με το ποδηλατο ειναι γαλλικο

δες εδω

https://forward.com/schmooze/210201/9-palestinian-films-everyone-should-see/

εχω δει το salt of the sea και το omar απο αυτες.

http://www.imdb.com/list/ls077487336/

Λοιπόν, εχω δει μεταξύ άλλων :

Omar 7.5/10

Ajami 7/10

Lebanon 7.5/10

Waltz with Bashir 8/10

Footnote 7/10

Incediens 7.5/10

The Trial of Viviane Amsalem 8/10

Ηταν εξαιρετικές όλες με τον τρόπο τους, καθώς για μενα το ζητούμενο είναι η ματιά σε ενα διαφορετικό κοσμο και με μια τελείως διαφορετική θεώρηση της ζωης, απο αυτή που μας έχουν φλομώσει οι φλομπες του Χόλιγουντ.

• Like 2
Δημοσ.

Βαλς με τον Μπασίρ. Τι είπες τώρα..

Με ενδιαφέρουν πολυ οι πολεμικές ταινίες. Κι οταν λεμε πολεμικές ταινίες δεν εννοούμε τις παπαρδελες, οπου φουσκωτοί κόπανοι με εγκέφαλο μεγέθους φακής χρησιμοποιούν 50ρια πολυβόλα σαν νεροπίστολα και εξολοθρευουν 100δες "κακούς".

• Like 1
Δημοσ.

Kingsman: The Golden Circle

KIngsman-2.jpg

Not bad.Για αυτο που προοριζεται ειναι εξαιρετικη.Χιουμορ δραση στυλ comics.Λιγο χειροτερη απο την πρωτη. 7/10

American Made

MV5BMTUxNzUwMjk1Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNDkw

Αληθινη ιστορια που μπλεκει μεσα πολεμους ναρκωτικα cia fbi λευκο οικο κτλ. Ενα ευχαριστο 2ωρο απολαυστικος ο cruise οπως παντα. 7.5/10

Δημοσ.

........Ηταν εξαιρετικές όλες με τον τρόπο τους, καθώς για μενα το ζητούμενο είναι η ματιά σε ενα διαφορετικό κοσμο και με μια τελείως διαφορετική θεώρηση της ζωης, απο αυτή που μας έχουν φλομώσει οι φλομπες του Χόλιγουντ.

Προτεινω και την παρακατω ταινια του 2015 που μολις ολοκληρωσα.

Αφορα μια κοπελα που ζουσε σε νομαδικο χωριο στα βουνα της Αλβανίας με περιεργα ηθη και εθιμα. Σε ενα απο αυτα, την ορκισαν "αιωνιως παρθενo" και την μετετρεψαν σε αντρα (ευτυχως μονο εμφανισιακα). Μετα από πολλά χρονια επιστρεφει στον πολιτισμό (στο Μιλανο) οπου ζει η αδερφη της με την οικογενεια της.

Η ταινια θυμιζει πολλες φορες ντοκιμαντερ αλλά η ερμηνεια της πρωταγωνιστριας σε μαγνητιζει. Θα ηθελα περισσοτερη αναπτυξη στο ζητημα της επανενταξης της σε μια πολιτισμενη φυσιολογικη ζωη, κατι που απεφυγε ο σεναριογραφος για να διατηρησει την πικρια της ταινιας.

Ευρωπαικος ρεαλιστικος κινηματογραφος που ισως ξενισει αρκετους, αλλα η ωρα περναει γρηγορα αγωνιωντας να δεις τι θα απογινει αυτη η ψυχη!

MV5BMTUzNTgwNDU1NF5BMl5BanBnXkFtZTgwNjIz

• Like 2
Δημοσ.

Crooked House 2017

Πολυ καλη ταινια μυστηριου,βασισμενη σε βιβλιο της Αγκαθα Κριστι.

Πολυ καλες ερμηνειες και χαρακτηρες.

Δημοσ.

Link.png Site: TheHitman's Bodyguard

Αν και ο Jackson   παιζει καλα ,θα ελεγα πως προτιμοτερο για την υστεροφημια  του θα ηταν να σταματησει να αναλωνεται σε τετοιου  ειδους ταινιες οπως το κανει κατα κορον τα τελευταια χρονια .

Εχει παιξει και σε ενα Jackie Brown  ,ντροπη...

Κατα τα αλλα  η ταινια βλεπετε με σουβλακια ,πιτσες  και τα σχετικα .

6,2/10

Δημοσ.

MV5BMTk3MjQzMDM4NV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjQy

Επος 10/10

αριστουργιματικο θριλερ με φαντασματα και δαιμονες αλλα καμια σχεση με χολιγουντιανες βλακειες.

θυμιζει λιγο εξορκιστη αλλα με απιστευτη πλοκη.

ειναι η πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια που βαζω 10/10.

2,5 ωρες ταινιαρα.

Από τις ελάχιστες ταινίες που είδα τον τελευταίο καιρό και έμεινε στο μυαλό μου.

Δεν είναι για όλους και ο λόγος είναι ότι οι Ασιάτες είναι εκατό φορές πιο δεισιδαίμονες από εμάς, (π.χ. δεν υπάρχει 13ος όροφος στα κουμπιά του ασανσέρ), συνήθως είναι πιο ναΐφ από εμάς και φοβούνται πολύ περισσότερο την ιδέα ενός φαντάσματος από από ένα σφάχτη με πριόνι.

Ρισπεκτ στο σκηνοθέτη που δε ξώκυλε σε χολιγουντιανές χαζομάρες με το μπάτσο του χωριού και αντί για το συνηθισμένο κράμα Τζέιμς Μπόντ με γεύση Ηρακλή Πουαρό, είδαμε ένα θρασύδειλο αμόρφωτο ανθρωπάκι που μου μου θύμισε νωματάρχη χούντας.

Το τέλος σηκώνει κάμποσες θεωρίες, η δική μου είναι αυτή που λέει ο σκηνοθέτης στην αρχή.

Είναι ντροπή που πρέπει να λοξοκοιτάζουμε όλο και περισσότερο προς Κορέα μεριά μπας και δούμε κάνα δημιουργό που να έχει και δυο δράμια άντερα.

https://www.youtube.com/watch?v=Wz-Pf9_SKeI

Body Heat   7/10  ή αλλιώς Έξαψη,  στα καθ'ημάς (δειτε φραγκολεβαντίνοι, ποσο πιο ωραία ακούγεται στην Ελληνική γλώσσα...)

Το θυμησαν καποιοι σύντροφοι και το ξαναδα για τα παλια.

Ο Λώρενς Κασνταν, πρέπει να ήταν ο ...Παπακαλιάτης του Χόλυγουντ, πολύ πριν το γνήσιο δικό μας Χριστόφορο. Με μια καυτή Κάθλιν Τέρνερ κι έναν καλούτσικο μπούφο- Γουίλιαμ Χαρτ, προσπάθησε να στήσει ένα νεο-noir φιλμ, σε μια γκλόσυ εποχή γιάπηδων κι ανεμελιάς. Όπλο του, το συνήθως καλό σενάριο και η παπακαλιάτειος μέθοδος της προσεκτικής αντιγραφής επιτυχημένων σκηνοθετών και προηγούμενων ταινιών.

Η Τέρνερ ήταν κ@βλα σε μια εποχή που οι γυναίκες star φορούσαν τα δικά τους δόντια/μύτη/αφτιά/ρυτίδες/στήθη/κώλο και δεν κουβάλαγαν 5-6 ενέσεις botox στη τσέπη να υπάρχουν πρόχειρες.

Η ταινία δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, το σενάριο το είχαμε διαβάσει καμιά πενηνταριά φορές στα βιβλία του Τζέιμς Τσέιζ, η σκηνοθεσία ντεμί σεζόν, ο Χάρτ δε θάπρεπε καν να ήταν εκεί, αλλά στο πολύ στενό μου κύκλο η ταινία έμεινε... ιστορική.

Την είχαμε δει μια τετράδα στο Πτι Παλαί στο Παγκράτι, πρώτη σειρά ξαπλωμένοι στο πάτωμα, τσιγάρα, μπύρες χουφτώματα στις σωστές σκηνές και η συνέχεια στο σπίτι μου που ήταν εκεί δίπλα, καθιέρωσε το body heat σαν τον όρο για τη πα..(γκουχ)... ζα. 

Η ταινία της Κάθλιν που αξίζει να δει κάποιος είναι το Link.png Site: Prizzi'sHonor που κάνει ζευγάρι με τον Νίκολσον αν και η αλήθεια είναι ότι την παράσταση έκλεψε η Αντζέλικα Χιούστον που εκείνη την εποχή ήταν μαζί με τον Τζακ. Σε σκηνοθεσία του Χιούστον όλη η ταινία ακροβατεί ανάμεσα στη γελοιότητα και το δράμα, ωραίες ερμηνείες από όλο το καστ και ένα αξέχαστο William Hickey. Cookies?

• Like 1
Δημοσ.

Ειδα την ισπανικη El Cuerpo(The Body). Πολυ καλο αστυνομικο θριλερ μυστηριου,ειναι απτον ιδιο συγγραφεα και σκηνοθετη που εκανε το εξαιρετικο Contratiempo(Invisible Guest)

Αν μιλουσαν Αγγλικα οι ηθοποιοι,θα νομιζες πως προκειται για πολυβραβευμενες ταινιες του Χολυγουντ.Τις συστηνω και τις 2 ταινιες ανεπιφυλακτα

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...