Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; (2)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδα μολις το reservoir dogs του Ταραντινο.

Εχω δει ολα τα εργα του και για καποιο λογο δεν ειχα δει ποτε αυτο.

Απλα τραγικη,βαρετη και ανουσια ταινια.

Βαρετή  ταινία το Reservoir Dogs ;;; Προσωπικά την θεωρώ τουλάχιστον στις 3 καλύτερες του και πραγματικά απορώ που την βαρέθηκες. Οι χαρακτήρες της ειδικά πιστεύω είναι οι καλύτεροί του. (Ίσως να  βοηθάει βεβαια που "εμπνεύστηκε" πολύ απο το City on Fire...).

Brick (2005)

Μια ταινια που με εκανε να νιωθω πιο αργοστροφος καθε λεπτο που περνουσε. 

Πιστευω πως η ταινια αυτη ειχε ενα πολυ ομορφο αρχικο σεναριο και ιστορια που ισως μεσω καποιου αλλου σκηνοθετη ισως εβγαινε πολυ πιο ζωηρη και ενδιαφερουσα. Επισης πολυ ομορφη μουσικη καθως και ατμοσφαιρα.

Η συγκεκριμενη ταινια μας κατακλυζει απο λεξεις πρωτακουστες, διαλογους υπερβολικα μυστικιστικους και ''εξυπνους'' σε σημειο κωμωδιας. Ο πρωταγωνιστης μας σε ολη τη διαρκεια της ταινιας τα ξερει ολα και νικαει καθε πιθανη κατασταση. Ομορφη ερμηνεια απο τον Λεβιτ απλα ο χαρακτηρας του μου φανηκε αρκετα αντιπαθης,ισως ομως αυτος να ηταν ο στοχος, ποιος ξερει.

Γενικοτερα το κυριο προβλημα μου με την ταινια ηταν το ποσο κενη μου φανηκε, αδεια απο background, απο συναισθημα, μου θυμιζε καθε λεπτο πως βλεπω ταινια και οχι κατι το αληθινο. Το τελευταιο δεν ειναι απαραιτητα αρνητικο φυσικα, βλεπε π.χ. τις κλασσικες γαλλικες ταινιες του Goddard και λοιπων που προσπαθουσαν με καθε τροπο δυνατο να σου υπενθυμισουν πως βλεπεις ταινια και οχι κατι το πραγματικο, ομως οι χαρακτηρες τους ηταν τοσο ενδιαφεροντες και ελκυστικοι που τελικα αθελα μας πιστευαμε το παραμυθι. Αντιθετως η ταινια αυτη αποτελειται απο καρικατουρες οχι αληθινους ανθρωπους με αληθινες προσωπικοτητες και ιστοριες.

6,5/10

Νομίζω την θυμάμαι και εγώ Αυτή δεν είναι που ουσιαστικά έχει ένα βαρύ noir να διαδραματίζεται σε λύκειο´;Αν όντως είναι αυτή τότε σίγουρα οι καρικατούρες και ο τόνος είναι, αλα Edgar Wight  ,homage στο είδος με την δόση αυτογνωσίας και χίουμορ που σου δίνει το να γυρίζεις ταινία χρόνια μετά την έξαρση του είδους. Δεν νομίζω ότι την αδίκησες πολύ με την βαθμολογία αλλά προσωπικά θα την ξανάβλεπα χωρίς να την παίρνω τόσο στα σοβαρά, υπάρχουν σκηνές που είναι πολύ χιουμοριστικές. Λίγο άχρηστο σποιλερ αλλά για όσους θέλουν να μην ξέρουν τίποτα για την ταινία

Πχ όταν σε κάποια φάση ανεβαίνουν στο βανάκι του παρακμιακού "νονού" και παίζουν κάτι λάμπες σαλονιού της γιαγιάς και νομίζω ένας παλίος καναπές

Επεξ/σία από PerfectParanoia
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ούτε αυτά που γράφεις δεν καταλαβαίνεις και έχεις την απαίτηση να καταλάβεις τι γράφουν οι υπόλοιποι...

...δεν θα σου κάνω την χάρη να καταδείξω που συνίσταται η ακαταλαβαινοσύνη σου, διότι έχω εδώ και χρόνια χωνέψει πως οι συμπλεγματοστενόμυαλοι δεν χαμπαριάζουν μία, όσο και να χτυπιέται κανείς.

Κατά τ' άλλα, ένας θεός ξέρει πού είδες απαιτήσεις, αλλά είναι κι αυτό χαρακτηριστικό όσων "δεν" - συνεπώς σαν τί να λέμε τώρα...

Αυτάαα.

* ...το λάικ για ετούτο :

και εν πας την περιπτώση

Φανταστρουμφικό ήταν το άτιμο...

Man on the Moon (1999)

Οι κωμωδιες ειναι σιγουρα το πιο υποκειμενικο ειδος διασκεδασης που υπαρχει.

Μην τα πολυλογω δεν μου αρεσε καθολου η συγκεκριμενη ταινια, ουτε η ερμηνειες της, ουτε το μηνυμα απο πισω, ουτε οι διαλογοι.

Δεν θυμαμαι να γελασα ουτε ενα λεπτο σε ολοκληρη την διαρκεια του εργου.

3/10

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά σίγουρα δεν είναι κωμωδία η συγκεκριμένη

• Like 1

* ...το λάικ για ετούτο :

Φανταστρουμφικό ήταν το άτιμο...

και για το "γιναται" παρακαλώ...αυτα τα δυο 10 λεπτά τα διόρθωνε ο correctορας μεχρι που τ άφησα όπως να ναι...

Ξαναλέω δεν με νοιάζει η βαθμολογία της ταινίας ο καθένας εχει την άποψη του,με νοιάζει η βαθμολογία όμως για μια ταινια που δεν εχει ολοκληρώσει... εσύ απο την μεριά σου τον υπερασπίστηκες αναφέροντας την λέξη "τίμιοτατος"(σαφώς αναφερόςουν για την άποψη του) και αυτο σχολίασα..όμως για να πας την κουβέντα αλλου και εκεί που σε συμφέρει προσπάθησες να το παίξεις ειρωνας...άκρη δε βγάζουμε εσύ θα το πηγαίνεις εκεί που θέλεις και εγω θ αναφέρω συνεχεια το σχόλιο σου προς υποστήριξη του συμφορουμιτη Zerg...

Τώρα για τι απαιτήσεις μου τσαμπουνάς? ο θεός και η ψυχή σου..Καταλαβαίνω το παραλήρημα σου και σε συμπονώ...

• Like 1

αφου παιζει ο τζιμ καρει... :P 

κοιτα να δεις πως σκεφτεται ο κοσμος ρε φιλε..

Άντε να πεταχτεί κανένας τώρα να πει ότι κοιμήθηκε βλέποντας τον νονό και να γίνει μακελειό στο thread :) εξαιρείται ο πεθαμενοοργανοπαίκτης, ψσσσ έβαλα και σωστά τον τόνο. Ο λόγος της εξαίρεσης του είναι προφανής ;)

• Like 1

αφου παιζει ο τζιμ καρει... :P

κοιτα να δεις πως σκεφτεται ο κοσμος ρε φιλε..

Ουτε σαν κωμωδια ουτε σαν δραμα μου εκανε εντυπωση. Δεν ηταν ουτε δραμα ουτε κωμωδια φυσικα, ηταν μια περιεργη αναμιξη λυπης, συμπονιας και αμηχανιας, για εναν πραγματικα περιεργο ανθρωπο.

Τωρα οσοι ειδατε αυτη τη ταινια και σας αρεσε......περι ορεξεως κολοκυθοπιτα

• Like 1

Άντε να πεταχτεί κανένας τώρα να πει ότι κοιμήθηκε βλέποντας τον νονό και να γίνει μακελειό στο thread :) εξαιρείται ο πεθαμενοοργανοπαίκτης, ψσσσ έβαλα και σωστά τον τόνο. Ο λόγος της εξαίρεσης του είναι προφανής ;)

αν γινει αυτο εγω δεν ξανα διαβαζω εδω μεσα

αν γινει αυτο εγω δεν ξανα διαβαζω εδω μεσα

Δεν θέλω να σε τρομοκρατήσω αλλά νομίζω κάποια στιγμή έχει γραφτεί και αυτό. Είμαι άνθρωπος με έλλειψη υπομονής και με νεύρα από την στιγμή που γεννήθηκα (η μάνα μου φταίει για αυτό) αλλιώς θα έψαχνα τα παλιά post να το βρω.

• Like 2

Καλά κάθεστε και ασχολείστε γιατί δεν του άρεσε το district 9;

Έπρεπε να είχατε σταματήσει την συζήτηση εκεί που πρότεινε σαν εναλλακτική-ποιοτική το Pacific Rim

Selber schuld που λένε και οι Γερμανοί

• Like 5

Καλά κάθεστε και ασχολείστε γιατί δεν του άρεσε το district 9;

Έπρεπε να είχατε σταματήσει την συζήτηση εκεί που πρότεινε σαν εναλλακτική-ποιοτική το Pacific Rim

Selber schuld που λένε και οι Γερμανοί

Για το District 9 μπορεί να γράψει ο καθένας ότι θέλει (με μέτρο όμως ε). Για τον νονό και λίγες ακόμα εκεί φρένο γιατί θα περάσει την κόκκινη γραμμή και θα φάμε τις τρίχες μας (ο καθένας εκείνες που έχει πολλές, έχω τις έχω στο κεφάλι).

Καλησπέρα

Είδα την τελευταία ταινία του Χάνεκε, Happy day. 

Για τα δεδομένα του σκηνοθέτη θα έλεγα ότι η ταινία είναι ολίγον ποιο προσιτή ( :P) συγκρίνοντας πάντα με τις προηγούμενες.

Μέσα από γεγονότα ορισμένων 24ώρων μιας αστικής οικογένειας (τάξης δλδ, μπουρζουαζίας κλπ), η ταινία θα έλεγα ότι καυτηριάζει τις κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων που ανήκουν σε αυτή. Ξεμπροστιάζει και σπάει την εικόνα που έχουμε κτίσει εμείς οι "κοινοί θνητοί" για αυτή την κοινωνική τάξη.

Αυτό είναι και το ωραίο που βρήκα εγώ στην ταινία, αν και είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση, ο σκηνοθέτης σαν να προσπαθεί να θρυμματίσει το "κοινωνικό συμβόλαιο" που επιτάσσει την αστική τάξη ως παράδειγμα προς μίμηση για τους απανταχού φτωχούς και κατατρεγμένους!

Στο καθαρά σκηνοθετικό κομμάτι, ο θεατής παρατηρεί όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις ταινίες του Χάνεκε. Αργή ροή, έλλειψη μουσικού background, κυνισμό των χαρακτήρων με σπάνια έκφραση συναισθημάτων, εντυπωσιακές ερμηνείες. 

Σε γενικές γραμμές θα έδινα 7/10, αν φυσικά ήμουν σε θέση να κρίνω μια σχετικά δύσκολη ταινία καθαρά "Ευρωπαϊκού σινεμά", στο οποίο ομολογώ ότι δεν έχω εντρυφήσει ιδιαίτερα.   

Happy End...

Ουτε σαν κωμωδια ουτε σαν δραμα μου εκανε εντυπωση. Δεν ηταν ουτε δραμα ουτε κωμωδια φυσικα, ηταν μια περιεργη αναμιξη λυπης, συμπονιας και αμηχανιας, για εναν πραγματικα περιεργο ανθρωπο.

Τωρα οσοι ειδατε αυτη τη ταινια και σας αρεσε......περι ορεξεως κολοκυθοπιτα

Βιογραφία ενός περίεργου ανθρώπου είναι μάλλον πιο σωστός χαρακτηρισμός, μου φάνηκε απλά περίεργο να χαρακτηρίσει κάποιος την συγκεκριμένη κωμωδία καθώς δεν έχει καμμία σχέση και ας ήταν και κωμικός ο περίεργος άνθρωπος. Ουτε εμένα μου άρεσε ιδιαίτερα θα της έβαζα ας πούμε 6/10 αν και έχω χρόνια που την είδα κυρίως γιατί παραήταν λυπητερή και στην προσπάθεια του να ενσαρκώσει κάποιον που προφανώς τον έχει επηρεάσει ο Κάρει δεν τα καταφέρνει τόσο καλά όσο θα μπορούσε (ήταν αβανταδόρικο το σενάριο-ρόλος). Το όσο καλά θα μπορούσε πάει πάντα σε σύγκριση με το δικό πολύ υψηλό ταβάνι λίγα χρόνια μετά (Eternal sunshine of the spotless mind)

Μια και πιάσαμε τα περίεργα μια φεστιβαλική

Good Time

Η ιστορία 2 μικροαπατεώνων ελληνοαμερικάνων αδερφών στην γεμάτη βουητό και φώτα αλλά κατα βάση σκοτεινή Νέα Υόρκη. Ο ένας έχει νοητικά προβλήματα και ο άλλος σαν αρχηγός της οικογένειας (υπάρχει μόνο μια γιαγια ακόμα) αποφασίζει για όλες τους τις πράξεις είτε όταν προσπαθουν απεγνωσμένα  να πιάσουν την καλή είτε απλά να επιβιώσουν. Η ταινία είναι ανεξάρτητη παραγωγή και σκηνοθεσία των Benny και Josh Safdie και δικαιολογημένα κέρδισε τις εντυπώσεις IMHO στις Κάννες. Πήραν μία ενδιαφέρουσα ιστορία και την έκαναν κινηματογράφο με σχετικά απλά μέσα. Η ενδιαφέρουσα φωτογραφία (ειδικά τα σκοτεινά πλάνα της μεγαλούπολης) αν και τα κοντινά ήταν πάρα πολλά για το γούστο μου, και ο έντονος ήχος είναι το απαραίτητο συμπληρωμα στις πολύ καλές εως εξαιρετικές ερμηνείες τόσο των πρωταγωνιστών όσο και των δευτερων ρόλων. Αν δεν είχε και το happy end που με απογοήτευσε λιγάκι θα της έβαζα και μεγαλύτερο βαθμό

7/10

Δεν ειπε αυτο ακριβως,αλλα οτι ειναι αλλου ειναι,συμφωνω.

Τουλάχιστον, κατάλαβες το νόημα των αποσιωπητικών και τον αυτοσαρκασμό, γιατί το άλλο το ...γατόνι, δεν!

Μπορει να εφταιγε οτι το ειδα στο τελος της ημερας,αλλα και παλι ηταν πολυ βαρετο εργο.

Ακομα και το deathproof ( που ηταν μ@λ@κι@ ) σε κρατουσε καλυτερα,απορω πως καποιοι εγραψαν οτι σε κραταει στην τσιτα.

Σκεψου οτι εψαχνα τωρα να δω μηπως ειχα κατεβασει καμια κομμενη η χαλασμενη εκδοση και εχασα καποιο καλο κομματι,αλλα τζιφος.. 99 λεπτα απελπισιας.

Στην τελικη ομως γουστα ειναι αυτα,απλα περιμενα κατι καλυτερο.

Για το Reservoir Dogs διαφωνώ μαζί σου, όπως και οι περισσότεροι εδώ μεσα, αλλά πάλι γουστα ειναι αυτά.

και εν πας την περιπτώση δεν γίναται να βαθμολογήτε ταινία αν δεν την έχετε δεί όλη και πόσο μάλλον οταν την έχουν δεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και έκφέρουν την αποψή τους...μπορούσε κάλιστα να έλεγε "δεν άντεξα να την δώ" και τέρμα...όμως ΟΧΙ να βαθμολογεί το 25' που είδε..αυτή είναι η αποψή μου...

Σύντροφε, επέτρεψέ μου να έχω τη γνώμη μου για τη ...φόλα, ανεξαρτήτως της ...διάρκειας!

Δεν έχω δει ψοφίμι να σερνεται 25 λεπτά και μετά να μεταμορφώνεται σε Αστραχάν και να σκίζει...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θέλω να σε τρομοκρατήσω αλλά νομίζω κάποια στιγμή έχει γραφτεί και αυτό. Είμαι άνθρωπος με έλλειψη υπομονής και με νεύρα από την στιγμή που γεννήθηκα (η μάνα μου φταίει για αυτό) αλλιώς θα έψαχνα τα παλιά post να το βρω.

Ναι ειχα πρωταγωνιστησει σε αυτη την διενεξη χαχα ,  τοτε ειναι που εiχε παθει εγκεφαλικο ο  Σελερας και γενικα ειχε γινει ενας χαμος .

Η πραγματικοτητα βεβαια ειναι πως δεν ειναι γουστα αυτα ουτε τιποτα .  Ο Νονος φυσικα ειναι αριστουργημα ,τo reservoir dog  προσεγγιζει το αριστουργημα  της pop κουλτουρας ,οι διαλογοι ειναι για σεμιναριο και φυσικα  συγκαταλεγετε στις καλυτερες του πανμεγιστου Τarantino .

Απλα  καποιοι ειναι ακαταλληλοι για να βλεπουν ταινιες  το level  τους ειναι μεχρι Van Damme,Seagal     και απο Ελληνικες μεχρι Σεφερλη.

Link.png Site: Τheglass castle

Οπως ακαταλληλοι ειναι και  πολλοι για να φερουν παιδια στον κοσμο σαν  τον πατερα της ταινιας .Η οποια προηλθε απο το  best seller της Janet Walls και ειναι η αυτοβιογραφια της .

Παρουσιαζετε  αρχικα μια οικογενεια με μποεμικη διαθεση απεναντι στην  ζωη απο εκεινες που δεν ριζωνουν πουθενα και συνεχως βρισκονται σε κινηση με κυριο εκπροσωπο της    εναν ιδεολογο και εξυπνο στην θεωρια πατερα που του φταινε οι πλουσιοι ,ο συγχρονος αστικος  τροπος ζωης,ο καπιταλισμος της Αμερικης (ολοκληρου του κοσμου δλδ ) και ολα αυτα τα γραφικα που λενε οι περισσοτεροι οταν ειναι φοιτητες  και αυστηρα μεχρι τα 25 μετα εχουν προβλημα στον εγκεφαλο .

Μεχρι εδω καλα    το λες και σταση ζωης για αποτυχημενους  .

Στην πραγματικοτητα και στην συνεχεια της ταινιας βλεπουμε μια βαθεια δυσλειτουργικη οικογενεια εναν αλκοολικο πατερα με βιαια ξεσπασματα που χρωσταει παντου  και δραπετευει καθε φορα και που φυσικα   η θεωρια απο την πραξη απεχει ετη φωτος και που κατα 97.4% ειναι αριστερος εξαιτιας αυτου   .

Η οπτικη της ταινιας ειναι απο την πλευρα της κορης  που μεγαλωσε σε ενα ιδιαιτερα  αντιξοο περιβαλλον  και κατορθωσε να διαπρεψει ,να σπουδασει  και εν τελει να προχωρησει στην ζωη της .

Εχω σοβαρες ενστασεις  για το τελευταιο κομματι της ταινιας αλλα δεν μπορω να επεκταθω χωρις να σποιλεριασω.Γενικα ειμαι της αποψης  πως   δυο  τοσο ακαταλληλοι γονεις θα επρεπε να διωκονται αυταπαγγελτα απο την Πολιτεια και να υποβαλλονται σε στειρωση.

Η ερμηνεια του  παντα καλου Harrelson ειναι υποδειγματικη.

7.5/10

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...