Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; (2)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειδα το district 9. 0,8/10

Βασικα δεν το ειδα το εκλεισα αντεξα καπου 25 λεπτα.

Sci fi μπουρδα για μικρα παιδια. Σαν αυτες που παιζαν μεσημερι στο mega πριν 10 χρονια. Χιουμορ; Ουτε αυτοι που το φτιαξαν δεν ξερουν τι ειναι.

La La Land. 7,5/10

Βλεπεται ανετα, το κλασικο σεναριο του ανεκπληρωτου ερωτα αναπτυσουν. Αριστες αρμηνιες για οσκαρ, πρωτοτυπη σκηνοθεσια. Μιουζικαλ ειναι, καποια πραγματα και καποιους συμβολισμους τους εχασα.

Ειπα οτι προσπαθησα να την δω. Δεν την ειδα καν, σημαινει κατι αλλο στα Ελληνικα. Αλλο βλεπω ενα μερος και εγκαταλειπω αλλο δεν βλεπω καν.

Οχι μια χαρα τα εβαλα. Αν θεωρεις,ποιοτικη αυτην την ταινια σου προτεινω pacific rim, παρομοια φαση(σε νοημοσυνη ταινιας). Να φανταστεις το rim το τελειωσα, λογο οτι μοιαζει με τα παιδικα που εβλεπα παλια σε ταινια.

No Comments... 

ΥΓ.: Το District 9 είναι πολύ καλή ταινία, οκ Δεκτό το οτι δεν σου άρεσε, αλλά μην βαθμολογείς ταινείς που στην κυριολεξία ΔΕΝ είδες... η προσπάθησες να τις δεις. Είσαι άδικος.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Link.png Site: 100metros

Iσπανικη ταινια που δεν διεκδικει δαφνες πρωτοτυπιας ,πως θα μπορουσε αλλωστε οταν εχουν ειπωθει τοσες πολλες ιστοριες με κεντρικο σημειο την δυναμη του ανθρωπου κατω απο αντιξοες συνθηκες και ειδικοτερα πασχοντας απο σοβαρες ασθενειες .

Παρολα αυτα δεν αναιρει την σημασια της  καθως προκειται για αληθινη  και  δυνατη ιστορια.

Το iron man δλδ μαραθωνιος ,180 km ποδηλασια  και 3.8 km κολυμβηση ειναι απο τις πιο δυσκολες δοκιμασιες που μπορει να υποβαλει καποιος τον εαυτο του   τα ατομα που συμμετεχουν προπονουνται χρονια για αυτο και τα περισσοτερα εχουν αθλητικο προφιλ.

Εχοντας κατα νου αυτα φανταζει ακατορθωτο καποιος που πασχει απο πολλαπλη σκληρυνση κατα πλακας  και που δεν ηταν ποτε αθλητης   να μπορεσει εστω και να βγαλει τμημα του αγωνα .

Η ταινια αποφευγει τους εντονους μελοδραματισμους  με εμβολιμα στοιχεια χιουμορ αλλα ειναι η φυση του θεματος τετοια που τελικα σε συγκλονιζει .

Μια βαθεια ανθρωπινη  ιστορια λοιπον καθως αποκτα μεγαλυτερη σημασια στο τελευταιο πλανο που φαινεται ο πραγματικος πρωταγωνιστης και η οικογενεια του .

7.9/10

• Like 4

Είδα και εγώ το la la land. Ωραίο ήταν! Ωραία μουσική, ωραίοι πρωταγωνιστές, ωραίο ρομάντζο. Καλογυρισμένη ταινία. Αξίζει, 2 ώρες πέρασαν χωρίς να το καταλάβουμε. 

αλλά μην βαθμολογείς ταινείς που στην κυριολεξία ΔΕΝ είδες... η προσπάθησες να τις δεις. Είσαι άδικος.

...σπήκιν οφ αδικία, να τονίσουμε ότι ο φίλος Ζεργκ ήταν τιμιότατος : έγραψε πόσο είδε από την ταινία και καπάκι τους λόγους που τον απέτρεψαν από το να συνεχίσει την θέαση. Μια χαρά λετζίτ λοιπόν και το πώς ένιωσε και το πόσο άντεξε να δει και το πόσο βαθμολόγησε αυτό που είδε. Ο οποιοσδήποτε εχέφρων που δεν την έχει δει, θα τα αξιολογήσει ολ' αυτά και ανάλογα θα πράξει : δεν θα την δει - ή και θα την δει τελικά.

Δεν νομίζω λοιπόν να κάνει κάποιο κακό στους λοιπούς με τον τρόπο του ο Ζεργκ (όσο κι αν δεν αρέσει) - συνεπώς, τί στάση/υπόδειξη είναι αυτή βρε φίλος ("μην βαθμολογείς - κτλ"), επειδή δεν συμφωνεί με τα δικά μας γούστα περί της ταινίας; Ήμαρτον...

• Like 3

Είδα και εγώ το la la land. Ωραίο ήταν! Ωραία μουσική, ωραίοι πρωταγωνιστές, ωραίο ρομάντζο. Καλογυρισμένη ταινία. Αξίζει, 2 ώρες πέρασαν χωρίς να το καταλάβουμε. 

https://www.youtube.com/watch?v=abn6cPxrc5w

• Like 3

FENCES

Ενα εργο, περισσοτερο θεατρικο (φαινεται αυτο και με τη πλειοψηφια των σκηνικων και το πολυ διαλογο-μονολογο που θυμιζουν σανιδι) παρα με την παραδοσιακη εννοια της ταινιας σχετικα με ενα μαυρο πατερα που προσπαθει να μεγαλωσει την οικογενεια του στην δεκαετια του 50' με ολα τα κοινωνικα και προσωπικα προβληματα.

Η υφη του εργου απαιτει σπουδαιες ερμηνειες και ουσιωδη διαλογο και σερβιρει και τα δυο σε μεγαλο βαθμο και κανει το εργο επιτυχημενο. 

Οι χαρακτηρες που εμφανιζονται ειναι μετρημενοι στο χερι (αλλο ενα σημαδι του θεατρικου feeling) αλλα ολοι ουσιαστικοι και αξιοσημειωτοι με πολυ ζουμι μεσα τους που προσφερουν απλετη αναπτυξη χαρακτηρα.

Γενικα απεικονιζεται το πως παρελθοντικες εμπειριες επηρεαζουν τωρινες συμπεριφορες, η πολυπλοκοτητα γαμου και οικογενειας και οι θυσιες που χρειαζονται να γινουν.

Δυο λογια για τους κυριους χαρακτηρες. 

Απο τη μια ο Troy (Ντενζελ), ενας πολυπλοκος χαρακτηρας αυστηρος με τα παιδια του, με συγκεκριμενη κοσμοθεωρια και τα ελλατωματα του που ενω τον καταλαβαινεις μεχρι καποιο σημειο βασει τα βιωματα του στο παρελθον (ενας συγκεκριμενος μονολογος δινει απλα ρεστα, θα καταλαβετε οσοι το εχετε δει) και την τωρινη ζωη ταυτοχρονα τον βλεπεις να αρνειται να δει καταστασεις που αλλαζουν εστω και σιγα σιγα ειτε απο ξεροκεφαλια ειτε απο μικροτητα.

Απο την αλλη η Rose (Viola Davis), ο απολυτος βραχος θα ελεγα, με τις στερησεις και θυσιες που εχει κανει για να πετυχει αυτο που μοιραζεται με τον Troy. H δυναμη της , η ανιδιοτελεια της και η μαγκια της απλα αφηνουν τρομερο αντικτυπο στο εργο.

• Like 3

...σπήκιν οφ αδικία, να τονίσουμε ότι ο φίλος Ζεργκ ήταν τιμιότατος : έγραψε πόσο είδε από την ταινία και καπάκι τους λόγους που τον απέτρεψαν από το να συνεχίσει την θέαση. Μια χαρά λετζίτ λοιπόν και το πώς ένιωσε και το πόσο άντεξε να δει και το πόσο βαθμολόγησε αυτό που είδε. Ο οποιοσδήποτε εχέφρων που δεν την έχει δει, θα τα αξιολογήσει ολ' αυτά και ανάλογα θα πράξει : δεν θα την δει - ή και θα την δει τελικά.

Δεν νομίζω λοιπόν να κάνει κάποιο κακό στους λοιπούς με τον τρόπο του ο Ζεργκ (όσο κι αν δεν αρέσει) - συνεπώς, τί στάση/υπόδειξη είναι αυτή βρε φίλος ("μην βαθμολογείς - κτλ"), επειδή δεν συμφωνεί με τα δικά μας γούστα περί της ταινίας; Ήμαρτον...

Όχι καμία στάση δεν κρατάω και σεβαστή κάθε άποψη, καθαρά και μόνο με το σκεπτικό οτι πρέπει να δεις ολόκληρη μια ταινία για να την βαθμολογήσεις και επίσης να έχεις και ολοκληρωμένη εμπεριστατωμένη άποψη για αυτήν... τώρα αν εσένα σου φαίνεται λογικό να δει κάποιος ΜΟΝΟ τα 25 πρώτα λεπτά της ταινίας και να την κρίνει και να είναι σε θέση και να βαθμολογήσει τότε ρε μάγκες σας θαυμάζω!! Ας γράψει μόνο οτι, ρε παίδες δεν ήταν για εμένα αυτό το έργο, το παράτησα στα 25 λεπτά (χωρίς να βαθμολογεί)

Βαθμολογήστε μου το Contratiempo βλέποντας μόνο τα 25 πρώτα λεπτά και εκφράστε μου και την άποψή σας...

Υπαρχουν ταινιες που στο 20λεπτο καταλαβαινεις πως ειναι σαβουρα.

Στο συγκεκριμενο βεβαια εχει αδικο (κατα την γνωμη μου φυσικα) ο zerg γιατι η ταινια ειναι πολυ καλη και πρωτοτυπη... Πρεπει να της δωσει μια ευκαιρια και να την δει ολοκληρη. Πιστευω θα αλλαξει γνωμη εκτος αν δεν του αρεσει το ειδος...

Κατα τα αλλα συμφωνω με τον wash. Τιμιοτατος ηταν σε αυτα που ειπε ο ζεργκ...

ειδα προχτες το wind river

μου αρεσε παρα πολυ, αν και ψιλοπροβλεψιμο σε καποια σημεια

τοπια, φωτογραφια και μουσικη επικα

το 7.8 που εχει ειναι σωστοτατο

• Like 3

Δεν ήξερα ότι βαθμολογούμε και τμήματα ταινίας.
  • Like 2

13th (2016)

Ντοκιμαντερ με θεμα τα εγκληματα, αμεσα η εμμεσα που εχει προκαλεσει η Αμερικη στους εγχρωμους πολιτες της. Κυρια ενασχοληση του ντοκιμαντερ ειναι το σοβαροτατο προβλημα που εχει η Αμερικη με τον υπερβολικα μεγαλο πληθυσμο φυλακισμενων, και ψαχνει να βρει τους λογους πισω απο αυτο. Η αληθεια ειναι πως ειναι ενα θεμα απιθανο να απασχολησει ποτε την Ελλαδιτσα μας, αλλα ενταξει δεν εβλαψε ποτε κανεναν να μαθει και τιποτα παραπανω...

Φαινεται η αγαπη και αφοσιωση που εχει αφιερωθει στην ταινια αυτη και βλεποντας οτι απο πισω υπαρχει η σκηνοθετης του Selma, δεν ειναι δυσκολο να καταλαβει κανεις γιατι.

8/10

Brick (2005)

Μια ταινια που με εκανε να νιωθω πιο αργοστροφος καθε λεπτο που περνουσε. 

Πιστευω πως η ταινια αυτη ειχε ενα πολυ ομορφο αρχικο σεναριο και ιστορια που ισως μεσω καποιου αλλου σκηνοθετη ισως εβγαινε πολυ πιο ζωηρη και ενδιαφερουσα. Επισης πολυ ομορφη μουσικη καθως και ατμοσφαιρα.

Η συγκεκριμενη ταινια μας κατακλυζει απο λεξεις πρωτακουστες, διαλογους υπερβολικα μυστικιστικους και ''εξυπνους'' σε σημειο κωμωδιας. Ο πρωταγωνιστης μας σε ολη τη διαρκεια της ταινιας τα ξερει ολα και νικαει καθε πιθανη κατασταση. Ομορφη ερμηνεια απο τον Λεβιτ απλα ο χαρακτηρας του μου φανηκε αρκετα αντιπαθης,ισως ομως αυτος να ηταν ο στοχος, ποιος ξερει.

Γενικοτερα το κυριο προβλημα μου με την ταινια ηταν το ποσο κενη μου φανηκε, αδεια απο background, απο συναισθημα, μου θυμιζε καθε λεπτο πως βλεπω ταινια και οχι κατι το αληθινο. Το τελευταιο δεν ειναι απαραιτητα αρνητικο φυσικα, βλεπε π.χ. τις κλασσικες γαλλικες ταινιες του Goddard και λοιπων που προσπαθουσαν με καθε τροπο δυνατο να σου υπενθυμισουν πως βλεπεις ταινια και οχι κατι το πραγματικο, ομως οι χαρακτηρες τους ηταν τοσο ενδιαφεροντες και ελκυστικοι που τελικα αθελα μας πιστευαμε το παραμυθι. Αντιθετως η ταινια αυτη αποτελειται απο καρικατουρες οχι αληθινους ανθρωπους με αληθινες προσωπικοτητες και ιστοριες.

6,5/10

Man on the Moon (1999)

Οι κωμωδιες ειναι σιγουρα το πιο υποκειμενικο ειδος διασκεδασης που υπαρχει.

Μην τα πολυλογω δεν μου αρεσε καθολου η συγκεκριμενη ταινια, ουτε η ερμηνειες της, ουτε το μηνυμα απο πισω, ουτε οι διαλογοι.

Δεν θυμαμαι να γελασα ουτε ενα λεπτο σε ολοκληρη την διαρκεια του εργου.

3/10

Brick (2005)

Μια ταινια που με εκανε να νιωθω πιο αργοστροφος καθε λεπτο που περνουσε. 

Πιστευω πως η ταινια αυτη ειχε ενα πολυ ομορφο αρχικο σεναριο και ιστορια που ισως μεσω καποιου αλλου σκηνοθετη ισως εβγαινε πολυ πιο ζωηρη και ενδιαφερουσα. Επισης πολυ ομορφη μουσικη καθως και ατμοσφαιρα.

Η συγκεκριμενη ταινια μας κατακλυζει απο λεξεις πρωτακουστες, διαλογους υπερβολικα μυστικιστικους και ''εξυπνους'' σε σημειο κωμωδιας. Ο πρωταγωνιστης μας σε ολη τη διαρκεια της ταινιας τα ξερει ολα και νικαει καθε πιθανη κατασταση. Ομορφη ερμηνεια απο τον Λεβιτ απλα ο χαρακτηρας του μου φανηκε αρκετα αντιπαθης,ισως ομως αυτος να ηταν ο στοχος, ποιος ξερει.

Γενικοτερα το κυριο προβλημα μου με την ταινια ηταν το ποσο κενη μου φανηκε, αδεια απο background, απο συναισθημα, μου θυμιζε καθε λεπτο πως βλεπω ταινια και οχι κατι το αληθινο. Το τελευταιο δεν ειναι απαραιτητα αρνητικο φυσικα, βλεπε π.χ. τις κλασσικες γαλλικες ταινιες του Goddard και λοιπων που προσπαθουσαν με καθε τροπο δυνατο να σου υπενθυμισουν πως βλεπεις ταινια και οχι κατι το πραγματικο, ομως οι χαρακτηρες τους ηταν τοσο ενδιαφεροντες και ελκυστικοι που τελικα αθελα μας πιστευαμε το παραμυθι. Αντιθετως η ταινια αυτη αποτελειται απο καρικατουρες οχι αληθινους ανθρωπους με αληθινες προσωπικοτητες και ιστοριες.

6,5/10

Χτύπησες ευαίσθητη χορδή :P

Την είδα δει όταν βγήκε και μου άρεσε πάρα πολύ.

Είναι επίτηδες στημένη-στυλιζαρισμένη ακριβώς με αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις, ώστε να είναι "out-of-place" οι διάλογοι με αυτό που βλέπεις. Είναι feature, δεν είναι bug :-D

Θυμάμαι ότι όταν την είχα δει, σκέφτηκα "αυτός θα κάνει ωραία πράγματα στο μέλλον".

Έκανε το Looper, το Ozymandias και το Fly στο Breaking Bad, και του δώσανε και το Star Wars: The Last Jedi...

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...