Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μακαρι να υπηρχαν περισσοτερες ταινιες σαν το district 9, προσωπικα την θεωρω απο τις καλυτερες στο ειδος

δεν θα το λεγα...
Δημοσ.

13th (2016)

Ντοκιμαντερ με θεμα τα εγκληματα, αμεσα η εμμεσα που εχει προκαλεσει η Αμερικη στους εγχρωμους πολιτες της. Κυρια ενασχοληση του ντοκιμαντερ ειναι το σοβαροτατο προβλημα που εχει η Αμερικη με τον υπερβολικα μεγαλο πληθυσμο φυλακισμενων, και ψαχνει να βρει τους λογους πισω απο αυτο. Η αληθεια ειναι πως ειναι ενα θεμα απιθανο να απασχολησει ποτε την Ελλαδιτσα μας, αλλα ενταξει δεν εβλαψε ποτε κανεναν να μαθει και τιποτα παραπανω...

Φαινεται η αγαπη και αφοσιωση που εχει αφιερωθει στην ταινια αυτη και βλεποντας οτι απο πισω υπαρχει η σκηνοθετης του Selma, δεν ειναι δυσκολο να καταλαβει κανεις γιατι.

8/10

Brick (2005)

Μια ταινια που με εκανε να νιωθω πιο αργοστροφος καθε λεπτο που περνουσε. 

Πιστευω πως η ταινια αυτη ειχε ενα πολυ ομορφο αρχικο σεναριο και ιστορια που ισως μεσω καποιου αλλου σκηνοθετη ισως εβγαινε πολυ πιο ζωηρη και ενδιαφερουσα. Επισης πολυ ομορφη μουσικη καθως και ατμοσφαιρα.

Η συγκεκριμενη ταινια μας κατακλυζει απο λεξεις πρωτακουστες, διαλογους υπερβολικα μυστικιστικους και ''εξυπνους'' σε σημειο κωμωδιας. Ο πρωταγωνιστης μας σε ολη τη διαρκεια της ταινιας τα ξερει ολα και νικαει καθε πιθανη κατασταση. Ομορφη ερμηνεια απο τον Λεβιτ απλα ο χαρακτηρας του μου φανηκε αρκετα αντιπαθης,ισως ομως αυτος να ηταν ο στοχος, ποιος ξερει.

Γενικοτερα το κυριο προβλημα μου με την ταινια ηταν το ποσο κενη μου φανηκε, αδεια απο background, απο συναισθημα, μου θυμιζε καθε λεπτο πως βλεπω ταινια και οχι κατι το αληθινο. Το τελευταιο δεν ειναι απαραιτητα αρνητικο φυσικα, βλεπε π.χ. τις κλασσικες γαλλικες ταινιες του Goddard και λοιπων που προσπαθουσαν με καθε τροπο δυνατο να σου υπενθυμισουν πως βλεπεις ταινια και οχι κατι το πραγματικο, ομως οι χαρακτηρες τους ηταν τοσο ενδιαφεροντες και ελκυστικοι που τελικα αθελα μας πιστευαμε το παραμυθι. Αντιθετως η ταινια αυτη αποτελειται απο καρικατουρες οχι αληθινους ανθρωπους με αληθινες προσωπικοτητες και ιστοριες.

6,5/10

Man on the Moon (1999)

Οι κωμωδιες ειναι σιγουρα το πιο υποκειμενικο ειδος διασκεδασης που υπαρχει.

Μην τα πολυλογω δεν μου αρεσε καθολου η συγκεκριμενη ταινια, ουτε η ερμηνειες της, ουτε το μηνυμα απο πισω, ουτε οι διαλογοι.

Δεν θυμαμαι να γελασα ουτε ενα λεπτο σε ολοκληρη την διαρκεια του εργου.

3/10

Δημοσ.

Brick (2005)

Μια ταινια που με εκανε να νιωθω πιο αργοστροφος καθε λεπτο που περνουσε. 

Πιστευω πως η ταινια αυτη ειχε ενα πολυ ομορφο αρχικο σεναριο και ιστορια που ισως μεσω καποιου αλλου σκηνοθετη ισως εβγαινε πολυ πιο ζωηρη και ενδιαφερουσα. Επισης πολυ ομορφη μουσικη καθως και ατμοσφαιρα.

Η συγκεκριμενη ταινια μας κατακλυζει απο λεξεις πρωτακουστες, διαλογους υπερβολικα μυστικιστικους και ''εξυπνους'' σε σημειο κωμωδιας. Ο πρωταγωνιστης μας σε ολη τη διαρκεια της ταινιας τα ξερει ολα και νικαει καθε πιθανη κατασταση. Ομορφη ερμηνεια απο τον Λεβιτ απλα ο χαρακτηρας του μου φανηκε αρκετα αντιπαθης,ισως ομως αυτος να ηταν ο στοχος, ποιος ξερει.

Γενικοτερα το κυριο προβλημα μου με την ταινια ηταν το ποσο κενη μου φανηκε, αδεια απο background, απο συναισθημα, μου θυμιζε καθε λεπτο πως βλεπω ταινια και οχι κατι το αληθινο. Το τελευταιο δεν ειναι απαραιτητα αρνητικο φυσικα, βλεπε π.χ. τις κλασσικες γαλλικες ταινιες του Goddard και λοιπων που προσπαθουσαν με καθε τροπο δυνατο να σου υπενθυμισουν πως βλεπεις ταινια και οχι κατι το πραγματικο, ομως οι χαρακτηρες τους ηταν τοσο ενδιαφεροντες και ελκυστικοι που τελικα αθελα μας πιστευαμε το παραμυθι. Αντιθετως η ταινια αυτη αποτελειται απο καρικατουρες οχι αληθινους ανθρωπους με αληθινες προσωπικοτητες και ιστοριες.

6,5/10

Χτύπησες ευαίσθητη χορδή :P

Την είδα δει όταν βγήκε και μου άρεσε πάρα πολύ.

Είναι επίτηδες στημένη-στυλιζαρισμένη ακριβώς με αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις, ώστε να είναι "out-of-place" οι διάλογοι με αυτό που βλέπεις. Είναι feature, δεν είναι bug :-D

Θυμάμαι ότι όταν την είχα δει, σκέφτηκα "αυτός θα κάνει ωραία πράγματα στο μέλλον".

Έκανε το Looper, το Ozymandias και το Fly στο Breaking Bad, και του δώσανε και το Star Wars: The Last Jedi...

• Like 3
Δημοσ.

MV5BMjAwMTY3MTU0Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwNzE0

εργαρα απλα εργαρα πολυ καλο σεναριο λιγο αργο αλλα η πλοκη του ειναι ολα λεφτα.

αυτο που με χαλασε ηταν το πιωμα των ηθοποιων μιλαμε για τονους βοτκας.

αξιζει 8/10

• Like 5
Δημοσ.

Κι εμένα μου άρεσε το Leviathan, και ήμουν απ' τους λίγους νομίζω.

Νταξ τώρα η κατανάλωση αλκοόλ γιατί σε χάλασε ακριβώς; Φυσιολογική είναι σε αυτές τις χώρες.

• Like 2
Δημοσ.

Μάθημα ελληνικών: το καν δηλώνει ότι δεν ισχύει η πρόταση ή ο όρος της πρότασης που το υποκείμενο της πρότασης (αυτός είμαι εγώ) θεωρεί αυτονόητα, στοιχειώδη ή ελάχιστα δυνατά

Μαθηματα απο σενα δεν θελω, δεν βγαζεις και νοημα εξαλου. Φαε κανα σνιστελ εκει στη Βιεννη και να κανεις μαθημα (ο θεος να το κανει)οταν σου ζητηθει.

No Comments...

ΥΓ.: Το District 9 είναι πολύ καλή ταινία, οκ Δεκτό το οτι δεν σου άρεσε, αλλά μην βαθμολογείς ταινείς που στην κυριολεξία ΔΕΝ είδες... η προσπάθησες να τις δεις. Είσαι άδικος.

Βαθμολογω το μερος που ειδα :)

αλλωστε το αναφερω. Μπορει να το λαβει υποψη του αυτος που θα το διαβασει δεν απευθυνομαι σε ρομποτ. Το πολυ καλο πολυ κακο ειναι θεμα γουστου. Καποιοι πχ χαλαστηκαν απο το matrix αλλοι βαλαν 10/10.

Το 0,8 και να μην το εβαζα, δεν ειχε ιδαιτερη διαφορα με τα υπολοιπα που εγραψα. Στην λεπτομερεια κολλησες.

Εγώ πάντως στο District 9 βάζω 8/10. Εκτός από το δεκάλεπτο 35-45 που βάζω 7,8.

Φαντασου τι θα βαζα εγω αν εφτανα ποτε εκει :)

• Like 2
Δημοσ.

...σπήκιν οφ αδικία, να τονίσουμε ότι ο φίλος Ζεργκ ήταν τιμιότατος : έγραψε πόσο είδε από την ταινία και καπάκι τους λόγους που τον απέτρεψαν από το να συνεχίσει την θέαση. Μια χαρά λετζίτ λοιπόν και το πώς ένιωσε και το πόσο άντεξε να δει και το πόσο βαθμολόγησε αυτό που είδε. Ο οποιοσδήποτε εχέφρων που δεν την έχει δει, θα τα αξιολογήσει ολ' αυτά και ανάλογα θα πράξει : δεν θα την δει - ή και θα την δει τελικά.

Δεν νομίζω λοιπόν να κάνει κάποιο κακό στους λοιπούς με τον τρόπο του ο Ζεργκ (όσο κι αν δεν αρέσει) - συνεπώς, τί στάση/υπόδειξη είναι αυτή βρε φίλος ("μην βαθμολογείς - κτλ"), επειδή δεν συμφωνεί με τα δικά μας γούστα περί της ταινίας; Ήμαρτον...

Συμφωνώ απόλυτα γιατί κι εγω "τσεκουριάζω" ταινίες στο 20λεπτο.

Όμως η δική μου δικαιολογία είναι ότι είμαι γατόνι, αφού έχω δει πολλές ταινίες και μπορώ να σακουλευτώ τις φόλες γρήγορα.

Φυσικά το τι σόι ...γατόνι είμαι το κρίνει κανένας από τις κριτικές που γράφω εδώ μέσα, οπότε κάποιος έχοντας δει που ταιριάζει και που όχι με τις κριτικές μου, μπορει να καταλάβει αν θα εμπιστευθεί το κριτήριό μου και θα ακολουθήσει τις επιλογές μου: όχι γιατί κατέχω τη λυδία λίθο της αξιολόγησης, αλλά απλά γιατί ταιριάζουν τα γούστα μας.

Οπότε, ειρήνη υμίν σύντροφοι και απλά συνεχίστε να γράφετε δυο λόγια παραπάνω στις κριτικές σας, γιατί αυτό δίνει αξία στο βαθμο σας και προσοχή στην ταινία που επιλέξατε. Κριτικές του τύπου "φοβερη ταινια 9/10 και τελος" τις προσπερνάω χωρις δευτερη σκέψη....(9/10 έβαλα μόνο στη λόμπα του Καραπιάλη στο Βάντσικ, στο 4-2...να τα θυμόμαστε αυτά, έτσι!;  )

MV5BMjAwMTY3MTU0Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwNzE0

εργαρα απλα εργαρα πολυ καλο σεναριο λιγο αργο αλλα η πλοκη του ειναι ολα λεφτα.

αυτο που με χαλασε ηταν το πιωμα των ηθοποιων μιλαμε για τονους βοτκας.

αξιζει 8/10

Φίλε, οι Ρωσσίδες κι οι Πολωνέζες έγιναν τέτοιες κούκλες που είναι λόγω φυσικής επιλογής, γιατί είχαν να ανταγωνιστούν τη Στολιτσναγια...άμα πιάσει ο Ρώσος το μπουκάλι, δεν το αφήνει....

Δημοσ.

Ειδα μολις το reservoir dogs του Ταραντινο.
Εχω δει ολα τα εργα του και για καποιο λογο δεν ειχα δει ποτε αυτο.

Απλα τραγικη,βαρετη και ανουσια ταινια.

.

Όμως η δική μου δικαιολογία είναι ότι είμαι γατόνι, αφού έχω δει πολλές ταινίες και μπορώ να σακουλευτώ τις φόλες γρήγορα.

Φυσικά το τι σόι ...γατόνι είμαι το κρίνει κανένας από τις κριτικές που γράφω εδώ μέσα, οπότε κάποιος έχοντας δει που ταιριάζει και που όχι με τις κριτικές μου, μπορει να καταλάβει αν θα εμπιστευθεί το κριτήριό μου και θα ακολουθήσει τις επιλογές μου: όχι γιατί κατέχω τη λυδία λίθο της αξιολόγησης, αλλά απλά γιατί ταιριάζουν τα γούστα μας.

Ολοι γατονια θεωρουν οτι ειναι.

Χαλαρωσε,γινε λιγο πιο ταπεινος :P

10 χρονια στα μπουζουκια αλλα μπουζουκι δεν εμαθα ελεγε ο αλλος..

Δημοσ.

Μπράβο σε ορισμένους για την υπομονή τους,πραγματικά σας βγάζω το καπέλο με όλους αυτούς εδώ μέσα...

Ο ένας -λες και δεν μας έφτανε ο άλλος που είχαμε- βαθμολογεί την ταινία με βάση το 20λεπτο που είδε, ο δεύτερος τον εκθειάζει και τον αποκαλεί "τίμιο" και ο άλλος ο γατοπαρδος εννοείται και συμφωνεί μαζί τους ,πως είναι δυνατόν άλλωστε, και άκουσον - άκουσον τι ξεστόμισε..."είμαι γάτος και τις κόβω στο 20λεπτο"...

• Like 1
Δημοσ.

Ειδα μολις το reservoir dogs του Ταραντινο.

Εχω δει ολα τα εργα του και για καποιο λογο δεν ειχα δει ποτε αυτο.

Απλα τραγικη,βαρετη και ανουσια ταινια.

Προσωπική άποψη, μόνο το pulp fiction είναι ανώτερο από το reservoir dogs (συγκρίνοντας φυσικά τις ταινίες του λατρεμένου Quentin) 

Αν θεωρείς π.χ. το Reservoir Dogs βαρετό, πες μου ποιες ταινίες του δεν είναι...

Anyway, απόψεις είναι αυτές και σεβαστές όλες !!!

Χτες είδα στο σινεμά το Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές

Παρά το καλό καστ, δε με πέθανε 

Ειδικά το πρώτο κομμάτι ήταν μάλλον άνευρο, και πήγε να δώσει μία αίσθηση κωμικού η οποία δε μου έκανε και ιδιαίτερα καλή εντύπωση 

Το δεύτερο κομμάτι ήταν κάπως καλύτερο

6/10 

• Like 1
Δημοσ.

Πειρατες της καραιβικής το τελευταίο 3D

Τα ίδια και τα ίδια, 3d μέτριο αλλά ανεγκέφαλα με ποπκορν βλεπόταν. Στα θετικά ότι πέρασε η ώρα χωρίς ιδιαίτερη κοιλιά και ήταν σχετικώς ευχάριστο. Γενικώς βλεπόταν. 

Δημοσ.

Είδα το Logan Lucky ή πώς θα ήταν το Ocean's eleven αν γυριζόταν στην αμερικάνικη επαρχία με rednecks/hicks (ανάλογα αν θεωρεί κάποιος την West Virginia νότια ή βόρεια πολιτεία) και με στόχο το Nascar και όχι ένα λουξ καζίνο.

Αρκετά γυαλισμένη, καρικατουρίστικη και για αυτό κάργα διασκεδαστική απεικόνιση του αμερικάνικου επαρχιώτικου μικρόκοσμου δοσμένη με αρκετό μπρίο από τον Σόντερμπεργκ ακολουθώντας ακριβώς την ίδια συνταγή των προηγούμενων ταινιών με ίσως πιο πολύ έμφαση στο κωμικό/happy ending κομμάτι παρά στο σασπένς όπου δεν υπήρχε απλά πουθενά. Τόνιζε μεν έτσι τους επιτηδευμένα απλοϊκούς χαρακτήρες αλλά έχανε στις τελικές εντυπώσεις. 

Ευχάριστη ταινία για Κυριακή μεσημέρι ή για ένα από κείνα τα βράδια που βαριέσαι ακόμα και να ψήσεις κατεψυγμένη πίτσα.

6/10

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...