Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σκλαβοι στις μαυρες φυλες υπηρχαν πριν καν εμφανιστουν οι αραβες. να το ξεκαθαρισουμε αυτο, γιατι αφηνεις να εννοηθεις οτι στα αρχαια χρονια μονο οι ελληνες ειχαν δουλους..

πολεμοι στην αφρικη δεν γινονται μονος για το ποιος θα παρεχει τις πρωτες υλες στην πολυεθνικες. εχουν γινει επισης και αμετρητες εθνοκαθαρσεις απο τον καθε τρελαμενο που ανεβαινε στην εξουσια.

πολεμοι για εδαφικη κυριαρχια. πολεμοι για φυλετικες αντιπαλοτηες. εμφυλιοι πολεμοι. κοκ.

αλλα ας τα προσπερασουμε ολα αυτα γιατι ειναι ..ανακριβειες.

https://www.youtube.com/watch?v=iV_QgKJFZP0&gl=CA

• Like 3
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είδα το Maudie.. Πάει μισή ώρα που τελείωσε και ακόμα να συνέλθω από το κλάμα! Έχω χρόνια να συγκινηθώ και να δω ταινία που αξίζει 10/10! Καλή θέαση!

Δημοσ.

σκλαβοι στις μαυρες φυλες υπηρχαν πριν καν εμφανιστουν οι αραβες. να το ξεκαθαρισουμε αυτο, γιατι αφηνεις να εννοηθεις οτι στα αρχαια χρονια μονο οι ελληνες ειχαν δουλους..

πολεμοι στην αφρικη δεν γινονται μονος για το ποιος θα παρεχει τις πρωτες υλες στην πολυεθνικες. εχουν γινει επισης και αμετρητες εθνοκαθαρσεις απο τον καθε τρελαμενο που ανεβαινε στην εξουσια.

πολεμοι για εδαφικη κυριαρχια. πολεμοι για φυλετικες αντιπαλοτηες. εμφυλιοι πολεμοι. κοκ.

αλλα ας τα προσπερασουμε ολα αυτα γιατι ειναι ..ανακριβειες.

https://www.youtube.com/watch?v=iV_QgKJFZP0&gl=CA

Δεν δίνεις προσοχή σε ό,τι γράφω και με αναγκάζεις να επαναλαμβανομαι. Μιλάω για συνεχή επέμβαση των δυτικών, νεοαποικιακου τύπου, που διαιωνιζει τη σφαγή των φύλαρχων κατά την πάγια τακτική του διαιρεί και βασίλευε.

https://youtu.be/bAQYsOrfDaY

District 9 8/10

Εξαιρετικής σύλληψης scifi που συνδυάζει επιστημονική φαντασία με ρατσισμό, απαρτχάιντ κι ένα παράξενο, μάλλον βρετανικού τύπου μαύρο χιούμορ.

Διαδραματιζεται στη Ν Αφρική,του απαρτχάιντ, όπου εξωγήινοι παριες είναι κλεισμένοι σε γκέτο που ελέγχουν ξανθοί, λευκοί άνθρωποι.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας είναι το ανάλογο του δικού μας Πάνου Σομπολου , που πάει με την κάμερα του και το συνεργείο για ρεπορτάζ στο γκέτο.

• Like 4
Δημοσ.
Δεν δίνεις προσοχή σε ό,τι γράφω και με αναγκάζεις να επαναλαμβανομαι. Μιλάω για συνεχή επέμβαση των δυτικών, νεοαποικιακου τύπου, που διαιωνιζει τη σφαγή των φύλαρχων κατά την πάγια τακτική του διαιρεί και βασίλευε. 

μια καραμελα που επαναλαμβανεις ειναι χωρις περαιτερω στοιχεια να την στηριξεις. επισης κουβεντα για τις εθνοκαθαρσεις κτλ. και αυτες οι κακοι δυτικοι τους βαλανε να τις κανουν;

https://www.youtube.com/watch?v=qZzfxL90100&gl=CA

Δημοσ.

μια καραμελα που επαναλαμβανεις ειναι χωρις περαιτερω στοιχεια να την στηριξεις. επισης κουβεντα για τις εθνοκαθαρσεις κτλ. και αυτες οι κακοι δυτικοι τους βαλανε να τις κανουν;

Φίλτατε, μου ζητάς να αποδείξω πράγματα ευρέως γνωστά, που θα μπορούσες να ελέγξεις με ένα γουγκλάρισμα στο Ιντερνετ. 
Εφερες σαν παραδειγμα τα γεγονότα της Ρουάντα, αγνοώντας οτι οι Χουτου και οι Τούτσι σφάζονται από τότε που οι Χούτου εξεγερθηκαν το 1959-62 και αποτίναξαν το αποικιακο καθεστώς των Βέλγων, που κυβερνούσαν μεχρι τοτε τη χώρα μέσω μιας ελίτ από Τούτσι, που καταπίεζε την πλειοψηφία των Χούτου. Μετά οι Χούτου πλήρωσαν τους Τούτσι με το ιδιο νόμισμα κοκ. 

το ακολουθο λινκ λέει κατι ψιλά για τη συγχρονη παρουσία των Γάλλων στην Αφρική

εδώ κάτι ακόμη για ΗΠΑ-Αγγλία:

ενώ αν ψαξεις το λήμμα Neocolonialism, θα δεις περισσότερα. 

Blackhawk Down 2001   7/10

Όσο "σκουπίδι" είναι αυτή η ταινία από πολιτικής άποψης και τεκμηρίωσης του λόγου επέμβασης των ΗΠΑ στη Σομαλία, άλλο τόσο χορταστική περιπέτεια είναι για κάποιον που θέλει να πάρει μια ιδέα για το πως είναι μια σύγχρονη μάχη σε συνθήκες πόλεων. Άρτια τεχνικά, σε βάζει στο δρόμο δίπλα στους πεζοναύτες να νοιώθεις τις σφαίρες γυρω σου και να αναπηδάς σε κάθε εκρηξη.
Παίζουν αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί που δίνουν αξιοπρεπείς ερμηνείες εξ ου και το 7άρι της βαθμολογίας.

Είδα το Maudie.. Πάει μισή ώρα που τελείωσε και ακόμα να συνέλθω από το κλάμα! Έχω χρόνια να συγκινηθώ και να δω ταινία που αξίζει 10/10! Καλή θέαση!

Μου ....μπήκε ένα σκουπιδάκι στο μάτι, ήδη από το τρέιλερ της ταινίας, οπότε δε θα κάτσω να τη δω! Τη φυλάω όμως στην ειδική λίστα που κρατάω για όταν θέλω να το παίξω ευαισθησία σε κάνα κορίτσι...   :-D

• Like 5
Δημοσ.

Μου αρέσει που επιχειρηματολογείτε και οι δυο χρησιμοποιώντας ταινίες σαν παραδείγματα για να μείνετε και καλά εντός θέματος. Αν κάνατε αυτήν την συζήτηση στο θέμα με τους αφυγραντήρες είμαι πολύ περιέργος να έβλεπα πως θα συνδυάζατε τους αφυγραντήρες με το ποιός φταίει για τα προβλήματα της Αφρικής. 

• Like 4
Δημοσ.

Φίλτατε, μου ζητάς να αποδείξω πράγματα ευρέως γνωστά, που θα μπορούσες να ελέγξεις με ένα γουγκλάρισμα στο Ιντερνετ. 

αν αυτο ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις για να στηριξεις τη θεση σου, αααστο, καλυτερα να το αφησουμε εδω το θεμα γιατι ειναι χασιμο χρονου.
συνεχισε να ποσταρεις τις ταινιες που βλεπεις, χωρις πολτικο σχολιασμο αν γινεται..

Μου αρέσει που επιχειρηματολογείτε και οι δυο χρησιμοποιώντας ταινίες σαν παραδείγματα για να μείνετε και καλά εντός θέματος. Αν κάνατε αυτήν την συζήτηση στο θέμα με τους αφυγραντήρες είμαι πολύ περιέργος να έβλεπα πως θα συνδυάζατε τους αφυγραντήρες με το ποιός φταίει για τα προβλήματα της Αφρικής. 

Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=qZzfxL90100&gl=CA

Ειχα/εχω κολλητο απο ρουαντα που μου ειπε ολη την ιστορια εκ των εσω, μιας και την εκανε στο τσακ οταν αρχισε το πανηγυρι(χουτου αυτος). Αδιανοητα πραγματα. Το πανηγυρι στο τελος ξεκινησε γιατι οι χουτου πιστευαν οτι ο στρατηγος των τουτσι, καγκαμε νομιζω λεγεται και ειναι ακομα προεδρος, (που ειχε στρατοπεδα στην ουγκαντα) κατερριψε το αεροπλανο του προεδρου που ηταν χουτου και προεβησαν σε αντιποινα , τα οποια χρησιμοποιησαν οι τουτσι ως δικαιολογια για να εισβαλλουν. Κυβερνανε οι τουτσι απο τοτε που ειναι το 15% του πλυθυσμου.

Αν και οι βελγοι ειναι απο αυτους που παροτι εκμεταλευτηκαν τρελα το κονγκο κυριως, εφταιξαν τουλαχιστον και καποιες υποδομες, τα οποια απο την ανεξαρτησια και μετα απλως διαλυθηκαν ολα.

Φυσικα και εχουν βαλει το χερακι τους οι δυτικοι και πολυ μαλιστα αλλα και αυτοι ειναι τρελοι για δεσιμο. Δεν βοηθαει το γεγονος οτι οι ευρωπαιοι χαραξαν συνορα οπως τους βολευε.

Γενικως αυτος αν και βρηκε καταφυγιο στην ευρωπη, κατηγορουσε ανοικτα τους ευρωπαιους για την εκμεταλευση. Δεν μου προκαλει εντυπωση μιας και οταν μιλαγε για τους κονγκολεζους γειτονες για παραδειγμα τους χαρακτηριζε ως αχρηστους τεμπεληδες.

Offtopic τελος απο εμενα

• Like 3
Δημοσ.

...piece of cake: παιδική εργασία, πολυεθνικές, μεροκάματα του τρόμου κτλ. Σου απάντησε κι ο σύντροφος Killik!

συνεχισε να ποσταρεις τις ταινιες που βλεπεις, χωρις πολτικο σχολιασμο αν γινεται..

...δε γίνεται! Τέχνη-Πολιτισμός-Πολιτική είναι αλληλένδετα!

https://www.youtube.com/watch?v=RWBsQArUkQY

The motorcycle diaries 2004  7/10

Μια καλούτσικη ταινία για τον Τσε Γκεβάρα, πριν αυτός γίνει ο Τσε. Τότε που σαν φοιτητής, μεγαλοαστικής καταγωγής, τριγύρισε με μια μοτοσυκλέτα τη Λατινική Αμερική, όπως κάθε ατίθασος νεανίας της εποχής του για να κάνει το κέφι του. Λέγεται 'οτι αυτο το ταξίδι ξύπνησε τον επαναστατη μέσα του, βλέποντας την αδικία και την τρομακτική κοινωνική ανισότητα. Δεν το πολυπιστεύω, γιατί συνήθως την πετριά την τρως με το που γενιέσαι κι όλα τα υπόλοιπα απλά έρχονται και δένουν.

Ωραία αναπαράσταση ενός ανέμελου νέου, που σιγά-σιγά ανακαλύπτει τον εαυτό του και το τι πραγματικά θέλει να κάνει. Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, αν και από τους αγαπημένους μου, παραείναι κοντοπούτανος γι αυτό το ρόλο (...y tu mama tambien...), αν και προσπάθησε πολύ τίμια.

• Like 4
Δημοσ.

ΕΙδα σημερα το Justice League.

Kαλουτσικο, ισως καλυτερο απ οτι περιμενα σε σχεση με τις προηγουμενες ταινιες της DC. Μετριες μαχες, καλουτσικοι χαρακτηρες, σε ορισμενα σημεια ασχημα εφε, τυπικο σεναριο. Προσωπικα, δεν ειναι πανω απο Wonder woman. Nα πατε να τη δειτε; Αν γουσταρετε μαχες με αυτους τους ηρωες ναι, αν περιμενετε να δειτε κατι πιο εντυπωσιακο, οχι περιμενετε τα bluray.

Δημοσ.

Samsara (2011)

Εξ' αποστασεως φαινεται δυσπεπτη ταινια, ενα ντοκιμαντερ σχεδον δυο ωρων με μηδενικο διαλογο. Αλλα οταν αποφασισεις να αφιερωσεις τον χρονο να την δεις,στο τελος δεν θα καταλαβεις πως περασε η ωρα τοσο γρηγορα.

Εξαιρετικο δημιουργημα που περιγραφει με τον πιο ευθυ τροπο την σχεση ανθρωπου και φυσης και ολα τα παράγωγα της σχεσης αυτης.

Θα αφαιρεσω το 0,5 επειδη σε καποια πλανα προς το τελος ενιωσα μια επαναλαηψη καποιων πλανων και ενιωσα ενα κρυφο ψωροπερηφανο παραπονο που δεν ειχαν ουτε ενα πλανο της ομορφης Ελλαδιτσας μας.

9,5/10

Είδα αυτό το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ μετά από προτροπή του armin και το συνιστώ με τη σειρά μου ανεπιφύλακτα. 8/10

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό δημιούργημα με φανταστική φωτογραφία, που εστιάζει στις διάφορες μορφές της ανθρώπινης δραστηριότητας πάνω στον πλανήτη Γη. Η προσοχή δίνεται κυρίως στον Τρίτο Κόσμο της Λατινικής Αμερικής, Ασίας και Αφρικής. 

Υπάρχουν τόσο όμορφες στιγμές και πλάνα από τη ζωή στον πλανήτη μας, που ωρες ωρές αναρωτιέσαι αν όντως παρακολουθεις ταινία η ονειρεύεσαι.

Ο μόνος λόγος που βάζω χαμηλότερη από το άριστα βαθμολογία, είναι η απουσία του δυτικού πολιτισμού και συγκεκριμένα του ελληνικού πνεύματος. Δεν θα σταθώ στο άν η Ελλάδα ή η Ευρώπη έχουν ισάξια φυσικά τοπία ή ανθρώπινα οικοδομήματα να επιδείξουν. Όμως το να επικεντρώνεσαι σε κοινωνίες που αποτελούν συχνά πυκνά ένα παράδοξο μείγμα συγκεκαλυμένης φεουδαρχίας και καπιταλισμού, με προβολή της μάζας και της τάξης, αγνοώντας τον Ελληνικό πολιτισμό που πρώτος έβαλε τον άνθρωπο στο κέντρο του σύμπαντος, εξισώνοντάς τον με τους Θεούς του, το θεωρώ μεγάλο ατόπημα και έλλειμμα παιδείας.  

Οχι και έλλειμμα παιδείας ο Ron Fricke και ο Mark Magidson! Το Samsara, αν θυμάμαι καλά, έχει να κάνει κυρίως με τη πνευματικότητα ανατολικών πολιτισμών σε αντιπαράθεση με τη σύγχρονη ζωή μας. Οπότε ίσως να μη κόλλαγε ένας Παρθενώνας στο ξεκάρφωτο... Για ελληνικό/ δυτικό πολιτισμό, δείτε το Chronos των ίδιων. Γιατί να επαναλαμβάνονται άλλωστε; Θα μου πεις, έχοντας γυρίσει το Baraka, δεν επαναλαμβάνονται; Μάλλον ναι.

Οπως και να χει, αφού σας άρεσε, πρέπει να δείτε και τα Baraka και Koyaanisqatsi (με την επική μουσική του Glass).

• Like 1
Δημοσ.

Έξαψη (1981) Body Heat http://www.imdb.com/title/tt0082089/

MV5_BZWJh_OTIw_Mj_Et_Y2_Nk_OC00_ZDUy_LTg

Ο γοης δικηγορος Νεντ,θα ερωτευτεί την γοητευτική αλλα παντρεμένη Ματτυ και θα ζησει μαζι της ενα παρανομο παθος που θα τον παρασύρει σε ζορικες καταστασεις. 

Ερωτικό θρίλερ με ρυθμο,εξαιρετική πλοκη και υπέροχη,καυτή ατμοσφαίρα !! 

• Like 2
Δημοσ.

Έξαψη (1981) Body Heat http://www.imdb.com/title/tt0082089/

MV5_BZWJh_OTIw_Mj_Et_Y2_Nk_OC00_ZDUy_LTg

Ο γοης δικηγορος Νεντ,θα ερωτευτεί την γοητευτική αλλα παντρεμένη Ματτυ και θα ζησει μαζι της ενα παρανομο παθος που θα τον παρασύρει σε ζορικες καταστασεις. 

Ερωτικό θρίλερ με ρυθμο,εξαιρετική πλοκη και υπέροχη,καυτή ατμοσφαίρα !! 

Τι μου θυμησες βρε φιλε!!!!!!!!!!!  ειμουν και ερωτευμενος με το καθλινακι τοτε.

• Like 2
Δημοσ.

100 metros 2016 9/10 http://www.imdb.com/title/tt5089786/

Η πραγματική ιστορία ενός άντρα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει το τρίαθλο για τον τίτλο του «Ironman»: 3,8 χλμ. κολύμβηση, 180 χλμ. ποδηλασία και 42’ τρέξιμο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...