Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; (2)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ειδα το el habitante incierto

Ακουλουθει μια περιγραφη να δω αν το καταλαβα σωστα ή μου διεφυγε κατι...

SUPER SPOILER ακολουθει...

Ο Μαρτιν προσπαθωντας να αποφυγει την γυναικα του που εμεινε παραλυτη, περνα ωρες στο υπογειο οπου ανακαλυπτει το τουνελ (που οδηγει στο σπιτι του Φελιξ). Θελοντας να επιβεβαιωσει που καταληγει το τουνελ παει στο σπιτι του Φελιξ προφασιζομενος πως θελει να τηλεφωνησει. Τον ρωτα μαλιστα αν εχει υπογειο...

Ο Μαρτιν επιστρεφει στο σπιτι του οπου μετα απο ενα σκηνικο που γινεται με την γυναικα του αυτη τον κλειδωνει στο υπογειο...
Ο Μαρτιν προσπαθει να σπασει τον τοιχο με μια σφηνα ωστε να διαφυγει στο σπιτι του Φελιξ.

Ο Φελιξ ακουει τον θορυβο και τρελαινεται νομιζοντας πως ο Μαρτιν κρυβεται στο σπιτι του... Παει αγοραζει οπλο και πυροβολει τον υποτιθεμενο εισβολεα κλειδωνοντας τον ταυτοχρονα στο υπογειο...

Αργοτερα 2 παιδια αναγνωριζουν τον Μαρτιν απο το σκιτσο που εχει φτιαξει ο Φελιξ. Ο Φελιξ εισβαλλει στο σπιτι του Μαρτιν οπου και παθιαζεται με την γυναικα του και μενει μεσα στο σπιτι παρακολουθωντας την...
Οταν τον ανακαλυπτουν τον κλειδωνουν στο υπογειο. Ο Φελιξ ανακαλυπτει πως ο Μαρτιν ειναι νεκρος στο υπογειο και επομενως δεν ειναι αυτος που σκοτωσε... Ανοιγει την τρυπα προς το δικο του σπιτι οπου ανακλαυπτει πως εχει πυροβολησει την Βερα η οποια ειναι εγκυος στο παιδι του...

Εγω αυτα καταλαβα... Ισχυουν ή υπαρχει καποιο αλληγορικο μηνυμα που δεν επιασα γιατι γραφονται αρκετες αποψεις περι αλληγορικων μηνυματων σε διαφορα site...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμενα μου αρεσε πολυ το valerian, πιστευω πως με το καιρο θα αποκτησει το cult following του fifth element...νταξει οι πρωταγωνιστες δεν εχουν το charisma του ουιλις και της γιοβοβιτς(η τυπισα μου αρεσε περισσοτερο απο τον τυπα) αλλα η ταινια οπτικα ειναι πανεμορφη, οι διαλογοι πολυ εξυπνοι και το σεναριο αξιοπρεπες...

Valerian and the City of Thousand Planets. So baaaaad, καιρό είχα να δω τόσο κακό acting και τόσο κακή επιλογή ηθοποιού για action hero καλά όχι ότι η τύπισσα ήταν καλύτερη, το cgi εκπληκτικό αλλα μέχρι εκεί.

Ω...ναι.

εμενα μου αρεσε πολυ το valerian, πιστευω πως με το καιρο θα αποκτησει το cult following του fifth element...νταξει οι πρωταγωνιστες δεν εχουν το charisma του ουιλις και της γιοβοβιτς(η τυπισα μου αρεσε περισσοτερο απο τον τυπα) αλλα η ταινια οπτικα ειναι πανεμορφη, οι διαλογοι πολυ εξυπνοι και το σεναριο αξιοπρεπες...

Άμα την συγκρίνω με το Fifth Element τότε η ταινία είναι απλά τραγική, επίσης δεν μίλησα για "charisma" αλλα για υποκριτική που ήταν λες και έπαιζαν με το ζόρι, τώρα για τους έξυπνους διαλογους απλά no comment. Επίσης η ταινία δεν είχε ίχνος χιούμορ για κάποιο λόγο ενώ συνήθως ο Besson έχει comedy. Επίσης Rihanna?! Seriously? Come on...

p.s. και το λέω εγώ που τα standards μου σε τέτοιου είδους ταινίες είναι ανύπαρκτα.

Άμα την συγκρίνω με το Fifth Element τότε η ταινία είναι απλά τραγική, επίσης δεν μίλησα για "charisma" αλλα για υποκριτική που ήταν λες και έπαιζαν με το ζόρι, τώρα για τους έξυπνους διαλογους απλά no comment. Επίσης η ταινία δεν είχε ίχνος χιούμορ για κάποιο λόγο ενώ συνήθως ο Besson έχει comedy. Επίσης Rihanna?! Seriously? Come on...

p.s. και το λέω εγώ που τα standards μου σε τέτοιου είδους ταινίες είναι ανύπαρκτα.

η λορελιν ηταν πολυ καλη, για το βαλεριαν να δεχτω οτι δεν του ταιριαζε ο ρολος μια και υποτιθεται οτι επαιζε το ρολο του παλιου και ο τυπος ειναι πολυ εφηβοφατσα...η ριανα δε με χαλασε, ασε που το μεγαλυτερο κομματι του ρολου της ηταν ψηφιακο...και στο fifth element επαιζε ο tricky...

εγω τη βρηκα αρκετα αστεια ως ταινια

η λορελιν ηταν πολυ καλη, για το βαλεριαν να δεχτω οτι δεν του ταιριαζε ο ρολος μια και υποτιθεται οτι επαιζε το ρολο του παλιου και ο τυπος ειναι πολυ εφηβοφατσα...η ριανα δε με χαλασε, ασε που το μεγαλυτερο κομματι του ρολου της ηταν ψηφιακο...και στο fifth element επαιζε ο tricky...

εγω τη βρηκα αρκετα αστεια ως ταινια

Hey γούστα είναι αυτά απλά σπανια παρατηρώ τόσο κακό acting all around για αυτό και το ανέφερα.

Bronson (2008)

Παραξενη ταινια,για πολυ λιγους θα ελεγα. Νομιζω πως θα ηταν λιγο πιο ενδιαφερον θεμα αν ημουν Βρετανος και ειχα ακουσει τους αστικους μυθους για τον κυριο Μπρονσον. 

Στην ουσια ειναι μια ταινια που προσπαθει να εξηγησει το ανεξηγητο,πως ενας ανθρωπος καταφερε να επεκτεινει 3 με 4 χρονια φυλακισης σε 34 χωρις να εχει δολοφονησει κανενα στην διαρκεια. 

Δεν μπορω να πω οτι προσπαθησα να την καταλαβω σε βαθος την ταινια αλλα αμφιβαλλω αν εχει να πει κατι περαν της επιφανειας η ιστορια.

Ο Τομ Χαρντυ ηταν αρκετα μετριος θα ελεγα,οπως παντα.

5/10

Gomorra (2008)

Η δευτερη φορα που την εχω δει σε διαστημα 6 μηνων.

Εξαιρετικη ταινια, και θα ελεγα αρκετα μοναδικη στο ειδος της. Περιγραφει την καθημερινοτητα καποιων ανθρωπων, υπο την σκια της συμμοριας Καμόρα στα γκετο της Νάπολης.

Ακρως ρεαλιστικη και ψυχρη, πληρως απομακρυσμενη απο τον τυπικο ''ρομαντισμο'' του Godfather, Goodfellas και ολα τα παρεμφερή.

Οι ερμηνειες ειναι εξαιρετικες,η σκηνοθεσια μου θυμισε αρκετα 'πολη του Θεου'' , οι ιστοριες των χαρακτηρων φανταστικες.

9,5/10

• Like 1

Saw Legacy 2017

ΑΓΑΠΩ τζίγκσο και ευτυχως η ταινια δε με απογοητευσε. Κλασσικη δομη , αλλα και ανατροπουλες και σ ειχε σε μια εγρηγορση. Προφανως δε μπορει καμια να συγκριθει με την πρωτη αλλα ηταν καλη.

6.5 ή 7 /10

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Beast of no Nation

Την είχα εδώ και αρκετό  καιρό στο περίμενε παρά τις καλές κριτικές. Πιασάρικο θέμα (παιδιά σε εμφύλιο στην Αφρική), ταλαντούχος σκηνοθέτης (έγινε γνωστός στο True Detective αλλά η πρώτη ταινία του Sin Nombre ήταν συγκλονιστική) και βέβαια Idris Elba. Κακώς την άφησα τόσο καιρό να περιμένει η ταινία μόνο και μόνο για τις ερμηνείες των παιδιών μπαίνει στο κατάλογο των καλύτερων που είδα φέτος. Ωραία σκηνοθετική ματιά θυμίζει ντοκιμαντέρ σε κάποια σημεία ισορροπεί άψογα σε σκληρότητα και ευαισθησία με ένα θέμα πραγματικά συγκλονιστικό. Ο Elba είναι καλός αλλά επισκιάζεται όπως και όλα στη ταινία από τις ερμηνείες του μικρού πρωταγωνιστή και των υπόλοιπων παιδιών που συμμετέχουν. Η φρικη του πολέμου μέσα από τα μάτια και τα λόγια των παιδιών που αναγκάζονται να συμμετέχουν

το happy end προφανώς και είναι τελείως αταίριαστο στο θέμα

8.5/10 γιατί με επηρέασε πολύ

Επεξ/σία από TAKE5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...