Cro-Magnon Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Ειδα το Que Dios nos perdone που ειχε προταθει εδω. Μαδριτη το '11, δυο αστυνομικοι ξεκινανε την αναζητηση serial killer, καυσωνας, ιδρωτας, νευρα καθως ο σκηνοθετης δεν θελει να το ξεχασεις, Μου αρεσε σαν ταινια διοτι περα απο το ολο μυστηριο του ποιος ειναι και το κουβαρι λυνεται ικανοποιητικοτατα (και υστερα απο την αποκαλυψη της ταυτοτητας, το ενδιαφερον δεν μειωνεται καθολου) , το μεγαλυτερο βαρος του εργου πεφτει στους δυο ντετεκτιβ που εχουν αναλαβει το εργο της επιλυσης της υποθεσης. Δεν ειναι μονο το πως προσπαθουν και τι προβληματα αντιμετωπιζουν, αλλα το ολο ζουμι ειναι η προσωπικη τους ζωη που ειναι ολιγον τι στα ταρταρα, πραξεις του παρελθοντος να εχουν επιδραση στο τωρα και πως τους επηρεαζει η υποθεση που τους εχει ανατεθει. 2 πειστικοτατες ερμηνειες απο τους πρωταγωνιστες, με τις ωμες και δυσκολες σκηνες του και βεβαια παντα την υπενθυμιση του Ευρωπαικου σινεμα να ειναι εκει παρα την whodunit φυση της ταινιας. Με ψήσατε και το ειδα, αλλά σχημάτησα διαμετρικά αντίθετη γνώμη. Μου θύμησε κακέκτυπο ταινιών από το Χόλυγουντ, όπου μπάτσοι με προβληματικές προσωπικές ζωές, κυνηγάνε ΄σεριαλ κίλερ με συγκεκριμένου τύπου εμμονή. Ακόμη κι η εστίαση στον καύσωνα, ως ενα δευτερεύον στοιχείο του έργου, χρησιμοποιήθηκε άτεχνα. Καμιά σχέση με ευρωπαικο κινηματογράφο. Πολύ αδύναμη σκηνοθεσία. Οι πρωταγωνιστές αστυνομικοί ήταν κυριολεκτικά νάνοι για το ρόλο και κανείς δεν έπεισε σε αυτό που έπαιζε. Οι σκηνές με τα πτώματα είχαν εστιάσει στο φτηνό εντυπωσιασμό-αποτροπιασμό του θεατή, ενώ η υπόθεση ήταν ένα κάκιστο CSI, με πολλές τρύπες στην πλοκή. Η κεντρική ιδέα ήταν ότι το κάθε αρσενικό της ταινίας είχε υποφέρει από θηλυκό κι αυτο κατεύθυνε τις αντιδράσεις του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) American made Οι απίθανες περιπέτειες ενός καταφερτζή πιλότου που τον φέρνουν σε επαφή με τον Λευκό Οίκο, την CIA, το Κολομβιανό Καρτέλ και την υπέροχη πολιτική κατάσταση της Λατινικής Αμερικής κατά την συναρπαστική δεκαετία του '80. Το Scarface από την ανάποδη. Όχι μόνο όσον αφορά τους χαρακτήρες, αλλά και την διάθεση που βγάζει η ταινία. Γελάς, μένεις με το στόμα ανοιχτό, μετά το γέλιο σου κόβεται απότομα, μετά ξαναγελάς. Νευρώδης σκηνοθεσία με ρυθμό, πολύ καλό soundtrack και μία καταγραφή της δεκαετίας από τις καλές που έχω δει. Ο Liman ξέρει να σκηνοθετεί περιπέτειες, αλλά εδώ καταφέρνει και αποδίδει πιστά την ατμόσφαιρα μίας ολόκληρης εποχής με τρόπο που λίγοι το καταφέρνουν σωστά. Μία μικρή παρένθεση που δεν αφορά άμεσα. Στον κινηματογράφο μαγεύομαι από ένα συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος, αυτό που απεικονίζει την ιστορία του μέσα στον ρου της Ιστορίας. Το είδα πρώτη φορά στον Νονο ΙΙ και από τότε το θεωρώ άθλο που λίγοι τον καταφέρνουν Εκεί που θα σταθώ είναι στον Τομ-η Σουπιά-Κρουζ. Πώς καταφέρνει να νεκρανασταίνεται εκεί που τον θεωρώ τελειωμένο, δεν μπορώ να το καταλάβω. Το έχει κάνει πολλές φορές και το έκανε και τώρα, εκεί που έλεγα ότι το θλιβερό Jack Reacher 2 και το ανεκδιήγητο The mummy θα είναι το τέλος του. Φρέσκος, ορεξάτος, γοητευτικός, μας θυμίζει έναν Tom που έχουμε να δούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Επίσης καταπληκτικός στον ρόλο του ο Domhnall Gleeson, μακάρι να έπαιζε περισσότερο και σίγουρα θέλω να δω και άλλες δουλειές του. Η ταινία είναι κάτι σαν την πρώτη σαιζόν του Narcos, αλλά πιο γρήγορη, πιο στυλάτη και πιο ανάλαφρη-μέχρις ενός σημείου τουλάχιστον. Απρόσμενα καλή. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2017 από Voodooman 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Όλα καλά αλλά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα. Να γράφουμε ποια ταινία είδαμε με δύο λόγια γενικά βαθμολογώντας της σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια σωστά. Το να γράφουμε όπως μερικοί όλη την υπόθεση του έργου από την αρχή μέχρι το τέλος δεν το καταλαβαίνω. Για ποιο λόγο να κάτσω εγώ μετά να τη δώ. Σημείωση.Δεν αναφέρομαι στο από πάνω ποστ το οποίο είναι πολύ σωστό και σε προδιαθέτει να δεις την ταινία αλλά σε προηγούμενα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kgian Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 The departed 2006 http://www.imdb.com/title/tt0407887/ Και ενώ στο πρώτο μέρος έλεγα τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η ταινία απο την μέση και μετά απογειώθηκε και φυσικά κατάλαβα τι έχει και είναι στο τοπ 250. Όποιος δεν το έχει δει ας το κάνει. Εξαιρετικό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 American made Οι απίθανες περιπέτειες ενός καταφερτζή πιλότου που τον φέρνουν σε επαφή με τον Λευκό Οίκο, την CIA, το Κολομβιανό Καρτέλ και την υπέροχη πολιτική κατάσταση της Λατινικής Αμερικής κατά την συναρπαστική δεκαετία του '80. Το Scarface από την ανάποδη. Όχι μόνο όσον αφορά τους χαρακτήρες, αλλά και την διάθεση που βγάζει η ταινία. Γελάς, μένεις με το στόμα ανοιχτό, μετά το γέλιο σου κόβεται απότομα, μετά ξαναγελάς. Νευρώδης σκηνοθεσία με ρυθμό, πολύ καλό soundtrack και μία καταγραφή της δεκαετίας από τις καλές που έχω δει. Ο Liman ξέρει να σκηνοθετεί περιπέτειες, αλλά εδώ καταφέρνει και αποδίδει πιστά την ατμόσφαιρα μίας ολόκληρης εποχής με τρόπο που λίγοι το καταφέρνουν σωστά. Μία μικρή παρένθεση που δεν αφορά άμεσα. Στον κινηματογράφο μαγεύομαι από ένα συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος, αυτό που απεικονίζει την ιστορία του μέσα στον ρου της Ιστορίας. Το είδα πρώτη φορά στον Νονο ΙΙ και από τότε το θεωρώ άθλο που λίγοι τον καταφέρνουν Εκεί που θα σταθώ είναι στον Τομ-η Σουπιά-Κρουζ. Πώς καταφέρνει να νεκρανασταίνεται εκεί που τον θεωρώ τελειωμένο, δεν μπορώ να το καταλάβω. Το έχει κάνει πολλές φορές και το έκανε και τώρα, εκεί που έλεγα ότι το θλιβερό Jack Reacher 2 και το ανεκδιήγητο The mummy θα είναι το τέλος του. Φρέσκος, ορεξάτος, γοητευτικός, μας θυμίζει έναν Tom που έχουμε να δούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Επίσης καταπληκτικός στον ρόλο του ο Domhnall Gleeson, μακάρι να έπαιζε περισσότερο και σίγουρα θέλω να δω και άλλες δουλειές του. Η ταινία είναι κάτι σαν την πρώτη σαιζόν του Narcos, αλλά πιο γρήγορη, πιο στυλάτη και πιο ανάλαφρη-μέχρις ενός σημείου τουλάχιστον. Απρόσμενα καλή. Voodoo αν και εχω μπαναρει τον Tom δεν βλεπονται οι ταινιες του εδω και πολλα χρονια ,με επεισες θα το δω . Aν χασω 2 ωρες απο την ζωη μου ομως θα ερθω να σε βρω 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Voodoo αν και εχω μπαναρει τον Tom δεν βλεπονται οι ταινιες του εδω και πολλα χρονια ,με επεισες θα το δω . Aν χασω 2 ωρες απο την ζωη μου ομως θα ερθω να σε βρω Το δίωρο από την ζωή ενός ανθρώπου είναι βαρύ φορτίο ευθύνης, με άγχωσες ελαφρώς!.. Αν δεν του δώσεις τουλάχιστον ένα 7, θα αναθεωρήσω τις κριτικές μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Daemonos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Voodoo αν και εχω μπαναρει τον Tom δεν βλεπονται οι ταινιες του εδω και πολλα χρονια ,με επεισες θα το δω . Aν χασω 2 ωρες απο την ζωη μου ομως θα ερθω να σε βρω Θα το δω και εγώ, αν είναι φασόλα η δουλειά θα έρθω μαζί με τον Φώτη να ξέρεις! American made Οι απίθανες περιπέτειες ενός καταφερτζή πιλότου που τον φέρνουν σε επαφή με τον Λευκό Οίκο, την CIA, το Κολομβιανό Καρτέλ και την υπέροχη πολιτική κατάσταση της Λατινικής Αμερικής κατά την συναρπαστική δεκαετία του '80. Το Scarface από την ανάποδη. Όχι μόνο όσον αφορά τους χαρακτήρες, αλλά και την διάθεση που βγάζει η ταινία. Γελάς, μένεις με το στόμα ανοιχτό, μετά το γέλιο σου κόβεται απότομα, μετά ξαναγελάς. Νευρώδης σκηνοθεσία με ρυθμό, πολύ καλό soundtrack και μία καταγραφή της δεκαετίας από τις καλές που έχω δει. Ο Liman ξέρει να σκηνοθετεί περιπέτειες, αλλά εδώ καταφέρνει και αποδίδει πιστά την ατμόσφαιρα μίας ολόκληρης εποχής με τρόπο που λίγοι το καταφέρνουν σωστά. Μία μικρή παρένθεση που δεν αφορά άμεσα. Στον κινηματογράφο μαγεύομαι από ένα συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος, αυτό που απεικονίζει την ιστορία του μέσα στον ρου της Ιστορίας. Το είδα πρώτη φορά στον Νονο ΙΙ και από τότε το θεωρώ άθλο που λίγοι τον καταφέρνουν Εκεί που θα σταθώ είναι στον Τομ-η Σουπιά-Κρουζ. Πώς καταφέρνει να νεκρανασταίνεται εκεί που τον θεωρώ τελειωμένο, δεν μπορώ να το καταλάβω. Το έχει κάνει πολλές φορές και το έκανε και τώρα, εκεί που έλεγα ότι το θλιβερό Jack Reacher 2 και το ανεκδιήγητο The mummy θα είναι το τέλος του. Φρέσκος, ορεξάτος, γοητευτικός, μας θυμίζει έναν Tom που έχουμε να δούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Επίσης καταπληκτικός στον ρόλο του ο Domhnall Gleeson, μακάρι να έπαιζε περισσότερο και σίγουρα θέλω να δω και άλλες δουλειές του. Η ταινία είναι κάτι σαν την πρώτη σαιζόν του Narcos, αλλά πιο γρήγορη, πιο στυλάτη και πιο ανάλαφρη-μέχρις ενός σημείου τουλάχιστον. Απρόσμενα καλή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Θα το δω και εγώ, αν είναι φασόλα η δουλειά θα έρθω μαζί με τον Φώτη να ξέρεις! Όταν έχει έρθει στο σπίτι σου εξοργισμένος όχλος χωρικών με δικράνια, δαυλούς και ρόπαλα, δεν φοβάσαι πια τις επιπτώσεις επειδή πρότεινες μία ταινία με τον Tom Cruise!.. Ξέχασα να αναφέρω το (500) Days of Summer To είδα μετά τις προτροπές σας βγήκα κερδισμένος. Κακά τα ψέματα, μόνος μου θα την έβλεπα στην τηλεόραση αν έπεφτε το μάτι μου, αλλά έπρεπε να βγάλω μία υποχρέωση σε συν-θεατή γένους θηλυκού που τον έχω πεθάνει σε δικές μου επιλογές και είπα να βάλω κάτι πιο κοντά στα γούστα του. Κάπως διαφορετική από τις συνηθισμένες κομεντί του σωρού, μου θύμησε το High Fidelity στο ύφος. Ενδιαφέρον ταινιάκι για το είδος του. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 πωπω, πως αντεχετε και βλεπετε κομεντι; οι κομεντι και τα μιουζικαλ, τα αποφευγω σαν ο διαολος το λιβανι. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πανος999 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Που πας ωρε χωρις κωμωδιες?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 κομεντι, εστω και λανθασμενα, στα ελληνικα εχει παρει την εννοια των γλυκαναλατων ρομαντικων ταινιων. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Νότινγκ Χιλ δεν έχεις δει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Funny Games (1997) Εξαιρετικο ''meta-thriler'' . Η ταινια αυτη προσπαθει προφανως να βγει απο την νορμα, καθως και να κοροιδεψει εμας τους '' κοινοτυπους χολιγουντιανους '' που μειναμε πισω. Και αν και υπαρχει καποια νοσταλγικη αγαπη στις κλασσικες ιστοριες, οπου ξερουμε πριν καν αρχισουν τι θα γινει και πως, ταινιες οπως η παραπανω που παιζουν με τις προσδοκιες μας ειναι πραγματικη απολαυση. Απολυτα ικανοποιητικη εμπειρια, αλλα σιγουρα μην την δειτε με παρεα περιμενοντας ολοι για τρελο θριλλερακι. 8,5/10 Samsara (2011) Εξ' αποστασεως φαινεται δυσπεπτη ταινια, ενα ντοκιμαντερ σχεδον δυο ωρων με μηδενικο διαλογο. Αλλα οταν αποφασισεις να αφιερωσεις τον χρονο να την δεις,στο τελος δεν θα καταλαβεις πως περασε η ωρα τοσο γρηγορα. Εξαιρετικο δημιουργημα που περιγραφει με τον πιο ευθυ τροπο την σχεση ανθρωπου και φυσης και ολα τα παράγωγα της σχεσης αυτης. Θα αφαιρεσω το 0,5 επειδη σε καποια πλανα προς το τελος ενιωσα μια επαναλαηψη καποιων πλανων και ενιωσα ενα κρυφο ψωροπερηφανο παραπονο που δεν ειχαν ουτε ενα πλανο της ομορφης Ελλαδιτσας μας. 9,5/10 Thor Ragnarok (2017) Εμενα για καποιο λογο παντα ο Θορ ηταν ο αγαπημενος μου της ομαδας, και επιτελους μπορω και να ειμαι υπερηφανος πια για αυτη μου την προτιμηση. Πιστευω πως η ταινια αυτη ειναι η καλυτερη που εχει βγαλει η Μαρβελ καθως και η πιο διαφορετικη. Φανταστικες ερμηνειες απο ολους, ο Hemsworth παντα πιστευα οτι ειχε ενα πολυ καλο κωμικο στοιχειο μεσα του,και το απεδειξε με την βοηθεια του εξαιρετικου Goldblum & Hiddleston. Ο μονος μου φοβος ειναι ο σκηνοθετης Taika Waititi, οπου τωρα που ηρθε χολιγουντ ισως χασει το ιδιαιτερο ταλεντο του στις κωμωδιες. 9/10 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 The departed 2006 http://www.imdb.com/title/tt0407887/ Και ενώ στο πρώτο μέρος έλεγα τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η ταινία απο την μέση και μετά απογειώθηκε και φυσικά κατάλαβα τι έχει και είναι στο τοπ 250. Όποιος δεν το έχει δει ας το κάνει. Εξαιρετικό. Μεσα στις 10 καλυτερες ταινιες που εχω δει... Funny Games (1997) Εξαιρετικο ''meta-thriler'' . Η ταινια αυτη προσπαθει προφανως να βγει απο την νορμα, καθως και να κοροιδεψει εμας τους '' κοινοτυπους χολιγουντιανους '' που μειναμε πισω. Και αν και υπαρχει καποια νοσταλγικη αγαπη στις κλασσικες ιστοριες, οπου ξερουμε πριν καν αρχισουν τι θα γινει και πως, ταινιες οπως η παραπανω που παιζουν με τις προσδοκιες μας ειναι πραγματικη απολαυση. Απολυτα ικανοποιητικη εμπειρια, αλλα σιγουρα μην την δειτε με παρεα περιμενοντας ολοι για τρελο θριλλερακι. 8,5/10 Samsara (2011) Εξ' αποστασεως φαινεται δυσπεπτη ταινια, ενα ντοκιμαντερ σχεδον δυο ωρων με μηδενικο διαλογο. Αλλα οταν αποφασισεις να αφιερωσεις τον χρονο να την δεις,στο τελος δεν θα καταλαβεις πως περασε η ωρα τοσο γρηγορα. Εξαιρετικο δημιουργημα που περιγραφει με τον πιο ευθυ τροπο την σχεση ανθρωπου και φυσης και ολα τα παράγωγα της σχεσης αυτης. Θα αφαιρεσω το 0,5 επειδη σε καποια πλανα προς το τελος ενιωσα μια επαναλαηψη καποιων πλανων και ενιωσα ενα κρυφο ψωροπερηφανο παραπονο που δεν ειχαν ουτε ενα πλανο της ομορφης Ελλαδιτσας μας. 9,5/10 Thor Ragnarok (2017) Εμενα για καποιο λογο παντα ο Θορ ηταν ο αγαπημενος μου της ομαδας, και επιτελους μπορω και να ειμαι υπερηφανος πια για αυτη μου την προτιμηση. Πιστευω πως η ταινια αυτη ειναι η καλυτερη που εχει βγαλει η Μαρβελ καθως και η πιο διαφορετικη. Φανταστικες ερμηνειες απο ολους, ο Hemsworth παντα πιστευα οτι ειχε ενα πολυ καλο κωμικο στοιχειο μεσα του,και το απεδειξε με την βοηθεια του εξαιρετικου Goldblum & Hiddleston. Ο μονος μου φοβος ειναι ο σκηνοθετης Taika Waititi, οπου τωρα που ηρθε χολιγουντ ισως χασει το ιδιαιτερο ταλεντο του στις κωμωδιες. 9/10 Αν εβαλες 9 στο thor ,το the departed πιο πανω θα πρεπε να παει στο 11, αλλα μονο μια ταινια εχει βαθμολογια στα 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Μεσα στις 10 καλυτερες ταινιες που εχω δει... Αν εβαλες 9 στο thor ,το the departed πιο πανω θα πρεπε να παει στο 11, αλλα μονο μια ταινια εχει βαθμολογια στα 11 Οι βαθμολογιες μου ειναι λιγο υποκειμενικες καθως πχ το Θορ το βαθμολογησα ως ταινια δρασης-υπρηρωων με αποτελεσμα οι απαιτησεις να πεφτουν αρκετα, και οι βαθμολογιες να ειναι πολυ πιο υψηλες. Και για μοιρασου με εμας το 11αρι σου, ισως δεν την εχουμε δει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις