Cro-Magnon Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Αν εννοεις το Madeo του 2009, οντως ειναι ταινιαρα. Με πήρες στο λαιμό σου αδερφέ μου!... Έκατσα κι εγώ να τη δώ. Εντάξει τα ξέρω τα γνωστά παράξενα με τα κορεάτικα και γενικά αυτά τα περίεργα διαστροφικά και σαδομαζό που βγάζουν στα έργα τους, οπότε είπα εντάξει, ας δωωωωωωώσω πίστωση χρόνου να δω που το πάει ο σκηνοθέτης. Έδωσα 10 λεπτά. Έδωσα 20 λεπτά. Έδωσα μισή ώρα...(έχω κι ένα όνομα στην πιάτσα...). Το πήγα στη μία ώρα. Το διαμάντι εκ Ασίας που περίμενα, δεν έλεγε να φανεί....Να μην τα πολυλογώ, το έφαγα στη μάπα το δίωρο, μήπως και στρώσει προς το τέλος, μήπως λέω είναι σλοου στάρτερ ο κύριος σκηνοθέτης, σαν τον "Irish" Micky Ward, αλλά δεν... Παθολογική αγάπη μάνας προς γιο, σε βαθμό που να θυμίζει Ελληνίδα μαμά. Φάε το φαγητό σου, γύρνα νωρίς το βράδυ κτλ... Κάποια στιγμή ο γιος που πάσχει από νοητική υστέρηση εμπλεκεται σε υπόθεση φόνου ως βασικος ύποπτος κι η μάνα πρέπει να βρει την αλήθεια. Πολύ μέτρια ταινία, δεν νομίζω ότι αξίζει το δίωρο από τη ζωή σας.
nickmanak Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Αποφασισα να γραφω σε αυτο το τοπικ μονο αν με συγκινησει/μαγνητισει καποια ταινια, σε οποιοδηποτε τομεα. Αυτο συνεβη με την εν λογω ταινια του 1976. Βλεπω ταινιες του '70 γιατι η συγκεκριμενη δεκαετια πιστευω ειναι η πιο καλλιτεχνικη και σκοτεινη για το αμερικανικο σινεμα και το Χολυγουντ. Ειχε τελειωσει η χιπστεριά και η αφελεια των 60ς και γυρίστηκαν μνημειωδεις ταινιες. Αυτη η ταση αρχισε 1-2 χρονια στο τελειωμα του 60 και επιασε και λιγο από την δεκαετια του 80 πριν καταντησει VHS καρακιτσαριο. Η ταινια ειναι λιγο ανιαρη το 1ο μισαωρο αλλά στη 2η ωρα εκτοξευεται απο αποψη ερμηνειων και κυριως διαλογων του σεναριου. Προκειται για μια απλη ταινια, χαμηλου κοστους αλλά σπουδαιου σκηνοθετη, που αφορα τον κοσμο της αμερικανικης τιβι σε επιπεδο corporation. Μια απλη ταινια που κερδισε 3 από τα 4 οσκαρ ηθοποιίας εκεινης της χρονιας (εχασε το Β' ανδρικου) και ηταν στην ουσια μια μετωπικη επιθεση στο πλυντηριο μυαλου που ειναι η τιβι αλλά και στο κατεστημενο του δολαριου/corporations. Οσοι το δειτε προτιμηστε αγγλικό υπότιτλο. 2
mido7 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Μολις ειδα το talon falls (2017) Μια μαλακια και μιση, γενικα βλεπω μονο ταινιες τρομου και καμια κωμοδια, αν εχετε να προτινεται κατι θα το εκτιμουσα
Voodooman Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Blue Valentine Ζευγάρι χωρίζει μπροστά στα μάτια μας και ενδιάμεσα βλέπουμε το πόσο ερωτευμένοι ξεκίνησαν. Δεν είχα καταφέρει να την δω από το 2010 που κυκλοφόρησε, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Η ταινία παρακολουθεί ό,τι ακολουθεί αφού πέσουν οι τίτλοι τέλους μίας χαζοκομεντί (μου φαίνεται κάπου το έχω διαβάσει αυτό), αν και στην περίπτωσή μας οι πρωταγωνιστές δεν είναι ούτε λαμπεροί, ούτε ξεχωριστοί. Ο Cianfrance μας δίνει με ψυχρότητα ντοκιμαντέρ το χρονικό ενός διαζυγίου όπου φταίνε και οι δύο, αλλά και κανένας. Οι δύο πρωταγωνιστές είναι πραγματικά ευαίσθητοι, καλοί, ικανοί άνθρωποι, που, απλά, ατυχούν στη ζωή τους και δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους βάζει η ζωή και βάζουν και οι ίδιοι στους εαυτούς τους. Ο Gosling έχει βαλθεί να μας πείσει για το αντίθετο, αλλά είναι ηθοποιός, και μάλιστα καλός, απλά το Χόλυγουντ τον έχει πλέον βάλει σε πολύ συγκεκριμένο καλούπι. Η Williams είναι και εδώ πάρα πολύ καλή, τυποποιημένη και αυτή, αλλά με την καλή έννοια. Ο Cianfrance στην πρώτη του μεγάλη ταινία κάνει μία βαθιά τομή στη σχέση ενός ζευγαριού με φόντο μία αποπνικτική Αμερική με σκηνές σκληρές και ρεαλιστικές. Ειδική μνεία στο soundtrack, τόσο για την πρωτότυπη μουσική, όσο και για τα τραγούδια που επιλέχθησαν. Οι τίτλοι τέλους είναι από τους καλύτερους που έχω δει, ίσως και οι καλύτεροι. Σπαραξικάρδια ταινία από τις καλύτερες του είδους, για εμένα η καλύτερη. 6
Daemonos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Προτείνω απο εδώ και στο εξής να κρατήσουμε ενα πρότυπο / template στα post ου κάνουμε... δηλαδή, αναφέρουμε ως εξής: 1) Τίτλος ταινίας - χρονολογία 2) εικόνα 3) σύνδεσμος Link 4) η βαθμολογία μας 5) σχόλια ======= παράδειγμα ======== A Dark Song - 2016 http://www.imdb.com/title/tt4805316/?ref_=nv_sr_1 7/10 Ένα ατμοσφαιρικό και πρωτότυπο σεναριακό ταξίδι σε μέρη άγνωστα για την ανθρωπότητα. Ταινία χαμηλού Budget που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο τις υπερπαραγωγές του Holywood, με πρωτότυπο σενάριο γεμάτο νοήματα και αλληγορικές σημασίες. Λίγο αργή σαν εξέλιξη που όμως λόγω ατμόσφαιρας περνάει ευχάριστα. Η πρωταγωνίστρια μια γυναίκα με βαθύ ψυχισμό και κενά στην ψυχολογία της αποφασισμένη προσπαθεί να ανακαλύψει το ανεξήγητο πραγματοποιώντας μια τελετή η οποία ανοίγει πύλες σε μια άλλη διάσταση... 1
Cro-Magnon Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Blue Valentine Ζευγάρι χωρίζει μπροστά στα μάτια μας και ενδιάμεσα βλέπουμε το πόσο ερωτευμένοι ξεκίνησαν. Δεν είχα καταφέρει να την δω από το 2010 που κυκλοφόρησε, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Η ταινία παρακολουθεί ό,τι ακολουθεί αφού πέσουν οι τίτλοι τέλους μίας χαζοκομεντί (μου φαίνεται κάπου το έχω διαβάσει αυτό), αν και στην περίπτωσή μας οι πρωταγωνιστές δεν είναι ούτε λαμπεροί, ούτε ξεχωριστοί. Ο Cianfrance μας δίνει με ψυχρότητα ντοκιμαντέρ το χρονικό ενός διαζυγίου όπου φταίνε και οι δύο, αλλά και κανένας. Οι δύο πρωταγωνιστές είναι πραγματικά ευαίσθητοι, καλοί, ικανοί άνθρωποι, που, απλά, ατυχούν στη ζωή τους και δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους βάζει η ζωή και βάζουν και οι ίδιοι στους εαυτούς τους. Ο Gosling έχει βαλθεί να μας πείσει για το αντίθετο, αλλά είναι ηθοποιός, και μάλιστα καλός, απλά το Χόλυγουντ τον έχει πλέον βάλει σε πολύ συγκεκριμένο καλούπι. Η Williams είναι και εδώ πάρα πολύ καλή, τυποποιημένη και αυτή, αλλά με την καλή έννοια. Ο Cianfrance στην πρώτη του μεγάλη ταινία κάνει μία βαθιά τομή στη σχέση ενός ζευγαριού με φόντο μία αποπνικτική Αμερική με σκηνές σκληρές και ρεαλιστικές. Ειδική μνεία στο soundtrack, τόσο για την πρωτότυπη μουσική, όσο και για τα τραγούδια που επιλέχθησαν. Οι τίτλοι τέλους είναι από τους καλύτερους που έχω δει, ίσως και οι καλύτεροι. Σπαραξικάρδια ταινία από τις καλύτερες του είδους, για εμένα η καλύτερη. Εξαιρετική ταινία στο θέμα της κι από μένα! 7.5/10 Δυο νέοι ηθοποιοί τους οποίους το Χόλυγουντ προσπάθησε να καλουπώσει στα συνηθισμένα πρότυπα, εδώ δίνουν μια αξιολογότατη προσέγγιση μιας σχέσης που διαλύεται, παρά τις αρχικές καλές προθέσεις. https://www.youtube.com/watch?v=VNZgUM542VI ....you always hurt the ones you love... Μετά από αυτην την ταινία θεώρησα ότι ο Γκόσλινγκ θα ξεχωρίσει από τη γενιά του, αλλά δυστυχώς άρχισε τα τραμπαλισματα μεταξύ σκουπιδιών και καλών ταινιών, σε σημείο που να νομίζω ότι πρόκειται για διπλη προσωπικότητα Προτείνω απο εδώ και στο εξής να κρατήσουμε ενα πρότυπο / template στα post ου κάνουμε... δηλαδή, αναφέρουμε ως εξής: ... αδερφέ μου, επέτρεψέ μας στον ιδιωτικό μας χρόνο και χώρο, σ' αυτά τα 10 λεπτάκια που κάνουμε το κέφι μας και σχολιάζουμε δημιουργούς που ποτέ δε θα φτάσουμε, να είμαστε οι ειλικρινείς, αναρχοχύμα εαυτοί μας κι όχι τυποποιημένα ρομποτάκια, another brick on the wall, που πρέπει να ακολουθήσουν μια ακόμη τυποποιημένη διαιδικασία παραγωγής. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Πολύ μέτρια ταινία, δεν νομίζω ότι αξίζει το δίωρο από τη ζωή σας. Ταινία του συγκεκριμένου σκηνοθέτη, αξίζει ΠΑΝΤΑ το χρόνο μας. ΥΓ. Δεν συμφωνώ κι εγώ με το γενικό πρότυπο αξιολόγησης. Εγώ, ας πούμε, δεν βάζω ποτέ βαθμολογίες. Επίσης, η υποχρεωτική αναζήτηση φωτογραφίας, θα αποτρέψει πολλούς από το να γράψουν δυο λόγια.
rfc Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Με πήρες στο λαιμό σου αδερφέ μου!... Έκατσα κι εγώ να τη δώ. Εντάξει τα ξέρω τα γνωστά παράξενα με τα κορεάτικα και γενικά αυτά τα περίεργα διαστροφικά και σαδομαζό που βγάζουν στα έργα τους, οπότε είπα εντάξει, ας δωωωωωωώσω πίστωση χρόνου να δω που το πάει ο σκηνοθέτης. Έδωσα 10 λεπτά. Έδωσα 20 λεπτά. Έδωσα μισή ώρα...(έχω κι ένα όνομα στην πιάτσα...). Το πήγα στη μία ώρα. Το διαμάντι εκ Ασίας που περίμενα, δεν έλεγε να φανεί....Να μην τα πολυλογώ, το έφαγα στη μάπα το δίωρο, μήπως και στρώσει προς το τέλος, μήπως λέω είναι σλοου στάρτερ ο κύριος σκηνοθέτης, σαν τον "Irish" Micky Ward, αλλά δεν... Παθολογική αγάπη μάνας προς γιο, σε βαθμό που να θυμίζει Ελληνίδα μαμά. Φάε το φαγητό σου, γύρνα νωρίς το βράδυ κτλ... Κάποια στιγμή ο γιος που πάσχει από νοητική υστέρηση εμπλεκεται σε υπόθεση φόνου ως βασικος ύποπτος κι η μάνα πρέπει να βρει την αλήθεια. Πολύ μέτρια ταινία, δεν νομίζω ότι αξίζει το δίωρο από τη ζωή σας. Αυτου του ειδους οι ταινιες ειναι αρκετα δυσκολες στο να τις παρακολουθησεις και εγκειται στη ψυχοσυνθεση του καθενος μας. Σε δικαιολογω που δε σου αρεσε. Δες το chuck που σου ειπα πιο πριν και πες μου. Ισως η καλυτερη boxing ταινια και η αληθινη του ροκυ.
rfc Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 για ποιο chuck λες; http://www.imdb.com/title/tt1610525/?ref_=fn_al_tt_2 Και μετα το jawbone..... σε πιο δραμα. καλο και αυτο. http://www.imdb.com/title/tt3582020/?ref_=nv_sr_1 1
washcloud Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 ... αδερφέ μου, επέτρεψέ μας στον ιδιωτικό μας χρόνο και χώρο, σ' αυτά τα 10 λεπτάκια που κάνουμε το κέφι μας και σχολιάζουμε δημιουργούς που ποτέ δε θα φτάσουμε, να είμαστε οι ειλικρινείς, αναρχοχύμα εαυτοί μας κι όχι τυποποιημένα ρομποτάκια, another brick on the wall, που πρέπει να ακολουθήσουν μια ακόμη τυποποιημένη διαιδικασία παραγωγής. Aμήν. Οι δύο πρωταγωνιστές είναι πραγματικά ευαίσθητοι, καλοί, ικανοί άνθρωποι, που, απλά, ατυχούν στη ζωή τους και δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους βάζει η ζωή και βάζουν και οι ίδιοι στους εαυτούς τους. ...ένσταση. Η κομπλεξική οτιναναιτζού ανευθυνοψωνισμένη καριόλα ήταν για πνίξιμο στον νεροχύτη από μικρή. Όχι και "ευαίσθητη" και "καλή". Κρίμα μόνο για τον άλλον τον βλήμα που της κατέθεσε σώμα και ψυχή και δεν την άφησε να ψοφολογήσει με το μούλικο μέσα της αλλά σπατάλησε ζωή κι αγάπη πάνω της. 1
giorgos147 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Brawl in Cell Block 99 2 χαμένες ώρες. Το είδα με παρέα, οπότε δεν ξέρω αν επηρέασε αυτό κάτι, όμως κανείς μας δεν έμεινε ευχαριστημένος. Αργή (πολύ αργή), χωρίς (τουλάχιστον σοβαρό) σενάριο. Δεν καταλαβαίνω το 7.3/10 που έχει αυτήν τη στιγμή στο IMDb και το 7.4/10 στο Rotten. Αν έβαζα βαθμολογία, θα ήταν σίγουρα κάτω του 5. Ίσως την αδικώ, οπότε αν την έχει δει και κάνεις άλλος ας την σχολιάσει μήπως χάσαμε κάτι. //Έψαξα παλαιότερα μηνύματα. Μόνο καλά σχόλια διάβασα. Μάλλον την αδικήσαμε.
*nenya* Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Προτείνω απο εδώ και στο εξής να κρατήσουμε ενα πρότυπο / template στα post ου κάνουμε... δηλαδή, αναφέρουμε ως εξής: 1) Τίτλος ταινίας - χρονολογία 2) εικόνα 3) σύνδεσμος Link 4) η βαθμολογία μας 5) σχόλια ======= παράδειγμα ======== Καλή η ιδέα σου! Όμως όσοι ποστάρουμε από κινητά δεν είναι εύκολο να ακολουθήσουμε αυτό το format...από PC ναι, μια χαρά. 2
Voodooman Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Aμήν. ...ένσταση. Η κομπλεξική οτιναναιτζού ανευθυνοψωνισμένη καριόλα ήταν για πνίξιμο στον νεροχύτη από μικρή. Όχι και "ευαίσθητη" και "καλή". Κρίμα μόνο για τον άλλον τον βλήμα που της κατέθεσε σώμα και ψυχή και δεν την άφησε να ψοφολογήσει με το μούλικο μέσα της αλλά σπατάλησε ζωή κι αγάπη πάνω της. Ωχ, κάποιος θα έκανε την αρχή, ήταν σίγουρο!..Φυσικά έχουμε τον ορισμό της ταινίας που είναι για κουβέντα και θέλει ξεχωριστό threat μόνο και μόνο για να συζητήσουμε ποιος έφταιγε.Η ταινία είναι ένα πολύ καλό benchmark που το κάνεις με το αντίθετο φύλο για να δεις που πάει η σχέση σας. Ξεκινάμε από το αξίωμα ότι μονός καυγάς δεν γίνεται. Απο εκεί και πέρα ναι, αυτή ήταν μία σκυλίτσα που νόμιζε ότι θα γίνει κάποια σπουδαία, χωρίς να κάνει καμιά σοβαρή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, εκτός από το να τον παίρνει από τα 13 και να έχει ήδη καμιά εικοσαριά "συντρόφους". Αλλά και αυτός δεν ήταν και κανένα αστέρι της ψυχολογίας και έπαιρνε μηδέν στην διαίσθηση. Και φυσικά, δεν πας να φτιάξεις την άσχημη σχέση σου με την γυναίκα σου σε τριτοτέταρτο γαμιστρώνα όπου έχεις κερδίσει εκπτωτικά κουπόνια!.. Ο δρόμος για την Κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις