KilliK Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 θα το δω, αν και ηδη μου ακουγεται για φθηνη προπαγανδα τυπου ο "κακος καπιταλισμος". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cro-Magnon Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 θα το δω, αν και ηδη μου ακουγεται για φθηνη προπαγανδα τυπου ο "κακος καπιταλισμος". Δε με προσέχεις τι σου λέω! Καλύτερα να το δεις να έχεις ιδία άποψη και μετά το συζητάμε. Πάντως το έργο δεν κάνει προπαγάνδα υπέρ κάποιου συστήματος. Αν θα το έλεγα απλοικά, αυτό που λέει είναι ότι άλλαξε ο Μανωλιός σε εκείνες τις χώρες κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Lady Macbeth 2017 6/10 Παράξενη ταινία... Γουγλαρα τις καλυτερες ταινιες του 2017 και την έβγαλε πρώτη...λέω, ας τη δω...ψιλογκόθικ κατάσταση Ένα ζευγάρι από σ...φατσες, πατέρας και γιος, Άγγλοι όσο δεν παίρνει, αγοράζουν μια νύφη για το γιο, όπως θα αγόραζαν γελάδα. Ο γάμος είναι παρωδία, αλλά η νύφη-γελάδι είναι άλλο πράμα και διαψεύδει τις προσδοκίες τους. Ακολουθεί κάτι που θυμίζει περισσότερο τη Μήδεια-Λαίδη Τσάτερλι και τους τρελους ερωτες τους, παρά τον Μακμπέθ του Σαίξπηρ. Η πρωταγωνίστρια είναι καλούτσικη, οι Αγγλόφατσες-άπαιχτοι στην προσωποποιηση της ασχήμιας και της αηδίας, ο λάβερ - αποτυχία σκέτη, ο Καραγκούνης είναι Μάρλον Μπράντον εμφάνισης και υποκριτικής μπροστά του... Ειδικά όταν έπεφτε! Macbeth 2015 5/10 Μετά προσπάθησα να δω το Μακμπέθ του 2015. Για τρίτη φορά μέσα στο τελευταίο 6μηνο. Έκατσα με όλη την καλή πρόθεση αλλά δε μου άρεσε. Στο τέλος την έβαλα σχεδόν στο fast-forward για να τη βγάλω. Η υπόθεση είναι το κλασσικό αριστούργημα του Σαίξπηρ και μάλιστα το ίδιο το σενάριο είναι το έμμετρο έργο του ποιητή. Δυστυχώς, μου έδωσε την ίδια κακή εντύπωση όπως όταν βλέπω έλληνες ηθοποιούς να ερμηνεύουν αρχαίες τραγωδίες στο ...γόνατο. Τότε που τις ξεσκίζουν κανονικά με την υπερβολή και την πομπώδη έκφραση, σε ένα συνονθύλευμα εκτός τόπου και χρόνου. Το 5άρι το τσιμπάει λόγω σκηνικών και κοστουμιών... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 δες και το Macbeth του Polanski. λενε ειναι η καλυτερη κινηματογραφικη εκδοχη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Λιγο Χαλοουιν,λιγο τωρα που αρχισε και ψ^λιαζει εξω, ειπα αντε ηρθε η εποχη του χρονου που πρεπει να ξαναπιασω κανα θριλλερακι. Hush (2016) Επιλεχθηκε λογω της αρκετα πρωτοτυπης ιδεας, του να εχουμε μια κωφαλαλη πρωταγωνιστρια, και δεν μπορω να πω οτι απογοητευσε. Δεν ειναι τιποτε το τρομερο η ταινια,εχει καποιες ομορφες και ξεχωριστες σκηνες,ειδικα στην αρχη της ιστοριας, αλλα φανηκε οτι ξεμειναν απο ιδεες υστερα απο λιγη ωρα. Θα μου αρεσε η ταινια να εδινε περισσοτερο βαση στις αδυναμιες της κοπελας,αλλα παραλληλα και στις οξυμενες της αισθησεις πχ οσφρησης,ορασης κτλ. 6,5/10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ASFE Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Manchester by the sea ειχε χθες η cosmote tv. Και μου αρεσε και δεν μου αρεσε. Δεν μπορω να το εξηγησω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Brawl in Cell Block 99 (2017) http://www.imdb.com/title/tt5657856/ Το pulp fiction στα καλύτερά του. Ένας πρώην -πυγμάχος- κακοποιός επιστρέφει στο έγκλημα για να εξασφαλίσει μια άνετη διαβίωση στη γυναίκα και το επερχόμενο παιδί του, με αποτέλεσμα να κάνει το πρώτο βήμα σε μια μακριά σκάλα καθόδου προς την κόλαση. Με την πινελιά του σκηνοθέτη του μοναδικού Bone Tomahawk, η ταινία ξεκινάει με ένα σοβαροφανές, βραδυκίνητο και νωχελικό ύφος το οποίο σύντομα εξελίσσεται σε μια συνεχώς κλιμακούμενη φρενίτιδα βίας με ιδιαίτερα ρεαλιστικές και ωμές σκηνές πάλης, σερβιρισμένη με μια δόση μη πολιτικά ορθών μηνυμάτων. Μπολιασμένη με άφθονα σουρεαλιστικά ή μάλλον pulp fiction στοιχεία που δύσκολα γίνονται πιστευτά (συνηγορούν σε αυτό μερικά cheesy εφε), η ταινία δεν επιδιώκει να παρουσιασθεί ως σοβαρή αλλά ως ένας φόρος τιμής στο είδος. Στα θετικά, και ένας από τους καλύτερους ρόλους του Vince Vaughn. Να την δείτε με την ίδια διάθεση και την ίδια σοβαρότητα που θα βλέπατε το Pulp Fiction (1994) του Ταραντίνο. 7.5/10 από μένα. Αδερφέ μου με πήρες στο λαιμό σου και έκατσα να τη δω, έχωντας μάλιστα και προσδοκίες αφού την συνέκρινες με το Pulp Fiction Oύτε κατά διάνοια δεν υφίσταται σύγκριση... 3/10 χαριστικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 το pulp fiction ειναι λογοτεχνικο ειδος.. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stamatisj1 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 The visit http://www.imdb.com/title/tt3567288/?ref_=nv_sr_1 Αρκετά δυνατή ταινία με σενάριο και σκηνοθεσία από τον M. Night Shyamalan . Τρόμαξα σε αρκετές σκηνές. Γυρισμένο σε στυλ paranormal activity. 7/10. Το είδα μέσω Netflix. Είδα επίσης και το babysitter http://www.imdb.com/title/tt4225622/ Ξεκίνησα να το δω για χαβαλέ αλλά με ενθουσίασε . 7/10 και αυτό. Η Samara Weavingείναι ΤΟ εργαλείο ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
V for Vagelis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Οι Ζωές των Αλλων (Das Leben der Anderen) http://www.imdb.com/title/tt0405094/ Οι περισσότεροι μπορεί να την έχετε δει, αλλά ορίστε λίγα λόγια: Κοινωνικοπολιτικό δράμα-θρίλερ που διαδραματίζεται στο "σοσιαλιστικό" ανατολικό Βερολίνο και που, όπως προσωπικά το αντιλήφθηκα, έχει να κάνει με τα ηθικά διλήμματα ανθρώπων που γενικώς θέλουν να συμπεριφέρονται ηθικά, αλλά που πρέπει να επιλέξουν ποιες από τις αντικρουόμενες ιδέες τους θα ακολουθήσουν. Εξαιρετική ταινία, ειδικά όσον αφορά story, διαλόγους, ερμηνείες και μουσική. Την είδα 2 φορές το τελευταίο διήμερο και νομίζω πως τη δεύτερη φορά την εκτίμησα περισσότερο από την πρώτη. Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί από τους ηθοποιούς είχαν και στη πραγματικότητα ζήσει στην Ανατολική Γερμανία, όπως ο εκλιπών πλέον πρωταγωνιστής Ulrich Mühe, που ήταν συγκινητικός στο ρόλο του. Btw το ύφος του εδώ μου θύμιζε κάτι μεταξύ Kevin Spacey και Ralph Fiennes σε αντίστοιχα βαρείς ρόλους. 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Η Samara Weavingείναι ΤΟ εργαλείο ... δεν δειχνει τιποτα ομως.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cro-Magnon Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Οι Ζωές των Αλλων (Das Leben der Anderen) http://www.imdb.com/title/tt0405094/ Οι περισσότεροι μπορεί να την έχετε δει, αλλά ορίστε λίγα λόγια: Κοινωνικοπολιτικό δράμα-θρίλερ που διαδραματίζεται στο "σοσιαλιστικό" ανατολικό Βερολίνο και που, όπως προσωπικά το αντιλήφθηκα, έχει να κάνει με τα ηθικά διλήμματα ανθρώπων που γενικώς θέλουν να συμπεριφέρονται ηθικά, αλλά που πρέπει να επιλέξουν ποιες από τις αντικρουόμενες ιδέες τους θα ακολουθήσουν. Εξαιρετική ταινία, ειδικά όσον αφορά story, διαλόγους, ερμηνείες και μουσική. Την είδα 2 φορές το τελευταίο διήμερο και νομίζω πως τη δεύτερη φορά την εκτίμησα περισσότερο από την πρώτη. Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί από τους ηθοποιούς είχαν και στη πραγματικότητα ζήσει στην Ανατολική Γερμανία, όπως ο εκλιπών πλέον πρωταγωνιστής Ulrich Mühe, που ήταν συγκινητικός στο ρόλο του. Btw το ύφος του εδώ μου θύμιζε κάτι μεταξύ Kevin Spacey και Ralph Fiennes σε αντίστοιχα βαρείς ρόλους. Εξαιρετική ταινία σκιαγράφησης μιας ολόκληρης εποχής στον ...παράδεισο της πρώην Ανατολικής Γερμανίας του (αν)υπαρκτού σοσιαλισμού. Πολλή ωραία απόδοση του πώς ένα ολοκληρωτικό σύστημα καταπατάει την προσωπική ζωή των πολιτών του κι εκμηδενίζει την ατομική υπόσταση του καθενός, στο όνομα ενός αδιόρατου γενικού καλού. Πολύ δυνατές ερμηνίες και μόλις τελειώσει η ταινία νοιώθεις από στιγμή σε στιγμή ότι θα σου χτυπήσει την πόρτα ο κομισσάριος για να σε μπαγλαρώσει που άκουγες Led Zeppelin το πρωί στο ξύρισμα... 8.5/10 από μένα 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 La Cara Oculta (2011) Δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα. Για αρχη το σεναριο ηταν το κυριο μου προβλημα επειδη υστερα απο ενα σημειο το τραβηξανε λιγο απο τα μαλλια ετσι ωστε να υπαρξει ενα πιο δραματικο τελος. Η αρχη της ταινιας ειχε ενα ευχαριστο σασπενς αλλα τιποτα το ιδιαιτερο. Ουτε οι ερμηνειες μου φανηκαν ιδιαιτερα φυσικες και πολλες φορες επασχαν απο πολλα ενοχλητικα κλισε. Για καποιο λογο το ειδος του θριλλερ/τρομου την τελευταια δεκαετια πασχει απο κακοφτιαγμενα φιναλε, και η ταινια αυτη ακολουθει τον κανονα αυτο πιστα θα ελεγα.. 6/10 Kimi no na wa/Your Name (2016) Αν η ταινια αυτη ειναι το καλυτερο που εχει να δειξει η Ιαπωνια απο ανιμε,τοτε ευτυχως που δεν παρακολουθω καθολου. Πιστευω πως η ταινια εχει δεχθει υπερβολικα πολλες καλες κριτικες και ισως αυτος να ειναι ο λογος που απογοητευτηκα τοσο πολυ, επειδη οταν την εβαλα περιμενα κατι σε επιπεδο Miyazaki. Το σεναριο ειναι αρκετα ιδιαιτερο,το animation εντυπωσιακο και οι χαρακτηρες αρκετα συμπαθεις,αλλα οσο προχωρουσε η ταινια,τοσο εχανα την συμπαθεια μου προς ό,τι ειχε να προσφερει η ταινια αυτη. Ειδικα με την ιστορια,καλα,εχασα τα αυγα και τα πασχαλια υστερα απο ενα σημειο. Το κυριο μου προβλημα με την ταινια,ειναι το κυριο προβλημα που εχω με το συγχρονο anime,και αυτο ειναι οι υπερβολικα εντονες προσωπικοτητες και οι extreme εκφρασεις που εχουν οι χαρακτηρες, οπου σου υπενθυμιζει καθε λεπτο οτι δεν βλεπεις ταινια, αλλά κινουμενα σχεδια. Ειναι σαν οι δημιουργοι να μην εχουν πληρη κατανοηση της ανθρωπινης φυσης. 5,5/10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Αν δεν ειχε το la cara occulta σεναριο, τοτε τι να πω, αλλες ταινιες βλεπω εγω μαλλον. Ταινιαρα και αυτη..... τουλαχιστον. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Εξαιρετική ταινία σκιαγράφησης μιας ολόκληρης εποχής στον ...παράδεισο της πρώην Ανατολικής Γερμανίας του (αν)υπαρκτού σοσιαλισμού. Πολλή ωραία απόδοση του πώς ένα ολοκληρωτικό σύστημα καταπατάει την προσωπική ζωή των πολιτών του κι εκμηδενίζει την ατομική υπόσταση του καθενός, στο όνομα ενός αδιόρατου γενικού καλού. Πολύ δυνατές ερμηνίες και μόλις τελειώσει η ταινία νοιώθεις από στιγμή σε στιγμή ότι θα σου χτυπήσει την πόρτα ο κομισσάριος για να σε μπαγλαρώσει που άκουγες Led Zeppelin το πρωί στο ξύρισμα... 8.5/10 από μένα Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την παραπάνω ανάγνωση. Η πρώην Ανατολική Γερμανία είναι μόνο το σκηνικό υπόβαθρο μιας βαθειά ψυχαναλυτικής ιστορίας. Θα μπορούσε κάλλιστα σε ένα υποτιθέμενο remake, στη θέση του καθεστώτος να είναι ένας αυταρχικός, πλούσιος σύζυγος που έχει αναθέσει σε έναν μοναχικό, ψυχρό ιδιωτικό ντετέκτιβ την παρακολούθηση της νεαρής συζύγου του και της παράνομης σχέσης της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cro-Magnon Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την παραπάνω ανάγνωση. Η πρώην Ανατολική Γερμανία είναι μόνο το σκηνικό υπόβαθρο μιας βαθειά ψυχαναλυτικής ιστορίας. Θα μπορούσε κάλλιστα σε ένα υποτιθέμενο remake, στη θέση του καθεστώτος να είναι ένας αυταρχικός, πλούσιος σύζυγος που έχει αναθέσει σε έναν μοναχικό, ψυχρό ιδιωτικό ντετέκτιβ την παρακολούθηση της νεαρής συζύγου του και της παράνομης σχέσης της. Διαφωνώ κι εγώ με τη σειρά μου: σίγουρα η καταπίεση μπορεί να έχει χίλια πρόσωπα. Η συγκεκριμένη ταινία όμως εξέταζε τις επιπτώσεις της καταπίεσης από ένα πολύ συγκεκριμένο σύστημα, στην ιδιωτική ζωή των πολιτών του. Η κεντρική ιδέα ήταν να δείξει πόσο αδύναμοι ήταν οι τελευταίοι απέναντι σε έναν καλοκουρδισμένο κι αδυσώπητο κρατικό μηχανισμό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις