Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Gerald's Game

Περιμενα ενα corny horror movie αλλα ειδα οτι ειναι βασισμενο σε δουλεια του King και αλλαξα τις προσδοκιες μου καπως. Μου αρεσε αρκετα για το πλουσιο βαθος στο χαρακτηρα της πρωταγωνιστριας οσον αφορα την πνευματικη της κατασταση και το παρελθον της. Καλο εργο.

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Nightcrawler

Εξαιρετική σε όλα της. Σενάριο, σκηνοθεσία, μουσική, ατμόσφαιρα...

Αλλά το μεγαλύτερο χαρτί της ταινίας: ω ρε φίλε, ο Jake Gyllenhaal είναι α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-ο-ς. Φανταστική ερμηνεία. Πάντα με εντυπωσιάζει το πόσο πολύ βυθίζεται στους ρόλους του, πάντα βρίσκει 2-3 διαφορετικά πράγματα που προσθέτουν κάτι μοναδικό και όλοι του οι χαρακτήρες είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, απλά τυγχάνει να τους ερμηνεύει ο ίδιος άνθρωπος. Αλλά εδώ πραγματικά δεν τον αναγνωρίζεις. Απλά κοιτάξτε αυτές τις φωτογραφίες και πείτε μου που στο καλό εξαφανίστηκε ο Gyllenhaal.

Κλαπ κλαπ κλαπ

(δεν είναι spoilers, απλά φωτογραφίες από την ταινία, μπορείτε να τα ανοίξετε)

maxresdefault.jpg

maxresdefault.jpg

635592620464938948-Jake.png

Ναι, είναι απόλυτα πειστικός ως weirdo/ psycho.

https://www.youtube.com/watch?v=jjvCrkK7-AU

• Like 1
Δημοσ.

stefanos.jpg

Με καταλαβαίνεις απόλυτα!

Η αγαπημένη μου σκηνή αγώνα από την ταινία είναι αυτή.

https://www.youtube.com/watch?v=jTLRrMpoQ44

Κυρίως το πώς ζει ο Bale τον αγώνα από την φυλακή και πώς χοροπηδάνε οι κρατούμενοι...

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της καλλιτεχνικής και της επιστημονικής προσπάθειας που χρειάζεται μία καλή ταινία τέτοιου είδους, καλό είναι να την συγκρίνουμε με το πρωτότυπο.

https://www.youtube.com/watch?v=J2G_jOgduNc

Συγκρίνετε την φωτογραφία, την σκηνοθεσία-χορογραφία, τα κοστούμια, τα σώματα των μποξέρ, τους δευτερεύοντες χαρακτήρες, ακούστε την περιγραφή. Τέχνη και επιστήμη.

Ακριβώς έτσι! Να τα λέμε αυτά!

Πήγαν και τα γατάκια να γυρίσουν ταινίες με το μποξ, σαουθπαου κι έτσι και μπερδεψαν τα μπουκετίδια με το ρίμελ....

Οσοι αγαπατε ταινιες boxing να δειτε το jawbone και το chuck. Καταπληκτικες και οι 2.

Βάλε και καμιά περιγραφή τι παίζει! Πως θα ψηθούμε αλλιώς;

Δημοσ.

Με καταλαβαίνεις απόλυτα!

Ακριβώς έτσι! Να τα λέμε αυτά!

Πήγαν και τα γατάκια να γυρίσουν ταινίες με το μποξ, σαουθπαου κι έτσι και μπερδεψαν τα μπουκετίδια με το ρίμελ....

Βάλε και καμιά περιγραφή τι παίζει! Πως θα ψηθούμε αλλιώς;

Δες τα στο imdb, αφου δε γεννηθηκες χτες, σε ξερω εσενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Link.png Site: Tangerines

Tην ειδα αφου την προτεινε καποιος εδω μεσα (δεν θυμαμαι το ονομα),εξαιρετικη επιλογη .

Μια πολυ δυνατη ταινια που διαδραματιζεται την εποχη του πολεμου Γεωργιας-Αμπχαζιας .Ειδικα για οσους  ζουνε σε αυτες τις περιοχες   θα ειναι ιδιαιτερη καθως βριθει λεπτομερειων που οι υπολοιποι αγνοουμε .

Παρολα αυτα μεσα απο το λιτο περιβαλλον ,τις δυνατες ερμηνειες και κυριως τους διαλογους σε βαζει στο κλιμα  δειχνοντας με εμφατικο τροπο  την σκληροτητα του ανθρωπου και το μισος που πηγαζει απο τετοιες καταστασεις .Περιγραφοντας και συνοψιζοντας  το δραμα αυτων των κατακερματισμενων κρατων,την καταπιεση των εθνοτητων και των ατομικων ελευθεριων  που προηλθαν απο την πτωση της EΣΣΔ.

Επισης εχει μια μελωδια συγκλονιστικη  που χαρακτηριζει και διαπερνα ολη την ταινια  και  την ατμοσφαιρα της  .

Ηταν υποψηφια  για οσκαρ ξενογλωσσου  φιλμ  και πηρε την χρυση σφαιρα .

8,2/10

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 3
Δημοσ.

Εκατσα και ειδα war of the planet of the apes

τι ξεπλενια ηταν αυτο?

σεναριο μηδεν

πλοκη μηδεν

μαχη μηδεν

ελεος

και τα εφε ηταν σαπια

4/10 και πολυ του βαζω

ειδα και το only the brave, το οποιο ηταν παρα πολυ καλο, δε λεω παραπανω ισως ειναι σποιλερ :P 7/10

Δημοσ.

Tην ειδα αφου την προτεινε καποιος εδω μεσα (δεν θυμαμαι το ονομα),εξαιρετικη επιλογη .

Μήπως ήμουν εγώ; Αν και έχει περάσει ένας χρόνος από τότε.

Χαίρομαι που σου άρεσε, όπως και να 'χει. Και μένα μου έχει μείνει αξέχαστη.

Δημοσ.

Τα μανταρινια ειναι απο τις καταπληκτικες ταινιες αλλα οχι για ολους. Οπως και το Maudie (αλλου τυπου) και αλλες εφαμιλλες drama.

Δημοσ.

Ταργκάρυεν διάβασα. Άγνωστο γιατί.

Νομίζω πως όχι μόνο εσύ.Όταν το διαβάζεις σου έρχεται σαν συνδυασμός και του πρώτου (Νταινέρυς) και του δεύτερου ''Ταργκάρυεν'' ονόματος της Καλίση.Ε το μυαλό συνήθως πηγαίνει σε κάτι που έχει είτε πρόσφατο,είτε του έκανε εντύπωση,είτε το ακούει συνεχώς .... :P 

Δημοσ.

Link.png Site: http://www.imdb.com/title/tt2991224/?ref_=nv_sr_1">Tangerines

Μια πολυ δυνατη ταινια που διαδραματιζεται την εποχη του πολεμου Γεωργιας-Αμπχαζιας .Ειδικα για οσους ζουνε σε αυτες τις περιοχες θα ειναι ιδιαιτερη καθως βριθει λεπτομερειων που οι υπολοιποι αγνοουμε .

Παρολα αυτα μεσα απο το λιτο περιβαλλον ,τις δυνατες ερμηνειες και κυριως τους διαλογους σε βαζει στο κλιμα δειχνοντας με εμφατικο τροπο την σκληροτητα του ανθρωπου και το μισος που πηγαζει απο τετοιες καταστασεις .Περιγραφοντας και συνοψιζοντας το δραμα αυτων των κατακερματισμενων κρατων,την καταπιεση των εθνοτητων και των ατομικων ελευθεριων που προηλθαν απο την πτωση της EΣΣΔ.

Επισης εχει μια μελωδια συγκλονιστικη που χαρακτηριζει και διαπερνα ολη την ταινια και την ατμοσφαιρα της .

Ηταν υποψηφια για οσκαρ ξενογλωσσου φιλμ και πηρε την χρυση σφαιρα .

8,2/10

Πολύ ωραία αντιπολεμική ταινία, αν και δεν ξεφυγε από τη συνήθη δαιμονοποίηση των Ρώσων.

Η πρωην ΕΣΣΔ έχει διαλύσει σαν πτι- μπερ μπισκότο μεσα στην κουπα με το γάλα και η κάθε εθνοτική ομάδα προσπαθεί να οργανώσει το νεο της κράτος. Οι τοπικες συρραξεις για τη χαραξη των συνόρων ειναι αναπόφευκτες, καθως η Δυση θεωρησε ότι ήρθε η στιγμή να αποτελειώσει τη Ρωσία ενισχύοντας τον καθε φιλοδυτικο τοπικο ηγέτη στα νεα κρατη που προέκυψαν. Η δε Ρωσία με τη σειρα της τελματωμενη στη σαπίλα του Γιέλτσιν, αντέδρασε οπως καθε θηριο στριμωγμένο με αποτελεσμα μια μεγαλη αιματοχυσια.

Η ταινια ειναι ενδιαφέρουσα για τις κατά τόπους αντιθέσεις στην πρωην αχανη ΕΣΣΔ, που εμεις εδω αγνοουμε. Το αντιπολεμικό μήνυμα ειναι φιλοτιμο και ξεκαθαρο. Περισσότερο διασκέδασα με τις στιγμές που οι αντιπαλοι φαντάροι φιλονικουσαν με επιχειρηματα που ειχαν μαθει ο καθένας απο την δική του κρατικη προπαγάνδα.

Δημοσ.

Είδα power rangers http://www.imdb.com/title/tt3717490/?ref_=nv_sr_1

Κρίμα. Νταξ δεν ήταν σάπια αλλά ήταν πολύ κάτω από αυτό που θα περίμενα να δω. Θα μου πεις τώρα "καλά ρε μεγάλε τι ακριβώς περίμενες να δεις στο power rangers;". Ε λοιπόν θα περίμενα να δω έστω μια διασκεδαστική σαχλοσουπερπεριπέτεια στην ίδια λογική με το pacific rim. Η ταινία τεχνικά ήταν καλή όπως θα περίμενε κάποιος χωρίς όμως να είναι κάτι σπέσιαλ. Εχει όμως τα ίδια σοβαρά προβλήματα που έχουν και οι ταινίες transformers όπως άχρωμοι, άγευστοι και άοσμοι χαρακτήρες που είναι ατσαλάκωτοι παρά τα όσα περνάνε. 2 ώρες γεμάτες και δεν κάνανε σχεδόν τίποτα. Αφιέρωσαν την πρώτη ώρα στήνοντας τους χαρακτήρες και την δεύτερη ώρα άρχισε να γίνεται το σκηνικό. Το καλό σημείο της ταινίας είναι η κακός η οποία είναι η μοναδική που την βλέπεις και διασκεδάζει τον ρόλο της. Αδιάφορη λοιπόν και φτιαγμένη για μια νέα γενιά που δεν θα γνωρίσει την "καθαρότητα" των παλιών. 

Από εμένα 4/10.  

• Like 1
Δημοσ.

Scream

Την είχα δει ένα σκασμό φορές αυτήν την ταινία όταν ήμουν πιτσιρίκι, γιατί εκείνη την εποχή όταν βαριόσουν έβλεπες ότι ταινία είχε γραμμένη στη βιντεοκασέτα που είχε μέσα το βίντεο, οπότε έβλεπες 10 φορές το ίδιο πράγμα. Αλλά ήθελε να τη δει η γυναίκα μου, οπότε το είδα άλλη μια.

Κατ' αρχάς, κρατάει η ταινία, βλέπεται ακόμη (για αυτό που είναι). Ιδιαίτερα αν πιάνεις τις διάφορες αναφορές στο Halloween και το Slasher Horror Genre.

Αλλά ο λόγος που γράφω είναι άλλος: Παρατήρησα για πρώτη φορά κάτι στην πρώτη σκηνή της ταινίας, που δίνει ένα πολύ καλό και σημαντικό hint για τον δολοφόνο. Δεν το είχα πιάσει παλιότερα (ήμουν και μικρός), αλλά αν είναι κανείς έξυπνος και καταλαβαίνει από κινηματογραφικά hints, είναι απόλυτα λογικό να το αποκωδικοποιήσει.

Είναι λοιπόν το εξής (προφανώς, spoilers)

Παίζει, λοιπόν, ο δολοφόνος στην πρώτη σκηνή με την Ντρου Μπάριμορ εκείνο το παιχνίδι όπου της κάνει ερωτήσεις και πρέπει να απαντάει σωστά για να ζήσει. Η τελευταία ερώτηση που της κάνει είναι:

-Σε ποια πόρτα είμαι;

Και συμπληρώνει:

-Το σπίτι έχει δύο πόρτες. Μια μπροστά και μια πίσω. Αν απαντήσεις σωστά, θα ζήσεις.

Για σκεφτείτε λίγο, πώς γίνεται ο δολοφόνος να είναι σίγουρος ότι θα απαντήσει λάθος; Οι πιθανότητες είναι 50-50, σωστά; Λάθος, γιατί η σωστή απάντηση είναι "και στις δύο", αφού οι δολοφόνοι είναι δύο και λογικά βρίσκεται ένας σε κάθε πόρτα. Άρα η ερώτηση έχει ελάχιστες πιθανότητες να απαντηθεί σωστά.

Νομίζω ότι είναι επίτηδες αυτή η τελευταία ερώτηση που γίνεται. Τι λέτε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...