Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; (2)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είδα χθες το Blade Runner του '82. Τόσον καιρό το είχα παραληψει αλλά εν όψη της καινούργιας ταινίας, για την οποία έχω ακούσει τα καλύτερα, είπα να τη δω. Απίστευτο concept με το σάπιο cyberpunk στυλ που φανταζόταν τότε ο Ridley το σήμερα. Εντύπωση μου έκανε η σκηνή που περνάει μια Ρεπλικα μέσα από ένα τόνο γυαλιά, χωρίς να βάζουν τα ψευτοεφε του σήμερα. Βέβαια το 50% της ταινίας ήταν ο μονόλογος του τέλους, αλλά το κλίμα, οι μουσικές του vanggelis και οι δύο γκόμενες της ταινίας, σου κλέβουν την καρδιά. Έχω υψηλές προσδοκίες για τη σύγχρονη μεταφορά της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ειδα και το The Snowman χθες.

Δεν μου αρεσε καθολου. Ενα whodunnit εργο στο οποιο μαντευεις ευκολα και σχετικα γρηγορα το ποιος ειναι ο δολοφονος ειναι ολιγον τι απογοητευτικο. Επιπλεον απογοητευση για το ωραιο καστ που ειχε μαζεψει. Εχεις J.K. Simmons και Toby Jones και τους περιοριζεις σε 4ους ρολους. Παμε καλα; Κριμα, περιμενα περισσοτερο suspense και καλυτερο ρυθμο. Αργησε να παρει μπροστα και το τελος του λιγο εως πολυ deflating.

Το είδα και εγώ χθες, και δυστυχώς θα συμφωνήσω. Ορισμένοι χαρακτήρες ήταν τόσο αδιάφοροι, καθώς παρέλειψαν αρκετές λεπτομέρειες από το βιβλίο, οπότε χάθηκαν και κάποιες συνδέσεις μεταξύ των χαρακτήρων.

Κρίμα πάντως, γιατί όντως είχε καλό καστ και πήγα να το δω με μεγάλες προσδοκίες λόγω του βιβλίου. Για όσους δεν το έχουν διαβάσει, ας το έχετε στο νου σας, είναι πραγματικά πολύ καλό.

• Like 1

Είδα χθες το καινούργιο 'It' και δεν ενθουσιάστηκα... 5/10

Βρήκα στο imdb μια κριτική που με καλύπτει [bEWARE! Spoilers ahead]:

A scary movie that isn't scary.50.gif
Author: bha099 from Bergen, Norway
8 September 2017

*** This review may contain spoilers ***

The opening scene is good. From there on...not as much.

I guess this movie will please those not familiar with the book much more than those who are. That being said, I don't think it is possible to make a satisfying adaption of "It" without doing it the Game of Thrones way. More time is needed to dwell on each of the novel's parts to create the feel the book gave us. To tell the story as it was told on paper. So I guess I'll forgive the filmmakers for that.

The kids are okay. They've managed to portray the losers and the relationship between them as decently enough- considering the running time. Again: more time is needed for better development. Much of what actually happened between the kids and It has been cut, but again - running time. They had to.

That they've changed the setting from the 1958 to the 80s was a bad choice, and so are the other changes. They're creating scenes that aren't in the book. They're changing things that are there. The biggest problem I have with the film is the execution of the horror. Constant jump scares, way too much CGI, and a complete lack of understanding of the fact that less is more. Waiting for a scare is the scary part of horror, and this movie just throws everything at you constantly. It just isn't terrifying. At all.

I didn't find myself bored, though. Besides the poor performance when it came to being scary, it is an okay movie. It just isn't a good adaptation.

Τα bold κυρίως είναι που επηρέασαν και την δική μου βαθμολογία. Και επίσης με χάλασε το γεγονός ότι μας έδειχνε μόνο τους χαρακτήρες ως παιδιά και όχι στην μετέπειτα ενήλικη ζωή τους [όπως φαίνεται μας το φυλάνε για το Chapter 2], αλλά και το ότι οι γονείς τους περνούσαν βιαστικά απ'την οθόνη σαν καρικατούρες και τίποτα παραπάνω. Τέλος, υπερβολικά πολλές μου φάνηκαν οι πλακίτσες/αστειάκια μεταξύ των παιδιών. Δεν υπήρχε φόβος στον αέρα, δεν ένιωσα την ατμόσφαιρα που είχε στο παλιό It.

Το είδα και εγώ χθες, και δυστυχώς θα συμφωνήσω. Ορισμένοι χαρακτήρες ήταν τόσο αδιάφοροι, καθώς παρέλειψαν αρκετές λεπτομέρειες από το βιβλίο, οπότε χάθηκαν και κάποιες συνδέσεις μεταξύ των χαρακτήρων.

Κρίμα πάντως, γιατί όντως είχε καλό καστ και πήγα να το δω με μεγάλες προσδοκίες λόγω του βιβλίου. Για όσους δεν το έχουν διαβάσει, ας το έχετε στο νου σας, είναι πραγματικά πολύ καλό.

Θα το δω κι εγώ σήμερα....

Χθες πήγα cinema να δω το The Snowman...

Δυστυχώς ήταν πολύ μέτριο παρόλο που το trailer είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες... 

Ένα 6/10 είναι αρκετό πιστεύω!

The 400 Blows (1959)

Μια ταινια τοσο διασημη οσο και το κινημα που εκπροσωπησε (και κατα πολλους οδηγησε).

Αλλα αντιθετως με πολλες αλλες του κινηματος ,θεωρω πως αυτη καταφερνει και απηχει ευκολα ακομη και σε ενα συγχρονο κοινο και σε εναν ''ανυποψιαστο'' θεατη. 

Τα παραπονα στον δημαρχο (2017)

Ευχαριστη ιταλικη κωμωδια που βρηκε προθυμο κοινο στο ελληνικο κοινο καθως δεν πιστευω πως διαφερουμε σε πολλα με τους γειτονες μας. Λιγο τραβηγμενο απο τα μαλλια το σεναριο υστερα απο ενα σημειο,ομως ειχε παντα τους λογους του. Δεν τρελαθηκα με τις ερμηνειες.

7/10

Perfetti Sconosciuti (2016)

Πολυ ευχαριστη ταινια και αυτη. Την ειχα δει περσυ αλλα ειπα να την ξαναεπισκεφθω. Δεν αλλαξε ιδιαιτερα η αποψη μου για αυτην.

Οπως και η παραπανω ταινια, τραβαει λιγο απο τα μαλλια την πλοκη ετσι ωστε να μην βαλτωσει η ροη της ιστοριας. Οι ερμηνειες ηταν πολυ καλες παντως. 

7,5/10

• Like 2

To Relatos salvajes λέτε, παιδιά (στα αγγλικά Wild Tales). Την έχουμε συζητήσει πολλές φορές εδώ. ;)

ναι....ταινιαρα...θα το ξαναδω-σε ευχαριστω!!

Ιπταμενος και Τζεντλεμαν

πως πηγε αυτο το πραμα στα οσκαρ; 

και το κερδισε ο LGJ αλλα οχι ο  R. Lee Ermey για πρακτικα τον ιδιο ρολο; ρε αντε πο δω.

μονο το γυμνο μωρο αξιζε. κριμα πως καταντησε τωρα. ατιμο πραμα ο χρονος.

Μια ταινια τοσο διασημη οσο και το κινημα που εκπροσωπησε (και κατα πολλους οδηγησε).

Αλλα αντιθετως με πολλες αλλες του κινηματος ,θεωρω πως αυτη καταφερνει και απηχει ευκολα ακομη και σε ενα συγχρονο κοινο και σε εναν ''ανυποψιαστο'' θεατη. 

μιας και ανεφερες το Νew Wave κινημα.

τι συμβολιζει η τελευταια σκηνη με τον πιτσιρικα που παγωνει; για να δουμε ποιος γνωριζει απο σινεμα εδω περα.

Έκατσα να δω τα εξής Rings (το 3ο The ring), The sound (κοτσάνα φετινό θρίλερ), The big sick (κωμωδία με κουραστικούς διαλόγους), The circle (αυτό με την watson). Καμία δεν μπόρεσα να δω μέχρι τέλους. Σκυλοβαρέθηκα. 0 από μένα σε όλες.

The Dark Tower. Μέτρια ταινία. Η υπόθεση δεν ταίριαζε καθόλου με την μικρή διάρκεια (1 ώρα 30 λεπτά) της ταινίας. Θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Αντ' αυτού είναι μία μέτρια παιδική ταινία.

http://www.imdb.com/title/tt1648190/

• Like 2

Steve Jobs (2015)

Ειχα παει σινεμα να δω την πρωτη ταινια αφιερωμενη στον προωρο θανατο του Jobs,αυτη με τον Κουτσερ και εχοντας απογοητευτει σε αρκετα μεγαλο βαθμο,οταν δυο χρονια μετα ειδα πως βγαινει κι αλλο αφιερωμα ''αγαπης'' στον Mr Apple προτιμησα να μην ασχοληθω.

Μεγα λαθος καθως η ταινια ειναι σαφως καλυτερη τη πρωτης με πιο μεστο σεναριο, εναν πολυ πιο ταλαντουχο καθως και πειστικο πρωταγωνιστη και το υπολοιπο καστ ειναι εξαιρετικο.

Αυτο ηταν και το κομματι της ταινιας που μου αρεσε, οι αλληλεπιδρασεις μεταξυ των χαρακτηρων,οι οποιες καποιες φορες δεν εξηγουνταν, καποιες φορες μας την εξηγουσαν μεσω του διαλογου, και αλλες φορες ο σκηνοθετης προσεθετε καποια ακαριαια flashbacks ,τα οποια γινοντουσαν με πολυ χαρη και ειχαν αμεσα συναισθηματικο αντικτυπο.

Βεβαια ακομα δεν πιστευω πως υπηρχε εντονη αναγκη να βγει μια ακομη ταινια για τον Steve Jobs, επειδη δεν πιστευω πως ειχε μια ζωη τοσο ενδιαφερουσα οσο θελουν να μας κανουν να πιστεψουμε. Αλλααα Apple ειναι αυτη...

7,5/10

Grave of the Fireflies (1988)

Κλασσικη οσο δεν παει αλλα δεν ξερω, πιστευω οτι εχει αρχισει να χανει την διαχρονικοτητα της. Η δυναμικη μεταξυ των χαρακτηρων ειναι αρκετα απλοικη για τα σημερινα δεδομενα.

Προφανως ειναι μια ταινια με ανεπαναληπτες σκηνες,απλα θαρρω πως τα μηνυματα που ηθελε να περασει η ταινια,εχουν ειπωθει και καλυτερα σε καποιες αλλες ''πολεμικες'' ταινιες.

8/10

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...